SOULFLY за четвърти път в България и отново пълна зала

15 мар 2009, 23:36 ч. 1183 / 11 50
пред./следв.
На 15 март над 2500 човека станаха свидетели на поредния запомнящ се концерт на SOULFLY у нас. Този път събитието се състоя в зала "Универсиада" (а не както повеляваше традицията до сега - в зала "Христо Ботев") и бе организирано от клуб "Строежа". Българските фенове на Max Cavalera действително няма от какво да се оплакват, предвид факта, че това е четвъртия концерт на групата в София. В четири поредни турнета, за промотирането на четири поредни албума, нашата страна е неизменна дестинация за метъл бандата, чиито корени са някъде в далечна Бразилия, но всъщност започва историята си от Финикс, Аризона. Ако трябва да сме точни до край, от 2003-а година насам Max Cavalera е пропуснал да ни навести само веднъж и това за жалост беше миналата година, когато той направи европейско турне заедно с брат си Igor, под името CAVALERA COMSPIRACY. Концертът тази вечер бе в подкрепа на последния за момента албум на групата - "Conquer", излязъл на музикалния пазар през миналата година. Самото турне наброява 57 концерта из цяла Европа, за 59 дни! Уникално постижение, което Max прави при всяка своя обиколка на Стария континент. Всъщност, единствената друга група, за която се сещам, че организира европейските си турнета по подобен начин е AGNOSTIC FRONT.
   "Концерт" може би не е точното определение на това, което се случи на 15 март. Събитието по-скоро би трябвало да се определи като фестивал. Публиката видя изявата на цели пет (!!!) групи, а тук е и момента да поздравим клуб "Строежа" за добрата организация на мащабното мероприятие. Както беше предвидено по график, вратите на залата се отвориха в 18:00 ч., а час по-късно първа на сцената се качи българската група ARTERY. Не съм съвсем сигурен дали няма да е по-точно ако ги наречем холандска група, поради факта, че музикантите се подвизават и творят вече повече от 10 години в Холандия. Така или иначе, за нас те са си наша, родна банда, и мисля, че публиката им показа своето уважение и топъл прием. От своя страна музикантите направиха стегнат, 30-минутен сет и с отношението си към зрителите показаха, че помнят откъде са тръгнали. Раздадоха се и успяха да направят това, за което бяха поканени. Публиката вече беше готова за следващия изпълнител, а това бяха унгарците от SUBSCRIBE. Сравнително непознати у нас, те имаха тежката задача да задържат вниманието на зрителите и същевременно да представят своята музика на хора, които в голямата си част не са и чували за тях. Смятам, че се справиха, а и в интерес на истината у нас това не е трудно. Българската публика е толерантна и в 99 процента от случаите отдава дължимото уважение на подгряващите групи и ги награждава със заслужени (или не) аплодисменти.
   Някогашната лондонска електро-метъл гордост SENSER разполови концертната програма с около 40-минутен сет, който обаче като че ли не се прие крайно възторжено от основната част от публиката. За щастие, освирквания почти липсваха, но хората в залата (чийто брой бе приблизително равен на тези извън нея...), останаха някак си апатични, въпреки идеалните за бясно подскачане електро-рап-метъл парчета на секстета. Лидерът от афганистански произход Heitham Al Sayed (вокали и перкусии) и енергичната му пееща колежка Kerstin Haigh, подсилени от Nick Michaelson (китара), James Barrett (бас), John Morgan (ударни) и диджей Andy Clinton, задоволиха желанията и любопитството на няколкостотинте маниаци в "Универсиада", дошли специално заради тях, връщайки ги петнайсетина лета назад във времето. Чухме цели 4 парчета от експлозивния дебют на SENSER от 1994 г., "Stacked Up" (с кулминация "Age of Panic" и "States of Mind", разбира се), плюс още 4 съвсем нови песни, предназначени да намерят място в задаващия се четвърти студиен албум на британците - "End of the World Show", "Resistance Now", "2, 3, Clear" и "So Refined". Уви, нито те, нито явното старание на фронтмена, дамата и музикантите предизвикаха кой знае колко положителни емоции сред събраните хедбенгъри - все пак, гвоздеят, събрал на едно място тези около 2500 души, тепърва предстоеше да бъде забит...
