Прочетете интервю с Pete "Panos" Kaides от SPIDER KICKERS

16 апр 2018, 08:43 ч. 461 / 5 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

На 21 април лидерите на екстремната сцена в Гърция ROTTING CHRIST се завръщат в Бургас – 20 години след първия им концерт там и въобще в България. Преди тях на сцената ще се качат THE REVENGE PROJECT, THE OUTER LIMITS, VRANI VOLOSA, 8M/S и гръцката траш/дет банда SPIDER KICKERS. Кои са те – попитахме Pete "Panos" Kaides.

Интервюто с Pete "Panos" Kaides (SPIDER KICKERS) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 9.04.2018 година.


От другата страна - Привет, Pete, какво ще представят SPIDER KICKERS в Бургас на 21 април?
Pete "Panos" Kaides - На концерта в Бургас ще изпълним сет лист от 8 песни. Не съм сигурен дали ще останем на сцената за час, тогава ще направим десет композиции. Вярвам обаче, че ще имаме време за осем песни, половината от които са от албумите от миналото, три от тях са от последния ни диск – „The Hill of the Dead”, който излезе преди две години. Новият ни албум е в процес на завършване. В момента работим по него. Всички песни са почти готови. От време на време влизаме в студио. Съвсем скоро ще останем в него за по-дълго, за да запишем материала и да го смесим. Това смятаме да представим в България сега, иначе сме свирили при Вас и преди. Изкарвали сме си много добре. Обичаме българската публика.

От другата страна - Видях една снимка на групата пред входната табела за Благоевград…
Pete "Panos" Kaides - Прибирахме се от Румъния. И решихме да си направим тази снимка, като един вид анонс за концерта ни на 21 април. Иначе сме свирили в България преди две години. Отново като съпорт на ROTTING CHRIST, с които сме приятели. И то много добри приятели, които много се уважават.

От другата страна - ROTTING CHRIST се събират след SPIDER KICKERS…
Pete "Panos" Kaides - В известна степен ROTTING CHRIST са известни в своя си стил. Те вече имат изградено име. Ние от SPIDER KICKERS изпълняваме олдскул дет/траш. Движим се в тези среди, защото сме големи фенове на бандите от 80-те и по-конкретно от 1987 и 1988. И като група останахме верни на ъндърграунда, изпълнявайки точно този стил не само в Гърция, но и по целия свят.

От другата страна - Да разбирам ли, че там се чувствате добре и не искате нещо повече?
Pete "Panos" Kaides - Ако искаме да излезем от ъндърграунда, трябва да спрем да създаваме музиката, която обичаме и да започнем да пишем песни, които ще се харесат на хората. Ако искаме да останем верни на нашата музика, тя трябва да е приоритет и ако публиката ни припознае за своя група, тогава ще имаме възможността да изпълняваме нашата истинска музика пред много повече фенове. Ние обаче сме израснали с хеви метъл, дет и траш. Така че онова, което създаваме, няма как да е твърде различно от всичко, което слушаме.

От другата страна - SPIDER KICKERS са създадени в средата на 80-те години на минали век, защо дебютът ви излиза десет години по-късно?
Pete "Panos" Kaides - В началото имахме два демо записа, издадени през 1989 и 1990 г. Първият се казва „At The End Here”, а вторият - „Pastiness”. През 1993 г. издадохме седем инчов сингъл, който носи името „Kingdom of Epirous” – това е областта в Гърция, където живеем. 1995 г. записахме демо, наречено „Promo 1995”. И едва през 1997 г. издадохме първия си албум. Т.е. винаги сме били активни, но без да успеем да издадем цял диск.

От другата страна - И изведнъж ставате още по-дейни…
Pete "Panos" Kaides - Точно така, след това започнахме да записваме и издаваме албуми.

