Roger Waters отдава почит на българската военна памет

10 юли 2010, 17:51 ч. 296 / 3 7
пред./следв.
Roger Waters - един от най-великите музиканти, творили някога, тръгва на вероятно последното си турне ("The Wall Tour"), което ще обиколи Северна Америка и Европа. По време на целия гиг като част от невероятното мултимедийно шоу на бившия басист на легендарните PINK FLOYD ще бъдат излъчвани снимки на жертви на войната, които близките на тези хора са изпратили на официалния сайт на Roger. Без значение дали говорим за войници, медици или просто за милионите пострадали невинни. Защото от войната никой не излиза жив. Без значение дали говорим за Първата, Втората или коя да е друга война - те всички са еднакви, само вида на оръжията и броя на убитите е различен.
   Интересното е, че и нашата славна военна история не е подмината. На www.rogerwaters.com е поместена снимка, която ще бъде видяна от милиони хора, отблизо и далеч, на участника във Втората Балканска война (наричана още Междусъюзническа) - Димитър Цинцарски (1888 - 1913). Текстът под снимката (изпратена от правнука на Цинцарски) гласи дословно следното: "Димитър Цинцарски е мой прадядо, участвал във Втората Балканска война, водена от България, от една страна и Сърбия, Гърция, Черна гора, Румъния и Османската империя, от друга. Той е служил като военен санитар и е починал на 25-годишна възраст, през 1913 г., докато е спасявал живота на друг войник. Синът му, Георги, който е мой дядо, е бил на 1 година и никога не е видял своя баща. Историята е досущ като тази на Роджър и неговия баща".
   Споменатият правнук е не друг, а известният като Ози автор от екипа на "Metal Katehizis", който със сигурност ще посети някое шоу от "The Wall Tour" и най-вероятно ще ви зарадва отново с един от чудесните си пътеписи-репортажи.



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Miro 11.07.2010 18:12:23 отговори + 0 0
Отдавна не съм слушал нещо ново на Роджър. Аз поне за последно слушах Amused to Death, а това беше доста отдавна. Дано да мине наблизо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 11.07.2010 15:54:10 отговори + 0 0
И за Ози,разбира се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 11.07.2010 15:53:18 отговори + 0 0
Поздравления за Роджър! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Албена 10.07.2010 19:32:30 отговори + 0 0
Супер новина, даже 2 в 1!!! Изненадите са цели две, и то какви!
Респект,Ози )) Очакваме новини от теб за Европейската част от това турне,не бива да се изпуска!
Моля се да не ни подмине, ха дано поне в Белградска арена,а?
Стискам палци m/ m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раймонд 10.07.2010 18:34:41 отговори + 0 0
Евала на Ози,респект! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.07.2010 18:06:39 отговори + 0 0
идеята е хората да пращат снимки на свои близки, загинали във войните
а не на "най-велики воини"
иначе да прати някой и Конан варварина
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.07.2010 18:01:02 отговори + 0 0
изпратете снимка на христо луков, най-великия воин на майка българия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".