Прочетете интервю с ARKONA преди концерта им в София

3 юни 2014, 11:44 ч. 1323 / 14 6
пред./следв.

   Организаторите от "Live & Loud" разпространиха наскоро взето интервю с руските "езичници" ARKONA по повод предстоящото им ново гостуване у нас. Както знаете, концертът на бандата ще се състои на 6 юни (петък) в клб "Mixtape 5". Следва разговора с фронтдамата Маша "Scream":

Привет, Маша! Европейското турне на Аркона тъкмо започна. Как се приема досега новият ви материал на сцена?
Отлично, публиката ни оказва страхотна подкрепа. Прекрасно е да видиш толкова много хора в залите. Личи си, че феновете вече са запознати с новите песни и са повече от доволни от нашите изпълнения. Това може само да ме радва.

Бих казал, че „Явь“, новият албум на Аркона, представлява наистина успешен експеримент – в пъти по-мрачен и тежък е от предишните няколко издания...
Благодаря! Наистина ми е приятно да го чуя, защото в крайна сметка той е отражение на моята душа.

А защо според теб се е получил точно такъв?
Вероятно защото такова е било настроението ми, когато започнах с писането на музиката. Трудно ми е да определя причина, поради която наш албум би звучал по определен начин.

Разбирам. В „Явь“ сте посветили песен на Сърбия. По какъв начин ви вдъхновиха нашите западни съседи?
Преди две години бяхме на балканско турне и станах неволен свидетел на руините, които беше оставила войната в Сърбия. Гледката така докосна душата ми, че пожелах да посветя песен на това. Текстът се отнася за годините след войната, в които храбрият сръбски народ успява да съгради всичко от начало.

С Аркона сте били два пъти в България. Какво си спомняте от нашата страна и публика?
България е прекрасна страна. Изключително красива е и понеже е южна държава, там е винаги топло – не само климатът, но и в сърцата на хората. Обожавам вашето слънце и природа. Иска ми се да прекарвах повече време в България. За съжаление и този път няма да можем да останем за дълго, но това си остава моя мечта.

Какъв сетлист да очакват вашите фенове тук?
Подготвили сме около 14-15 песни, в зависимост от времето, което е предвидено за нас. Ние лично сме готови да свирим близо час и двадесет минути. Сетлистът ще балансира между старите и новите ни песни.

А запознати ли сте с бандата Shambless, която ще свири преди вас?
За съжаление не, но нямаме търпение да ги чуем на живо!

Очевидно имате много последователи в славянските страни, но също така и в Западна Европа, дори Щатите. Как мислиш, дали тези фенове са способни да разберат славянския дух в музиката на Аркона?
Честно казано, не знам с какво привличаме хората. Не мога да кажа защо сме толкова обичани по света. Моето лично мнение е, че усещат атмосферата, която носим и енергията, която им предаваме - дори да не разбират езика, на който пеем.

Този въпрос е наистина болезнен, но дали имате позиция относно случващото се в Украйна в момента?
Не искам да задълбавам, защото въпросът е наистина болезнен. Имам много роднини, които живеят там и постоянно се страхувам за тях.

Разбирам. Няма да сгрешим, ако кажем, че в днешни дни Аркона е една от най-популярните руски метъл групи. Според теб каква е тайната на вашия успех?
Благодаря, но аз лично не гледам на нещата по този начин. Все пак винаги съм смятала, че най-важното е да правиш нещата от душа. Когато се отнасяш с уважение към своите почитатели, те оценяват това. И това се отнася за всяка една банда, не само за нашия стил, независимо дали се намира в Русия, Германия, или пък Америка...

Имате дванадесет години история зад гърба си. Как времето, прекарано в бандата, ви промени като хора?
Вероятно просто сме станали по-близки помежду си. Хората в групата се превърнахме в едно истинско семейство. Не мисля, че нещо друго се е променило. Аз например съм си абсолютно същата, каквато съм била и като двадесетгодишна. Сега съм на тридесет и една, а после ще се превърна в четиридесетгодишно момиче, ха-ха! Въобще не остарявам, поне не и морално. Така че не смятам, че в момента сме различни – просто сме по-силни.

Благодаря за това интервю! Очакваме ви в България!
За мен беше удоволствие, ще се видим съвсем скоро!

 

arkona poster



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


чукча не читател 3.06.2014 20:05:05 отговори + 0 0
Щом Чичо Джак не подкрепя въпросното начинание, и аз няма да си направя труда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mайкъл 3.06.2014 13:18:13 отговори + 0 0
хикс - 2014-06-03 12:26:36

Не, проблема ми е, че ми се повдига от тая лигла! От Загорката също
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 3.06.2014 12:26:36 отговори + 0 0
А пък Загорка тъкмо обратното. Вероятно и това ти е проблем Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mайкъл 3.06.2014 12:06:18 отговори + 0 0
хикс - 2014-06-03 12:02:26

Да, проблема ми е, че ми се повдига от тая лигла! А щом Джак са се изпарили от плаката явно и на тях
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 3.06.2014 12:02:26 отговори + 0 0
това ли ти е проблема? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Mайкъл 3.06.2014 11:49:27 отговори + 0 0
На плакатите нямаше ли Джак Даниелс?
Иначе напоследък тая лигла не мога да я понасям!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".