Рок-операта "Исус Христос Суперзвезда" тръгва на великденско турне

3 апр 2017, 20:09 ч. 1853 / 4 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Наско от Б.Т.Р. в ролята на жестокия и коварен Пилат Понтийски в рок операта „Исус Христос Суперзвезда”

Хитовият проект на Опера Пловдив „Исус Христос Суперзвезда“ тръгва на Великденско турне

Великденското турне на трупата през ще стартира от Хасково на 10 април, следват Димитровград – 11 април, Карлово – 18 април и Казанлък – 24 април.

Наско от Б.Т.Р. влиза в ролята на Пилат Понтийски - римски прокуратор, осъдил на смърт Христос, след което символично измил ръцете си, за да снеме вината, една от най-противоречивите и в същото време загадъчни фигури в човешката история, отговорен за безчислените жестокости и убийства, извършени без съд.

Рок операта „Исус Христос Суперзвезда” е проект на Опера Пловдив. Хитовата творба, музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс която не слиза от сцените вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. Действието на неговата рок опера следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст

За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации, музикалното произведение ще бъде представено концертно с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив.

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Cronos 7.04.2017 00:07:10 отговори + 1 0
Е Пилат е отговорен за безчислени убийства извършени без съд, ама е съдия! БТВ ли ви пише тия текстове? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 5.04.2017 10:06:45 отговори + 1 0
Е, че той Пилат има точно една песен (пардон ария) в операта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".