   Четвъртите подред (и последни за вечерта) подгряващи, бяха INCITE - американци от Финикс. Това, че са от същия град, от който тръгват и SOULFLY, съвсем не е съвпадение. Всъщност, групата е предвождана от сина на Max - Richie Cavalera. У нас вече сме свикнали да гледаме как отрочетата на големите звезди се изявяват на една сцена с родителите си (Peter Gabriel, Sting, IRON MAIDEN). И този път детето не успя да достигне уменията на баща си, но и никой не е очаквал такова нещо от него. Все пак INCITE вдигнаха достатъчно шум с 40-минутния си сет (макар и това да не е достатъчно за да направиш нещо стойностно в музиката и хората да те запомнят), а публиката им показа, че са стъпили на правия път. Път, който ако искат да ги отведе там, където е стигнал Max Cavalera и да постигнат това, което е постигнал той, им предстоят огромни усилия и не една две години време. А историята с други подобни случаи показва, че шанса да стигнат там е по-скоро минимален.
   Това, което всички очакваха с нетърпение, се случи в 22:35 ч. Светлините угаснаха, а публиката започна неистово да крещи "Blood, Fire, War, Hate!", предусещайки какво ще стане. Именно с откриващото парче от последния албум на групата започна и концерта на хедлайнърите тази вечер. Max Cavalera излезе на сцената с камуфлажна маска на лицето си, а при неговата поява публиката буквално изригна. Още след първите няколко минути всички забелязаха, че въпреки свръхнатовареното турне, в групата не се усеща умора. Точно обратното - на сцената видяхме страховита енергия и чухме мощен звук. Спойката между отделните музиканти ясно си личеше и за това си има причина - SOULFLY са в този състав вече цели шест години и имат записани заедно три албума. Max Cavalera (китара, вокал), Marc Rizzo (китара), Bobby Burns (бас) и Joe Nunez (барабани) не дадоха възможност на никой от зрителите да си поеме дъх дори за миг, от началото на концерта до самия му край. Още с втората песен ("Doom") тези, които и преди са присъствали на живите изпълнения на групата, си припомниха как протича това събитие - без балади, без паузи, без излишни заигравки с публиката. Само бърза, тежка и на моменти изключително мрачна и агресивна музика, която те отнася като торнадо!
   Последва любимата на всички "Prophecy", на която Max с видимо задоволство наблюдаваше как публиката пее (крещи) на припева. Оттук нататък зрителите бяха "разходени" из почти цялото творчество на Cavalera. Не остана албум на SOULFLY, от който да не бе изпълнена песен, а в допълнение зрителите чуха и парчета от други групи, в които участие има именития бразилец. Силен момент беше изпълнението на "Mars", в чийто край Mark Rizzo направи запомнящо се акустично соло. За уменията му на китарист съмнения няма и не трябва да има, а какво сподели той часове преди концерта в специално интервю за "Metal Katehizis", ще може да прочетете съвсем скоро на нашия сайт.
   Липсваше ли нещо до този момент? Да, разбира се. SEPULTURA. "Refuse/Resist" дойде точно навреме, за да накара феновете да подскачат така, че да се получи едно миниземетресение. Току-що свършила, тази класика на SEPULTURA премина в най-силното изпълнение на вечерта - "Carved Inside". И как не, като това е едно от най-добрите парчета, писани някога от Max Cavalera. Мощният му рев огласяше не само цялата зала, но и сигурен съм целия квартал. Рифовете на Rizzo караха стените да треперят, а публиката беше изпаднала в транс! Тук някъде, като че ли за успокоение, дойде и нещо като соло на барабани. С тази разлика, че то не бе изпълнено само от щатния барабанист Joe Nunez. Той бе подпомогнат от цялата група, включително и от зрител, лично избран от Max Cavalera. "Troops Of Doom" дойде като поредния пирон в ковчега на всеки SEPULTURA маниак, а удара на NAILBOMB "Wasting Away" довърши всичко живо в залата.
   Първият бис не бе изненада за никой - песента "Moses" бе изпълнена с помощта на Hornsman Coyote, реге изпълнителя от Сърбия, който участва и в студийния запис на парчето. Неговият тромбон не успя да разстрои публиката, която попадна за втори път под ударите на Richie Cavalera, излязъл на сцената за да помогне на баща си при изпълнението на страховитата "Unleash" от последния албум на SOULFLY. С "Jumpdafuckup" музикантите излязоха за последен път на сцената, а всичко завърши малко след полунощ с класиката "Eye For An Eye", по време на която целостта на "Универсиада" беше сериозно застрашена. Така поредният, четвърти опит на SOULFLY да разрушат зала у нас отново се оказа неуспешен, но като че ли всеки път не им достига съвсем малко за да постигнат целта си. Нищо чудно при следващото си гостуване в родината ни, усилията им да се увенчаят с успех. А такова гостуване знаем, че със сигурност ще има.

