Rob Halford показа писмото, с което съобщават на JUDAS PRIEST, че няма да влязат в Залата на славата

18 дек 2017, 21:13 ч. 3244 / 7 13
пред./следв.

   Британските хеви метъл легенди JUDAS PRIEST не успяха да влязат във финалната селекция изпълнители, които ще бъдат приети в Залата на славата на рокендрола през 2018 г. Както ви съобщихме през април догодина там ще бъдат въведени BON JOVI, DIRE STRAITS, THE MOODY BLUES, THE CARS и Nina Simone.

   Фронтменът на JUDAS PRIEST Rob Halford разпространи писмото, с което от управата на Залата уведомяват бандата, че те няма да бъдат приети сега. То гласи:

Благодаря ви, че приехне вашата номинация за въвеждане в Залата на славата на рокендрола. Въпреки че не събрахте достатъчно гласове, за да бъдете приети тази година, вие бяхте част от много специална група кандидати за Залата на славата.
Изпълнителите често са в бюлетините няколко пъти преди да бъдат въведени. Например BLACK SABBATH бяха номинирани осем пъти преди да бъдат приети, Patti Smith - седем пъти, Solomon Burke - девет пъти, а и BEASTIE BOYS, и THE YARDBIRDS бяха в бюлетините три пъти преди тяхното въвеждане.

Ако сте на турне или просто пътувате наблизо, моля посетете нашия музей в Кливланд, Охайо. Нашите шест изложбени етажа разказват забележителната история на рокендрола и как той промени света. Вие сте част от тази история и ние ще се радваме да споделим експозицията си с вас.

Още веднъж - поздравления за вашето номиниране.

С най-добри пожелания, Greg Harris, президент и изпълнителен директор на Залата на славата на рокендрола.

 

   Както знаете, JUDAS PRIEST са първият обявен хедлайнър за второто издание на пловдивския фестивал "Hills of Rock". Билетите са в продажба в мрежата на "Eventim" в различни варианти - за IRON MAIDEN (поръчай онлайн), за "Hills of Rock 2018" (поръчай онлайн) и комбиниран билет (поръчай онлайн). Целият проект е част от програмата "Пловдив - Европейска столица на културата 2019". 

 



Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Баба Яга 19.12.2017 16:52:45 отговори + 10 0
ГолЕма работа! Джудас слава и кинти си имат достатъчно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nightandday 19.12.2017 14:38:45 отговори + 2 11
The band (Bon Jovi) has sold more than 130 million records worldwide.
The band (Judas Priest) have sold over 50 million albums to date.

Judas и Bon Jovi не са в една категория, за да се сравняват. Те са еднакво велики в тежните под-жанрове на рокендрола. Но цифрите говорят, а когато цифрите говорят ... резултата е този, че едните влизат в залата на славата, а другите чакат на опашка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.12.2017 16:09:55 + 5 2
Бон Джоуви винаги са били мои любимци и една от най-първите групи, които послушах. Джудас са си Джудас. Мейдън са си Мейдън. Пърпъл са си Пърпъл. Не мисля, че популярността има каквото и да е значение в това колко добра или дори влуятелна е една група.

Нека не започвам да давам примери с Риана, Бийонсе и Джъстин Бийбър, и да ги съпоставям с великани като Куин, Бийтълс и Джими Хендрикс (примерно)...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.12.2017 16:32:23 + 13 0
Колкото до влияние - Джудас са една от главните причини да се появи цял един жанр в Праведната музика, а колкото и да ми е тъпо да го кажа, Бон Джоуви надали щяха да пробият, поне не по този начин, ако не беше глем "метъл" вълната през 80-те... а това е било най-комерсиалния стил тогава, макар че повечето глем групи граничеха повече с поп музика и малко от тях са можели да се нарекат рок или метъл в пълния смисъл. Повечето тогава са го правели за пари, както ню-метълите и онези зализаните след тях.

Когато MTV дръпна щепсела на глема и оцеляха само най-добрите, най-истинските групи...

