Прочетете епохално ревю на новия албум на QUEEN + PAUL RODGERS

4 окт 2008, 13:10 ч. 327 / 3 13
пред./следв.
Колко е голяма една енциклопедия? Като чуем "енциклопедия", най-често си представяме издание с формат А4, твърди корици и поне 4-500 страници тънка хартия с дребен шрифт. Но, има различни видове енцклопедии. Има и джобни енциклопедии - също на тънка хартия и с дребен шриф, но малки по обем.
   Колко трябва да е голямо едно ревю? Зависи. Зависи от няколко неща. Един от факторите е албумът, който е подложен на "дисекция". Ревюто е понякога странен жанр. Не за друго, а защото често отделните ревюта сe подреждат по азбучен ред. И така BAUHAUS стоят до BENEDICTION, THE MARS VOLTA до MERCENARY, а до албуми с оценка 10 се мъдрят самоделки с рейтинг една или две точки. Ревюто зависи и от настроението на автора. Един може да напише 1/3 страница за новия албум на BLIND GUARDIAN и да го оцени с 10, а друг - да се вдъхнови от слабите на качества някой диск и да го хули на страница и половина. За тези неща няма правила. Има усет. А има и случаи, когато разглежданата творба просто не позволява да отбиеш номера и да я опишеш на две на три.
   Една дума. QUEEN. Велика, легендарна, основополагаща група, която вече не съществува. На нейно място се появиха QUEEN + PAUL RODGERS. Джойнт-венчър на велики, легендарни и основополагащи музиканти, които издадоха нов студиен албум - "The Cosmos Rocks". Попаднал в ръцете на Ивайло "Georid" Георгиев, този албум няма да бъде разгледан набързо, ревюто му претрупано и качен на конвейра. Този албум ще бъде анализиран надълбоко, до най-малката подробност и, разбира се - по начин, каращ ви да изчетете ревюто на един дъх...
   Селвупле!


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Bruce666 6.10.2008 14:22:25 отговори + 0 0
На мен ми харесва хармонята постигната между Queen и Paul Rogers. Единствено ме е яд че John не е с тях и че не направиха това завръщане преди няколко години а чак сега. Такава група не трябва да спира да издава албуми дори и изгубила най-великия глас на света Freddie Mercury. За мен Freddie е не само бог на рока той е бог на изобщо всякаква музика, и го е доказал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.10.2008 12:25:07 отговори + 0 0
Здрасти georid,
Аз писах, че не го казвам с лошо. Просто като забележка. Въпреки неточностите понякога и в случая малко повечето емоция, знам че пишеш хубави материали и си на ти с добрите стари групи.

Аз иначе не бих оплюл албума, но ме съмнява, че ще постигне нещо сериозно. И да не постигне - не е проблем - достатъчно са постигнали и Куин, и Пол.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

georid 6.10.2008 11:22:36 отговори + 0 0
Анонимен - 2008-10-05 20:07:42:

Благодаря за бележките. Не съм опитвал да вменявам неизвестност на Queen в Щатите. Става въпрос, че не са били религия там, за разлика от UK и т.н. Сравнението се отнася най-вече за 70-те, когато Bad Co наистина са били мега за разлика от Queen. Нормално е - супергрупа с яко маркетингово рамо, ударено от Atlantic, поп-рок с основа в блуса, което много се харчи в Щатите и т.н.

Мисля си, че от този албум се очакват добри резултати на американския пазар, което беше и причината за такава съпоставка. Относно неточностите - не споря, че може и да ги има, но не съм целял подвеждане на читателя чак пък с такива неточности. Най-лесното е подобен албум да бъде оплют, по-трудно е да не бъде оплют. Музиката трябва да се слуша позитивно - нали затова е музика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.10.2008 00:40:22 отговори + 0 0
Провокатор, никой не говори за мултиплатинени истории. Но все пак, според сайта на РИАА, още преди да умре Фреди, Куин имат вече сертифицирани 4 платинени албума, 8 златни албума, 2 платинени сингъла и 2 златни сингъла в Щатите.
Ясно е, че популярността им в САЩ е далеч по-малка спрямо останалия свят, но все пак далеч не са толкова безизвестни. Просто не са чудовищно известни, както са били по другите места.

Иначе, ако вземем за пример и набедената велика група Доорс, те също са след Куин по продажби в Щатите, макар че техният младеж умря много по-отдавна от Фреди (та са имали повече време да трупат дивиденти) и макар че се смятат за много култова група в САЩ.

Тук естествено, може да се каже, че и Доорс, и Bad Company имат много по-малко албуми от Куин и други екстри в тяхна полза, но така или иначе основната идея не е да ги сравняваме, а да не бъркаме неизвестността с липсата на мега известност. Неналичието на последната, въобще не е еквивалентно на първото.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Провокатор 5.10.2008 21:30:53 отговори + 0 0
Анонимен - 2008-10-05 20:07:42:

куийн продават тези албуми в сащ след като фреди умира от спин. преди това нямат никакви мултиплатинени дискове. има неточности в ревюто но не са тук
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 5.10.2008 20:07:42 отговори + 0 0
Хм, както си спомням и от едно време за писанията на Георид, има доста неточности в това ревю (въпреки това, не искам да кажа нещо лошо).
Пример: неизвестните в Щатите Куин са продали 32.5 милиона албуми, а супер извстните Bad Company - 15.5 милиона.
В ревюто няма нещо толкова епохално, по-скоро е писано с повече емоция отколкото трябва. И въпреки че Пол Роджърс си е много добър вокал в неговите стари групи, аз все още не смятам, че беше (и е) подходящия вокал за Куин. Дори мисля, че ако Куин бяха със Сото (освен, че щеше да им пасне повече), от чисто комерсиална и ненатрапчиво привлекателна гледна точка щяха да са по-добре. Естествено, ако говорим за Куин, а не за новата група с неподходящо име.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 5.10.2008 16:24:20 отговори + 0 0
Поздравления и от мен за ревюто, въпреки че е дълго се чете много приятно. Но според мен перлата в короната на кралицата, блясъкът на драскаческия гений, висшият пилотаж на журналистическото перо е приложеното ревю от списание Rolling Stone, колкото и да е старо то!
Поздрави...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.10.2008 02:22:38 отговори + 0 0
по-добре и да гледаш тв 25 ч. в денонощието вместо да четеш програмата :p Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 5.10.2008 02:06:24 отговори + 0 0
По-добре да слушам албума, отколкото да чета ревю-та. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Ангел Пророка 4.10.2008 20:20:30 отговори + 0 0
Какво да кажа....Георида пак разцепи с творчески труд.Евала,машала,аферим,ашкулсум и т.н.
Друг е въпросът,че според мен не трябваше да е Пол Роджърс,ами Ози Осбърн! :
Албумът е...Не-Куин,но албумът е добър и то много.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Hitmen 4.10.2008 17:05:33 отговори + 0 0
Ревюто е фетско. Иначе този албум ще бъде забравен след около година. Какво по-различно има в него от албумите на Фърм, да речем? Нищо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 4.10.2008 16:26:10 отговори + 0 0
Напълно разбираема реакция на човек, който обича Bad Company - група, която не понасям. Основно заради Пол. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

florimel 4.10.2008 14:54:35 отговори + 0 0
Жанрът ревю е мъртъв, да живее ревюто на Georid Поклон! И бурни аплодисменти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".