Прекратиха делото срещу NIRVANA за обложката на "Nevermind"

4 яну 2022, 16:24 ч. 1032 / 8 9
пред./следв.

   През миналото лято мъжът, чиято гола снимка като 4-месечно бебе е на снимката на корицата на легендарния албум на NIRVANA "Nevermind", Spencer Elden заведе дело срещу групата, обвинявайки я в детска порнография и експлоатация на деца.

   Твърденията на младежа бяха, че неговите настойници към момента на направата на снимката, не са дали нужното съгласие за употребата ѝ по такъв начин. От това следва обвинение в експлоатация на деца, а тъй като гениталиите на бебето са частично видими, са добавени обвинения в детска порнография и сексуално насилие.

   Elden заяви, че обложката на албума му е нанесла емоционални щети, от които продължава да страда и до ден днешен. По-рано Spencer е казвал в интервюта, ча баща му е получил 200 долара за снимката. Сега младежът искаше по 150 000 долара от всяка от обвиняемите страни - фотографа, бандата и издателите й.

   От своя страна представители на NIRVANA отговориха, че не само че на ищеца не са нанесени щети, но и той три десетилетия се е възползвал  и е печелил от снимката, ставайки известен като "Бебето на Nirvana". В окръжния съд на Калифорния съдия Фернандо М. Олгуин е прекратил делото, тъй като адвокатите на Elden са изпуснали срока 30 декември, за да отговорят на твърденията на бандата. До 13 януари ищецът все още може да възобнови процеса, ако внесе второ обвинение. Това ще бъде последният му шанс делото да се гледа в съда.

 

още за:

NirvanaSpencer Elden


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


vlady 5.01.2022 17:32:41 отговори + 3 3
Може да заведе иск пред архиепископ Ховнан Дердерян и католикос Карекин II Нерсисян. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 5.01.2022 10:07:47 отговори + 2 4
200 долара бяха изключително много пари в началото на 90-те. Доколкото си спомням, родителите ми получаваха около 50 долара на месец по това време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 5.01.2022 10:33:09 + 6 4
Искаш да кажеш, че в България са били изключително много пари. Това какво общо има с Щатите? Я да видим там на колко се равняват 200 долара сега. Цък, цък, цък ...
$200 in 1991 is worth $408.15 today.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 5.01.2022 13:22:01 + 4 6
Цъкай колкото искаш, даскале. Тъпите ти сметки доста се различават с реалността. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 5.01.2022 13:55:33 + 5 3
Тъпотия са твоите глупави коментарчета. "Сметките ми" са CPI Inflation Calculator. То по-голяма тъпотия от това да сравняваш колко взимали мама и татко преди 30 години в България и каква стойност би имало това в САЩ няма. Няма и да има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 5.01.2022 18:41:32 + 4 2
Какво значение изобщо има стойността на двеста долара тогава или сега? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 6.01.2022 10:24:01 + 4 2
Има значение. Не си ли чел по много и различни поводи неща от сорта Еди кой си е продал преди X години нещо си за Y пари. Които в днешно време биха имали стойността на Z.
Оценява се покупателната способност на сумите. За да има база за сравнение. Но да сравняваш покупателна сподобност в тотално различни държави - на различни континенти, с различни общества, икономики и т.н. е тотална глупост. И в наши дни в страни от третия свят хора живеят с по 1 долар на ден. За тях 200 долара е огромна сума. Но това няма нищо общо със стойността на тези пари в САЩ.
През 2019 средната месечна заплата в САЩ е 4300 долара. Т.е. днешната равностойност на 200 долара от 1991 година е около 10% от средната месечна заплата.
Я да видим средната месечна заплата 1991 г. "Изненада" - 1743 долара. За онова време 200 долара са 11,5% от средната месечна заплата.
Въпрос - това в САЩ "изключително много пари" ли са? И какво значение има колко пари са били в България или Бразилия, или Бангладеш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 7.01.2022 12:12:23 + 1 1
Даскале, погледни се само, колко глупости си изписал под мой коментар от 2 изречения. Ти изобщо имаш ли собствен живот или просто вегетираш на планетата? Първо, си предположил какво съм искал да кажа. После си започнал да вадиш дълбоки статистики и аргументи, за да ми обясниш, колко дълбоко погрешно е онова, което ти си предположил, че съм казал. Ако не беше от дефектното поколение, щях да те посъветвам следващият път да използваш собствения си мозък, вместо Inflation Calculator. Защото може според официалната статистика инфлацията да е 3%, ама твоите месечни разходи да са се повишили с 30%. Може да се окаже също, че с 1743 долара в Щатите през 91-ва покупателната ти способност да е била по-висока и да се е живеело по-добре от днес с 4300 долара. Ама това означава да изпишеш още 1000 изречения с аргументи по-надолу убеждавайки ме колко греша. Така че пий си хапчетата и продължавай да цъкаш из нета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 7.01.2022 14:36:39 + 0 2
Колко си зле само. Отговорил съм на Феникс на грил. Какво общо има от колко реда е първият коментар? А твоя последен сега от колко реда е?
По-голяма глупост от тези ти първи 2 реда всъщност няма. Да видим:
През 1991 година някой в САЩ получава 200 долара за снимка. Да обърнем внимание, че е в САЩ. WTfan се изцепва "200 долара бяха изключително много пари в началото на 90-те. Доколкото си спомням, родителите ми получаваха около 50 долара на месец по това време."
Сравнява 200 долара в САЩ с 50 долара месечна заплата в България през 1991 година.
Ей това е върхът на глупостите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".