Прочетете блиц интервю със SEABOUND преди гостуването им у нас

26 юли 2012, 08:36 ч. 161 / 3 0
пред./следв.
Ако досега не ви е пял професор по психология сте изпуснали много, но имате шанс да наваксате. Само след броени дни SEABOUND пристигат в България за концерт в рамките на шестия годишен събор на Depeche-Mode.org, организиран с помощта на "Tuborg". Домакин на събитието е Център за сценични изкуства "Stage 51" в Пловдив. Специално за българските фенове интервю даде вокалистът на бандата Франк Спинат. В разговора, който може да прочетете по-долу, той разказва повече за музиката им, бъдещия албум и какво можем да очакваме от гостуването им на 28 юли.
На път сте да издадете нов албум тази година. Работите от доста време насам по него, а детайлите са доста оскъдни. Какво можете да разкриете?
Наистина сме доста потайни напоследък. Засега сме пуснали само една песен, "The Escape", а тези, които ще посетят концертите ни, ще бъдат сред първите, които ще чуят повече от новите заглавия. Не целим да изградим мистерия около тях, просто всичко по композирането и продукцията е между мен и Мартин. Работим, докато не бъдем напълно доволни от резултата и никой освен нас не взима решения около музиката ни.

Групата вече съществува от 17 години. Кое най-много се промени в нея през това време?
Франк: Може би отношението ми към свиренето на живо (смее се). В ранните ни години винаги бях в ужасяващи противоречия със себе си и как трябва да изглеждаме на живо. На сцената често се опитвах да отговоря на някакви очаквания и стереотипи, а това всъщност е доста жалко. Мисля, че с присъединяването на нашия барабанист Даниел направихме много позитивна и важна крачка. Преди сякаш не правихме истински концерти, бяхме поредно синт дуо. Така че по някакъв начин той ни допълни и сега сме много по-убедителни на живо.

Правили сте големи турнета както в Европа, така и в САЩ. Можете ли да разкажете някои интересни истории покрай пътуванията и срещите с феновете?
През 2008 г. в Сан Франциско ме замериха с бельо, което беше доста готино, а това, че не се знаеше дали е мъжко или женско направи случката доста екзотична. Тогава бяхме на турне с Iris, които са най-невероятните хора, с които можеш да пътуваш, прекарвахме си доста рокендрол в турбуса.

Кои са сред най-интересните места, на които сте свирили?
Веднъж бяхме на сцената на клуба "Whiskey A Go-Go" в Лос Анджелис, където THE DOORS са свирили преди половин век. По някакъв начин това остави дълбока следа у мен. В Полша свирихме в джаз клуб с PRIDE AND FALL, а в Белгия на място, от чийто таван висяха стиропорени костенурки.

Има ли връзка между преподаването на психология и създаването на музика?
Абсолютно. Не мога да се наситя на особеностите на човешкото поведение, човешката драма, човешките емоции. Това е до голяма степен и за какво пиша в текстовете на песните. Въобще цялото малко глупаво нещо наречено живот и как изпускаме шансовете си, как го прецакваме, как едновременно го мразим и обичаме, как падаме и се изправяме. Това са и до голяма степен проблемите, които психологията се опитва да разшифрова от много десетилетия.

Как бихте описали музиката си за тези, които все още се колебаят дали да дойдат на партито в Пловдив?
Когато трябваше да си сложим етикет по времето, когато никой не знаеше за нас, се заигравахме с electronic brain music, но после определението future pop се наложи и само се залепи до нас. Предпочитам да казвам, че правим танцувални електронни песни (не просто тракове), с бийтове, но и в които си личи, че са правени със сърце. А и в тях наистина се пее вместо да се ръмжи или крещи.

Какво можем да очакваме от вас в Пловдив?
Това ще бъде първият ни концерт в България. Много сме развълнувани да свирим за първи път пред вас, а и вие ще бъдете сред първите, които ще чуят част от новия албум. Така че елате и нека да си прекараме добре. Покажете ни как се забавлявате по български!

   Билети за концерта могат да бъдат закупени от Еventim.bg и партньорската мрежа на цена от 15 лв. в предварителна продажба и 20 лв. в деня на концерта. Билетите за концерта ще важат и за DEPECHE MODE-партито след това. За тези, които желаят да посетят само партито без изпълнението на SEABOUND, ще има вход от 5 лв. на вратите на "Stage 51" след 24:00 ч.
Seabound


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".