Сър Elton John направи брилянтен концерт пред 22 000 души в София

13 юни 2010, 21:04 ч. 2816 / 54 103
пред./следв.
Месец октомври, 1970-а година, Великобритания. Почти никому неизвестен британски изпълнител пуска на музикалния пазар сингъл от втория си самостоятелен албум. Музиката за тази композиция е написана от него, а текста е на Bernie Taupin. Песента е балада, която благодарение на прекрасната си мелодия и изключителният си текст веднага влиза в топ 10 на британската и американската класации за сингли. Изразът "никому неизвестен" спира да се употребява за въпросния изпълнител, но музиканти, които пускат по един или два успешни хита, а след това потъват в забрава дал Господ. Не така обаче стоят нещата в този случай. Тогава, през 1970-а никой, дори и в най-смелите си мечти, не е могъл да си представи какво ще се случи с този 23-годишен младеж. А за споменатата песен ще си поговорим отново след малко.

   Месец юни, 2010-а година, стадион "Локомотив". 40 години след издаването на първия си хит, британският изпълнител най-накрая ще изнесе концерт и пред българска публика. Зад гърба си има 250 милиона продадени албума, пред името му се мъдри титлата "сър", 7 от песните му са достигали до първата позиция в най-престижната класация за песни в света "Billboard", има 50 песни влезли в топ 40 на същата тази класация (16 от които в топ 10), спечелил е 5 награди "Grammy", един "Oscar", един "Golden Globe", както и вероятно най-престижната театрална награда "Tony Award", приет е в Рокендрол залата на славата, а списание "Billboard" го класира на трето място сред стоте най-велики изпълнители и групи за всички времена, като пред него стоят само The Beatles и Madonna. Взаимодействието му с вече споменатия Bernie Taupin продължава и до днес и е родило безкрайно количество хитове, част от които са "Rocket Man", "Tiny Dancer", "Candle in the Wind", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Daniel", "Your Song", "I'm Still Standing", "I Guess That's Why They Call It the Blues" и "Sad Songs (Say So Much)". Едва ли има човек, който да не се сеща за кого говорим, но нека все пак да го представим така, както го представят навсякъде по света:
   Ladies and gentlemen, Mr. Elton John!

   Да, Elton John пя и свири в София, а концертът на една от най-емблематичните фигури в света на музиката за последните 40 години бе част от деветото по ред издание на фестивала "Arena Muzika", организиран от "Sofia Music Enterprises". Самото появяване на ексцентричния изпълнител стана в 20:15 ч., когато той се качи на сцената на столичния стадион "Локомотив", който, веднага трябва да кажем, че е последното място на света, на което трябва да излизат изпълнители от ранга на Elton John. Едва ли той, през цялата си дългогодишна музикална кариера е свирил на по-разпадащо се и изоставено от всякакви институции място. Така или иначе, от гледната точка на фенове, трябва да признаем, че е по-добре да гледаме Elton John в "дупката" в квартал "Надежда", отколкото изобщо да не го гледаме. А и докато София не се сдобие най-накрая с нова и модерна многофункционална зала, избора на места за големите концерти у нас ще си остане силно ограничен.
   11-минутната композиция "Funeral For A Friend / Love Lies Bleeding" откри сета тази вечер. Песента е от далечната 1973-а година и в първата си част е инструментал, който е написан от Elton John, докато той си е представял каква музика би искал да свири по време на собственото му погребение. Тази малко мрачна мелодия бързо премина в "Saturday Night’s Alright (For Fighting)" и от тук до края на концерта публиката се наслади на сериозно количество хитове. Наистина не може да се отрече, че имахме късмет - това турне на Elton John не е посветено на представянето на нов албум, а на най-известните песни на изпълнителя. Нещо, което търпеливата българска публика, чакала го толкова много години, напълно заслужаваше. Освен всичко друго, на този концерт липсваше така характерния кич, който сме свикнали да виждаме в част от клиповете и концертните изпълнения на звездата. Сцената, осветлението и костюмите бяха стилни и напълно прилягаха на музиката, която бе поднесена на зрителите.
   Чухме изключително нежната "Tiny Dancer", чийто текст, който отново е написан от Bernie Taupin, е посветен на танцьорката Maxine Feibelman, която става и първата му жена. Че силата на Elton John е в баладите се убедиха всички дошли на стадион "Локомотив" в неделната вечер. Публиката се наслади на "Rocket Man", "I Guess That’s Why They Call It the Blues", "Sacrifice" и разкошната "Something About the Way You Look Tonight", а той, седнал зад огромния роял, не спираше да ни подарява бисер след бисер. Не се мина и без "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Sorry Seems to Be the Hardest Word" (изключително изпълнение на Elton John и един от силните моменти на вечерта - тук и цялата публика запя) и разбира се "Candle in the Wind" - песента, която Elton и Bernie са написали още през 1973-а година в памет на Marilyn Monroe, но повечето хора са по-запознати с версията на композицията от 1997-а година, когато преработената песен бе посветена на загиналата в катастрофа принцеса Diana. Тогава, този сингъл бе купен от над 37 милиона души и естествено се превърна в най-продаваната песен за всички времена.
   Разбира се, не липсваха и песни от творчеството на звездата, които са с доста по-бързо темпо - "Take Me To The Pilot", "The Bitch Is Back", "I’m Still Standing" и "Crocodile Rock" поддържаха доброто настроение на публиката, като доста от зрителите не пропуснаха и да потанцуват. А финалът на вечерта бе оставен за един от върховните моменти в творчеството на сър Elton John. "Your Song" - песента, за която говорихме в началото на този репортаж и която британецът подари на всеки един от присъстващите на стадиона, съвсем естествено се превърна в перлата на този концерт. И как иначе? Нима съществува по-съвършено обяснение в любов от това:
   And you can tell everybody this is your song
   It may be quite simple but now that it's done
   I hope you don't mind, I hope you don't mind, that I put down in words
   How wonderful life is while you're in the world

   Едва ли щеше да има недоволни от този концерт дори ако Elton John бе изпял само тази песен. Така или иначе публиката днес чу и видя (почти) всичко от дългогодишната кариера на звездата, което трябваше да се види и чуе на живо. Чудесен звук и осветление съпътстваха изпълненията, а българските зрители могат да са напълно доволни от представянето на поредната мега звезда, включила родината ни в турнето си. И нека да кажем няколко думи за поведението на сър Elton John - не се срещат често изпълнители, които да се покланят на публиката след края на всяка песен, а като капак на всичко да раздават автографи в продължение на цялата пауза между последната песен и биса. Е, Elton John го направи.

   Така завърши и вторият концерт от тазгодишното издание на фестивала "Арена Музика", а до края му остава и още един - този на MASSIVE ATTACK, който ще се състои на 15-и юли в столичната зала "Фестивална". А ние ще чакаме още по-големи изненади от "Sofia Music Enterprises" и догодина, когато ще бъде юбилейното десето издание на този фестивал.