   Един чудесен фестивал, който ще запомним с многото и разнообразни групи, сравнително добрия звук, перфектната организация и разбира се, с неподражаемия Max, който отново остави у нас повече от добри впечатления. Велик фронтмен, който ако имаше класация, подреждаща най-полезните за метъл музиката раздели, със сигурност щеше да влезе в първата тройка. А тя, по моему, би изглеждала така: 1. Изхвърлянето на Ozzy Osbourne от BLACK SABBATH - заради изключително успешната му солова кариера, 2. Изхвърлянето на Dave Mustane от METALLICA - заради създаването на MEGADETH и 3. Напускането на Max Cavalera от SEPULTURA - заради раждането на SOULFLY. Група, която през последните 7-8 години си създаде фанатични последователи в целия свят, които я почитат и обичат, а тя от своя страна им се отдава до край. Точно това видяхме и ние, на 15 март, в зала "Универсиада".

   Бих искал да завършим този репортаж с една кратка ретроспекция на първото концертно тримесечие за тази година, което е към своя край. Никога досега януари, февруари и март не са били изпълнени с толкова много концерти. Нека да си припомним само по-големите и по-важните от тях: FIREWIND; NAPALM DEATH; SAMAEL, KEEP OF KALESSIN; SEPULTURA; GRAVE DIGGER, SODOM; KREATOR; ANTIMATTER; LORDI; SOULFLY... На 22 март ще видим ASIA, а на 29-и същия месец, в зала "Деница" ще свирят IN FLAMES, докато в същото време в клуб "Blue Box" забиват COMBICHRIST. Какво по-хубаво от подобна поредица за нас феновете?

Ози, Envy
   А ето и няколко сетлиста, в т. ч. на хедлайнърите:
ARTERY:
01. Sueta
02. Wrong Station
03. S.O.S.
04. Me & You
05. After All
06. Electricity
07. Control

SENSER:
01. States of Mind
02. No Comply
03. End of the World Show
04. 101 Infoburner
05. Resistance Now
06. So Refined
07. 2, 3, Clear
08. Age of Panic
09. Eject

SOULFLY
01. Intro / Blood, Fire, War, Hate
02. Doom
03. Prophecy
04. Primitive
05. Seek 'N Strike
06. Enemy Ghost
07. Tribe / Umbabarauma
08. Mars / Marc Rizzo guitar solo
09. Refuse / Resist (Sepultura) / Sanctuary (Cavalera Conspiracy)
10. Carved Inside
11. L.O.T.M.
12. Molotov
13. Drums
14. Troops Of Doom (Sepultura)
15. Wasting Away (Nailbomb)
Бис 1:
16. Moses (with Hornsman Coyote)
17. Unleash (with Richie Cavalera)
Бис 2:
18. Jumpdafuckup
19. Eye For An Eye
- Children Of The Grave (Black Sabbath – part, instrumental)
- Creeping Death (Metallica – part, instrumental)


