Репортаж от първата вечер на "No Escape Festival" в София

14 яну 2008, 13:36 ч. 121 / 4 5
пред./следв.
На 13 януари 2008 г. в столичния клуб "Swinging' Hall" се проведе първата вечер от фестивала "No Escape" – събитие, разделено в две последователни недели, където вземат участие по четири млади родни банди всяка от вечерите. В първата главни действащи лица бяха групите S.NOB., HYPERQUBE, I.T.S.I и LIGHT THE TORCH по ред на появяването им на сцената, като лично за мен познати бяха само "психопатите" от I.T.S.I.
   S.NOB. – единствената група за вечерта с дама зад микрофона, изнесоха приличен сет пред около 50-60 човека, които определено останаха много доволни. Бих ги определил като алтърнатив-нео-метъл, напомнящ на GUANO APES, че дори и на родната ни бунтарка от недалечното минало Милена. Интересен елемент в музиката на групата са перкусиите, които украсяват ритъма доста сполучливо. S.NOB. завършиха изпълнението си с нещо като кавър на парчето на Ъпсурт "Колега" – доста втежнено и с агресивни вокали от страна на барабаниста.
   За изпълнението на HYPERQUBE публиката за съжаление значително намаля (продиктувано от стиловата ориентация на групата) – не повече от 20 души останаха пред сцената, за да станат свидетели на един изключително интересен алтернативен сет. Групата очевидно е силно повлияна от великите RADIOHEAD, което личеше от почти всеки елемент както на музиката им, така и на сценичното им поведение – доста адекватно, между другото. Екстравагантни фронтмен и китарист, по-пасивен басист и страхотно добър барабанист – това бяха четиримата музиканти, на които възлагам големи надежди за бъдещето.
    Когато I.T.S.I излязоха на сцената, сякаш цяла танкова дивизия мина през клуб "Swinging Hall"! Ако намирате излезлият през 2007 г. техен дебют "The Diary Of A Psycho" (ревю) за тежък, изчакайте да ги видите на живо и ще разберете, че тогава положението става наистина неописуемо. Дидо (вокали) и Тони (китара) са зверове на сцена! Това, разбира се, зарази и събралите се около 50 човека да заформят няколко прилични мош-пита.
   Оставените за накрая младежи от LIGHT THE TORCH демонстрираха достоен за уважение ентусиазъм. Публиката, в която преобладаваха предимно техни приятели, по думите на вокала, ги прие изключително добре и мощно куфееше. Стилово бих ги поставил някъде до американските герои на модерния хеви метъл TRIVIUM, с уговорката, че нашите момчета ще трябва да положат сериозни усилия в репетиционната, за да достигнат класата на колегите си от другата страна на Атлантика. Съдейки по хъса, с който свиреха LIGHT THE TORCH смятам, че е напълно постижимо.

   На 20 януари (неделя), ще се проведе втората вечер от "No Escape Festival", отново в клуб "Swinging' Hall" и отново с начален час 21:30 ч., цена на билета 6 лв. Ще участват AVRIL IN BLOOD, LET THEM DIE, SHE WAS ASKING FOR IT и NEW DESEASE. "Metal Katehizis" ще ви държи в течение за подобни, изключително полезни за родната сцена прояви.

Yanni

още за:

No Escape Festival


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Regressor 23.01.2008 03:07:52 отговори + 0 0
А репортаж от втората вечер на фестчето ще има ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Regressor 23.01.2008 03:06:49 отговори + 0 0
Тц, тц... Pusciferian, от думите ти излиза, че ти изобщо не си присъствал/а на въпросното събитие! Що за фен би оплюл репортаж за концерт, който дори не е посетил? В крайна сметка от студийни (домашни) записи и живо изпълнение разликата е от небето до земята и е нормално на концерт дадена група да прави малко по-различно впечатление от това на запис! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pusciferian 14.01.2008 21:27:23 отговори + 0 0
имам предвид съпоставянето и то в частност на S.NOB. което ако беше запознат, а мисля че трябва, особенно след като точно преди малко по - малко от месец издадоха албум! на първо слушане можеби найстина удрят на Гуано Ейпс, но на което и да е следващо се вижда, колко грешно е първото слушане! а, от българската гледна точка приличат по скоро на Нова Генерация, от които са и много повлиани! можеше поне домашното да си подготвиш!
Надявам се самия концерт да е бил найстина добър! и 4-те групи са ми страшно симпатични! а и тази част от феста ми е по вкуса!
иначе хубава статия - харесами останалото
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 14.01.2008 20:33:52 отговори + 0 0
За това и отидох на концерта - да се запозная с тези групи! Не е ли това целта на подобни мероприятия? :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pusciferian 14.01.2008 19:44:23 отговори + 0 0
личи си, че който го е писал не е чувал тея групи, за който е писал! освен нали, както сам казва за - I.T.S.I. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".