И все пак Бон Джоуви и Джудас Прийст винаги са били едни от най-добрите в техните си жанрове (било то хеви метъл, глем, рок или поп-рок), и е някак си нечестно да ги сравняваме в това отношение. Хеви метъла по принцип не е музика за масите, особено като се има предвид какви тематики включва, а от друга страна Бон Джоуви са известни най-вече с любовните си песни. Нормално е да са продали повече албуми и да имат по-широк кръг от почитатели. Джудас са абсолютни законодатели в хеви метъла и малко групи могат да се сравнят с тях.

Както вече съм казвал много пъти, "Залата на славата" може да ходи по дяволите...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 19.12.2017 11:21:01 отговори + 22 1
Абсолютно без да изразявам и грам подигравка, ще кажа, че "Залата на славата" на рокендрола е една голяма измишльотина, и не отразява реалният статус на една велика група. Бон Джови има два свестни албума, и двата са от 80-те години на миналия век, и е трудно на базата на тях да се нарекат велика група. Но са ги набутали в залата на славата на рокендрола, само защото са американска банда. Последните няколко албума на Джон Бон Джо Уви, направо са неслушаеми, абсолютна лигавщина и безмерна боза. Например една група, като Cinderella е сто пъти по-добра от Bon Jovi, но те няма и да помиришат залата на славата на рокендрола. Макар в тяхното ДНК да има много, много повече рокендрол, и пак са си американска банда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Petrucci 19.12.2017 13:40:28 + 4 6
А Cindarella колко велики албуми имат?!? И защо въобще намесваш Бон Джоуви и Синдарела в статия за Джудас?!? Заради такива малоумни коментари като твоят, аз и много други като мен ще спрат въобще да влизат в любимия си сайт. Рок музиката обединява,рок музиката вдъхновява, рок музиката е това заради, което много като мен живеят! А такива като теб,охлюв неземен,превръщат идеята на рок музиката в едно обикновенно състезание! Е, не рок музиката наистина е в ДНК-то-само , че не в твоето! Върви да се драчиш другаде! Тук уважаваме нашите рок-герои независимо дали свирят блус и или дет метъл и не ги делим на по-добри или по-лоши, защото те са нашите герои....да мои герои са и Бон Джови и Джудас, но за такива като теб е важно да плюят...и да делят на такива и на онакива....ми пич не си от моята...нашата кръв...никакъв рокаджия не си....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 19.12.2017 14:33:36 + 8 1
Всички албуми на Синдарелката са мноого добри. Аз бих добавил и Скид Роу със Себастиан. И двете групи са на светлинни години пред Бон Джоуви. Нищо против тях, имат много добри неща... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 19.12.2017 16:57:59 + 7 0
Синдърела и Скид Роу са си класика в глема, ама Бон Джови има по-широк кръг и повече фенове, защото е по-лесно смилаем, има повечко поп и кънтри забежки, на външен вид е тип сладуран и радва момите и булките. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 19.12.2017 03:39:59 отговори + 29 0
"Залата на славата" е една лоша подигравка с Праведната музика и без това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loki 18.12.2017 23:29:46 отговори + 26 2
Judas Priest са били най-популярната метъл група в САЩ през 80-те. Първата хеви метъл група постигнала платинен статус, прави го с албума Screaming for Vengeance, който се продава 1500000 бройки в годината на излизането си в Америка. Между другото, Bon Jovi са били подгряващи на Judas Priest през 1986 за канадската част от турнето им. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Цезар 18.12.2017 22:13:59 отговори + 25 1
Пхахахаа! Смешни американци! Bon Jovi вътре, а Judas Priest отвън - на това му се вика абсурд! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Petrucci 19.12.2017 09:33:03 + 6 6
Може и да е странно, че Judas не са вътре, но нищо странно няма в това Bon Jovi да са вътре!Сравнението ти е тъпо!Виж да кажеш Мадона е вътре,а Judas не-това бих го разбрал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xa-xa 18.12.2017 22:06:23 отговори + 7 2
Голямата работа... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".