Коментари   (50)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 20.03.2009 01:01:28 отговори + 0 0
Бе май е така. Що се напъват толкова, аз доколкото знам са 57 концерта за 59 дни, а в България беше една от сравнително късните дати. Но като гледах в ютуб някакви неща ми се върна настроението - в смисъл, винаги може и по-добре, но не значи че не си заслужаваше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.03.2009 22:16:47 отговори + 0 0
еее не на другия концерт нема да ида определено. то беше слизане от сцената зад завеската то беше чудо абе като си уморен па разреди концертите бе то неможе за 5 дена 8 концерта
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sodom 19.03.2009 13:08:43 отговори + 0 0
Roots Bloody Roots сигурно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dido 19.03.2009 10:31:00 отговори + 0 0
Като гледам сетлиста на Соулфлай наистина изглежда много страно, ча бандата завърши с два половинчати инструментала на други групи, а не с една от най-силните песни на Макс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.03.2009 23:29:14 отговори + 0 0
Интересно като цяло. Но като стана дума за Сенсър, не знам за групата, но част от публикате беше отврат. Това да викаш "ууу" на концерт само защото не е точно твоят тип музика е показателно колко "невероятна" аудитория сме. Ако не се бях настроил за нещо приятно, като нищо щях да шибна двама-трима зад врата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


shitty 18.03.2009 23:07:24 отговори + 0 0
на мен пък концерта много ми хареса и лооооооол всички групи се представиха на ниво! за соулфлай нямам думи! сбъдна ми една от мечтите ;д
гледам много хора са се изказали негативно за Senser.. не са ми любимци, но немога да отрека, че ми харесаха .. и като гледах публиката пред сцената не само на мен.. тези които изказват негативно мнение сигурно са били по седящите места хаха;д
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 18.03.2009 13:37:41 отговори + 0 0
"По-ограничен от средностатистическия чалгар". ХАХАХА Много сте зле без коментар. Даже нпушените унгарци бяха по-добре от тия. Поне да бяха поканили Ill Nino или Linkin Park. Повече щях да им се изкефя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.03.2009 16:53:34 отговори + 0 0
"Тия бяха издънката на вечерта (Senser) как мое да канят такива рапъри?"
Да бе, да еба, да сквернят чистия метъл. Пич, по ограничен си от средностатистически чалгар. И не знам какво те кара да мислиш, че може да контролираш правото на коментари!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 17.03.2009 16:29:37 отговори + 0 0
Coroner щом се кефиш на "яките" Senser за кво коментираш Макс? Тия бяха издънката на вечерта (Senser) как мое да канят такива рапъри? Те даже не знаеха кво прават там. Тая кравата само виеше и нищо не направи целия сет хаха. Без коментар. Иначе от др групи само Артерия и Incite... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownbones 17.03.2009 11:29:37 отговори + 0 0
"Жалко за хората, които не оценяват Senser и за тия, които не са отворени за нови банди. Болшинството от публиката в България е максимално плитка - то и затова не се правят истински фестове. Представям си, ако попаднете на място с хедлайнери Snoop Dogg или Manowar."

