RAMMSTEIN представиха най-големите си хитове в Загреб

14 ное 2011, 07:25 ч. 1376 / 14 26
пред./следв.
Rammstein
   "Arena Zagreb", 08.11.2011 г., 21:00 часа... DEATHSTARS, които тази вечер се изявяват като подгряваща група, са приключили изпълнението си преди около 30 минути без да оставят след себе си кой знае какви положителни впечатления. Залата потъва в мрак, а от тавана започва да се спуска ръждясал мост, който трябва да свърже основната сцена с малък подиум, намиращ се в средата на арената. Пушеци, машинен звук и музикално интро съпровождат това механично действие. Няколко прожектора осветяват шест човека, придружавани от малко на брой охранители. Те влизат през един от страничните входове, смесвайки се с нищо неподозиращата публика. Стигат до малкия подиум и се качват на него. Първият от тях (Oliver "Ollie" Riedel - бас) държи в ръцете си запалена факла. Christian "Flake" Lorenz (клавир) носи хърватския национален флаг, а Christoph "Doom" Schneider (барабани) - знаме, с емблемата на RAMMSTEIN. Качват се на подиума, който започва да се издига, за да достигне нивото на ръждивия мост. Един по един тръгват по металното съоръжение, за да стигнат до основната сцена. Последен е Till Lindemann (вокали), който крачи бавно, оставяйки зрителите да се любуват както на облеклото и грима му, така и на новата му самурайска прическа. Цялата група се подрежда на сцената и само след миг всичко избухва в пламъците на "Sonne".

   Изключително ефектно начало на концерт, последвано от не по-малко впечатляващ финал на откриващото парче - огромни огньове, с височина от по 7-8 метра осветяват цялата зала, вдигат осезаемо температурата (и на въздуха, и на настроението) и възвестяват края на песента. Следва "Amerika" - откровено казано с нищо незапомняща се песен, на фона на изключителния спектакъл, който RAMMSTEIN изнесоха в хърватската столица. Спектакъл, който имаше за цел представянето на първия сборен албум на немската група "Made in Germany 1995 - 2011", излизащ на пазара през следващия месец. И понеже става въпрос за албум, който събира в себе си най-добрите песни на RAMMSTEIN (поне според самите тях), тази вечер беше изпъстрена само с хитовите композиции на индустриалците от бившата Източна Германия.

   Действително, на този концерт не липсваше (почти) нищо от онова, което всеки един RAMMSTEIN-фен може да си пожелае да види. Феновете чуха речетативните напеви на Till по време на "Keine Lust", придружени от психеделичните клавири на "Flake", и пушеци, които стигат до небесата. Не липсваха и неспирните разходки на клавириста по фитнес пътеката докато свири и се пази от непрестанните набези на Lindemann. "Asche zu Asche" беше представена на фона на мрачен пчелен кошер, множеството пламъци и горящите микрофони на китаристите Richard Kruspe и Paul Landers, а всичко това естествено бе придружено от изключително добър звук. Мощни взривове оповестиха началото на "Feuer frei!", в която RAMMSTEIN не пропуснаха да ни загреят с кръстосаните пламъци, излизащи от устите на Till, Richard и Paul. Трябва да отбележим обаче, че въпреки множеството огньове, взривове и технически ефекти, едни от най-силните моменти в концерта бяха онези, в които подобни "подправки" липсваха. Именно подобен е случаят с "Mutter" - тук видяхме и чухме само осветление, музика и един невероятен Till Lindemann, който показа, че когато иска, няма нужда от помощта на извънземната пиротехника, присъща за концертите на RAMMSTEIN.
Rammstein
   Издевателствата на Lindemann върху крехкото тяло на Christian Lorenz започнаха с "Mein Teil", когато клавиристът беше почти сготвен в огромен казан, подгряван от гигантските пламъци на газовата горелка на Till. Все пак "Flake" оцеля и този път, излизайки от казана пременен в бляскав диско костюм и изпълнявайки поредния си налудничав танц. Малко по-късно той направи и традиционната си обиколка из залата качен в надуваема лодка, носейки се върху ръцете на публиката ("Haifisch"). По време на "Du riechst so gut" Lindemann излезе на сцената с горящ лък в ръцете си, а Richard Kruspe и Paul Landers довършиха песента свирейки на обвитите си в пламъци китари. Цялата зала започна да марширува под звуците на "Links 2 3 4", след което всички зрители запяха заедно с групата припева на "Du Hast". Именно тук бяха и едни от най-впечатляващите пироефекти по време на концерта - огромни пламъци се появяваха в такт с музиката, а няколко пламтящи стрели летяха с огромна скорост от сцената към пулта за озвучаване и обратно. Всичко това беше придружено от силни взривове, които заглушаваха както самата група, така и подивялата публика.