   Над 60 снимки от събитието може да разгледате тук, а ето и пълен сетлист от концерта на сър Elton John у нас:

01. Funeral for a Friend / Love Lies Bleeding
02. Saturday Night's Alright (For Fighting)
03. Levon
04. Madman Across the Water
05. Tiny Dancer
06. Philadelphia Freedom
07. Goodbye Yellow Brick Road
08. Daniel
09. Rocket Man (I Think It's Going to Be a Long, Long Time)
10. I Guess That's Why They Call It the Blues
11. Sacrifice
12. Piano solo (Elton John) / Take Me to the Pilot
13. Something About the Way You Look Tonight
14. Don't Let the Sun Go Down on Me
15. Sorry Seems to Be the Hardest Word
16. Candle in the Wind
17. Sad Songs (Say So Much)
18. Bennie and the Jets
19. The Bitch Is Back
20. I'm Still Standing
21. Crocodile Rock
Бис:
22. Circle Of Life
23. Your Song
Ози








Коментари   (103)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анонимен 17.06.2010 22:31:05 отговори + 2 0
Аз бях на концерта на сър Елтън Джон и честно казано не разбирам защо срещам толкова обидни коментари.Концерта беше стилен,а изпълнителя...какво да го коментирам...голям творец!!!Никой не е длъжен да го харесва,ако не го харесва,но и не бива да говорим така за хора доказали своят талант много кратно,защото като пишем глупости и отричаме нечий огромен талант,просто обиждаме самите себе си! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Албена 16.06.2010 00:54:56 отговори + 0 0
Концертът е бил класика. За тези,които ценят този артист и творчеството му.Написаното от Ози е отлично представяне, което ми дава реална представа за събитието,благодаря му!Искрени съболезнования за Троловете тук, които не спряха да дъвчат и тъпчат какъв е Елтън Джон ИЗВЪН сцената, в личния си живот.Изкуството няма сексуална ориентация! То е изкуство, а не публичен дом.
П.П. Тигър, имаш една голяяяяма бира от мен ))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

taiton 15.06.2010 18:59:12 отговори + 0 0
Тигре,това,че се е женил въобще нищо не означава,историята познава и много други гейове,които са били женени и деца даже имат и въпреки всичко са си обратни,и не е до това,че не са се били осъзнавали тогава,а по-скоро поради обществени порядки са се опитвали да се залъгват на млади години,че могат по нормалния начин,но то не става така,никой не може да избяга от себе си! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 15.06.2010 17:02:12 отговори + 0 0
Бтв, сър Елтън Джон е бил женен няколко години, преди да разбере, че всъщност е лейди. Кой знае, когато е бил на възрастта на младежите, които са го плюли по-долу, може и той да е бил против хората с лява резба.

Пичове, не се притеснявайте, има време да последвате примера му...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vaskoto 15.06.2010 14:42:29 отговори + 0 0
Аз съм слушал концерти на Елтън Джон по радиото нали го пускаха много по радио станциите заради концертаму и пескаха живи испълнения и понякога си мислех наистина че е някаква кавър версия и че пее друг с подобен глас можеби понеже незнам как пее на живо но определено разликата е огромна но все пак той е в години. Незнам какво е било на концерт. Все пак той винаги ще си остане Елтън Джон дали пее или не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bonfire girl 15.06.2010 11:11:21 отговори + 0 0
Елтън Джон е бил некога звезда,ама в София не пееше със сърце,гласа на моменти му издишаше,а и откакто преекспонира педерастията си още повече загубих уважение към него.Аз отидох нан концерта от носталгия малко и заради компанията.Иначе има интересни парчета и запомнящи се мелодии.Концерта му беше среден.На Боб Дилън много повече ми хареса концерта.
Сонисфиър ще пропусна поради финансови причини,и заради тва,че съм гледал всички групи с изключение на Антракс и Алис ин чейнс(некои даже по 4 пъти).Ще наваксам с Каварна рок фест.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OneFan 15.06.2010 09:47:55 отговори + 0 0
Блах колко много помия.Бил Пендел,е и?Да не би вас да пори дядо сър Елтън Джон?Има хубави песни спор няма,но все пак не е моя тип музика.

До баба Яга

Ти написа 100 поста че всичко е пари,е не ти ли писна?Ясно е че никой няма да пише песни и т.н. за едната чест само,но все пак живеем в 21-ви век

Понякога ме е срам да се нарека Българин(някой много точно го написа,Бълхарин е по-точната дума).Е уви трябва да се адаптираме ако не сме го направили вече...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.06.2010 06:30:33 отговори + 0 0
браво на вас, които идвате тук да плюете.
не за това, че плюете и браво не в кавички

НАИСТИНА браво за това как се връщате отново и отново да се обяснявате
ето това е тролщина и комплексарщина в най-чист вид

браво, че ни я показвате така добре :-)))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бате Гойко 15.06.2010 00:56:30 отговори + 1 0
Е няма сайт в България, дето да не се появят след всеки концерт такива коментари: тоя бил такъв, ония - онакива. AC/DC бяха комерсиални, Metallica са комерсиални, Elton John е мазен... Ами защо им ходим по концертите тогава?
Ама нали става въпрос за музика бе хора! Мислещите (да си пожелаем да са още повече) пишат и разсъждават за това. Някой има ли нещо да каже за сценичното присъствие на Elton John, за това как звучеше той и петимата му музиканти, как се държеше с публиката?
Истината е, че живеем в скапано време и място, и "Локомотив" се разпада, и "Фестивална" е смрадлива, и т.н. Това кара много хора да говорят и пишат какво НЕ им харесва. Ама ние живеем (или поне не мен ми се иска да е така) за останалото, от което НИ Е ГОТ! И стадион "Партизан" беше мизерен миналия май, ама всички българи, които бяха там, се изкефиха и това им остана като ярък спомен.
А колкото до Sir Elton John - и аз не съм почитател на неговата музика и ориентация, но това, което е дал на рок-музиката, както доста хора тук отбелязват, може да бъде само уважавано. На тези, които не споделят това мнение, ще им предложа когато техните любимци направят 40 години на сцената и в музикалните класации, дойдат в България и направят такъв концерт, да пишат тук и ще коментираме.
Хайде със здраве и до 22-ри :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vas 15.06.2010 00:18:10 отговори + 0 0
@КСТ - музиката му харесвам, и си мисля че не трябва да се гледат така повърхностно нещата...дали Freddie Mercury ако беше жив и имаше концерт тук в "специалната" ни държава...сигурно пак ще има коментари засягащи повече сексуалната ориентация на твореца ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


freya 14.06.2010 23:59:22 отговори + 0 0
Половината тука, включително и последният изказал се келеш, се държат по-пед*раски от гея Елтън Джон. Просто вие жалки хорица сте много зле, изпълнени със злоба, ограничени типове, които не разбират какво означава да се наслаждаваш на музиката, нито какво означава да твориш. Вие сте просто едни бедни и жалки душици, които живеят в отрицание на всичко, което не е част от ограниченото им безмислено съществувание!!! Освен това не сте вие тези, които преценяват какви статии ще има в този сайт, за да имате думате да съдите на кое му било мястото тук и ма кое - не!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

4alga pi4 14.06.2010 20:58:51 отговори + 0 0
А да забравих да спомена че се кефя много на музиката на Рони Дио-истински underground изпълнител Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

