Пауър метъл лекция от PRIMAL FEAR, BRAINSTORM и PALACE в София на 7 април

7 апр 2012, 23:33 ч. 806 / 6 75
пред./следв.
Прието е, че шведската стомана е най-качествена. След 7 април нещата стоят различно. В Германия тази сплав е особено твърда и особено пластична… А в София, по-специално на територията на клуб "R.B.F.", близо 400 български воини го разбират много добре. Защото те са я срещали нееднократно по бойните полета. Защото знаят какво е да бъдеш разкъсван от клюна на Стоманения Орел.

   Премествайки концерта от зала "Христо Ботев" на своя територия, организаторите "R.B.F." ни правят голяма услуга. Контактът с публиката е на съвсем друго ниво, а хубавият звук позволява на групите да удрят с целия си "пауър".

   PALACE откриват шоуто великолепно. С над двадесет години зад себе си, през които квартетът многократно демонстрира постоянство, амбиция, колективност и сила на духа, това е банда, решена да се бори (с музикалната индустрия), докато е способна да го прави. Името й не фигурира в списъка с утвърдени институции на хеви рока, но тя не се нуждае от часове на сцената, за да си извоюва заслужените почести.

   BRAINSTORM гостуват у нас за първи път. Ето защо Andy Franck признава, че наскоро е изгледал DVD-то на Голямата Четворка - човекът си нямал идея какво да очаква от нас. Сега има. Дали българският метъл фен наистина е най-лудият от всички? Разбира се! Както и най-лоялният. Сега той отново се доказва като такъв, а BRAINSTORM черпят позитивна енергия от него до момента, когато басистът им Antonio Ieva изважда апарата и ухилен започва да снима озверялата тълпа. Обещанията за дълъг и разнообразен сетлист са спазени. "Redemption in Your Eyes" и (особено) "Fire Walk With Me" от "Downburst" са като призив на оръжие. По-агресивни, спийд ориентирани песни ("Shiver" и "Shadowland") позволяват на BRAINSTORM да постигнат невероятен интензитет на сцената. "Shiva’s Tears" е сразяваща и силно вероятно сюблимният момент в изпълнението им. BRAINSTORM налагат висок стандарт и щастливо напускат сцената с обещание за скорошно завръщане.

   Две години след първото му кацане у нас, Царският орел на немския пауър метъл отново е тук. Появява се с два мощни удара от чисто новия албум, "Unbreakable". Невероятно е как звучат "Strike" и "Give Em Hell" на живо - сякаш са излезли от класически запис на PRIMAL FEAR, т.е. така, както звучат едноименните парчета от "Nuclear Fire" и "Seven Seals" след тях. Думите на Maldoror от репортажа на "Kavarna Rock Fest 2010" важат с пълна сила и днес - както за вулканичната енергия, така и за "извисяването" на Ralf Scheepers. Мускулестият фронтмен притежава глас, способен да разтопи стоманата на собствените му/им песни. Високооктавните писъци рикошират от стените на "R.B.F." и ни блъскат право в гърдите. Страхотно дръм соло на Randy Black извежда пред онова далечно място, където умират ангелите… Един от най-емоционалните моменти на вечерта заедно с "Fighting the Darkness" от "New Religion", "Where Angels Die" е връхна точка не само в "Unbreakable", а и в цялостния пауър метъл от 2012 г. Химнът "Metal Is Forever" е отбелязан с драстично покачване на температурата и потресаващите няколко секунди, когато най-новият член на PRIMAL FEAR, Alex Beyrodt изсвирва кратко соло зад гърба си. Момент, който се запечатва в съзнанието завинаги.

   На бис са изстреляни новата "Bad Guys Wear Black" и олдскуул куршума "Chainbreaker", първото парче от първия, едноименен албум на PRIMAL FEAR. Така, позашеметени напускаме клуба с ясното съзнание, че сме станали свидетели на уникално шоу и (както вече докладвахме) един от ранните претенденти за концерт на годината.

   А Орелът отлетя да търси нова плячка...

