Roger Waters ще пее с български деца на концерта си в София

2 юли 2013, 11:16 ч. 587 / 9 5
пред./следв.
Получихме следното съобщение за предстоящия на 30 август на стадион "Васил Левски" концерт на Roger Waters:

   Няма по-добро, по-мащабно и по-грандиозно шоу от The Wall, категорични са специалисти, музикални критици и милиони фенове. Роджър Уотърс успява да пресъздаде по уникален начин своите послания в тази автобиографична рок опера. Зашеметяващият спектакъл е изпълнен с невиждани визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, съживяване на учителя марионетка и много други.

   Ангажиран с различни благотворителни каузи, Роджър Уотърс отделя специално внимание в шоуто си на децата. Може би най-емоционалната част от спектакъла са кадрите на радостни деца, които са изненадани от завръщането у дома на техните бащи, сражавали се в Ирак и Афганистан. Бащата на Уотърс загива по време на Втората световна война. Този факт остава отпечатък върху музикалната легенда и до голяма степен го вдъхновява за създаването на един от най-популярните и обичани албуми за всички времена – „The Wall”.

   Във всяка страна, в която представя The Wall, Роджър Уотърс кани 15 деца на сцената, които изпълняват с него класиката “Another Brick in the Wall”. Това ще се случи и у нас на концерта в София. Вече се подбират децата, които ще имат уникалната възможност да пеят и танцуват редом до рок легендата. Не е нужно децата да имат добри певчески и танцови умения, за Уотърс по-важно е да усети техния ентусиазъм и да се вдъхнови от техните усмивки. Той задължително ще си направи снимки с тях и ще раздаде автографи преди концерта си.

   Музиката в The Wall включва вариации на “Another Brick in the Wall”, песен, която може да звучи както като детска закачка, така и като погребален марш. Но зрителите имат възможността и да се насладят и на други класики, създадени от гениалния Роджър Уотърс, включително “Comfortably Numb”, “Mother” и “In the Flesh?”, която поставя начало на шоуто.

   Стената от бели тухли с размерите на огромен стадион със сигурност е най-голямата прожекционна повърхност, поемала някога на турне. Но тя не е единственият специален ефект на шоуто. Марионетки, чиято височина е колкото тази на стената, са неизменна част от спектакъла. Шоуто е изпълнено с пиротехника, звукови и светлинни ефекти, пресъздаващи бойни самолети, а над публиката прелита огромен балон във формата на прасе (независимо, че е част от обложката на друг албум на Пинк Флойд).

   The Wall е едно грандиозно шоу с участието на актьори, музиканти, огромни марионетки и уникални ефекти. Също толкова драматичен е и албумът “The Wall”, както и култовият филм на Алън Паркър от 1982 г. “Пинк Флойд – Стената”, представящ рок-звезда, която все повече се изолира от света чрез тухлите, с които изгражда „стената” около себе си. Предстои у нас да излезе и луксозно издание на книгата “Създаването на Pink Floyd The Wall” за филма на Алън Паркър.

   Билетите за рок спектакъла на Роджър Уотърс са на цени от 65 до 180 лв и все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната и на www.ticketpro.bg
roger waters


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 3.07.2013 12:45:42 отговори + 0 0
извинисебе Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гейвид Дилмор 3.07.2013 09:44:55 отговори + 0 0
Едно не можак да разбера - главният герой на албума от Източен или от Западен Берлин е!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.07.2013 09:17:41 отговори + 0 0
Марш от тука мискини ;D Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен на Гилмър 3.07.2013 08:12:39 отговори + 0 0
Да кажем твърдо "не" на роджъруотърщината Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фирамиди Параони 2.07.2013 12:42:07 отговори + 0 0
А ще бере ли хмел с други старци? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".