4alga pi4 14.06.2010 20:55:24 отговори + 0 0
Eлтън Джон е як пич.Музиката му е тежка и ме зарежда с ярост.Рамщайн са като малки негърчета в сравнение с жицата на Елтън.Той има доста фешън стайлинг,и за разлика от Слейър е тру метъл Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vaskoto 14.06.2010 19:46:34 отговори + 0 0
За Металика чух че за миналата година е с печалба 22 000 000 долара.Ама и Хетфийлд си го каза тука нали го питаха защо свири за Пари ли за Музиката ли за Кеф ли, та той каза че свират и пеят заради трите неща Но една част от парите инвестират в самата група (по- модерна техника, самолети и т.н.)Но нали знаете че кинтите са си кинти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mia 14.06.2010 19:41:53 отговори + 0 0
Към rocky
Готин коментар,кефиш ме,то покрай тия безсмислени спорове дето се водят е ясно,че истина няма да се роди,ама поне любов да плане :-))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Баба Яга 14.06.2010 18:50:09 отговори + 0 0
Данъците във държави като САЩ-ВЕЛИКОБРИТАНИЯ-ГЕРМАНИЯ са толкова свирепи че спреш ли да правиш албуми-турнета-билети-дискове загиваш от глад.Това е гадната истина и за метъла и всякакви теории за удоволствието и само то са смешни.За да ядеш от метъла хляб трябват албуми-продажби-концерти-маркетинг навсякъде -билети.Това важи със страшна сила и за Металика и за Слеър и за Мегадет и за Елтън Джон и кой ли не от рок сцената.Много талантливи групи си отидоха или паднаха доста ниско отказвайки да се развиват всеки ден във името на вечната слава.Не е вярно че Металика са се комерсиализирали.Вярно е че през 1991 разбраха простото нещо-за да съществуват трябват продажби надхвърлящи до момента съществуващият рок и метъл пазар.Без комерсиалната промяна просто се връщаш във мазето -свириш пред 200 човека и умираш забравен във мизерия.Металика избраха да съществуват и си плащата цената със всички плюсове и минуси.Това важи със пълна сила и за Слеър и за Мегадет и за Мейдън и за Менуор и за всички стари банди които още се продават във милиони тиражи и правят своя маркетинг-Това е истината без значение кой я харесва и кой не. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BeerMe 14.06.2010 18:41:52 отговори + 0 0
Само не разбрах последно Елтън Джон трю ли е или не е ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нема Жица@ 14.06.2010 18:22:47 отговори + 0 0
@димо имортъла

бзззззззззззззз
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 18:21:03 отговори + 0 0
Водещи са и още как парите при Металика и не само при тях.Глеедай във какви тиражи се продават на западният пазар последният студиен албум и излезлите коплекти концертни албуми от Франция-Мексико и по старият концерт от Португалия.Гледай само цялата армия от маркетинг и реклама.Същото важи и за Слеър-Мегадет -Антрах да не говорим за Рамщайн или спорните Менуор.Метълът или рока е машина за огромни печалби.И аз ще бъда на 22 и 23 на националният стадион знаейки че плащам за музиката.Метълът или рока не е просто удоволствие за музикантите-те се скъсват от пот г...а да свирят за печелят добре.
А Елтън Джон само за песента във памет на Лейди Даяна заслужава огромен поклон.И аз не харесвам музиката му но нямам право да го отричам и плюя смешто защото е дал твърде много на британската култура
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.06.2010 18:16:03 отговори + 0 0
Абе,за Металика точно....те си комерсиализираха музиката преди 20 години именно заради парите и изсраха неколко кофти и неметъл албуми-е продадоха милиони,но загубиха за дълго доверието на феновете...
Последният им албум е завръщане към корените и наполседък наистина на концертите им севижда отношение както едно време.
И наистина за повечето метъл банди,не парите са водещи,а удоволствието от музиката и свободата да твориш,това което винаги си мечтал
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metallica fan 14.06.2010 18:05:31 отговори + 0 0
До Баба Яга
Определено си интелигентно момиче, тъй като направи по-долу много интересни и съдържателни коментари.

Не мога да се съглася обаче категорично с една твоя теза - че всичко в съвременната метъл музика (и изобщо музиката) е подчинено на парите. Даваш и Металика за пример. Само че аз твърдя, че при Металика (а и при почти всички метъл банди) парите не са водещи. Много отдавна (преди повече от 20 години) те станаха толкова богати, че можеха просто да спрат и да си харчат парите. Но истината е, че музиката е тяхното призвание и те свирят заради удоволствието, което доставят на публиката, а и на самите себе си. Разбира се, че те прибират парите, които изкарват, но кой от нас може да се похвали, че е втора майка Тереза или св. Иван Рилски. Нормално е техният труд да бъде възнаграден. Но пак повтарям - парите не са основният мотив или дразнител за Металика. Който дойде на концерта след една седмица ще се убеди в правотата на думите ми
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

владислав 14.06.2010 17:37:43 отговори + 0 0
Боб Дилън направи много по-силен и стилен концерт.Отношението на Дилън към света и музиката е коренно различно от това на Елтън Джон...
Бях на концерта на Елтън Джон,защото харесвам някои негови песни,но я нямаше истинската атмосфера и наистина видях много хора,които по-скоро слушат чалга и подражават на цицорестите силиконови принцеси...
Аз харесвам и някои неща от хеви метъла-други пък не харесвам,но не виждам смисъл да се нападат тези хора,които слушат или се обличат като рокери и метълисти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

?!? 14.06.2010 17:35:01 отговори + 0 0
Що си мислех, че метълите са нещо повече, над дреболиите и глупостите в този така и така не лек живот? В кой век живеете? Вече сме 21-ви. Това кой какво прави в личния си живот и в кои дупки бърка, щот' му било кеф, си е негова лична работа. Като не опира до вашите гъзове, какво се палите. Или го оценете или го критикувайте, но като музикант, професионалист и отношение към феновете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 14.06.2010 17:26:41 отговори + 0 0
"Burton - 2010-06-14 17:21:40
Тези, които са послушали малко повече и имат куража да си изградят собсвено мнение, знаят, че в песните на музиканти като Елтън Джон лежи предимно рок енд рол...същия този, който е дал начало на хард рока и впоследствие - хиви мЯтъла!"

Именно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Burton 14.06.2010 17:21:40 отговори + 0 0
За повечето пишещи тук музиката е състезание...също като в детската градина - "Моят вуйчо е по-як от твоя и ще го счупи от бой!" И когато почнат да се пенят кой колко бил над другия, а третия колко бил нещастен, забравят една много важна истина - в музикалния бизнес няма нищо случайно! Всичко негодно и нетрайно се пресява, само значимите музиканти успяват да оставят следа!
А това, че в този сайт се пишело само за метъл - ако ви пуснат новина, че Pink Floyd са свирили в България, сигурно и това ще оплюете - не е метъл! Ама хич! Тези, които са послушали малко повече и имат куража да си изградят собсвено мнение, знаят, че в песните на музиканти като Елтън Джон лежи предимно рок енд рол...същия този, който е дал начало на хард рока и впоследствие - хиви мЯтъла!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ozzy 14.06.2010 17:16:13 отговори + 0 0
"haini до Баба Яга - - 2010-06-14 16:07:15
Става дума за това, че сър Елтън НЯМА нищо общо с метъла. Като дух, като идеи и като каквото и да е и обсъждането му не е за този сайт."

Тук грешиш. Да, "сър Елтън НЯМА нищо общо с метъла". Но това: "и обсъждането му не е за този сайт" не е вярно. Това, че в заглавието на сайта я има думата "метъл" не означава, че той е САМО за метъл. На страниците на този сайт са намирали И ЩЕ НАМИРАТ място неща, които са свързани с метъла, рока, джаза, поп-рока и т.н. Никога не сме имали намерението да се затваряме в един единствен стил и само за него да се пише тук. Що се отнася до Елтън Джон - то той има доста повече общо с рока и е дал доста повече на рок музиката (ако и да се подвизава основно в поп стилистиката) отколкото доста рок изпълнители.
Ще дам пример: на този сайт репортаж от концерт на Мадона или Бритни Спиърс няма да видиш. Защото те НАИСТИНА нямат нищо общо с рока. Но при изпълнители като Ал Ди Меола, Елтън Джон, Крис Риа, Santana и т.н. (да не изброявам) не е така.

