Резултат от проучване: "Повечето хора спират да откриват нова музика след 30 години"

7 юни 2018, 20:44 ч. 2323 / 4 10
пред./следв.

   Проучване на сайта за музикални стрийминг услуги "Deezer" е приключило с извода, че повечето хора изпадат в "музикална парализа" и престават да откриват нова музика на възраст около 30 години и половина.

   По принцип с напредване на възрастта повечето хора започват все по-малко да се интересуват и вълнуват от нови неща. Но с особена сила това важи за музикалните им предпочитания. Запитани за причините за това, повечето анкетирани са отговаряли, че то се случва, защото вече имат деца или огромното количество нови банди и изпълнители им идват в повече и те не могат да се ориентират.

   В най-голяма "музикална парализа" изпадат най-възрастните. Според същото проучване, хора над 60 години слушат само изпълнители, които вече познават.

   Що се касае до Обединеното кралство - жителите на Уелс и Северозападна Англия спират да откриват нова музика най-рано - на около 23-24 години. Най-разкрепостени са в Шотландия - там "музикалната парализа" настъпва след 40-ата година.

 

metal crowd

още за:

Heavy MetalDeezer


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Цанко 2.06.2019 20:35:27 отговори + 1 0
Старата музика е като старото вино и старото уиски! Пък и старата музика , мога да я сравня само с звука на старите американски масълкари и Харли и Индиан - без инжектори с карбуратори и без всякаква електроника , дето да се разваля! Абе Old time rock'n roll! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 14.06.2018 01:06:37 отговори + 3 0
За съжаление е вярно - съдя по повечето си приятели, а и по мен самия на онези години. За щастие нещата по-късно се обърнаха и започнах да слушам нова музика. Продължавам да обичам старите си любимци, разбира се, но вече не ги слушам толкова - не ми допада идеята да слушам по милион пъти едни и същи неща, като излиза толкова много нова интересна музика. Да, човек закостенява с течение на годините, но можем поне да се борим срещу това и поне донякъде да забавяме процеса. Това ни прави и по-млади, отколкото сме на възраст. Човек просто трябва да проумее, че всичко се развива, включотелно и музиката, и да се опита да проумее промените. Така и самият той се развива и не остава на едно място. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maxXx 10.06.2018 15:58:39 отговори + 2 1
И аз точно от 30-годишна възраст спрях да търся нови банди, но любимите ми продължавам да ги слушам на пълни обороти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cornhusker 8.06.2018 10:03:40 отговори + 2 2
Ами така си е- само Sepultura, Unleashed и Gorefest, друго не ни трябва Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 8.06.2018 10:00:48 отговори + 7 2
Качество за сметка на количество. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Цар Лъв 8.06.2018 09:35:52 отговори + 5 2
Хакуна Матата. Такъв е кръговратът на живота. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 8.06.2018 08:53:09 отговори + 10 3
Мда, важи с пълна сила за мен. Слушам само метъл и нищо друго. Не мога да ги разбера разните нови образи дето ги дават всеки ден по телевизията - Криско, Тита, чалги разни и т.н. А западните даже и не им знам имената Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Саймондо 8.06.2018 09:18:36 + 4 1
Ъхъ, това за възрастта (и от мой опит) за съжаление е вярно. Одъртяваме и се парализираме... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Burner 8.06.2018 19:29:07 + 3 0
Парализа казваш ... Heavy, Power, Speed, Thrash, Black, Death, Grind, Industrial ... Е то какво друго има да откриваме? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хммммм 8.06.2018 03:32:21 отговори + 5 2
Последният параграф е излишен. Освен ако това не е някакъв очерк за Острова. Явно оригиналната статия е от места медия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".