Spencer Elden поднови делото срещу NIRVANA за обложката на "Nevermind"

16 яну 2022, 10:25 ч. 743 / 6 6
пред./следв.

   Съдебната сага около NIRVANA и мъжа, чиято бебешка снимка е на обложката на класическия албум на групата "Nevermind"Spencer Elden - продължава.

   Десетина дни след като съдът прекрати делото, ищецът е преформулирал обвиненията е подновил иска си. По-рано младежът посочваше детска порнография, сексуално насилие и експлоатация на деца като причини да търси по 150 000 долара обезщетение от фотографа, бандата и издателите на творбата. В новия иск се посочва само, че групата съзнателно и преднамерено е извлякла комерсиална полза от снимка, която е детска порнография, за да промотира албума си и в резултат на това е спечелила минимум десетки милиони долари. Обвиненията в сексуално насилие и експлоатация на деца са отпаднали.

   Документите са внесени в съда на 12 януари - един ден преди последния възможен срок делото да бъде подновено. Очаква се новото решение на съда да определи дали процесът ще се състои.

 

още за:

NirvanaSpencer Elden


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Kveben 17.01.2022 09:58:39 отговори + 5 0
Добре.
Детска? Да. Дете е част от корицата, очевидно е. Порнография? Тук е тънкият момент, върху който съдията би следвало да се концентрира. В свое решение от 1973 година Върховният съд на САЩ е дал базова дефиниция за порнография и е формулирал три критерия, на които това понятие би трябвало да отговаря: да поражда сексуално желание у средностатистическия човек, да представя очевидно сексуално поведение и да липсва всякаква артистична стойност. Разтегливи понятия, но повечето легални дефиниции са такива. Аз лично не виждам как би могъл да излезе този иск, дано съм прав.

Повече по темата тук:
https://legal-dictionary.thefreedictionary.com/pornography
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 16.01.2022 20:07:03 отговори + 0 7
Чували ли сте един лаф: “Бит и е*ан насита нямат”. Тази новина е поредното доказателство Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 17.01.2022 08:17:14 + 1 3
Не. За какво няма насита някой бит? За още бой? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 17.01.2022 14:45:05 + 3 0
В смисъл - все го бият, все си търси реванш и пак го бият. Аналогията с настоящия казус е, че на този келеш, дето все захваща дела и все ги губи, с още по-голямо озлобление възобновява съдебните битки. И все ще губи. И сега се е набутал достатъчно, стигнал е достатъчно далеч, за да се отказва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 16.01.2022 16:22:41 отговори + 11 3
О, Боже! Простотията продължава да блика! И сега какво се оказа? Че Кърт е бил пророк - бебчето на снимката действително плува по посока на парите. Особено като порасна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 16.01.2022 17:13:46 + 3 5
"Просотия"? Да се опитваш да издедиш за кинти за нещо от преди 30 години някой богат и известен е... Простотия? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".