Ronnie Romero е "много разочарован" от музикалния бизнес

27 дек 2020, 11:17 ч. 2189 / 4 16
пред./следв.

   Изминаха малко повече от пет години откакто легендарният китарист Ritchie Blackmore направи супер известно името на базирания в Испания чилийски певец Ronnie Romero, вързаждайки RAINBOW с него и връщайки се отново към рок музиката.

   Дотогава слабо познат от испанската банда LORDS OF BLACK, Romero стана един от най-търсените гост-вокалисти и записа участия с не един и два други проекта. Например: THE FERRYMEN с Magnus Karlsson; ALLEGIANCE OF ROCK; CORELEONI с Leo Leoni; MICHAEL SCHENKER FEST, VANDENBERG и мн. др. През почти лишената от концерти изминаваща 2020 година Ronnie се включи и в българския олстар INTELLIGENT MUSIC PROJECT, като участва и в последния албум на проекта на д-р Врабевски и направи мини-турне у нас. След като в началото на 2019-а напусна LORDS OF BLACK, през месец май тази година Romero се завърна в титулярната си група.

   Дали обаче всичко това не е предизвикало бърнаут синдром у Ronnie Romero? По повод Коледа и настъпващата нова година певецът разпространи изявление, в което говори преди всички за голямото си разочарование от музикалния бизнес с доста силни думи. Ето как:

Аз съм МНОГО разочарован от този мръсен "музикален" свят. Всички си мислят, че имат правото да казват какво да правиш или да не правиш. Всички си мислят, че имат правото да те съдят. Никой не е достатъчно образован, за да бъде учтив или най-малкото да ти говори като на човешка личност. Всеки иска парче от твоята торта и го иска БЕЗПЛАТНО, защото ако им кажеш цената, те се обиждат. Всички си мислят, че трябва да им целуваш ръцете, тъй като ти "дават шанс". Никой не го е грижа за твоите чувства, мисли, твоите мечти и планове... и ако не си съгласен с тях, ти си задник... всичко е толкова нечестно, но въпреки това ти трябва да се усмихваш през цялото време, понеже шоуто трябва да продължи. При всички случаи всеки ще обвинява теб, от канапето в хола им до златния им трон... твърде много хора са над доброто и злото...

Бих искал да ви разкажа всичките ми преживявания от последните пет години "в бизнеса"... и някои от вас ще бъдат много изненадани...

Както и да е, шоуто трябва да продължи. Честита Коледа.

 

ronnie romero

още за:

Ronnie Romero


Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ariel 29.12.2020 19:53:07 отговори + 2 1
Да търси жената- нещо като Шарън....Looking for a Woman- menager...:. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дракула 29.12.2020 14:56:31 отговори + 1 1
Не се съвместяват лесно угаждането на претенциите на меркантилна румънка, незнаенето що щем точно от музикалния бизнес и гениалността на Ричи, който ама хич не е лесен индивид... Труден казус. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 29.12.2020 13:23:35 отговори + 2 4
Мисля, че точно Ричи е този, от който е разочарован. Имал е много големи очаквания, ставайки вокалист на Рейнбоу, но те са се разминали с реалността, защото за Ричи това е само носталгия и кратко разсейване от основния му проект, докато Ромеро е очаквал да бъде част от пълноценен Рейнбоу и да стане част от легендата. Което трудно може да се случи, при положение, че за толкова години не беше направен нов албум и няма пълноценни турнета, а само спорадични концерти. И с течение на времето нещата не стават по-добре, защото Ричи остарява, надеждите този проект да направи още нещо стават все по-малко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 29.12.2020 14:30:19 + 10 1
Пълни глупости! Ако не беше Ричи, Ромеро щеше да е известен на 2-3 хиляди испанци и още толкова чилийци. Всъщност ако не беше Кендис, тъй като тя е негов откривател. Какво да очаква от Ричи?! Блекор отдавна е покорил всички върхове, на 75 какво може един велик музикант от миналото още да даде? Рок музиката е за млади хора, гениалните динозаври се крепят на стари лаври! Проблемът на Ромеро, а и на повечето музиканти от поколението на Ромеро е, че не могат да композират. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 29.12.2020 21:25:27 + 3 0
По принцип съм съгласен, че така стоят нещата, просто смятам, че Ромеро е очаквал повече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 29.12.2020 05:40:58 отговори + 4 13
Кой е Рони Ромеро??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тва е положението 29.12.2020 10:15:36 + 4 5
Един който пее с някой си Ричи Блекмор в някакви си Рейнбоу. Те пък кои са? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 30.12.2020 05:28:59 + 0 2
Щом не схващаш сарказма в думите ми, не се обаждай. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дядо Гуси 29.12.2020 00:14:22 отговори + 0 4
Еми, всички знаем, че Ричи е ******... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Пил Хиподил Ракия 28.12.2020 17:59:42 отговори + 3 7
Хич не ни дреме... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 28.12.2020 11:09:52 отговори + 2 5
Така става като не слуша Ричи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kuzman 28.12.2020 09:45:03 отговори + 13 4
Той да продължава да пее по села и паланки, като на някакви измислени бългаски фестчета - Севлиево и къде още беше..., пък да се надява на високи звездни хонорари като на великите. Трябва да се мине и през това. Сигурно и Кисс, ЕйСи ДиСи и Ролинг Стоунс не са започнали с космически хонорари в началото на кариерата си. А той е в началото, ако и да си мисли че вече е "врял и кипял" в музикалния бизнес... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 27.12.2020 19:00:06 отговори + 13 5
Момчето иска по-високи хонорари, а те му подхвърлят огризки, като на всичкото отгоре трабва и да е благодарен! Ами, пич, Ричи, Шенкер, Вандерберг...са освен изключителни инструменталисти, те са и композитори. Твори музика, създай рок химни, пък тогава се оплаквай! Когато някой те наема, съобразяваш се с пазара, тоест с бизнеса! А Рони го наемат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 27.12.2020 12:09:23 отговори + 10 9
То и Девин Таунсенд беше много разочарован от същия тоя музикален бизнес, но пък вложи цялата си агресия и психическа неуравновесеност в идеята да "бъде себе си", без да е зависим от останалите. Резултатът: един от най-добрите съвременни вокалисти и музикант с непогрешим стил, уважаван както от феновете, така и от музикалните критици.
Нямам нищо против подобни изказвания, ама звучи буквално като зарязана к**ка. Както каза колегата под мен - като е толкова разочарован, да потърси другаде своето поприще. Рони, пиле, не си толкова голям, че хората да ти се рЕдят на опашка за милостиня. Казвам го от позицията си на канапе-експерт и настоящите факти.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


тва е положението 27.12.2020 12:28:56 + 18 6
Да ама Девин е и композитор и човек-оркестър. Рони е само певец (имитатор) и става преди всичко за наемник. Сам не ми е известно нещо да може да направи и да е направил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тва е положението 27.12.2020 11:34:58 отговори + 22 10
Добре, пич. Разбирам те. Но никой не те е вързал за музикалния бизнес. Винаги можеш да се върнеш у Чили и пак да разнасяш щайги със зарзават в локалния супер маркет. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".