"Rock Or Bust" на AC/DC на 3-о място в "Billboard"

10 дек 2014, 16:39 ч. 505 / 4 5
пред./следв.

   Новоиздаденият албум на AC/DC, "Rock Or Bust", продаде 172 000 бройки за първата седмица след появата си в САЩ и зае 3-а позиция в Топ 200 на "Billboard". Това е огромен спад в сравнение с предишния диск на групата, "Black Ice" (2008), който е първият албум на AC/DC заел 1-о място в тази класация, с реализирани 784 288 продажби в САЩ. Освен това "Black Ice" оглави класациите по продажби в 29 страни в света.

 

acdc-2014-rock-or-bust

 

още за:

Ac/dc


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


darkane 11.12.2014 10:35:32 отговори + 3 0
На първо слушане - наистина ми се струва по-слаб албум от Black Ice. Но аз лично никога не си правя изводите преди да съм чул даден албум поне 5-6 пъти. Със сигурност е добре да правят нови неща. Аз си мисля, че по-ниските продажби се дължат донякъде и на масовата мания по Apple-продуктите. Не знам дали в тази класация влизат и продажбите през iTunes, защото голяма част от хората вече 'пазаруват' музика от там. А при предишния албум си мисля, че все още AC/DC не се предлагаха в iTunes.

И дано да имаме възможността да ги гледаме отново в София! Лично за мен това е един от най-приятните спомени в живота ми - претъпканият Васил Левски с десетки хиляди мигащи червени рогчета!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockFan 11.12.2014 01:00:30 отговори + 2 0
Донякъде съм съгласен 'Веселата печурка' , но не мисля че албумът е слаб, да не е като Highway to Hell, Let There be Rock, Back in Black или пък For Those About To Rock и клиповете към песните не са нещо особено, но не бих казал че няма стойностни песни. Доста от песните бързо се запомнят, има голям прилив на енергия, все пак това са си AC/DC. С две думи не сме средата на 70-те или пък началото на 80-те, но според мен албумът не е никак слаб и въпреки , че има леки промени в състава на групата, песните са страхотни и AC/DC винаги ще си останат най-големите в този жанр.

P.S. Чакаме ви догодина в София, отново m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Веселата печурка 10.12.2014 22:23:07 отговори + 4 0
Да ме прощават всички за светотатствените думи, но не виждам смисъл да се трудят по нови албуми. На всеки концерт публиката винаги ще си иска старите (безсмъртни) хитове. За някои хора песни, като Highway to Hell, Let There be Rock, TNT (и много други) са нещо твърде близо до сърцето, невероятна емоция, която са изпитали първия път, когато са чули песента през осемдесетте, а защо не и скъп спомен - сватба, дете, победа над тежко заболяване? С минимални разлики същото важи и за по-младото поколение. С нов албум доказват, че ръждата не ги лови лесно, но песните едва ли ще се запомнят. Но по-важното - няма нужда от нови албуми, защото името им работи за тях. С бесен маркетинг всеки албум може да бъде хит, а AC/DC са огромна "марка", просто не могат да си позволят резил. Няма вече какво да доказват, името им отдавна е вписано със златни букви в аналите на рока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GenerationX 10.12.2014 18:30:57 отговори + 4 5
Всяко нещо си има край... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ushikawa 10.12.2014 21:51:29 + 5 3
Албумът е слабичък. Клиповете още по-слаби. Съставът на групата е различен. Емоция никаква! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".