   В този момент залата за втори път потъва в пълен мрак. Малкият подиум в средата на арената отново се издига, а на него китаристът Richard Kruspe започва да изпълнява някаква странна мелодия на клавир. В същото време откъм голямата сцена се задава барабанистът Christoph Schneider, облечен като жена, която разхожда четирите си кученца. Предполагам, че сами се досещате за имената на домашните любимци: Till, Paul, Oliver и Christian лазят на четири крака по ръждивия мост, пременени в черни кожени дрехи, а зад тях господарката Christoph подръпва от време на време каишките им, удря ги с камшика си и ги пляска по задниците с ръка. Такава картинка може да бъде измислена само от не съвсем нормални мозъци (в случая шест на брой), но това далеч не беше всичко от този така любопитен епизод. Под звуците на "Bück dich" Till извади голям член от панталона си и извърши сексуален акт със слабичкия Christian Lorenz, след което "свърши" върху главите на зрителите. Интересно беше да се наблюдава как огромни мъже в публиката отварят усти и се опитват да погълнат максимално количество от течността с неясен произход, която излиза от "члена" на Till. На малкия подиум RAMMSTEIN изпълниха още "Mann gegen Mann" и част от "Pussy", която групата довърши на голямата сцена. Тук феновете от първите редици също имаха възможност да опитат субстанция излизаща от гигантски фалос, задвижван, разбира се, от Till.

   В "Arena Zagreb" отново е абсолютно тъмно. Постепенно синя светлина осветява онази огромна перка, която ни е позната от концерта на RAMMSTEIN "Live Aus Berlin". Към края на поредната песен Lindemann държи във високо вдигнатата си ръка горящо с червен пламък сърце и крещи в микрофона: "Mein Herz brennt!" - изключително силен момент в концерта. Изненадата в сетлиста се нарича "Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?" - първата песен от дебютния албум на немската група е изпята от цялата публика, а финалът й естествено е подсилен с огромно количество гигантски пламъци, появяващи се по цялата сцена. Неочаквано (поне за мен) "Ohne dich" се превърна в най-запомнящия се момент на вечерта. Тази прекрасна и тъжна балада бе изпълнена с изключително чувство от страна на Till, а докато той изричаше последните й строфи, върху полуголото му тяло заваля огнен дъжд: "Не мога да бъда без теб. Без теб, без теб..."

   Задължителният бис започна с позната мелодия изсвирена на уста. С първите звуци на "Engel" на сцената се появи ангелът Till - вокалистът носеше на гърба си огромни ангелски крила, които започнаха да горят към края на песента. Това е момент, от който софийската публика бе лишена през 2010-а година, когато RAMMSTEIN свириха на националния ни стадион - тогава тази композиция не бе изпълнена поради съкратения фестивален сетлист, който групата изсвири. Финалът на концерта в Загреб дойде с "Ich will" - последни огньове, взривове, летящи конфети из цялата зала и Till, Paul, Oliver, Christian, Richard и Christoph застанаха на колене пред феновете си в знак на признателност. Ние пък им благодарим за изключителния спектакъл, който те сътвориха в хърватската столица.
Rammstein
   Ето и пълен сетлист от концерта на RAMMSTEIN, състоял се на 8 ноември, 2011 г., в Загреб, Хърватия:
01. Sonne
02. Amerika
03. Keine Lust
04. Asche zu Asche
05. Feuer frei!
06. Mutter
07. Mein Teil
08. Du riechst so gut
09. Links 2-3-4
10. Du hast
11. Haifisch

12. Bück dich
13. Mann gegen Mann
14. Pussy

15. Mein Herz brennt
16. Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?
17. Ohne dich
Бис:
18. Engel
19. Ich will
Ози
Снимки: Zeljko Jelenski, Matej Grgic, Savic Domen, Ilija Studen за Hot.net.hr, Tportal.hr и Flickr

Rammstein
Rammstein
Rammstein
Rammstein
Rammstein
Rammstein

още за:

Rammstein


Коментари   (26)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


vasilen 11.02.2012 20:47:52 отговори + 0 0
Rammstein(R+) für immer!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vasilen 11.02.2012 20:17:23 отговори + 0 0
Rammstein(R+) für immer!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shaiize 2.12.2011 22:31:57 отговори + 0 0
тея са нежменяеми щом не харесжат групата!!!!!!!
RAMMSTEIN - Завинаги !
Та жпрочем някой да знае кога ще идват в България?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Minerva 16.11.2011 10:06:59 отговори + 0 0
До колкото разбирам, има шанс да ги видим у нас в нашата зала, така ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

verno be 16.11.2011 01:14:11 отговори + 0 0
аз на пръв прочит не се сещам и в момента даже , да има друга група ,която да не пее на английски и целият свят да я знае ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


obektivno 16.11.2011 00:35:41 отговори + 0 0
истината е ,че рамщайн успяха да направят нещо уникално-да пробият с немски език напук на всичко и всички и през тези години доказаха ,че са група,която завинаги ще остане в историята. за музиката им всеки си има мнение, но на живо са номер 1 !!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hahaha 16.11.2011 00:33:13 отговори + 0 0
или с pussy Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