Все си мисля обаче, че тук проблема не е каква точно музика изпълнява Елтън Джон, а неговата сексуална ориентация. Макар и да не го признавате - ясно е, че това ви е проблема. Но няма как тук да не се пише за някой, поради причината, че е хомосексуалист, защото това означава, че не трябва да пишем и за Халфорд (примерно). А това просто няма да стане
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haini до Баба Яга - 14.06.2010 16:07:15 отговори + 1 0
В моят свят най-важното не са парите (продажбите и славата). По-важни са приятелството, доверието, любовта и др. подобни неща. Иначе спорът, кое е комерсиално и кое не е е задънена улица. Наистина велики музиканти са успявали да спечелят луди кинти. Дай боже всекиму! Става дума за това, че сър Елтън НЯМА нищо общо с метъла. Като дух, като идеи и като каквото и да е и обсъждането му не е за този сайт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

freya 14.06.2010 16:05:16 отговори + 0 0
Оф, като ги чета тия коментари за кой за какви пари прави концерти, все едно Елтън Джон от тоя концерт много ще спечели и му е много важно колко пари ще вземе. Това, което е взел от концерта в София сигурно ще му стигне да си купи нов диван на рози. Така че дълбоко се съмнявам, че точно тука е пял само за пари... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 14.06.2010 16:04:20 отговори + 0 0
"трите основни функции на музиката са:
1-Да показва пред младите пътя на Исуса
2-Да води младите по пътя към Исуса
3-Да насърчава младите да водят и други млади по пътя на Исуса"

Ама според сър Елтън, Исус е гей D
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

F-OFF 14.06.2010 15:59:34 отговори + 0 0
Абе какви са тези глупости на концерт в памет на Фреди Меркюри Айоми свирил с Е.Джон, ми ще свири нали е специален концерт по повод смъртта на някой когото са уважавали и двамата, напълно нормално! А дали е свирил друг път с него, преди или след това а ??? Да не са издали общ албум ??? Общо турне??? Какво ми намествате такива концерти тук ??? Хубаво нищо против тази музика ама и сърчето я прави за кинти, да може с тях да си глези душицата, очилца, обувчици, вазички с определен брой рози и тн, нищо по-различно от останалите в този бизнес ! Харесвайте си го ама да ми пишат някой, че другите видите ли щом не го харесвали са някакви втора категория хора, айде няма нужда ! И да това съвсем не е концерта на годината ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


чичо Гошо 14.06.2010 15:56:07 отговори + 0 0
Бабо Яго, не е така. Има музиканти, които творят повече за да изразят себе си, отколкото за да реализират продажби и печалба. Това не означава автоматично, обаче, че тяхното изкуство е по-стойностно от това на някой, който твори за печалба. В крайна сметка и двете са свързани с основни функции на музиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 15:53:23 отговори + 0 0
Във кой музикален свят не са важни продажбите -о боже.Във кой точно музикален стил не са важни парите-продадените билети и-т-н.На какво се крепи музикалната индустрия .......Във кой музикален стил не броят продадените дискове и цялата армия от рекламни артикули.Кое е без пари .....Пробвай да влезеш на рок феста без билет тогава..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 14.06.2010 15:52:11 отговори + 0 0
Елтън Джон идва от епоха, в която поп музиката се правеше качествено. Затова и доста от песните му още се слушат, докато днешните бритнита, гаги и бионсета след 10 години никой няма да ги помни, както и вече никой не помни спайс гърлс. Отричането на качественото, само защото е "поп" и търсенето на качество само в некомерсиалния ъндърграунд най-често е форма на инат и комплекс, а не някаква обоснована позиция. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haini до Баба Яга 14.06.2010 15:42:35 отговори + 0 0
Бабо, става дума за света, в който най-важни НЕ са продажбите. Доколкото усещам не разбираш за какво става дума. Бъди спокойна бабо, такива са 99% от хората. Ти си нормална - аз съм отклонението. Между другото тези, които минават за елит и интелектуалци са не по-малка отврат. Мен лично ме радва да срещна някой природно умен багерист (обикновено, кой ли знае защо имаме еднакви музикални вкусове и еднакъв поглед към света), да си лафим, да станем приятели и да я караме ден за ден... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.06.2010 15:41:08 отговори + 0 0
Roswell 47 - 2010-06-14 15:34:18

и само за информация- Dream Theater в Change of Seasons правят кавър на Елтън Джон ама това на дали ще впечатли повечето от вас

------------
А Flotsam & Jetsam правят на Saturday Nights...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Norum 14.06.2010 15:34:32 отговори + 0 0
Баба Яга - 2010-06-14 15:11:00
"Кой свят мрази Елтън Джон бе интелектуалецо.Я му погледни продажбите бе умнико.Ти ли си критерия за това кое е умно и глупаво.На концерта във памет на Фреди Меркюри та нали Сър Елтън Джон излезе и със Айоми -тоя китарист от коя банда беше а ...пяха че шоуто трябва да продължи пред милиарди зрители.На същата сцена и Металика и кой ли още не от всички нива на музиката.После концертният албум от Уембли се продада във достатъчно милиони копия.И кои са пък тия разбирачи да определят примерно Металика до коя година били такива и до коя година били други."

E това вече е коментар!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Roswell 47 14.06.2010 15:34:18 отговори + 0 0
за пореден път се убеждавам ,че българите сме най-големите боклуци.най-добре е никой да не идва да свири повече у нас!

и само за информация- Dream Theater в Change of Seasons правят кавър на Елтън Джон ама това на дали ще впечатли повечето от вас
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Макарона 14.06.2010 15:26:00 отговори + 0 0
Мен лично коментарите много си ме кефят!Всеки човек трябва да има възможност да изкаже мнението си!Аман от промоутъри,които само ги интересува да трупат пачки на гърба на феновете!Преди концерта-моля,заповядайте,а после-млък,да не сте гъкнали!Трябва да има гласност и плурализъм,а не диктат на шепа връзкарски фирмички! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 15:11:00 отговори + 0 0
Кой свят мрази Елтън Джон бе интелектуалецо.Я му погледни продажбите бе умнико.Ти ли си критерия за това кое е умно и глупаво.На концерта във памет на Фреди Меркюри та нали Сър Елтън Джон излезе и със Айоми -тоя китарист от коя банда беше а ...пяха че шоуто трябва да продължи пред милиарди зрители.На същата сцена и Металика и кой ли още не от всички нива на музиката.После концертният албум от Уембли се продада във достатъчно милиони копия.И кои са пък тия разбирачи да определят примерно Металика до коя година били такива и до коя година били други. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 14.06.2010 15:10:01 отговори + 0 0
"Лигав,мазен,грозен,одъртял с не особено добра бленда на гласа-такъв видях лейди Елтън Джон"

"...имах билет от гаджето ми и заедно го гледахме.";

"...харесвам много такива групи и даже много ме кефат пичове с дълги коси,гривни,вериги и черни тениски-мъжкари,а не мазни,зализани мачовци."

УБЕДЕН съм, че така си говорила на "гаджето" Миленче, като те е питал дали ти е харесало и колко си се дърпала да отидеш!!! УБЕДЕН съм, ако съдя от изказването ти и от факта, че той е купил билети и за двама ви, че е истински "пич с дълги коси", дето се кефи на педераси и концертите им...яко!