Shub-Niggurath
PRIMAL FEAR, София


Коментари   (75)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Primal Fear 29.12.2012 11:22:04 отговори + 0 0
Сигурно пиша късно това, но все пак, като чета коментарите ми става тъжно:

1. Звукът беше адски добър - именно затова концертът се премести в R.B.F.

2. Какво като е имало пого на края. Вие на Slayer сигурно сте си стояли отстрани на тревата и сте си бъркали в носовете, ако се оплаквате от това, което дори не беше пого.

3. Това че вдигаха момчето, на кой му пречи. Това, че бутахте човека, който го носеше е проблема. Евалата и на двамата, особено на момчето, че имаше смелост, да се качи там, и накрая дори стисна ръката на вокалиста, което много ми хареса.

4. Това, че има пияндета по 92 кг.(както вие казвате), и че те се бутат напред - просто минете малко по встрани и вие се избутате. Няма просто да станете, и да си отидете най-отзад в залата.

5. За "откровената простащина", не знам какво се има в предвид в този израз, но много хора, си мислят, че да си металист значи: изрод, дебил, говедо, с лош вкус. ДА ИМ *** МАЙКАТА НА ТЕЯ ХОРА, които го казват!

6. За желаещите за бой, разменете си телефони, скайпове... и се уговорете, но няма нужда да ви слушаме глупостите тук.

7. Не завиждайте на Metal Force Bulgaria - хората си правят кефа и просто не им пука за нищо - евалата на тях, а не на завистниците им.

Мисля, че това е всичко, за което мога да дам мнение, ако съм изпуснал някоя тема, извинете ме.

Благодаря за вниманието!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рандом металяга 18.04.2012 21:21:48 отговори + 0 0
Концерта размаза кво се обяснявате за погото на края бре? номрлано ако ви пречи 3 минути бутаница не ви виждам юни на Slayer единствения проблем беше че бях със сестрами и трябваше да я паза ама живи и здрави ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

12.04.2012 13:28:25 отговори + 0 0
popfolk_headbanger - 2012-04-08 13:22:01
Мдам, разбирам. Моля да ме извините тогава за моя архаизъм...Стана ясно, че не сме дорасли да куфеем интелигентно...

Да куфеем интелигентно...Когато една група е на сърце на човек - ТОЙ СЕ РАЗДАВА! Самите членове от която и да е група си умират от кеф като видят такъв човек! Няма значение дали е паъур, дет, траш, хардкор и т.н.
Не знам какво лошо има в това, което го наричаш "недорасло" Цялата атмосфера на МЕТЪЛ концерта се губи.
Върнах се доста назад с коментарите, но това ми направи най-голямо "впечатление"

Напълно съм съгласна и с коментарите на GARVAN!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цвети 11.04.2012 18:30:01 отговори + 0 0
Най-големия ми кеф беше, че бях в малка зала на два метра от Великани! Всичко си беше, както трябваше да си е
Но за да се впиша в оплакванията и аз ще кажа - не знам как могат да ви пречат кефещи се хора??? На мен лично ми пречеше един човек, който стоеше като ПЪН фронтално срещу Ралф и не правеше нищо друго освен да снима клипове с измисленото си телефонче и да спира видимостта и действията на тези, които бяха дошли да се размажат...
Избутах го, макар и без телесни повреди (може би защото съм жена) )), за което няма да се извиня
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Journeyman 11.04.2012 18:04:12 отговори + 0 0
Този концерт го изкарахте най-нечовешеката касапница, на която сте присъствали....Само жертви по чудо няма...Я се стегнете малко-концерт като концертите си беше. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


izgore! 11.04.2012 16:20:06 отговори + 0 0
...за повечето хора не било забавление.
АБЕ, СМЪРТ ЗА ХОРАТА!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 11.04.2012 00:12:46 отговори + 0 0
GARVAN-е, няма смисъл да забраняваме нещо, което е вече забранено. Можем само да искаме забраните в тази държава да се спазват, а не да са само на хартия, както обикновено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 10.04.2012 21:32:59 отговори + 0 0
Просто казах, че всеки може да се забавлява както му харесва и не сте вие хората които ще му забраните да си прави кефа.
_____
Как реагираш на гнусния чалгар, който си надува "музиката" в два посред нощ, та да го чуе половината квартал. Или не си ти човекът, който да му казва как да си гледа кефа?