От другата страна - Какво ви провокира да се отдадете на дет/траш метъла?
Pete "Panos" Kaides - Всички сме фенове на метъла, той е нашия живот. Аз самият се присъединих към групата преди четири години. Всъщност съм последната смяна в състава, най-новият в бандата, но т.к James Edouarth и Kostas Kalampokas имат проблеми с интервютата, защото английският им не е добър, ме помолиха да говоря аз. Не че аз се справям много добре, но разбирам и мога да говоря. Иначе харесваме метъла, с него сме израснали. Вече сме на по 45 години – олдскул метъли сме.

От другата страна - Смяташ ли, че след почти 30 години SPIDER KICKERS са получили онова, което заслужават?
Pete "Panos" Kaides - Като отбележим нещата, които SPIDER KICKERS като група са искали, то те са постигнали успех. Ако обаче се върнем назад в миналото, когато сме били на по двадесет, но с опита на четиредесет годишни и ни попиташ, какво мислим да постигнем, ще бъде нещо, коренно различно от това, което сме направили досега. Сигурно щяхме да се опитаме, да живеем от нашата музика – която обичаме и която щеше да ни е работа. Това щеше да ни бъде мечтата – да си изкарваме парите от музиката, която композираме. Обаче в един момент решихме, че ще създаваме семейства. С тях е малко трудно да обикаляме света през цялото време. Така че в момента сме някъде по средата.

От другата страна - По какъв начин средата, в която живеете и работите, Ви провокира да създавате музика?
Pete "Panos" Kaides - Когато създаваме музика, го правим в свободното ни време, в моментите, когато съзнанието ни не е ангажирано с нищо друго. Това, което влияе на нашите композиции, е мястото, където живеем, неговата история. Също така не се отказваме от алкохола и жените като вдъхновения. Песните ни са за герои от историята ни. По този начин околната среда ни влияе и ни провокира да създаваме песни.

От другата страна - Коя е следващата цел пред SPIDER KICKERS и тази цел променя ли се през годините и как?
Pete "Panos" Kaides - Целта пред групата никога не се е променяла през годините. А тя е да сме заедно, да свирим. Обичаме онова, което правим и искаме да го споделяме с хората. Обичаме да получаваме енергия на феновете. В студиото се отегчаваме, най-ни харесва да свирим на живо.

От другата страна - Спомена, че си станал част от SPIDER KICKERS преди четири години – имаш ли любими песни на групата от преди това?
Pete "Panos" Kaides - Познавам SPIDER KICKERS от много години. С James сме учили в един и същ техникум. Там се запознахме с него. Не харесвах много музиката им, но започнах да свиря траш и дет преди десет години. Преди да навляза дълбоко в тези стилове, харесвах много хард рока. Тогава траш метълът ми идваше много тежък. С времето навлязох и в екстремната музика. И тя стана предпочитана от мен. Преди десет години се запознах и с музиката на SPIDER KICKERS. Любимите ми техни албуми са „VIII Division” и „Alcoholic”. Това е в общи линии.

От другата страна - Другото интересно при Вас е, че James Edouarth е барабанист и вокалист…
Pete "Panos" Kaides - Наистина конфигурацията е много специална. Понякога хората не вярват на онова, което виждат. И е трудно да повярваш как James успява да подлуди публиката, когато е и зад барабаните.

От другата страна - Няма много банди в подобна конфигурация…
Pete "Panos" Kaides - Така е. Сещам се за още една и то не в хеви метъла, а в друг стил. А онова, което James прави е и много трудно – рифовете и темпото са много бързи и той свири малко по-различно, за да може и да пее в същото време. За него комбинацията е много трудна. Когато приключим с концерта, James е все едно излязъл от банята. Обаче се справя много добре. Перфектен е.

От другата страна - И накрая посланието ти към българските фенове.
Pete "Panos" Kaides - Обичали сме ви и преди, обичаме ви и сега. Искаме постоянно да свирим в България. Обичаме българските фенове. Те са невероятни. Нямаме търпение да се срещнем с тях още веднъж този път в Бургас.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".