Вижте коментарите в сайта и умрете...от срам!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


rocky 14.06.2010 15:09:54 отговори + 0 0
Много добра идея ще е коментарите да се премахнат ! Едните били мазни, другите били комерсиални, трети били педали лигльовци, четвърти мъжаги скинари... Всичко това е безкрайно глупаво ! Аз мога да слушам и Slayer и Еlton John.. не ми пречи! Обличам се като нормален човек, общувам като нормален човек.. и не смятам че понеже си фен на металика трябва да носиш кубинки и черна тениска задължително... Да си фен значи да харесваш нещо. Всеки си е в правото, разбира се, за прави каквото иска и да се държи както иска.. Но всичко крайно е безсмислено !

Аз например нехарисвам педали, негри и разни други, разни крайни метъли... но не ми пречат.. ако ги напсувам няма да ги променя !

Не определяйте хората само от това каква музика предпочитат !!!
( относно глупавия ковентар, че AC/DC са лигльовци :X:X:X че ако те са лигльовци то цялата музика.. сички стилове тогава би трябвало да са крайно педалски )

Извинете ме, че и аз пълня нета с ненужни обяснения
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haini 14.06.2010 15:02:12 отговори + 0 0
Ако бях модератор на форума в Metal katahezis (забележете - метал и катахезис - който не знае значението на тези думи - да се образова) бих направил банн! на тази секция за концерта на Сър Елтън. Моите уважения, но неговото място не е тук. Пък и като гледам има коментари от типа "Концерта на Мадона бе много по-добре организиран от първия концерт на Slayer", което ме прави леко агресивен. Яд ме е, че в този сайт нямаше нито дума за постановката на "Рейнско злато" в Софийската опера. А това е велико хеви метъл събитие, за което доста изроди като мен мечтаеха от години. Едно уточнение - за мен (a и не само за мен), метъла не е вид музика, а отношение към света и проява на духа. Вагнер е първият истински хеви-метъл композитор. Затова е бил забранен и неразбиран у нас толкова години. Пък и как чалга хората (99%) да разберат за какво става дума...
Колкото до сексуалната ориентация - поклон пред Халфорд! Той е гордост за гей-обществото - деликатен, интелигентен и голям музикант с невероятен глас. Истински метъл човек. Елтън Джон е от друг свят - света, който умните хора мразят и искат да променят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Еуглената 14.06.2010 14:36:49 отговори + 0 0
На калпави промоутъри коментарите им криви Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сър Васко Кръпката 14.06.2010 14:22:54 отговори + 0 0
Ок, разбрах че концерта е бил страхотен. Снимките са готини също, ала са снимани само хората на сцената. Бих помолил за такива, които да дадат по- мащабна представа за публиката, мястото и атмосферата, ако има такива(надявам се, че едноклетъчното и скунки нямат пръст в обективността на новините побликувани тук). Просто съм опечален от ниското интелектуално ниво на писачите в този форум. Нека Господ се смили над душите ви! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 14:18:47 отговори + 0 0
Ако трябваше да се води музикалната индустрия от акъла на тия мазни тру метъли -отдавна да е фалирала.Тия крясъци за поркането на бирата във стилът на Карл Маркс.......Е аз отивам да гледам на 22 и 23 рок -фестивал а не пияни и заляни и ннн...и тру или там други индивиди от краят на 70. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


чичо Гошо 14.06.2010 14:14:12 отговори + 0 0
Тоше, нема как да стане, щото ще го подуша от километри Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

freya 14.06.2010 14:08:22 отговори + 0 0
Абе, моля ви се, решили няк'ви, които смятат, че е срамно и лигаво всичко по-различно от дране и викане, на което да се наливат с бира като животни и да оригат, да изказват и те мнение и да се правят на интересни....тц, тц, тц.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 14:07:55 отговори + 0 0
По повод изцепката че Сър Елтън Джон бил лигав и мазен.....О господи колко ограничени млади хора има във тая държава.И аз не го харесвам обаче титлата Сър от Английската кралица е нешо велико.Да не говорим за парчето във памет на Лейди Даяна.Да не говорим за огромните продажби и всичко останало.
Сър Елтън Джон е прекалено елитарен за всички тия псевдо метъли които си живеят още някъде във началото на 80 години.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 14.06.2010 14:06:18 отговори + 0 0
Бтв, трютата тук виждали ли са изпълнението на "The Show Must Go On" на Елтън Джон, направено на концерта в памет на Фреди Меркюри? А забелязали ли са КОЙ китарист свири с него там? Айоми, точно така... Създателят на метъла според много хора... Хихихи... Щом той го уважава достатъчно, за да застане до него, ъъммм... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Тошо 14.06.2010 14:05:48 отговори + 0 0
Гоше,внимавай!На следващия платен концерт да не те изненада някой в гръб с нежен шепот Йебанйеее в ушенцето! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


чичо Гошо 14.06.2010 14:03:09 отговори + 0 0
Т'ва с "тру" метълите винаги ми е било много смешно.
Кои точно са "тру"? Тия, дето слушат Мановар (или сега е модерно Сабатон)? Тия, дето слушат чист неподправен норвежки блек? Тия, дето ходят целогодишно с кожи и капси и пият и повръщат из Борисова? Тия, дето викат "Йебанье" и "Сранье" по концерти (ама само евтини или безплатни концерти)?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Купувам бахур 14.06.2010 13:59:45 отговори + 0 0
Важното е , че СМЕшниците са пред фалит. Вчера докато се редях на опашка пред един от кенефите на стадиона чух как Амебката псува по телефона и крещи как затъват брутално в тинята и изобщо голяма набутвация ... тъй че мафиотските кинти свършват рано или късно и остават професионалистите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.06.2010 13:58:57 отговори + 0 0
не знам за другото, но ми е много жал за такива ощетени от съдбата хора като миленка :'(( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

freya 14.06.2010 13:57:48 отговори + 0 0
Мацка, я се скрий някъде, и аз харесвам мъже с дълги коси и съм луда по Дейвид Ковърдейл например, но да наричаш Елтън Джон мазен и лигав, просто се скрий някъде, моля те си. Запази си долнопробните изказвания за пред мазните метълчета, с които общуваш!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.06.2010 13:56:36 отговори + 1 0
Ако бях собственик на сайта, щях да помисля дали да не го закрия - някак си, бих се почувствал много зле, като виждам нивото на аудиторията ми, което на всичкото отгоре деградира ударно с течение на времето. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


milena79 14.06.2010 13:51:20 отговори + 0 0
Лигав,мазен,грозен,одъртял с не особено добра бленда на гласа-такъв видях лейди Елтън Джон на концерта му.Аз харесвам малко само няколко негови хитове,но имах билет от гаджето ми и заедно го гледахме.
Ами-скучничко и без добри светлинни или пироефекти...
Виж на сонисфиър вече,се очакв ада стане горещо,метално и яко размазване.
Аз не съм кой знае каква тру метълка,но харесвам много такива групи и даже много ме кефат пичове с дълги коси,гривни,вериги и черни тениски-мъжкари,а не мазни,зализани мачовци.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

