Ross The Boss нарича настоящия състав на MANOWAR "посредствен", а по-новата им музика - "ужасна"

6 сеп 2021, 09:05 ч. 2015 / 10 24
пред./следв.

   В интервю за "Waste Some Time with Jason Green" бившият китарист на MANOWAR Ross "The Boss" Friedman говори свободно за причините, довели до раздялата му с групата.

   Той свири с квартета от основаването му до 1988 г. в общо шест албума, вкл. считаната за най-добра творба "Kings of Metal". Музикантът казва, че "алчност", "сребролюбие" и "злоба" са довели до напускането му. Когато бандата е започнала да печели повече, лидерът Joey DeMaio е направил всичко възможно да отстрани Friedman.

   Въпреки че двамата са били партньори в MANOWAR с равни дялове от 50%, в крайна сметка Ross е отстъпил, за да не се стига до по-сериозни конфликти. "Шефът" коментира също, че преди "Кралете" участва в издаването на четири други значими албума, а Joey буквално е "никой".

   Ross The Boss споделя и че никога не е бил канен за реюниън с групата. Той нарича DeMaio "боклук" и след товоа си изказване не мисли и че ще бъде поканен. Но не изключва възможността да свири отново с MANOWAR, ако нещата "са правилни" от финансова гледна точка.

   Настоящият състав на бандата Friedman определя като "посредствен", а музиката, издадена в последно време от MANOWAR, нарича "ужасна".

   Дали бившият китарист на групата е прав, всеки може да прецени за себе си. А догодина ще можем да направим това и на живо - "Кралете" ще гостуват за първи път в Пловдив на 4 юли 2022-ра.

 

ross the boss

още за:

Ross The BossManowar


Коментари   (24)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Крава и пиле 7.09.2021 21:50:41 отговори + 5 2
Като бивш фен на групата мога само да се съглася с Рос дъ Бос. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хамбургска тиква 7.09.2021 14:23:48 отговори + 10 1
Ди Майо си е алчен и това съм го чувал от хора в този бизнес. Менуор не са ми любима банда. Някак елементарни си останаха, но е факт, че албумите им с Рос Дъ Бос са яки, а след това си е срив, с чат пат добро парче тук там. Но все пак са си за уважение, колкото и да са позьори. А и Ерик Адамс е в Топ 10 на метал вокалите за всички времена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 7.09.2021 15:13:37 + 0 0
Вокалисти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 7.09.2021 12:34:29 отговори + 5 1
Рос вече се е извинил на групата и съжалява за изреченото- това не било в негов стил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 7.09.2021 14:34:17 + 4 0
Сигурно е бил пиян Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fen 6.09.2021 23:20:08 отговори + 1 0
С две думи: тъпо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз бе 6.09.2021 16:20:28 отговори + 15 2
Истината е някъде посредата. Още след 4тия албум кралете вадят два по-опростени и полирани (дигитално записани) албума, в които Рос също участва. А след него имат 2-3 топ албума (триумфа, louder than hell и да - the lord of steel) и множество хитови парчета (brothers of metal, gofs made heavy metal, warriors of the world, call to arms, house of death, sons of odin, let the gods decide, die with honor, touch the sky, sword of tbe highlands) и мн. други, докато Рос извади няколко албума в стил Manowar, но с нищо кой знае колко запомнящо се. Всички участващи в групата са на ниво, не по-ниско от неговото. Нормално е Джоуи да държи правата, и съответно печалбата от музиката - вижте че още в първите 6 албума той е композитор на 90% от песните. Рос си тръгва от Manowar поради разногласия с Джоуи, но не само финансови, но и музикални - Джоуи цели повече метъл звучене, докато Рос хард, рок енд ролл и пънк. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Христо Караиванов 7.09.2021 11:33:50 + 3 0
Макар че съм съгласен с повечето мнения надолу, ще отговоря само на това, защото отразява точно това, което мисля и знам - с изключение на първото изречение. Истината не е по средата, истината си е при Джой ДиМайо и Ерик Адамс - те са сърцето на Manowar. Още 1989-90 попаднах на страница от германско списание със статия за Manowar и след усилия да намеря преводач, защото бъкел не вдявам на немски, никога не забравих един абзац от статията, а именно, че Рос Дъ Бос е напуснал "с отвращение от невъзможността на групата да постигне комерсиален успех". От всички единствено Джой ДиМайо се занимава само с музика, продуцира и други групи. Ерик Адамс работи като консултант в магазин за ловни аксесоари. Живеят си в родния град, Оубърн щата Ню Йорк. Какви пари ще делят?!? Рос Боса не постигна нищо след напускането си, на концерти свири песни на Manowar. А Manowar се възроди от пепелта оставена от грънджа през деветдесетте и изкара убийствени тави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 7.09.2021 11:49:16 + 2 0
Brothers of Metal е записвана като демо и свирена на живо още през 1986-1987, така че и нея можем да я броим към песните, писани с Рос. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз бе 7.09.2021 14:30:19 + 2 0
Знам го демото, но е мн сурово - в друг ритъм и половината куплети от текста липсват. А и издадена чак 8 г. след напускането на Рос, така че със сигурност не фигурира в авторските права. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 6.09.2021 15:48:36 отговори + 8 45
Клоуните на "Хеви" Рока.... Преди години бяха направили кавър на една погребална песен, която се оказа....БГ Национален Антем... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 6.09.2021 15:15:56 отговори + 12 3
Харесвам Manowar от много време, ама не мога да си кривя душата, че е до голяма степен прав. Къса ми се сърцето като се плюят така, но е факт, че когато са работили вдъхновено за да правят музика, е било с него като китарист. След него започват да свирят шаблонни песни, които трудно различавам една от друга. За последните албуми не ми се говори. След напускането на Рос взеха да показват бицепси на сцената и да ги подиграват, че наблягат агресивната хомоеротика, повече, отколкото на музиката Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black wind, fire and steel 6.09.2021 14:12:35 отговори + 9 5
Прав е донякъде. Сегашният китарист и барабанист са слаби. Но Ерик Адамс пее жестоко! На тия години така да пее и толкова добре да изглежда е меко казано похвално. Липсва обаче китарист на ниво и най вече як барабан. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 6.09.2021 13:42:15 отговори + 19 10
Като гледам музиканти, чиято музика обичам толкова, да се плюят по този начин, направо физически гадно ми става, честно.

