Прекратиха делото на Ozzy Osbourne срещу "AEG" след отмяна рестриктивната клауза от договора им

24 сеп 2018, 09:32 ч. 1024 / 3 0
пред./следв.

   През март тази година Ozzy Osbourne и съпругата му и мениджър Sharon Osbourne  подадоха съдебен иск срещу клауза в договора му с промоутъра "AEG", задължаваща певеца да изнесе концерт в притежвания от компанията "Staples Center" в Лос Анджелис, ако има насрочено шоу в града или до 25 мили в околностите му, организирано от "Live Nation".

   Легендарният певец настояваше за отмяна на условието въз основа на антимонополното законодателство, а промоутърите призоваваха делото изобщо да не стига до съд. Първият "рунд" бе спечелен от Ozzy - съдът постанови, че музикантът трябва да има правото свободно да избира местата, на които да изнася концерти. В противен случай той може да понесе щети, тъй като трябва да променя тур-разписанието си не по свое желание, а според ограничаващи го условия.

   На 21 септември адвокатите на Osbourne са поискали прекратяване на делото, след като от "AEG" са се ангажирали да прекратят спорната рестриктивна политика. От компанията уточняват, че тя е била отговор на тактиката на мениджъра Irving Azoff, неговата фирма "MSG" и "Live Nation" да принуждават изпълнителите да изнасят концерти в техни зали. Ако "Live Nation" подновят тези си действия, то "AEG" заявяват, че ще върнат в своите договори клаузата, оспорвана от Ozzy.

 

още за:

Ozzy OsbourneAeg


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".