Руските власти освободиха от ареста и депортираха BEHEMOTH

22 май 2014, 16:33 ч. 680 / 7 16
пред./следв.

   Според новинарския сайт "Znak", тази сутрин руските власти са освободили от ареста и депортирали BEHEMOTH извън страната. Както вече ви съобщихме, музикантите от полската екстремна метъл група бяха задържани вчера в Екатеринбург заради проблеми с визите. Adam "Nergal" Darski и колегите му са прекарали нощта в килия, а тази сутрин са били изправени пред съд в руския град. Съдът почти моментално е постановил депортиране. Nergal споделя пред споменатия по-горе сайт за условията, при които са държани в ареста полските музиканти, както и какви основания за задържането им са представили руските власти.

   "Това беше много малко помещение с ширина около метър и половина. По стените му бяха размазани екскременти. През нощта  помолихме да ни заведат до тоалетната, но ни отказаха. Наложи се да ходим по малка нужда в пластмасови бутилки."

   "Получихме виза в руското консулство във Варшава. Когато попитахме как да си оформим документите, ни казаха, че е необходимо да се извади бизнес виза. Направихме всичко, както ни наредиха. После се оказа, че е било нужно да се извади някаква "хуманитарна" виза, а не бизнес виза."

   По-нататък в интервюто, на Nergal са зададени въпроси, дали ще предяви някакви претенции към консулството във Варшава и дали в задържането на него и колегите му вижда някакви политически мотиви. На първия въпрос фронтменът на BEHEMOTH отговаря, че първо ще си починат, а после ще помислят как да постъпят, а на втория - че засега не може да даде конкретен отговор. Певецът завършва изказването си със: "Сега не е най-доброто време да се пътува в Русия."

 

още за:

Behemoth


Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Tormentor 25.05.2014 11:46:58 отговори + 0 0
Законът ЕДНАКЪВ за всички ... Дано и тук доживеем това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

junk russia 23.05.2014 09:35:36 отговори + 0 0
Руската напаст само безмозъчните не са я видели. Лека полека ще затихнат рокконцертите там май... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 23.05.2014 09:27:35 отговори + 0 0
Никога не е добро времето да се пътува в Русия, Нергале!
Дрънкайте си из Европа и не се занимавайте с алкохолизирани диваци-грандомани.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Неванко 23.05.2014 09:22:59 отговори + 0 0
Стотици хиляди отидоха в Америка. А при Путинко колко като теб отидоха? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 23.05.2014 00:04:55 отговори + 0 0
тука ми е добре хахахах
що си нестегнете мешките и бегом към ХАмерика ...

айде поздрав за всички с про хамериканско настроение.

https://www.youtube.com/watch?v=SYl1eGvqzVs
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


асдфх 22.05.2014 23:32:53 отговори + 0 0
Ванко, отивай си в Русия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванко от Монтана 22.05.2014 23:29:16 отговори + 1 0
Стига с тази Русия вече.Цял ден пишете небивалици и все възможни тъпотий.НЕ я свързвайте единствено с комунизма.Това,че огранизаторите на концерта на BEHEMOTH не са си свършили работата както трябва не е виновна страната като цяло.Да не мислите,че лично Путин ги е чакал на границата да ги арестува.Просто там има закони който се спазват и това е , не е като при нас , всеки когато си иска да влиза и излиза без никой да ми каже нищо.Голема работа преспали в ареста една нощ голема работа,за тях те са нарушители и след като не са спазени правилата за посещение на страната каде искате да ги вкарат в 5 звезден хотел ли? Не съм нито комунист нито Русофоб но ми се струва,че по голяма част от вас грам хабер си нямат от това което пишат.Лично аз нямам против Русите имам приятели и познати руснаци учил съм с един двама и лошо не съм видял от тях.Наргал да си заведе съответните дела и да си търси правата щом се чувства,че са му били нарушени. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

келнер 22.05.2014 23:21:19 отговори + 0 0
Но всеки е виждал мега нахалните руски туристи по морето. Жива напаст Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grim 22.05.2014 23:01:57 отговори + 0 0
който не е пътувал в русия - само той не знае колко са прости блядовете !
И не само са прости, ами се и гордеят с това !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

До Хашек 22.05.2014 21:34:19 отговори + 0 0
Жалкото е, че си жалко нацистче. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Чебуратор 22.05.2014 20:10:01 отговори + 0 0
Тия руснаци са мега кухи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SimoneSimonsFan 22.05.2014 18:17:18 отговори + 0 0
@жмъц правилно е написано за визите. Работната е за постоянна работа, а бизнес за посещения с работна цел. А самата случка само допълнително им подронва имиджа на руснаците, което пък за пореден път им прави реклама на тези поляци... толкова реклама че ще взема да ги чуя най-накрая Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 22.05.2014 17:57:20 отговори + 0 0
Ако съм тръгнал сам да бера гъби - мой проблем е да.
Ако съм турист с група - е проблем на туристическата агенция.
В случая е проблем на тур-мениджърите и местните промоутъри. Да не мислиш, че музикантите ходят лично да си вадят визи. Това го уреждат разните там хора от екипите, на които за това се плаща.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Жмъц 22.05.2014 17:54:35 отговори + 1 0
Подходящо, неподходящо... Ако визата ти не отговаря на изискванията на дадена страна, това не е проблем на страната, ами твой проблем. Кофти ситуация, но явно в посолството във Варшава са си свършили работата като кучето на нивата, когато са им обяснявали за необходимите документи. И мисля, че терминът на български език не е "бизнес виза", ами "работна виза", ама нейсе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 22.05.2014 17:51:11 отговори + 0 0
Зависи. Ако пътуваш натам начело на танкова колона - може и да е подходящо. Жалко, че немците през 41-ва точто времето ги прецака Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ЧебуРАШКА 22.05.2014 17:40:12 отговори + 0 0
Времето никога няма да е подходящо за пътуване в русия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".