SABATON посетиха военния университет във Велико Търново

25 юли 2022, 08:07 ч. 2126 / 13 10
пред./следв.

   Ден след хедлайнинг участието си в третия ден на фестивала "Hills of Rock 2022" в Пловдив шведските пауърметъли SABATON посетиха Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново.

   Групата е известна с песните си на военно-историческа тематика, а сегашното им гостуване е особено паметно, тъй като в последния албум на бандата най-сетне е включена лелеяната от българските фенове песен за Дойранската епопея през Първата световна война ("The Valley of Death").

   Лично бригаден генерал Иван Маламов, началник на университета, който е "страстен почитател" на музиката на SABATON, е поканил музикантите и им е показал НВУ. Членовете на групата и техния тур-мениджър Eddie Rocha са получили плакета на Националния военен университет и тениски с логото на НВУ и SABATON.

   По-късно гостите от Швеция са посетили и храма "Св. Седмочисленици", където полковникът от резерва Евгени Пенчев им е разказал неговата история и им е показал криптата, в която в гилзи е събрана пръст от места, където българската войска е водила сражения - Шипка и Шейново, Сливница и Гургулят, Одрин и Булаир, както и от българските военни гробища в Македония и Унгария, както и пръст от петте български столици - Плиска, Преслав, Охрид, Търново и София.

   Посещението на SABATON е продължило на ритуалния плац, където музикантите са наблюдавали демонстрация на Отбора по специализиран ръкопашен бой, финалист в "България търси талант". След това Joakim Broden и компания близо час са раздавали автографи на своите фенове сред курсантите и преподавателите във Военния университет и са се снимали за спомен.

 

sabaton нву васил левски

Снимка: Facebook-страница на НВУ "Васил Левски"



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Оооо 26.07.2022 21:25:49 отговори + 3 6
Казармата я обърнаха на бардак Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз бай бай 26.07.2022 19:35:03 отговори + 7 8
Като е "страстен почитател", защо не помогна да може повече хора да се срещнат с групата. Да сегашното му положение му помага явно , да си " уреди" среща с групата. Какво ли си вика : " сега ми се е паднало" утре ще дойде друг на власт и ще ме изрита, за да назначи друг удобен " генерал" началник . Сигурно и бившата председателка на парламента си носи снимките с Мейдън в джоба. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елентари 26.07.2022 20:52:47 + 6 1
Не е толкова просто много хора да влизат във Военния университет. Разбирам праведния ти гняв, но това си е на практика военно поделение. Само казвам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хипи 26.07.2022 14:31:18 отговори + 5 1
А на Епизод, на Епизод фенове имаше ли? (: Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елентари 26.07.2022 20:57:31 + 3 0
Иска ми се да кажа, че е имало, но не знаех тогава за такива.
Част от курсантите, на които преподавах, бяха фенове на Металика, Амон Амарт, Менуор, Диму Боргир, Рамщайн...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Метал Ъп йор Ес 27.07.2022 09:55:21 + 0 3
Епизод са по яки от Сабатон.
Искам да са хедлайнъри, а Сабатон да ги подгряват.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елентари 26.07.2022 13:58:51 отговори + 10 1
Работила съм във Военния университет. Там имаше почитатели на групата сред курсанти, офицери и цивилни доста преди този началник. Явно ги има и сега. Не зная дали ген. Маламов е истински фен, но е факт, че е направил нещо чудесно.
Никой няма монопол върху фенщината. Що се отнася до кметове, ами Цонко Цонев, Кметъла, беше истински фен. Сигурно има и други, без значение къде работят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tyr 26.07.2022 10:33:53 отговори + 1 3
Обърнете внимание, че страстният почитател е в кавички. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


даскал 25.07.2022 15:38:07 отговори + 15 3
Да, но тук този страстен почитател е поканил групата да посети НВУ. Не е част от програма им така или иначе и той да изскочи от някъде и да каже "Аз съм ви голям фен". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 25.07.2022 15:33:34 отговори + 4 14
Винаги, когато рок или метъл група посети някакво държавно учреждение или събитие у нас все се намира някой "страстен почитател" сред кметове, футболисти, депутати и кви ли не. Смешна работа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".