Братле, не знаеш колко си прав; жалко, че някой едва ли го оценява....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.03.2009 10:25:49 отговори + 0 0
И според мен концерта беше най-слабия от всички на soulfly, но въпреки това съм много доволен. Ако ни посетят пак - ще отида. Вероятно за по слабия концерт е виновна и самата зала. Винаги до сега концертите са били в Христо Ботев. Не знам защо но там винаги стават много добри концерти въпреки че залата е отвратителна и с лоша акустика.
Имаше нещо гнило на края на концерта. Като че ли Max си тръгна а групата не разбра и продължи да свири. Нещо не е както трябва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.03.2009 08:22:15 отговори + 0 0
Абсолютно съм съгласен-публиката ни като цяло е нетолерантна.За да бъде хубав фест е хубаво да има групи за различни вкусове,а сега...SENSER са силна група,тове че не се дерят и вокала им няма дълга коса да върти не означава,че не стават... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dido 16.03.2009 22:36:06 отговори + 0 0
Soulfly направиха много як концерт. Жалко, че накрая нямаше Roots, но и това което чухме не беше малко. В Incite има бъдеще, а сенсър направо бяха изпитание за нервите ни.
А иначе не съм съгласен, че погото е било вяло - много излязохме буквално потрошени от него, а и кръвта в мивките доказва това. Бях и на концерта на Sepultura и поне за мен вчерашния беше по-добър.
Дано скоро пак да ги видим, защото Макс е велик.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2009 22:06:24 отговори + 0 0
Жалко за хората, които не оценят Senser и за тия, на които не са отворени за нови банди. Болшинството от публиката в България е максимално плитка - то и затова не се правят истински фестове. Представям си, ако попаднете на място с хедлайнери Снуп Дог и Меноар... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

JOWELL 16.03.2009 20:22:18 отговори + 0 0
Хора не се жалвайте!SOULFLY за пореден път ми отрязаха главата ))Относно подгряващите съм напълно съгласна с bodomizer!INCITE на фона на останалите меко казано звучаха ВЕЛИКО.senser или там както се наричат тия електро-нещокатонищо-изхвърлъци направо ме докараха до бяс!!!По-големи бози от тия надали има почти,през цялото време ги псувах и освирквах а бе скъсаха ми нервите...Като изключим тази некадърна изцепка всичо беше на място. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


mukarlama 16.03.2009 20:06:57 отговори + 0 0
който не хареса концерта лятото да ходи на турнето на ПАЙНЕР Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Plamer 16.03.2009 19:54:40 отговори + 0 0
Ей ако няма хора дето само ревът след концерт просто няма да сме в България! Надменни били.. вие какво, искате Макс да слезне и да стисне ръка на всеки поотделно? Погото не било вяло?! Отзад седнал ли го гледаше? Ако си бил в него едва ли щеше да говориш така Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

grobarka 16.03.2009 18:59:51 отговори + 0 0
определено най-слабия от 4те концерта на SOULFLY в БГ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

angelripper 16.03.2009 18:43:44 отговори + 0 0
оф,и аз се разочаровах от Макс и компания-хем уморени хем малко надменни...
От подгреващите INCITE и нашенците от Холандия беха на ниво,абе повече очаквах,определено...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomizer 16.03.2009 17:43:04 отговори + 0 0
Подгряващите групи бяха от зле по-зле... буквално с всяка следваща ставаха по-отвратителни докато накрая не излязоха INCITE и не пооправиха мазалото от предните групи. Те бяха единствените които всъщност направиха нещо относно подгряването... Относно Soulfly подкрепям мнението, че изглеждаха уморени... а макс постоянно се криеше зад тоя параван таак и не разбрах какво правеше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