freya 14.06.2010 13:44:21 отговори + 0 0
Концертът беше много як и Елтон Джон е страхотен!!! Не мога да повярвам какви коментари прочетох, направо ме е срам, че тия хора са ми сънародници и пишат такива простотии. Една супер звезда, призната в цял свят, направи готин концерт, обаче не, вечно има някви хейтъри, които развалят всичко с помията, която бълват. Абе слушайте си ваш'та музика и си трайте беее, ейййй, ограничени, смешни човечета!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 13:44:12 отговори + 0 0
По повод крясъците за тоя тру метъл-Фестивалът се организира и прави като огромен бизнес и основната задача е парата.Кой го е еня от организаторите за някакви псевдо тру метъли.Рокът се прави за парите и отдавна е излязал от смешната предства за скъсани фланелки и неизкъпати коси.За това се прави на стадион за да привлича различна публика готова да плаща за билети-фланелки и всичко.Дреми им на организаторите и музикантите за някакви архаизирани представи от преди 35 години.Който не харесва примерно баладите на Металика ли доста по-смилаемото звучене на Мегадет или Слеър-ми да не идва по -добре.Тия със кандилото отдавна минаха и заминаха.Металика като организатори на феста определят правилата и толкова.В името на огромната печалба и вобще не им дреме за некви крясъци от мазето.Сеч и кръв нема да има щото охраната ще е потресаваща организирана. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бладимир 14.06.2010 13:44:09 отговори + 0 0
Тъпо е, че няма снимки на публиката - карай......... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

speedfire 14.06.2010 13:42:34 отговори + 0 0
Баба яга,явно не знаеш кво е тру-това е истински хеви метъл!!!
Тру не е да си сатанист или нагримиран позьор,а да харесваш яка ,истинска,тежка,мачкаща метъл музика с рифов еи сола,с пеене и с мелодии-такава каквато прават Мейдън,Блак сабат,Аксепт,УАСП,Хелоуин,Мегадет,Содом,Меноуър,и Металика разбира се(поне до черния албум)
не нападайте верните фенове на тежкия рок и не си мислете,че само парите са важни.Защото Мегадет,Мейдън,Аксепт,Слейър,Овъркил,Криейтър,УАСП,Содом,Грейв Дигър... продължават да бичат злобни ,зверски,яки истински албуми и макчат наред!
А лейди Джон и подобните му са грозно,мазно петно върху рок картината(дори и рок не мога да нерека напъните на аналноподатливия Елтън)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


digger 14.06.2010 13:33:42 отговори + 0 0
Този сайт е за праведна-сиреч тежка рок музика!
Всички лигави елементи,позьори,и ню метълчета са смешни и жалки-муахахаха:-)
Ако старата Металика до 92ра не е тру,или пък ако Слейър,Мегадет и Меноуър не са тру,то тогава никога не е имало тру метъл:-)
Точно феновете на тру метъла ще донесат печалба за организаторите,защото ако свиреха само Металика и Рамщайн и разни неметъл банди немаше да се разкарваме да ги гледаме.(Все пак гледах вече 3 пъти Металика)
Само заради Меноуър ще отидат над 10 хиляди човека,че и повече а заради Мегадет,Слейър и Антракс поне още 20тина хиляди трута...
Е ще видите колко човека има на стадиона за тези групи и тогава ще разберете,че истинския метъл никога не може да изчезне.


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:)) 14.06.2010 13:33:41 отговори + 0 0
димо да ти се подиграваме ли сега или си знаеш, че си кифладжия голем.

Аз си слишах концерта от покрива на един блок
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 13:31:57 отговори + 0 0
Напълно подкрепям долното изказване.Рока е пари-пари -и пари от абсолютно всичко.Албуми-дискове-касети -билети-турнета.Какви ти трю уориър -какви ти призиви за това кои били по истински и кои не.Фестивалът ще се прави във името на парите и се цели във възможно най-широката рок аудитория.Фестивалът не е за някакъв тесен кръг от псевдо тру метъли.И Металика със своите балади и Слеър които публично се разграничават от сатанизма и окултното и Мегадет отричащи примерно Кинг Даймънд и тем подобни-пари-пари и реклама. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

димо имортъла 14.06.2010 13:31:19 отговори + 0 0
металика ще оништожат всичко на 22 ри! очакват се 60 хиляди души,59 953 от които са отишли за металика, 2 за мегадед, трима за слеар и 8 за антраx. елтан джон не може се сравнява сас боговете и гигантите на световната метал вселена! да си прават сас роби халфорд дуетчета и да не ни цапат стадионите...БалгАРИЯ ще пребаде! БалгАРИЯ е сила! БалгАРИЯ! зиг хаил! Казах! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oldschool 4ever 14.06.2010 13:24:11 отговори + 0 0
Баба яга и самотния бегач и всички подобни на вас индивиди(вие не сте личности) сте позор за истинската праведна музика!
Педерастията,педофилията,некрофилията и всичката сексуална извратения не е начин да доказваш,че си добър музикант,а само средство за пари и популярност.
Аз уважавам различните само в рамките на нормалното-от там насетне-шут!
Сонисфиър ,макар и да се прави за много пари все пак е метъл фест,а не само рок фестивал.
Верно е,че Металика стоят зад фестивала(по-скоро мениджърите и агентите им),но с участието на групи като Мегадет,Слейър,Антракс с Беладона и Меноуър фестивалът наистина придобива здрав метален качествен заряд!
Разбира се,че комерсиалните,мейнстрийм,лигави,комплексирани пачи и позьори ще си довлекат задниците ,за да се фукат после "Ей и аз бях на Металика-малий кък запяхъ Ънфоргивън...а пък Рамщайн какви ифекти имахъъ...."
Жалко!
По въпроса за тру метъл феновете-за щастие все повече младежи слушат и достатъчно тру метъл-харесват момичета,поркат бира,не робуват на чужди авторитети,имат собствено виждане,носqtт фланелки на Хелоуийн,УАСП,Мегадет,Мейдън и Диси,не понасят чалга и лигави позьори и знаят,че трябва сами да коват своята съдба.
А за вас "елитарни" и уважаващи педалите индивиди-един голем трибуквен чеп...
Heavy Metal Rulz!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 14.06.2010 13:19:51 отговори + 0 0
Без да съм фен на Елтън Джон и без да съм бил на концерта - единствените свестни изказвания тук са на dragonkill и Баба Яга. Останалите... Хвани единия, та пребий другия. И от двете страни. Истината е, че Елтън Джон, също като Manowar, прави музика за масите. Даже, предвид факта, че е доста по-популярен, музиката му явно е доста по-масова. В това, естествено, няма нищо лошо. За всеки има място под слънцето, стига да не пречи на останалите. Та така... От к`ъв зор им трябваше на трю уориърите изобщо да се изказват тук? От к`ъв зор им трябваше на не-трю не-уориърите да повръщат срещу първите? А де... Седете се плювайте сега... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 12:59:03 отговори + 0 0
Просто казах една истина-рок фестивалът е пари -пари-и пак пари от абсолютно всичко което може да се продаде и купи.Музикантите се интересуват от огромните печалби -затова се прави на пълен стадион а не във някаква мала за двеста човека.И Металика и Слеър и Мегадет и всички от втората вечер съществуват и свирят във името на парите и за парите.Това е не е псевдо краен тру метъл ако вобще има такова животно.Аз се съмнявам във него.Печалбите от 60 000 или 55 000 души на първата вечер или на втората са космически.Със тоя псевдо тру измислен метъл дето се размахва някъде отдолу организаторите и групите по логиката на тру трябва да са умряли от глад и студ.Фестивала на 22 и 23 ще мине успешно и без тру -метъла ако вобще съществува такова животно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lamb of God 14.06.2010 12:45:36 отговори + 0 0
Гледам коментарите на някои от вас и ми става мъчно. Доста сте прости и ограничени и явно много-много не разбирате от качествена музика.
Ма нищо де - то за всеки влак си има пътници. Продължавайте да лъскате мечовете!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Самотният бегач 14.06.2010 12:43:21 отговори + 0 0
"arg - 2010-06-14 11:48:13
За бегача: начи акто слушам джони кеш, джеймс браун, блек джоу луис, густав холст съм необразован така ли ?"

