Съдът реши, че Roger Waters може да направи концерта си във Франкфурт

25 апр 2023, 06:54 ч. 576 / 3 11
пред./следв.

   По-рано тази година два концерта на легендата от PINK FLOYD Roger Waters в Германия бяха отменени заради обвиненията към музиканта в антисемитизъм. Общинските управи във Франкфурт и Мюнхен, които имат дял в организирането на събитията, взеха решения да откажат гостуванията на Waters. През миналия месец той заяви, че ще съди отговорните за действията им. Според музиканта, "този явен опит да му се запуши устата може да има сериозни и продължителни последствия за творците и активистите по целия свят, ако бъде оставен без да бъде оспорен".

   Преди десетина дни, без да изчака резултата от делото, музикантът обяви, че ще посети Франкфурт, независимо от решението на съда. Такова обаче вече има и то е в полза на Roger. Административният съд във Франкфурт е постановил, че нито градската, нито областната управа имат право да отменят концерта на Waters във "Frankfurt Festhalle" на 29 май. Магистратите са решили, че договорът между организаторите и музиканта трябва да бъде изпълнен въпреки опасенията в антисемитистки убеждения на легендарния изпълнител. Той, от своя страна, отрича подобни обвинения и се позовава на свободата на словото.

 

roger waters



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Trapeze 25.04.2023 12:29:46 отговори + 7 5
Е, всеки Бог си е калпав донякъде. Старозаветният Бог нещо не го кефело човечеството, и решил да го изтреби. Понеже било грешно, разбираш ли. Сега един милиард души го почитат като символ на любов, а смятат далеч по-малко кръвожадни полубогове за главорези. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 25.04.2023 12:54:47 + 8 5
Да не бъркаш Старозаветния със Сина му? Защото не ми е известно този, който е пратил Потопа, сега да е символ на любов. Докато Синът му е такъв. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 25.04.2023 09:00:11 отговори + 11 11
Хахахахаха
Да бе. Когато Бог рече, че ще свири където си поиска - може местната община да поиска да отмени концерта. И ако Бог се противи - трябва да отиде на съд, за да му бъде разрешено.
Ама че калпав Бог
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

God 25.04.2023 09:14:15 + 10 13
Бог всичко е предвидил. Целта е унижение на неверниците. И тя е постигната.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 25.04.2023 10:11:10 + 9 11
Хахахахахаха
Сега разбирам. Само че си се объркал. Постигнатото се нарича самоунижение. Като не те искат някъде ти да се натягаш и да стигнеш до съд, за да отидеш там. Това се нарича самоунижение.
Ама че калпав Бог
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

God 25.04.2023 13:58:56 + 9 8
Какво имаш предвид под не те искат някъде? 20-те хиляди закупили билети за всяка от двете вечери са платили между 80 и 300 евро защото не искат Бог да идва във Франкфурт? Сега, ако има някой, освен тези хора, който не иска Бог да ходи където си поиска, си носи последствията. Видно е и от решението на съда.
Бог въздава правосъдие. По един или друг начин. Анонимници като теб не влияят на решенията на Бог.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 25.04.2023 14:54:50 + 8 11
20 хил. в град от 750 хил. при това - не всички купили билети са от този град. Това не са домакините на концерта. Във всеки град за домакин се счита общината/местната управя/организаторът. Та един от тези домакини е решил, че не иска "Бог" да му гостува и даже беше отменил концерта му. Та "Бог" трябваше да се самоунижи и да ходи в съда, за да бъде допуснат.
Ако 20-те хиляди бяха домакини - нямаше да има нито забрана, нито съд, нали?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

God 25.04.2023 17:27:19 + 9 6
Един от тези домакини е решил, че не иска Бог да му гостува и...... греда. Бог решава. Чрез своята воля или волята на съда, която пак е негова. Не домакинята. Тя няма думата. Бог посочва пътя. Домакинята, ако тръгне по грешен път, Бог я насочва, с добро или лошо, и домакинята влиза в правия път. И да не иска. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хаха 26.04.2023 08:06:42 + 2 3
Чак сега разбрах кой Бог имаш предвид. Аллах. Мюсюлманите сте единствените в света, чиято Религия, тъй като е още в своето Средновековие, твърдят че съдът изразява волята на Бог. Аферим! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

God 26.04.2023 16:36:35 + 3 1
Бог Роджър е Бог на всички религии. Ти си негов мирянин, независимо дали ти харесва или не. Бог ти прощава нелепиците. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

God 25.04.2023 08:35:47 отговори + 12 14
И рече Бог: "Ще свиря и пея където и когато си поискам!" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".