mm 16.03.2009 17:31:57 отговори + 0 0
SENSER бяха страхотни и ме върнаха 16 години назад. Не знам кой бил апатичен, кой не бил апатичен, но за мен те направиха разликата във феста.
SOULFLY ме изненадаха с Wasting Away, щото NAILBOMB обожавам. Макс си е Макс - без значение уморен, неуморен. Повече ме изненада слабия мош отпред, и вялото пого, поне от това, което знам отпреди и очаквах. Може би самите хора, вече бяха уморени или омотани яко, не знам. Но показателно е, че за Wall-а of Death 3 минути всички на сцената се изредиха да призовават, обясняват и показват с ръце, крака и кой каквото може, какво се иска от публиката. Само дето Макс не слезе да начертае две линии и да разпредели хората. А народа гледаше отдолу безучастно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Coroner 16.03.2009 16:57:55 отговори + 0 0
Да си призная останах разочарован от SOULFLY, а очаквах доста повече от тях. Един приятел ми каза: " Ще отида да гледам SOULFLY , когато Макс Кавалера се научи да свири на китара" и май се оказа прав. Този човек като знам какво присъствие ИМАШЕ на сцената , а вчера един отпуснат може .Е може и да е преуморен ама не беше на ниво изобщо.
Но като цяло мога да кажа, че е по-добре SEPULTURA да са без Макс Кавалера. Senser бяха другата добра банда за вечерта и толкова.
Правейки едно сравнение с концерта на SEPULTURA просто всичко беше на тяхна страна.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 16.03.2009 16:06:15 отговори + 0 0
PropheCy Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2009 15:43:25 отговори + 0 0
И аз поубиколих доста места от залата и звукът наистина беше кофти! Но пък имаше с кво да се компенсира! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2009 15:40:39 отговори + 0 0
Какъв беше Макс какъв стана... С тия лайна на главата ..след като се махна от Сепултура просто... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.03.2009 15:06:29 отговори + 0 0
Max Cavalera!!! Най-великия!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2009 14:42:10 отговори + 0 0
това ми беше първият концерт изобщо и бях най-отпред.не знам как е на други концерти но точно този концерт(фест)мн ме изкефи (rock) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мнение 16.03.2009 14:09:44 отговори + 0 0
аз бях малко зад пулта, а там би трябвало да се чува най-добрият звук. не знам как е било отпред. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

M 16.03.2009 13:05:05 отговори + 0 0
хм.. абе аз бях на три различни позиции в залата, и от трите доста добре чувах.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мнение 16.03.2009 12:50:48 отговори + 0 0
чуваше се някакво ужасно пращене почти през цялото време, иначе си беше емоция, както винаги на техен концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


rodd1ck 16.03.2009 12:35:31 отговори + 0 0
чак пък много зверско не беше Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 16.03.2009 12:30:15 отговори + 0 0
Концерта беше супер здравввввввввв, размазах се от кеф. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Plamer 16.03.2009 12:03:49 отговори + 0 0
Просто СМАЗАХА! Всичко ме боли Нямаше такова зверско меле! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

EnergY 16.03.2009 11:53:21 отговори + 0 0
E, не - ще сдържа по-силнит думи за да не изляза некултурен. Аз май съм бил на друг концерт. Нека да поясня -този ми хареса най-много от 4-те, бил съм н всички. Репортажа и изключително слаб поради редица причина, необективен, на моменти пресилен на моменти повече от блед, абсолютно нищо не се разбира от него - чето го и си представям как ако аз не бях на този концерт как нямаше да добия никаква представа. Една по-силна дума за финал, все пак - отново зачукващ концерт, което е важното, и откровено бездарен репортаж, което ми е безразлично на фона на случилото се. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

М 16.03.2009 11:27:15 отговори + 0 0
Абе както е тръгнало Макс ще бъде само с една раста на следващото турне на Соулфлай :-D
иначе беше определено интересен концертът, макар предният да ми хареса повече. Подгряващите - Артери и Събскрайб бяха добри, другите две не ме израдваха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


