Sascha Gerstner (HELLOWEEN): "Книгата "Keeper of the Seven Keys" е затворена"

6 фев 2011, 17:28 ч. 2165 / 6 15
пред./следв.
Малко преди петия концерт на HELLOWEEN у нас на 23 януари 2011 г. (репортаж, снимки) Sascha Gerstner, китарист на групата в последните седем години, даде интервю специално за читателите на KATEHIZIS.COM. От него ще разберете как той гледа на новия албум "7 Sinners" (ревю), защо според него предишната творба на HELLOWEEN "Unarmed - Best of 25th Anniversary" беше приета противоречиво от феновете и критиката, ще има ли четвърта част на трилогията "Keeper of the Seven Keys", възможно ли е отново да видим HELLOWEEN и Kai Hansen на една сцена, а защо не и заедно в студиото, каква е причината групата да не изпълнява на живо много от песните, които в оригинал са записани от Andi Deris, кои според него са най-добрите ученици на HELLOWEEN, както и много други интересни неща. Всичко това ще намерите в нашата секция "Интервюта".


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 8.02.2011 17:24:40 отговори + 0 0
Аз викам, Weikath и Grosskopf да си ходят, да дойдат некви нови сашовци и данита и да забравят всички за тия Кийпъри. Ебавам се. Power metal - верно звучи тъпо, true metal, па да не говорим. Heavy metal - това е, както казва Саша. а дали некой помни как в края на 80-те и началото на 90-те наричахме феновете този стил - keeper metal. Само, че не прокопса като наименование. Power metal - тва би трябвало да е Accept. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 7.02.2011 15:13:42 отговори + 1 0
Нали и аз това казвам, бе... Хансен и Саша не разбират, а разбирачът си ти! )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.02.2011 15:05:47 отговори + 0 0
Първо, Хансен говори само за разликата между хеви и пауър.
Второ, въпреки че е несъмнено гениален композитор в стила си, той също е доста ограничен от рамките на последния.
Но да кажеш, че няма разлика между готик и пауър/спийд метъл.....трябва да си много тъп хевар.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

zZz 7.02.2011 13:50:58 отговори + 0 0
"Анонимен - 2011-02-07 13:22:15
Aбе в последния отговор е казал големи глупости, ама карай."

Мислиш ли? Щото гледам, че в интервю за Катехизис същите "глупости" ги е надрънкал и Кай Хансен:

"Много често феновете те определят като създател на пауър метъла. Как приемаш това тяхно признание и чувстваш ли се като такъв?
Всъщност, аз винаги съм си мислел, че свиря хеви метъл. Никога не съм знаел какво наричат пауър метъл. Това, което ние правихме навремето, не е нищо друго, освен да вземем нещата, от които сме били повлияни, и да ги преобразим в нещо по-мелодично, по-агресивно и по-бързо. Спомнете си как хората наричаха Helloween - Iron Maiden на скорост (on speed). И не бяха много далеч от истината. За мен всичко това е хеви метъл. От един момент нататък обаче започнаха да ни наричат пауър метъл група. Това така и никога не успях да го разбера. Аз питах: "Обяснете ми какво е пауър метъла?". Отговорът беше "Двойни каси или двоен педал на едната каса и високи вокали." И аз казвах: "Да, ОК. А какво ще ми кажете тогава за "Highway Star"? Ако не се лъжа там чувам точно това. Deep Purple - пауър метъл ли е?! Judas Priest - "Exciter": двойни каси и високи вокали. Пауър метъл ли е? Не! Всичко е хеви метъл." Така поне аз виждам нещата. За това и не ги разделям по този начин."

И кво станА сега? Тия двамата ръсят глупости, а ти си големия разбирач? )))))))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.02.2011 13:22:15 отговори + 0 0
Aбе в последния отговор е казал големи глупости, ама карай. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 7.02.2011 13:20:51 отговори + 0 0
@Mustaine
Дерис е в групата от седемнайсет години вече. Преодолей го най-после. Същото важи и за останалите недоволстващи, прочее. Ако не ви харесва, не ги слушайте, не ги купувайте, не ги гледайте, не им четете интервютата и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 7.02.2011 12:22:50 отговори + 2 0
много интересно интервю,подзравление.Най-алегорично казано,Helloween са прогресивно развиваща се великолепна група,която има 3 епохи-емблематични за развитието на метъл сцената и музиката9както с 3мата си вокала,така и с композициите и похватите на свирене,изпълнение),като между тех издават и доста "свързващи" да ги наречем албуми-за въвеждане от епоха в епоха:-)
Германските веселяци с бързи китари,мелодии и разчупени композиции никога не с абили наричани и не с аопределяни като прогресив банда,ама имат 3 песни над 13 минути,неколко над 8-9 и доста над 7 минути,издали с атолков аразнообразни и дори-чисто коренно различни албуми,и въпреки тва са оставили у всеки един албум своята разпознаваема Helloween марка!!!
Helloween не могат да са Helloween,ако им се отнеме дори един албум или сингъл-защото техната комплексност,разнообразност,разнородност в песните и албумите,дори известна сложност или простота -това е характерът на тази група-ис 3мата вокалисти цепат мрака,както и с 3мата соло китаристи ,коиот свиреха в групата-,както и с различните си барабанисти-ТОТАЛЕН РЕСПЕКТ!!!!
Helloween ЗАВИНАГИ!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Norum 7.02.2011 11:08:56 отговори + 0 0
Естествено, че не може да има Helloween без Keeper, но това защо изобщо го коментираме...това е ясно на всички и тотално вече изтъркано.. мен ако питаш няма Helloween и без Walls of Jericho, както и без The Time of the Oath, както и без куп други техни албуми.. въпроса е в това как се изказваш.. "Ходете с Дерис в Пинк Крийм".. къде да ходим.. Deris е с групата вече 17 години и никакъв Pink Cream не е донесъл. Helloween са си Helloween. Друг е въпросът ти кой вокалист харесваш повече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 7.02.2011 10:39:15 отговори + 0 0
Много добро интервю, вижда се че има какво да каже Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mustaine 7.02.2011 08:40:04 отговори + 0 0
Norum, не съм коментирал качествата на Дерис, просто той донесе Пинк крийм в Хелоуин. Киске едва ли е по-слаб от Дерис, но това е друга тема...Дерис никога няма да го сънувам, щото нито го харесвам, нито съм гей, а пък относно махлата, всеки е от някоя махала...и ти със сигурност...За думата келеш пак нищо няма да кажа, щото ще падна на твоето ниво...И пак казвам, не може да има Хелоун без Кийпър...все едно да има Юръп без Final countdown....давам този пример щото се именуваш Norum и сигурно знаеш албумите на Юръп...Успех Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Авитохол 6.02.2011 23:17:37 отговори + 0 0
Интервюто със Саша Герстнер е разкошно! Благодаря, Катехизис! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Norum 6.02.2011 23:03:59 отговори + 0 0
Mustaine, ти пък точно се намери да кажеш кога има Helloween и кога не.. да не говорим колко махленски си коментирал вокалист като Deris...писнало ми е от разни келеши да си позволяват да се изказват за нещо, което само могат да сънуват.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Brutusa 6.02.2011 23:03:42 отговори + 0 0
Кийпър-а парт 2 ми е уникално ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mustaine 6.02.2011 21:07:33 отговори + 0 0
Без keeper няма Хелоуин....*******...Ходете с Дерис в Пинк Крийм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 6.02.2011 18:50:15 отговори + 0 0
Множествено число на key е keys, а не keyes! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".