SABATON стартират кампанията "History Rocks", обединяваща музеите по света

13 юни 2023, 12:33 ч. 609 / 3 0
пред./следв.

   Шведските метъл герои SABATON стартират проект свързан с музеите по света, наречен "History Rocks". В центъра на проекта е новият анимиран филм на групата, "The War To End All Wars - The Movie", който ще бъде показан в участващите музеи на 11 ноември 2023 г. Тази дата е известна като Денят на примирието и е празник, отбелязван в Белгия, Нова Зеландия, Сърбия и Франция в памет на Компиенското примирие от 11 ноември 1918 година, което слага край на военните действия на Западния фронт на Първата световна война. Празникът се отбелязва на същата дата и в други страни от Антантата, но под различно име.

   "History Rocks" е благотворителна инициатива, която цели да повиши разбирането за важността на историята и да прикани повече хора да посещават музеите. SABATON канят малки и големи музеи безплатно да станат част от световната премиера на филма "The War To End All Wars - The Movie". Единственото условие е да имат съответната апаратура за излъчване на лентата. 

   "The War To End All Wars - The Movie" включва песни от едноименния десети албум на групата и разказва исторически епизоди от Първата световна война. По този начин феновете ще разберат по-добре концепцията на композициите и смисъла на текстовете.

 

още за:

SabatonHistory Rocks


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".