makeyourownbones 16.03.2009 11:06:08 отговори + 0 0
Чудесен концерт Стори ми се обаче, че Макс не беше във форма, видя ми се поуморен... Това е третият лайв на Soufly в България, на който присъствам и нямам спомени преди да си зарязваше китарата по средата на песента, да оставя наистина често публиката да довършва рефрените на песните, както и да има джем сешъни буквално през две песни... Изкефих се на подгряващите банди, единствено Incite ми бяха постни и безидейни, правеха наистина шаблонна музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik_Priest 16.03.2009 11:02:03 отговори + 0 0
Супер концерт беше, а и ревюто е добро, но както спомена acid_burn, наистина е доста пристрастно написано. Subscribe имаха доста странно държане (един към друг) на сцената и съм сигурен, че не им трябва никой друг, за да им е весело в автобуса (ку мъ разбирти). И, въпреки че те поне бяха весели и правеха (сравнително) интересна музика (как не ги беше срам да си пребият басиста!), то Senser ми бяха адски скучни, дразнещи, че дори замалко да ме изкарат от кожата. На мен лично не ми харесаха изобщо, но трябва да призная, че (странно според първите редове) успяха да раздвижат половината публика, но за мен този факт остава в сферата на научната фантастика. Incite пък напук на предубежденията ме изненадаха доста приятно! Да не кажа, че на тях се изкефих почти колкото на Soulfly! Дискът с демото им го взех аз и сутринта го преслушах, за да си припомня някои песни на момците. И затова тук съм доста несъгласен с пишещия, който някак си "по дефолт" ги отряза - момците свирят добра музика, а като се има предвид, че са още на етап демо, може само да очакваме хубави неща от тях. За Soulfly всичко е ясно и казано вече , надали на някого не му е харесало. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Penis 16.03.2009 10:43:30 отговори + 0 0
Аз пък си се накефих и на Senser. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

S-O-D 16.03.2009 10:42:54 отговори + 0 0
"Prophesy" = "Prophecy" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 16.03.2009 10:14:10 отговори + 0 0
Ненормално беше, на оградата едвам се седеше
А подгряващите - виждали сме и по-зле. Иначе беше яко като Макс извика онзи който хвърли знамето да си потропат по барабаните
А ето ви и една снимчица от мен от концерта на който беше забранено снимането
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=1068170
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.03.2009 09:55:34 отговори + 0 0
Това,че си си бил главата си е твой проблем. Може да не ти се вярва,но сигурно е имало и хора дошли специално за SENSER.Които наистина се постараха и се представиха много добре Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

acid_burn 16.03.2009 09:36:30 отговори + 0 0
Амиии, който е писал статията според мен е вложил малко повече емоция и лично мнение отколкото журналистиката позволява, но какво да се прави. Не видях нищо толкова лошо в Инсайт, според мен групата е доста сносна, имаше много добри изпълнения, особено последните парчета, и това беше момента, в който публиката започна да се кефи.. защото предишните две прехвалени от авторите банди бяха под всякаква критика.. аз лично седях два часа и се чудех къде да си бия главата.. беше потресаващо...
Както и да е, важното е, че Соулфлай бяха на Макс както винаги Беше страхотно! m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2009 08:52:14 отговори + 0 0
Уау,Макс Кавалера май отново не се е чипкал от месеци,ХаХа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2009 07:51:16 отговори + 0 0
Heitham не е афганистанец. Баща му е от Саудитска Арабия, а майка му-англичанка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ds 16.03.2009 02:37:42 отговори + 0 0
Доста кратък ми се стори този концерт. Възможно е да е било заради за мен болезнено дългите и на моменти направо мизерни изпълнения на някои от подгряващите групи (особено на Subscribe и Senser). Дано следващия път организаторите се сетят, че една подгряваща група е предостатъчна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


кРаста 16.03.2009 02:24:26 отговори + 0 0
Max има отново лайна на главата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dreamachina 16.03.2009 02:19:32 отговори + 0 0
OOLEE OLE OLE OLEEE - SOULFLY! SOOULFLYYY!!!

MAX CAVALERA - OOO O! MAX CAVALERA! ...MAX CAVAALEEERAAA OOO O MAX CAVAALEEERAAAA

...абее верно си беше малко този път
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomizer 16.03.2009 01:12:12 отговори + 0 0
Абе защо ни изритаха в 12 ... концерта трябваше да продължи повече (( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Crue Fan 16.03.2009 00:57:20 отговори + 0 0
Лудница!SOULFLY за 4-ти път ме размазаха,но този път и SENSER помогнаха!

........напълно съгласен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.03.2009 00:35:16 отговори + 0 0
Лудница!SOULFLY за 4-ти път ме размазаха,но този път и SENSER помогнаха! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".