Рос, разбира се, греши. Четирите значими албума, в които е участвал преди Manowar, реално никой не ги помни. Толкова са и значими, нали...

Сега, вярно е, че периодът на Manowar с него е много по-активен откъм издаване на музика, обаче и те, и Рос се преструват активно, че "Into Glory Right" изобщо не съществува и не свирят песни от този албум (което е жалко). Manowar на концерта в София две и деветнайсета наблегнаха на песни от след раздялата с Рос - и, ами, хората се радваха. Кой може да каже дори една от песните на Рос след раздялата, без да ровичка в Гугъл? (И без да гледа списъка със свързани новини горе де )

А кой е посредствен от сегашния състав на Manowar не знам. Андерс Йохансон ли, дето изсвири барабаните в "Rising Force" и свири колко години с HammerFall? Или Е. В. Мартел, който е просто млад - обаче беше достатъчно техничен, за да изсвири "Hand of Doom", а това хич не е лесно?

Хайде стига глупости, решавайте си личн(остн)ите проблеми лично. Рос вече над трийсет години, откак се е разделил с Manowar, непрекъснато се опитва да повтори това, което правеше с тях. Свири почти или съвсем изцяло мановарски песни по концерти, композира по същия начин (само че без Ерик Адамс просто не става), обяснява как Джоуи би платил един милион долара за еди-коя-си (иначе доста готина) песен. Стига вече, почти половината си живот прекара в това да се мери с група, която е напуснал на има-няма трийсет и пет.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MMM 6.09.2021 12:56:57 отговори + 19 5
Когато е той е групата имат шест албума за шест години - и всичките са качествени.
Когато се маха , вадят по един албум на четири-пет години и само Triumph of Steel и донякъде Louder than Hell стават за нещо . Така че е абсолютно прав
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Hellraze 6.09.2021 11:47:14 отговори + 21 2
Факт е, че албумите с Рос са най-добрите на групата. А, че басиста е алчен, отдавна се знае. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UGIN 6.09.2021 10:09:29 отговори + 17 9
Рос е прав. След него трева не поникна. От сегашния състав лъха само алчност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ghost 6.09.2021 10:01:09 отговори + 15 7
Мъстейн като го изгониха получихме Мегадет, а с Рос какво друго получаваме освен хейт? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уак Заилд 6.09.2021 10:49:30 + 3 1
Аз признавам, че не съм познавач, но сравняват това с Пантера, а това не е малко постижение: https://www.angrymetalguy.com/ross-the-boss-born-of-fire-review/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

destroy_and_sick 6.09.2021 09:51:02 отговори + 22 29
Позьорите в хард & хеви рока! Единствено КИС са им конкуренция, но напомпаните Меновари, които във всяко интервю бълват небивалици за това колко са потентни, за поркане и братство, чат-пат и за музика, тъй комерсиални и жалки са, че ме е срам да слушам дори добрите им албуми от 80-те. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 6.09.2021 09:40:28 отговори + 23 12
Прав е. След напускането му имат инерция за още 1-2 албума, но след това стават все по-зле и по-зле. А да си попълват състава с никому неизвестни хорица от трибют банди - това очевадно говори именно за Алчност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Стефан 6.09.2021 09:23:26 отговори + 25 9
Факт е, че основната творческа сила на Manowar е Ross The Boss. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 6.09.2021 21:41:19 + 11 7
Не е вярно, ако да беше, поне един хит щеше да направи след Manowar, а той нищо. Нещата през 90-те се променят. Добри-лоши, албумите на Manowar са световно известни. Ross The Boss нито създаде значима група, нито нещо ново измисли и сега пак обръща внимание върху себе си на гърба на Manowar. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 10.09.2021 07:02:51 + 1 0
Бабче, "световно известен" и "качествен" не са синоними! "Добър творец" и "автор на хитове" - също. Аргументите ти издишат. Manowar са голяма банда, но си въртят едно и също от край време, т.е. от времето на Ross в бандата. Много по-лесно е да "претопляш манджата", след като вече си станал известен / с помощта на Ross/. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".