SCORPIONS се забавляват прекалено добре, за да се откажат сега

11 юли 2014, 00:02 ч. 570 / 2 16
пред./следв.

   В интервю за "Deutsche Welle" вокалистът Klaus Meine и китаристите Rudolf Schenker и Matthias Jabs от SCORPIONS твърдят, че се забавляват прекалено добре, за да се откажат сега. Причина за приповдигнатото им настроение е топлият прием на публиката и особено множеството млади фенове на концертите на групата по време на обявеното през 2010 г. тригодишно прощално турне. "Когато започнахме тригодишното прощално турне ни се струваше, че имаме много време пред нас. Но това време мина по-бързо отколкото си представяхме." - кометира Klaus Meine. По-нататък певецът обяснява, че са събрали много положителни емоции и че е много вдъхновяващо да свириш пред представители на три поколения. Matthias Jabs допълва, че всъщност турнето продължава и след изтичане на трите години, поради желанието на публиката и промоутърите. От цялата ситуация става ясно, че SCORPIONS и този път ще отложат "пенсионирането" си за неопределено време.

   SCORPIONS са гостували пет пъти в нашата страна - последно през декември 2013 г. в София.

scorpions-live2

още за:

Scorpions


Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Scorpions fen 14.07.2014 12:37:58 отговори + 0 0
@Stewie Griffin

Освен вместо групата, да си оглеждал през цялото време публиката, за да даваш гаранция, че никой не бара ничий задник. Цялата тази работа ми се струва странна. На Scorpions чак пък кълчене на кълки и друсане на цици си е изсилване. Има хора, дето знаят по 2 балади и идея си нямат от другите песни. На Pain Of Salvation съвсем логично процентът на случайно попадналите да е по-малък, защото групата не е толкова популярна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 13.07.2014 18:13:46 отговори + 0 0
@Scorpions fen
"Задници се обарват и на високовъзвишените и сложнозавързани музики на претенциозни рок групи. "

Ето това не е вярно. На концерт на Pain Of Salvation, примерно, няма да видиш кълчене на кълки, друсане на цици и задникобаране. Повярвай ми.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 13.07.2014 18:06:08 отговори + 0 0
Да, няма смисъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scorpions fen 13.07.2014 18:03:58 отговори + 0 0
@Stewie Griffin

Задници се обарват и на високовъзвишените и сложнозавързани музики на претенциозни рок групи. Разликата м/у чалга и рок феновете не е в задниците, а в главата (в частност горната) и по-точно в съдържанието й и още по-точно в манталитета, ценностите и възприятията. Колкото до задникобарането, то си е нужно, щото и най-възвишеният рок фен е излязъл от същото място, като най-простия чалгар.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хашек 13.07.2014 17:53:04 отговори + 0 0
Има голяма разлика. Но като гледам - няма смисъл да ти обяснявам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stewie Griffin 13.07.2014 17:07:58 отговори + 0 0
@Scorpions fen

Няма абсолютно никакво значение дали друсаш кълки и обарваш гъза на гаджето си под звуците на Преслава или под звуците на Scorpions или AC/DC.
Както казах по-долу, абстрахирайки се от изразните средства, и едното, и другото провокират първични реакции.
Конвенционалният рок фен не е с нищо по-различен от конвенционалният чалга фен. Не е нито по-добър, нито по-лош. Същият прозаичен плазмодий с празна тиква и предвидими реакции.
Бон Джоуви пеят за мацки, високи скорости, разбиване, секс и купон. С какво са по-различни от Анелия, освен с това, че за целта ползват китари!? С нищо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scorpions fen 13.07.2014 16:14:03 отговори + 0 0
@Stewie Griffin

Не си прав, не може да приравняваш по-достъпния рок/метъл с чалгата. Много по-добре някой да обича Скорпиънс, Бон Джови и Юръп, отколкото чалга. Освен това достъпният рок/метъл е привлякъл много повече фенове към стила, отколкото някои групи със сложна музика, която на първа среща може направо да отблъсне. Привлеченият от Скорпиънс и т.н. после може да хареса и по-сложната музика, но отблъснатият от нея може да отхвърли рока завинаги.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 13.07.2014 15:47:05 отговори + 0 0
@Лайновоз

В дълбоката си същност и абстрахирайки се от изразните средства, музиката на Scorpions не е много по-различна от чалгата. Лек и простоват жанр, изграден върху опростен поведенчески архетип, провокиращ първични реакции.
И в този ред на мисли, не съм аз този, който трябва да бъде обвиняван в чалгизация, а ти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лайновоз 12.07.2014 23:41:41 отговори + 0 0
@Stewie Griffin какво искаш да ми кажеш, пълните концерти на групи като Скорпиънс Дийп пърпъл,АцДц Кисс какво означават, че България има скапан вкус за музика ли? Ами видял ли си ,ако си ходил че 80 процента е феновете са хoра на по 20 или 30 години.А факта че Азис и другите чалга имитации на музика на които ти ходищ ,които пълнят с хора стадионите където и да отидат какво означава че България има хубав вкус за музика ли?! Пич объркал си сайта. Това е сайт за рок и метъл ,не за Азис и другите ти любими чалгии.Вместо да пишеш такива глупости по добре се върни към клипчетата на Планета у vboxa ахахахаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 12.07.2014 20:18:22 отговори + 0 0
@Лайновоз - 2014-07-11 18:28:40
"Пълните стадиони при всеки концерт в БГ, показва че България обича Скорпиънс"

Пълните стадиони при всеки концерт на Scorpions в България, показват, че България е селска държава със застаряващо население, имащо кичозен вкус и извънредно занижени критерии за музика и изобщо за изкуство.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Лайновоз 12.07.2014 14:28:44 отговори + 0 0
Лол , лол лол.Най–тъпия коментар в целия сайт.Конгратс Ясене.Найстина Металика са светлинни години пред Скорпиънс в някои отношения.Такъв скапан албум като St.Anger Scorpions се съмняам ,че някога ще издадат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ясен 11.07.2014 22:49:22 отговори + 0 0
Хахахахах
Аз съм гледал на живо и Scorpions , Metallica и Iron Maiden....и мога да ти кажа на теб Лайновоз...,че Scorpions са на светлинни години след Metallica и Iron Maiden. 100 години срещу тях да вървят никога няма да ги стигнат.Много класи под тях са.
Уважавам Scorpions ,добре свирят на живо понякога.Аз лично съм ги гледал 2 пъти... но ти явно си гледал само тях.Ходи по други концерти и сравни малко )) Ще се смеят хората.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Делон 11.07.2014 22:47:12 отговори + 0 0
Еми като си глух!Велики са! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лайновоз 11.07.2014 18:28:40 отговори + 1 0
На никой не му дреме кво мислиш.Пълните стадиони при всеки концерт в БГ, показва че България обича Скорпиънс.Когато ония скапани и прехвалени металики и мейдъни на 70 години като скорпиънс изнасят такива енергични и уникални концерти като тях тогава говори коя група е калпава или тем подобни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 11.07.2014 09:37:59 отговори + 0 0
Scorpions са най-калпавата група, която съм гледал на живо.
И пари да ми дават, не бих отишъл повторно на техен концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Лайновоз 11.07.2014 08:20:48 отговори + 0 0
Това е супер новина.Би било огромна загуба не само са тежката музика, но и ъа музиката изобщо ако се откажат.Обаче вече година и половина няма никаква новина от новия им студиен албум, който съдържа неизадавани песни от най-успешните им години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".