"Начи" първо ще се научиш да пишеш грамотно на български език, а след това ще се правиш на интересен.
И не си ме разбрал правилно. Не си необразован защото слушаш или не слушаш еди какво си. Ще се опитам да ти го обясня с други думи:
Това, което се опитвах да кажа е следното - такива като теб, които проявяват нетърпимост и нетолерантност към различните от тях, само защото са различни (в случая става въпрос за сексуална ориентация) са дегенерати. Ти и тези като теб в цивилизованите държави сте изчезващ вид. Вие стоите по-ниско от чехълчето и амебата и слава Богу дори и тук, в България, сте все по-рядко срещани. Принадлежите към една отминала епоха, в която хората с дебилно мислене са били на почит.
Дали сега стана по-ясно или амебата отново не схваща?

Вземи пример от това:

"Баба Яга - 2010-06-14 12:21:44
Не съм фен на Елтън Джон но той не ми пречи и не ме дразни."

Въпреки, че тинята не може да взима пример от никого.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 14.06.2010 12:21:44 отговори + 0 0
Малко повече уважение към Елтън Джон и неговото изкуство.И на мен не ми харесва обаче човекът си е заслужил мястото във поп-музиката и правото да му се купуват албумите и дисковете.Не съм фен на Елтън Джон но той не ми пречи и не ме дразни.За всеки си има публика да го купува.
По повод предстоящият мега-рок фест.Това е основно бизнес и пари-за това се прави и за това ще се пр ави основно три години подред във България както съобщиха сутринта организаторите.Понеже е бизнес и пари -организаторите от Металика разбира се го правят за огромните печалби и огромната реклама.Фестивала е със рок -насоченост а не към някакви смешни архаични псевдо тру-метъли.Рока отдавна е машина за парите и пак парите.Който иска да се праи на някакъв тру-метъл да не ходи и да не пречи на останалите.Публиката както и на предният път на Металика ще дойде да слуша и баладите включително.И аз не кефя на тия легендарни балади.Това не е фестивал за измислени крайни метъли и като искате кръв-сеч и всякакви такива не идвайте по-добре.Последните албуми и на Слеър и на Мегадет са достатъчно олекотени и смилаеми за да се продават много.Който не му харесва -е ми нали минаха тия Майхейм или както е там.Какво искате-няма да има на рок феста кръв и сеч щото фестивала струва много пари и нито организаторите нито музикантите имат сметка от глупости за да им бъркат във парите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


monika 14.06.2010 11:48:59 отговори + 0 0
Съжалявам,че послушах майка ми и отидох на концерта-скука и мазня...Е има глас човека,но ме дразни имиджа му,лигавщината му и атмосферата не беше атрактивна.
Аз харесвам мног повече например Меноуар,Металика и Рамщайн!
Но на Сонисфиър ще си наваксам!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

arg 14.06.2010 11:48:13 отговори + 0 0
За бегача: начи акто слушам джони кеш, джеймс браун, блек джоу луис, густав холст съм необразован така ли ? Смешен си като си мислиш,че като слушаш някъв си елтън джон си над всички и си голям аристократ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pure hollokaust 14.06.2010 11:43:58 отговори + 0 0
не отидох умишлено на концерта на педала ,защото над 95% от творчеството му не ми харсва,а и ме дразни с изказванията си.
И аре стига сте плюли по нас-трутата! Щото знаете,че некой от наще ,ако рече ще смаже 3-4ма гъзари за отрицателно време!
тва ,че слушаме олдскул хеви метъл основно и,че не ни пука от общественото мнение,че си ходиме с облекло-каквото на нас си ни харесва,че имаме елеци с нашивки и прочие аксесоари май ви дразни,а?!
Е-дразнете се-дреме ми!Нека некой отворко в очите се опита да ме нагруби или да нападне метъла и ще получи хем лекция по тежък метален рок,хем по медицински познания(ще му требва помощта на чичко доктор) :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Събирам буркани 14.06.2010 11:36:16 отговори + 0 0
Елтън Джон е толкова Голям , че Мъстията, Злеярите и Синята пъпка могат само да му завиждат и да се надяват да ги огрее ! Съпоставяте несравними величини в музиката !!! Как може да се сравни божествения глас на Елтън със жуженето на Мъстията например или астматичните хрипове на дядо Том Мараята ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dragonkill 14.06.2010 11:35:52 отговори + 0 1
Аз харесвам само определени мелодии в част от песните на Елтън Джон,но отидох на концерта заради приятелката ми.Не беше нищо особено концертът-гледал съм на ДВД негови изпълнения на западни сцени-разликата е осезаема.
А що се касае до музика и стил на обличане-метъл рокът е на светлинни години по-качествен,по-музикантски и по-харизматичен от подсладения поп рок и блусизиран мейнстрийм на "сър" Елтън.
Тва ,че Фреди и Роб са педали е много жалко за самите тех,но поне имат много по-сериозни и яки композиции и вокалите са им по-характерни.
Но бракът с мъж на "сър" Джон надмина всичко нормално и човешко.
Много от метълите,които ходиме на концерти с тениски и гривни слушаме и друга музика(аз харесвам рок'н рол,суинг,умерен джаз,класическа музика),интилигентни хора сме,но бихме размазали нечия нагла,педалска лигава муцуна,която оскърбява метъл "уориърите",както някой долу се изпляска.
За жалост на Сонисфиър пак повече от половината публика ще бъде от позжори,снобари,лигави поп загубеняци,педали,джъмпари,дори чалгари-дошли заради баладките на Металика и скандалното шоу на Рамщайн.
Но внимавайте с обидните нападки към метъл братството,че ние ще бъдем също там-с черни тениски,гривни,рокерии,кубинки и на сетовете на Антракс,Мегадет и Слейър,както и на Меноуър и Металика ще има здрав метъл радикализъм :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


usurper 14.06.2010 11:29:24 отговори + 0 0
Аман от негативизъм деба... а изказването "и аз имам право на мнение" (което много хейтъри прилагат) е най-педалското оправдание, за да се изсереш в някоя новина... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.06.2010 11:02:35 отговори + 0 0
хмм, абе последната снимка ми е съмнителна малко имайки предвид ориентацията на съра Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирачът 14.06.2010 10:54:11 отговори + 0 0
"fuck off - 2010-06-14 10:40:30
Ако Бритни Спиърс дойде в БГ и на нея ли ще отидете?"

Кой тук е споменал Бритни и Мадона? Самото сравнение на Бритни и Мадона с Елтън Джон показва, че си нямаш и представа за какво иде реч. Ограничен си, демек. Доста.

"Само че там ще има сеч,не разни лигавета като АС/ДС и дърти хомосексуалисти като Елтън Джон."
Аууууууу, ето за това става въпрос! Пазете се нормални хора, че иде СЕЧ!!! Слейъъъъъъъъъъър! Ще падат глави!!! Трютата ще мачкат мощно!!!
Толкова сте смешни и жалки, че единственото, което предизвиквате у хората е смях и съжаление. Сеч?! ))))))))

"И нито съм фен на мечовете,нито ходя като клошар,нито с ходя с раздъпани тениски от преди 10 години"
Значи остава третия вариант - интелектуално си около нивото на един пън Шегичка, де, сега да не вземе да скокнеш и да се започне една СЕЧ ))))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fuck off 14.06.2010 10:40:30 отговори + 0 0
Ако Бритни Спиърс дойде в БГ и на нея ли ще отидете?Тя и Мадона напълни стадиона,ама трябва ли да я слушам,за да не бъда "ограничен метъл".Иначе първи сте наредени на Сонисфиър.Само че там ще има сеч,не разни лигавета като АС/ДС и дърти хомосексуалисти като Елтън Джон.Бил си признал,че бил гей.И квооо?Да му направим паметник.И нито съм фен на мечовете,нито ходя като клошар,нито с ходя с раздъпани тениски от преди 10 години.Май вие сте ограничените щом слагате всички метъли под общ знаменател. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Roswell 47 14.06.2010 10:37:57 отговори + 0 0
newsted- забравяш една особена група "фенове" дето казват ,че са били на концерт- ама стояли пред залата щото там било по-яко. мисля, че всеки има подобни познати Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


newsted 14.06.2010 10:27:33 отговори + 0 0
Напълно подкрепям самотния бегач - писна ми от мразещи вечно недоволни бълхари, които си слушат мп3 и плуят по форумите. Затова големите групи идват рядко тук - като им ходят по 22 000 души по концертите, а на запад по 50 000 как ще се върнат.

