QUEEN става първата британска банда почетена с монети

21 яну 2020, 09:45 ч. 2326 / 12 5
пред./следв.

   Легендарната британска група QUEEN ще бъде първата банда, която е почетена с колекция възпоменателни монети в родината си.

   Монетите са първа част от новата поредица на "The Royal Mint" "Музикални легенди". И на четиримата музиканти от QUEEN е отделено място от едната страна на монетите. Пуснати са няколко вида, като цената им започва от 13 паунда за обикновената (показана от Brian May на снимката) и стига до 2100 паунда за златната монета.

 

още за:

Queen


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Иван 21.01.2020 21:43:43 отговори + 5 0
Абсолютно заслужаващи това признание. Браво! И за изучаването им в училищата също подкрепям. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 21.01.2020 10:24:28 отговори + 14 0
Супер! Времето е най-добрия показател за успеха на един артист- 50 години след основаването си ( в последните 25 от които всъщност групата не е особено активна) напълно заслужено получават подобно признание. Нека ги отпечатват на монети, нека влизат и в учебниците по музика (от подобни групи следващите поколения банди могат много, ама наистина много да научат )... Предполагам някои от следващите в списъка на Монетния двор ще бъдат класици като Бийтълс, Стоунс, Цепелин и моите лични фаворити- Пинк Флойд ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 21.01.2020 14:21:01 + 6 1
Искрено се надявам за в бъдеще групи като Куин и другите, които написа, да се изучават в училищата както днес изучаваме класици Моцарт и Вагнер. Музиката им никога няма да загине, винаги ще има определен брой хора, които да я ценят, но искрено се надявам и да не се превърне в "музика за задръстеняци" и нещо "неготино", понеже немалко пъти са ми казвали, че съм живял в миналото, понеже съм слушал Аеросмит, Боуи и Дорс, а не Бийонсе и Тейлър Суифт (то и в този сайт анти-елека постоянно се оплаква, че хеви метълите живеем през 80-те).

С един приятел започнахме да пускаме стари български поп песни отпреди 15-20-30 години и се чудим как може тогава да сме правили толкова качествена и смислена музика с толкова истински текстове, а днес да сме ограничени с Гери-Никол, Тита, Криско и тяхната вулгарност... Ама децата нали харесват това? Кой ще ти прави музика като Дони и Момчил през 2020, хаха. Нали си имаме Павел и Венци-Венц.

Тъжното е, че днес до голяма музикалния ти вкус определя (а не трябва!) кой си като човек и като личност, така че ако не слушаш нещо "готино" и "модерно", което се върти в текущите класации, разбирай еднодневка, значи си сериен убиец, социопат, психопат, пък камо ли ако слушаш какъвто и да е метъл. Музиката и поезията на Куин, Стоунс, Флойд, Цепелин, Сабат, Мейдън, Гънс, Кобейн, [...до утре мога да изброявам...] ще живее вечно и ще се цени вечно, а такива като Бритни Спиърс и Майли Сайръс вечно ще ги има, но с времето ще избледнеят и ще бъдат забравени. Живот и здраве след 100 години ако Скайнет не ни унищожи, децата ще четат именно за имена като Майкъл Джексън, Фреди Меркюри и Мик Джагър по история (пък дано и ги слушат), за Джими Хендрикс и за Тина Търнър, а Джъстин Бийбър, Аскинг Александрия, Ники Минаж и прочие ще бъдат просто едни лоши спомени от лоши времена! Искрено се надявам!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 21.01.2020 14:22:33 + 5 1
Поздрав с "Princes of The Universe" на Куин! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 21.01.2020 15:00:05 + 2 0
Абсолютно съм съгласен с написаното от теб. И аз честичко си мисля защо е тая тенденция към опростачване и подменяне на ценностите чрез налагане на съмнителна, нискокачествена музика за сметка на стойностни групи и изпълнители. Че тя дори вече и съвременната поп-музика е толкова "евтина", че човек чак се чуди как може въобще такъв шит да получава внимание от медиите и феновете ( и да, с риск да ме нарекат "ретрограден " и "неготин" тип, смятам, че дори и поп-музиката от 60-те и 70-е години беше В ПЪТИ по-качествена от днешните глупости )...

П.П. Мерси много за поздрава! Освен, че Куин са ми една от любимите банди, "Шотландски боец" ми е един от любимите филми. Айде, нещичко и от мен- интро и соло (мамка му, винаги настръхвам от начина, по който Мей си е настроил китарата и наподобява звука на шотландски гайди- водете си записки, съвременни "гениални" китаристи!) и направо зверско вокално изпълнение от Меркюри...

https://youtu.be/vf4UhPuwoGE
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".