цъфтеж не приятен 15.11.2011 13:52:48 отговори + 0 0
Мда, последният анонимен орк се е изказал крайно компетентно. И знаеш ли какво значи думата "комерс", бе, пиле анонимно, че така смело я употребяваш?
Чувствай се специално поздравен с "Bück dich".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Till 15.11.2011 13:18:42 отговори + 0 0
"Анонимен - 2011-11-15 13:07:06
А Рамштайн са от комерса дето днес е известен, утре не"

И така вече 17 години. Много дълго това "днес", бе... ))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.11.2011 13:07:06 отговори + 0 0
Jasta - 2011-11-15 09:44:28
Ами,ще ги канят.Нали дойдоха вече.По-добре е да поканим Содом,Таря,Хелоин,УАСП по 16 пъти

Абе лапенце ти имаш ли изобщо представа за нас истинските бг фенове Содом, Хелоуин, Уасп какви икони са? А Рамштайн са от комерса дето днес е известен, утре не
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


AVA 15.11.2011 13:00:35 отговори + 0 0
Ако разкарат Haifisch и Pussy за сметка на Heirate mich и Bestrafe mich (например) ще е перфектно. Всъщност не бих се оплакала ако свирят песни само от първите три албума. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 15.11.2011 10:27:35 отговори + 0 0
Ето една зала напълно съпоставима с нашата - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150391791604645&set=a.10150379405629645.372207.10945059644&type=1&theater
Не виждам причина да не сме включени във втората част на турнето...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

geregrave 15.11.2011 09:53:42 отговори + 0 0
О, йе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jasta 15.11.2011 09:44:28 отговори + 0 0
Ами,ще ги канят.Нали дойдоха вече.По-добре е да поканим Содом,Таря,Хелоин,УАСП по 16 пъти.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост007 15.11.2011 09:35:11 отговори + 0 0
Понеже както се казва "И аз бях там, и мен опръска бялата пяна на Тил", да внеса едно малко уточнение - лодката, с която Флаке обикаля из публиката НЕ Е надуваема, а от лека пластмаса. Твърдя го, защото я пипнах и буквално държах в ръцете си. В София не успях да се класирам, но в Загреб успях.
Което до голяма степен се дължи и на НЕВЕРОЯТНО възпитаната публика. Да ме прощава средностатистическия български фен, но ... разликата е осезаема.

Ревюто е страхотно! Браво, Катехизис, че успявате да сте на всяка "гореща точка"!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Tq 15.11.2011 07:38:20 отговори + 0 0
Невероятен репортаж, браво Ози!!!! Незнам, ама само като чета си представям колко яко е било... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RAMMSTEIN 15.11.2011 02:59:48 отговори + 0 0
няма ли кой да ги викне тук в арена армеец ??????????????????????? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гергана 15.11.2011 01:57:09 отговори + 0 0
Еби му майката, сетлистът е умопомразчителен! Доста от песните, които са в него не ги изпяха миналата година на Сонисвеъра. Дано дойдат пак! Дано, че колкото и пъти да дойдат ще ходя! Невероятни хореография, сценично поведение и музика! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GruYOU 14.11.2011 22:33:21 отговори + 0 0
брутален сет!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ostrogoth 14.11.2011 11:54:29 отговори + 0 0
в сетлиста заглавията са ОК - в текста някои не съвсем: "America" - "Amerika", "Mann gegen Man" - "Mann gegen Mann"
А пък "Без теб не мога да бъда..." - Твърде буквален превод и звучи тъпо на български.
И в сравнение с другите концерти (Братислава примерно) не изпълниха Sehnsucht :-(((
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Nazgul 14.11.2011 11:17:00 отговори + 0 0
Нечовешки сет! Силно се надявам да дойдат пак и да изпълнят тези парчета! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ivanos 14.11.2011 11:09:21 отговори + 0 0
Ще е любопитно, някога, да направят (поне един единствен) концерт без никакви специални декори, (пиро)ефекти, костюми и мини сюжетчета. Просто излизат и свирят. Би било новина и любопитно, както написах първо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cec 14.11.2011 10:23:35 отговори + 0 0
Спокойно могат да махнат Mein Teil, America i Pussy и да свирят вместо тях Wilder Wein, Klavier i Seemann -))). Това би бил наистина перфектен сет. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Калата 14.11.2011 10:09:37 отговори + 0 0
Надявам се, че ще дойдат и в нашата "Арена", крайно време е да ги видим на самостоятелен концерт тук. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 14.11.2011 09:56:21 отговори + 0 0
Явно човека не им е фен И аз си мислех, че поне сетлист ще има... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


WeltherrschafT 14.11.2011 08:59:56 отговори + 0 0
Много готин репортаж, но си оправете 2 неща - Paul LANDERS и HAIFISCH. Иначе, защо не написахте малко повече за Deathstars, чак пък толкова ли да са незапомнящи? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".