Колко кал се изсипа по Metallica, за фестивала на 22 юни - хората от нормалните страни колко ни завиждат че тук ще свирят ГОЛЕМИТЕ 4, а тук билетите им били скъпи тва им било онва им било.

Стойте си в металските гнусни кръчми, наливайте мастика по парковете и правете золуми, но поне не замърсявайте интернет пространството.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стинг 14.06.2010 09:44:49 отговори + 0 0
Изключителен! Най-доброто, виждано от БГ публиката. Музикантско. Без излишни светлини или чалгарии. Човека не е загубил и част от гласа си, а енергията и раздаването от цялата група бяха потресаващи.
Не бях преживявал такъв спектакъл от Стинг насам. Прекрасно е, че все повече звезди идват. Но след сър Елтън кой би могъл да вдигне летвата? Много труден въпрос. Може би единствено Пол МакКартни, дай Боже да го види и него!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Самотният бегач 14.06.2010 09:36:45 отговори + 0 0
"arg - 2010-06-14 09:31:34
Самотния бегач да не ми говори за халфорд и мекюри, щото не ме интересуват"

Ами това само говори за музикалната ти култура - под кота нула е
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Roswell 47 14.06.2010 09:32:46 отговори + 0 0
Анонимен - 2010-06-14 02:46:06
И колко народ имаше на тва значимо събитие ?

тилкова колкото повечето метал групи дето ги слушаш и идват не могат да съберат.22 000-преди малко го съобщиха по бтв.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

arg 14.06.2010 09:31:34 отговори + 0 0
Самотния бегач да не ми говори за халфорд и мекюри, щото не ме интересуват, д ане ми говори и за фланелки, щото не нося.И да не говори кой бил гей и не си признавал, да не си ги пробвал ?Така като те гледам как ласкаво говориш за споменатите в темата обратни...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Burton 14.06.2010 09:05:11 отговори + 0 0
Страхотен концерт! Въпреки годините си (които са почнали да му личат), човекът направи изключително шоу - уникален глас, страхотен виртуоз! Друго няма какво да се каже! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Самотният бегач 14.06.2010 08:56:11 отговори + 0 0
Абе, надявах се аз, че уориърите и потните хеви метъли, които се носят със суордове наляво и надясно, няма да налазят и тази тема, но отново сгреших
Ей, симпатяги, слушайте сега внимателно, белким научите нещо:
Значи Елтън Джон бил мисис... То и Халфорд е мисис. И Меркюри и той. Както и вероятно половината от тия, които слушате вие от сутрин до вечер, но те, за разлика от споменатите трима, са мишки и страхливци и не смеят да си го признаят, за да не се разгневят уориърите (феновете им демек) и да не ги погнат със суордовете. За това Елтън, Роб и Фреди са мега големи (освен като изпълнители) - защото за да се изправиш пред целия свят и да си признаеш подобно нещо се иска смелост. Иска се да си истински мъж, а не мишка.
А вие, анонимници, които драскате тук и се правите на големи мъже, винаги ще си останете там ниско долу в метъл калта, облечени в онази фланелка, която не сте свалили в последните 10-20-30 години. И после не се чудете защо хората имат такова мнение за вас. Жалки сте.

Браво на сър Елтън - невероятен концерт! Браво и на СМЕ - чудесна организация! Хубаво е, че у нас конкуренцията сред промоутърите става все по-голяма - така и всеки следващ концерт е на все по-високо ниво. Чакаме Металика и Рамщайн!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 14.06.2010 06:40:51 отговори + 0 0
Стадионът беше пълен, но пък имаше отделни части от трибуните, които бяха покрити и там нямаше хора. Следователно по мои груби изчисления имаше над 20 000 зрители (във всеки случай на концерта на Мейдън и на Депеш Мод имаше много повече хора). Но важното е, че Сър Елтън изнесе невероятен концерт. Самият концерт продължи точно два часа и половина. Елтън Джон не направи нито една почивка и показа огромна класа. Мисля, че и той беше впечатлен от българската публика и затова съвсем непротоколно обеща да дойде отново. Поздравления за SME за организацията на концерта - влизането в стадиона и всичко друго беше на изключително ниво.
А сега е ред на Металика, Рамщайн и компания
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.06.2010 02:46:06 отговори + 0 0
И колко народ имаше на тва значимо събитие ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Seaborn 14.06.2010 01:36:55 отговори + 0 0
Концертът на годината в България засега. Надмина очакванията, изключителен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


WeltherrschafT 14.06.2010 01:00:49 отговори + 0 0
glorfindel хора като теб със същия хъс биха говорили и за Фреди Меркюри и неговите хармонии и рапсодии или Халфорд. Или не! - те са "тру", те правят РОК, и педали да са, все се търпят, ама понеже Елтън Джон се оженил/омъжил и свири на пиано няма общо с рока...много тесногръдо...и неграмотно! Завиждам благородно на тези които са присъствали на концерта (стига да знаят защо са отишли). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

glorfindel 14.06.2010 00:23:59 отговори + 0 0
Абе отидох от немай къде покрай наште-не беше кой знае къв концерта.сцената и осветлението-постни,а и музиката неекачествен рок,а полулигав поп с на моменти рок или блус заигравки...
А и както знаеме,че "Сър" Джон всъщност е "лейди"...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лора 14.06.2010 00:12:57 отговори + 0 0
Концертът беше невероятен!Евала! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 14.06.2010 00:12:16 отговори + 0 0
Концертът беше невероятен!Евала на Sir Elton John! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arg 13.06.2010 23:31:57 отговори + 0 0
МИСИС Елтън Джон ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.06.2010 23:17:24 отговори + 0 0
и снимки предварително *LOL* Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.06.2010 22:35:18 отговори + 0 0
"...дългоочаквания си първи концерт у нас изнесе легендарният Elton John..."

Дори и сега концертът ВСЕ ОЩЕ не е свършил тая новина предварително ли е писана, за да гледате мача на спокойствие ) ...все още се чува из Надежда/Свобода
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 13.06.2010 22:33:02 отговори + 0 0
При това DW, хората са със стил )
Абе щеше ми се да го видя съра. Уви, пустите му пари... добре, че има безплатно световно да теша мъката
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sic 13.06.2010 22:12:35 отговори + 0 0
две каси? уау... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Morty 13.06.2010 22:10:22 отговори + 0 0
Само дето е сър!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


бай онзи 13.06.2010 21:51:50 отговори + 0 0
Дами и Господа: мистър Елтън Джон ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.06.2010 21:47:09 отговори + 0 0
концерта не е свършил Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik_Priest 13.06.2010 21:33:45 отговори + 0 0
Само един час ли е свирил? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".