ROXETTE очароваха отново София на 17 юни

18 юни 2015, 13:33 ч. 2864 / 10 11
пред./следв.

   Около час преди началото на втората изява на ROXETTE на родна земя, проливният дъжд милостиво спря и направи изпитанията на придвижващите са към столичната зала "Арена Армеец" с едно по-малко. Обикаляйки изкопи, ремонти и затворени улици, чакайки чинно на задръствания, които започваха от километри по всички подстъпи към залата, борейки се за паркомясто, въпреки разрешения за паркиране бул. "Асен Йорданов" или провирайки се пеша между хилядите коли, накрая всички желаещи да се срещнат отново с творчеството на харизматичния шведски дует изпълниха чак до тавана на "гълабарниците" "Арена Армеец".

   Затова пък организаторите от "Sofia Music Enterprises" бяха осигурили бързо и безпроблемно влизане в залата, без излишно суетене и подпомогнато от указанията на охраната за местоположението на входове и сектори. Вътре обстановката беше добра – напитки, закуски, климатик. Шоуто течеше по разписание.

   Първа на сцената излезе младата родна банда РЕВОЛЮЦИЯ Z, избрана лично от ROXETTE за подгряваща. Групата е кръстена на популярния сериал "Революция Z: Секс, лъжи и музика". В момента РЕВОЛЮЦИЯ Z е в състав Мона Недева (вокали), Христо Михалков (бас), Иван Тишев (китара) и Иван Иванов (ударни). Бандата изпълни стегнат и свеж сет и стабилно подгря публиката за "основното меню" на вечерта.

   Точно в 21:00 ч. се смениха розови, лилави и ярко жълти светлини. На сцената като с вълшебна пръчка се появиха ROXETTE. Сред другите, облечени в тъмно музиканти, Marie Fredriksson грееше цялата в бяло като крехък ангел. Турнето на ROXETTE е наречено "XXX - The 30th Anniversary Tour" и с него групата празнува 30 години на музикалната сцена. Дано това да не е последната й световна обиколка, а снощната среща – последна с българската публика. За съжаление, явно здравословното състояние на Marie не беше добро. Тя излизаше на сцената придържана от колегите си и през цялото време пя седнала. Мощният й глас също беше позагубил силата си, въпреки че звучеше все така красиво. Известно е, че певицата претърпя тежка операция през 2002 г., когато бе отстранен тумор в мозъка й и след дълго лечение отново беше бодра и енергична на сцената. Сега обаче може би коварното заболяване или последиците от него бяха напомнили за себе си.

   Но стига тъжни размисли. Приседнала на светещата платформа пред барабаните, Marie видимо се забавляваше, а цялата група излъчваше задоволство и добро настроение. И имаше защо – насреща си имаха пълна зала фенове, които изобщо не се нуждаеха от подканяне да асистират при изпълненията на песните. Публиката знаеше и пееше всички парчета и на моменти симпатичният Per Gessle трябваше да се бори с тълпата, за да изпълни задълженията си вокалист. Танцуваше се навсякъде – на терена, по трибуните и пред прозрачните балкони. "Арена Армеец" се беше превърнала в огромна дискотека и храм на непринуденото добро настроение. На сцената, сред атрактивно светлинно шоу, се редяха хит след хит. Стартът беше даден със "Sleeping in My Car" от албума на ROXETTE от 1994 г. "Crash! Boom! Bang!", последвана от "The Big L." от най-любимия на феновете албум "Joyride" (1991). Като избор на сетлист групата се беше спряла повече на вечните си хитове от края на 80-е и началото на 90-те години, като основно бяха застъпени, освен споменатите два албума, и "Look Sharp!" (1988). Единствено парче от по-късното им творчество беше "She's Got Nothing On (But the Radio)" от "Charm School" (2011).

   Между песните Per Gessle се шегуваше с публиката и представяше по забавен начин музикантите от съпровождащата група. Разказа и с хумор историята на песента "It Must Have Been Love" прочула се зад Океана като саундрак на холивудския хитов филм "Хубава жена". Всъщност парчето първоначално е поръчано и създадено като коледна песен, но добива популярност в преработена версия за филма. ROXETTE са известни с това, че на концертите си свирят части или цели песни на популярни в съответната страна изпълнители. Снощи българската публика беше "наградена" и то два пъти, с перфектно соло на струнния магьосник – дългогодишния китарист на бандата Christoffer Lundquist, по мотиви от "Моя страна, моя България" на Емил Димитров. Както можеше да се очаква, тълпата избухна във френетични аплодисменти.

   Междувременно купонът в залата течеше с пълна сила и наближаваше кулминацията си с едни от най-големите хитове на ROXETTE "Dangerous", "Joyride", баладата "Listen to Your Heart" и резачката "The Look". Последните две бяха изпълнени като бис. Трудно би могъл да се намери по-подходящ сетлист, от представеното снощи от ROXETTE. Песните бяха само подбрани хитове, между бързите парчета имаше "почивки" с нежни балади.

   Озвучаване не можеше да се каже, че беше перфектно, имаше и някакви проблеми с електричеството и дори един по-дълга "пауза по технически причини" по време на комбинираните балади "Watercolours in the Rain" / "Paint". Тези неизправности обаче не помрачиха чудесното изживяване на публиката, която ги прие философски и дори си устрои забавление, като ръкопляскаше под командата на Marie по време на едно от прекъсванията.

   Българските фенове се разделиха с шведския дует след дълги аплодисменти, с малко тъга за състоянието на Marie и с надежда това да не е последната изява на ROXETTE у нас.

Сетлист на ROXETTE:

01. Sleeping in My Car
02. The Big L.
03. Stars
04. Spending My Time
05. Crash! Boоm! Bang!
06. Crush on You
07. She's Got Nothing On (But the Radio)
08. The Heart Shaped Sea
09. Watercolours in the Rain / Paint
10. Fading Like a Flower (Every Time You Leave)
11. How Do You Do!
12. It Must Have Been Love
13. Dressed for Success
14. Dangerous
15. Joyride
Бис:
16. Listen to Your Hеаrt
17. The Look

 

Автор: HeathenHeart


roxette2015



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Dreamer 18.06.2015 23:13:52 отговори + 2 0
Благодаря, HeathenHeart! Добави още капка удоволствие с този репортаж към онова неповторимо изживяване, което Roxette ни дариха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BLACK METAL 18.06.2015 17:38:02 отговори + 5 7
А имаше ли поне малко шведски блек? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Питагор 18.06.2015 17:45:51 + 1 2
Имаше МНОГО Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 18.06.2015 17:49:23 + 0 4
и еднодневни билети имаше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BLACK METAL 18.06.2015 18:07:52 + 2 4
Ама кои свириха? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Питагор 18.06.2015 18:14:50 + 2 3
Satanic Slaughter и Diabolical Masquerade m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BLACK METAL 18.06.2015 21:51:06 + 3 4
Ааааааааа верно????? Баси защо не ги обявяват тези неща по-рано????
Как може Satanic Slaughter и Diabolical Masquerade да са свирили а да няма и дума за тях на плакатите и сега в статията за концерта?!?!?!?!
Преди Роксета или след тях са свирили? Някой има ли видео???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1234 18.06.2015 16:31:40 отговори + 5 0
Беше страхотно преживяване ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тунджа 18.06.2015 16:31:29 отговори + 5 0
Беше супер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

М. Узунов 18.06.2015 14:15:59 отговори + 7 0
Уникално изживяване Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Къртко Бейн 18.06.2015 14:10:33 отговори + 11 7
Страхотен концерт на бащиците на шведския дет метъл! Поклон пред Мари и Пер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".