SABATON ще влязат в студио в началото на 2024 г.

16 ное 2023, 08:04 ч. 688 / 49 2
пред./следв.

   В интервю за "FaceCulture" басистът и мениджър на SABATON Par Sundstrom потвърждава, че групата композира материал за наследника на "The War to End All Wars" от 2022-ра и ще влезе в студио в началото на 2024 г.

   Запитан за тематичната насока на предстоящия албум, музикантът казва, че няма да разкрие подробности, но ще сподели, че бандата продължава да пише текстове на историческа тематика и този път те ще бъдат "далеч" от Първата световна война.

   В други новини, SABATON в момента осъществяват благотворителна инициатива, свързана с музеите по света, наречена "History Rocks". Излъчва се новият анимационен филм на групата "The War to End All Wars - The Movie", който е показван в участващите музеи от 4 до 19 ноември. Засега са се включили 54 музея от 14 страни по целия свят, най-много в Европа. От България в проекта участват три музея - Националният исторически музей в София и регионалните исторически музеи в Пазарджик и Стара загора. В НИМ София са обявени четири прожекции, с възможност за допълнителни при голям интерес - на 11 ноември от 11 и 13 ч., и на 18 ноември (събота) в същите часове. Цената на билета е 12 лв., колкото струва посещението в музея. Преди филма кратко въведение прави историка Христо Христов от НИМ, а след филма той разказва на всички желаещи за експонатите в съседната на киносалона зала, включващи и лични вещи на генерал Владимир Вазов, командващ българските войски в Дойранската епопея. За начална дата на прожекциите в България е избран 11 ноември, тъй като на този ден в Компиен е подписано примирие, което слага край на военните действия на Западния фронт на Първата световна война. Денят на примирието е празник в някои страни по света.

   Повече информация на: movie.sabaton.net и historymuseum.org/sabaton-11-11.

 

Par Sundstrom

още за:

SabatonPar Sundstrom


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Deep Zone 16.11.2023 17:38:07 отговори + 3 8
Тъжна вест за всички любители на музиката- посредственото копие на Менъуор ще ни измъчва с нов албум през 2024 година... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 16.11.2023 19:04:01 + 6 1
Кой те кара да го слушаш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".