Roger Waters ще съди организаторите за отменените му концерти в Германия

18 мар 2023, 10:01 ч. 848 / 6 9
пред./следв.

   По-рано тази година два концерта на легендата от PINK FLOYD Roger Waters в Германия бяха отменени заради обвиненията към музиканта в антисемитизъм.

   Общинските управи във Франкфурт и Мюнхен, които имат дял в организирането на събитията, взеха решения да откажат гостуванията на Waters. Сега той има намерение да съди отговорните за действията им. Според музиканта, "този явен опит да му се запуши устата може да има сериозни и продължителни последствия за творците и активистите по целия свят, ако бъде оставен без да бъде оспорен".

   Мениджърите му наричат отмяната на събитията "противоконституционна и неоправдана", а обвиненията в антисемитизъм към Waters - "безпочвени". Той е поискал адвокатите му незабавно да предприемат действия, за да защитят "изконното му човешко право" на "свобода на словото".

 

roger waters



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Войнствен викинг 21.03.2023 20:52:23 отговори + 5 3
Боже доживях и тук да се появят тролове копейки. Взимайте си Роджър в кенефа ,,страна балшая,, и го учете да дрънка на мандолинна и да пее калинка малинка, калинка мая. Оставете метала на истинските мъже от Украйна които геройски защитават Европа и праведната музика! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ccc 21.03.2023 10:08:19 отговори + 6 5
Странно ми е ислямска държава като Германия да вземе такова решение. Ще се радвам Роджър да наеме сега най-еврейските адвокати и да ги одруса яко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 20.03.2023 07:59:55 отговори + 12 12
Класика. Тези, които подкрепят диктатор наложил максимална цензура и убиващ и хвърлящ в затвора журналисти и опозиция, много обичат да се оплакват, че им отнемат свободата на словото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 20.03.2023 14:33:06 + 3 6
За един приятел питам,ако може да кажеш кой е този диктатор за който говориш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 20.03.2023 15:59:34 + 5 2
Познай от три пъти.
Подсказка - диктаторът на тази страна:
https://www.youtube.com/watch?v=frvZdFfimuw
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

крис 20.03.2023 07:15:55 отговори + 8 12
Това да ти проведат концерт няма нищо общо със свободата на словото. Никой не е длъжен да ти дава сцена за изява ако не иска. Той и сега може да си говори каквото иска. Свободата на словото му се изчерпва до там. На мен накърнили ли са ми свободата на словото като не ми организират концерт е Мюнхен? Много се дразня като почнат да го споменават това слово за щяло и нещяло. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ccc 21.03.2023 09:42:43 + 1 4
Ами важна е причината да ти ОТКАЖАТ, не мислиш ли? Никой не е длъжен да те наема на работа, ама ако ти кажат - не те наемаме щото си черен, това демокрация ли е? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хохо 19.03.2023 11:40:17 отговори + 12 16
Смешник си ти...............

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хаха 18.03.2023 10:58:06 отговори + 21 30
Смешник Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".