Руските симфометъли NIMEA идват за първи път у нас на фестивала "Lost Age"

1 апр 2019, 14:25 ч. 572 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Nimea ще свирят за пръв път в България на първия фентъзи фестивал у нас – "Lost Age", който ще се проведе на 21–23 юни 2019 г. в парк "Младежки хълм" – Пловдив. Nimea е симфоник метъл група от Санкт Петербург (Русия), чието начало е поставено в края на 2017 г., когато сопранът Екатерина Десятникова (ex-Fear of Insomnia), отегчена от спокойния живот и педагогическата професия, се отправя към аранжора и клавириста Иван Кайзер (ElisaDay) заедно с няколко чернови на песните си. Съвместната им работа води до появата през 2018 г. на синглите "Nimea" и "Siren's Heart", а по-късно заедно с гост-музиканите Константин Шоршин (Silvercast, бас китара), Игор Бородин (ElisaDay, барабани), Макс Пасечник (Morton Studio, китара и вокали) записват дебютния албум на бандата. През декември 2018 г. е издаден клип на парчето "Christmas Eve", а през януари 2019 г. албумът "7Stories" вижда бял свят. В последствие към проекта се присъединява и Виктор Жуков като китарист. Отношенията между музикантите са толкова задушевни, че те решават да превърнат Nimea от студиен в жив проект и да продължат и занапред сътрудничеството си. За групата предстои изключително натоварено турне през лятото в Русия, както и запис на втория албум, чийто материал вече е прецизно разработен.

 

още за:

Lost AgeNimea


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".