Право на отговор: Организаторите на "Ruse Summer Fest" с позиция за отмяната на събитието

14 апр 2023, 17:24 ч. 1841 / 9 6
пред./следв.

   Преди обед днес WeRock.bg публикува новина за отмяната на "Ruse Summer Fest 2023" с цитати на организаторите "Party Group Entertainment" и свои редакционни коментари.

   След няколко часа получихме официален отговор, какъво има право да ни изпрати всяка засегната страна. В съотвествие с журналистическата практика го публикуваме без намеса:

Здравейте,

Прочетохме статията, в която съобщавате за това, че групите не са уведомени за отмяната на фестивала. Нека да Ви изложим фактите, според нашата гледна точка.

За реализирането на RSF 23 имахме комуникация с много чужди изпълнители. До по-сериозни отношения се стиган единствено с Mats Leven, Snowy Shaw и Jeff Scott Soto. Въпреки това сме длъжни да споменем, че до договори с изпълнителите не се е стигало. Причината за това е, че всеки договор е свързан със сума за плащане на капаро, а ние не успяхме да подсигурим навременното финансиране на сумите за капаро. Именно затова и решихме да прекратим работа по фестивала преди да сме направили гаф и да сключим договори, да платим капаро, да продадем билети и след това да се чудим как да оправим нещата, както за съжаление се случи с друг организатор на събитие от Русе. Отново подчертавам дебело, че с всички изпълнители сме имали размяна само на комуникация по имейл, телефон и оферти. Нямаме договор с никой изпълнител.

Обмисляхме реализирането на фестивала на друго място, с по-различен line-up, който включваше и Bonfire, но и това се оказа невъзможно. С тях също нямаме нищо повече от комуникация по телефон и имейл. Дори не сме им връщали потвърждение за съгласие с изпратената оферта.

Въпреки това, всички изпълнители, с които имахме по-сериозни разговори бяха уведомени, за това, че през 23-та година фестивал няма да има. Все пак, не искахме да имаме лошо име и се надявахме да можем да разчитаме на работа с артистите през идната година.

Допускам, че излизането на грешни данни е някакъв пропуск от агенциите, които работят с артистите от Bonfire (дори с грешно име на събитието) и Mirath, които изпуснахме заради закъснение на срок за плащане на капаро, подаден от тях.

Благодарим, че винаги сте готови да предоставяте актуални новини за рок и метъл събитията в България. Вие сте от малкото останали подобни медии.

Към всички меломани - извиняваме се за напразните надежди. Надяваме се да успеем да реализираме едно по-качествено събитие през следващата година.

Желаем Ви успех.

Иво Минчев
Организатор на Ruse Summer Fest

 

ruse summer fest 2023 canceled



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Борис Петков 18.04.2023 01:03:03 отговори + 3 0
Човекът, който отговаря и се обяснява как се е провалил като организатор да вземе да си настрой китарата като свири по центъра, че е ужасно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fantomas 16.04.2023 09:17:10 отговори + 4 1
Поканете само български групи ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 16.04.2023 08:36:11 отговори + 7 0
Изявлението ми звучи сякаш от аматьори, които много искат да направят фестивал, ама нито знаят, нито могат. Това не е като да си огранизираш купонче с приятели в някоя кръчма... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йовчев 15.04.2023 22:09:54 отговори + 10 0
Значи "не успяхме да подсигурим навременното финансиране", "пропуск от агенциите, които работят с артистите". Типично българска работа да обвиним другите. Разбирам, че искате да се различите от Наско пияницата, ама направихте града нежелан от никого! Няма как групите да са виновни или техните агенции. Те са на световно ниво, а не на русенско! Сега да не кажете, че и спонсорите не искат да спонсорират... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тор 14.04.2023 23:43:10 отговори + 14 1
Евала на пича, че има сила да си признае неуспеха!
Други "Велики" организатори се крият като мишки или извиняват с други фактори.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Любо 14.04.2023 19:39:22 отговори + 22 0
По принцип е хубаво, че отговарят своевременно и вземат отношение, и донякъде звучи ок това, което казват. Обаче, как така или ти обявяваш присъствие на групи, или групите си вкарват в тур разписанията участие на концерт, преди да има сключен договор (или поне нещо подписано/капарирано), само на добра дума/воля? В някаква степен не е ли даже незаконно? Не се заяждам, наистина питам, защото нямам представа как стоят тея работи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".