Ами на влюбения в скоростите шофьор, който на по-малко от три-четири ракии не се качва в колата. Или не си ти човекът, който да му казва как да си гледа кефа?

Ами на идиота, който обсъжда филма на висок глас с приятели в кинозалата. Или не си ти човекът, който да му казва как да си гледа кефа?

Пак го казвам, кефете си се както си искате, само да не е за сметка на хора, които не познавате. За петдесетина откачалки може да е върховно преживяване да ги ръчкат с лакти в ребрата или, както каза анонимният по-долу, да им откъснат ръкавите на якетата, но за повечето хора не е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GARVAN 10.04.2012 21:02:54 отговори + 0 0
хм - 2012-04-10 09:22:04
@GARVAN - 2012-04-09 23:07:45
Концертът не е място за избиване на комплекси. Ако искаш да си покажеш магариите и лошото пиянство, можеш да го направиш пред залата и то без билет!

Че кой ти е казал, че аз съм бил пиян или съм правил магарии? Просто казах, че всеки може да се забавлява както му харесва и не сте вие хората които ще му забраните да си прави кефа. Като не ви харесва - на Лили Иванова)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nespithe 10.04.2012 14:34:32 отговори + 0 0
Страхотен репортаж, браво на колегата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.04.2012 14:09:27 отговори + 0 0
Чудя се как може хора, които слушат METAL да се карат за глупости!Естествено, че на такъв концерт ще има куфеещи и забавляващи се метъли.Спомням си,времето , когато в моят роден град имаше доста метъл групи и се правеха страшни концерти от които един път се върнах без ръкави на якето си. Това са незабравими моменти.Наслаждавайте се на концертите и стига сте се карали. До скоро на следващия концерт.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 10.04.2012 09:22:04 отговори + 0 0
@GARVAN - 2012-04-09 23:07:45
Концертът не е място за избиване на комплекси. Ако искаш да си покажеш магариите и лошото пиянство, можеш да го направиш пред залата и то без билет!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.04.2012 09:19:57 отговори + 0 0
Концертът беше убийствен. Залата верно е стара, от шибания соц, между панелките, на майната си, обаче евала на Геша от Фенса, че е намерил местенце, където да се случват такива суперяки концерти...групата ти свири на ушенце, от няколко метра, саундът е добър, тва другаде не се случва. И когато излезе пред теб един от най-яките вокали в метъла, може само да се насереш от кеф.
Аре наздраве и стига сте спорили за глупости, метълът е за интелигентни хора, естествено без куфеене не стаава
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.04.2012 07:52:47 отговори + 0 0
Смешник...

http://www.metalforce.bg/bg/node/13?page=0%2C2
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Оффффф.... 10.04.2012 00:59:54 отговори + 0 0
"защото имам нещо против откровената простащина"

И каква точно е дефиницията на това понятие "откровената простащина"?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ingeborg 10.04.2012 00:27:44 отговори + 0 0
Освен това е и неграмотен! Сигурно и на концерта не е бил, ама се изказва и даже заплашва...
Очевидно някои тук не са съвсем наясно какво се прави, като се отиде на концерт.
Метъл не значи точно "простак", "селяндур", "цървул" и т.н., но за някои явно едното е равно на другото. Няма начин да свикна с това,цървулите са доста, но все пак са по-малко от останалите. Какво да се прави, търсят си публика, иначе няма кой да ги забележи!
Journeyman, дори не знам за "краткото ви футболно изпълнение", нямах това предвид. Някой се опита да ме прати при мама за памперси и да ям кИфтета, защото имам нещо против откровената простащина, а той не е съгласен!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.04.2012 00:02:16 отговори + 0 0
Тоа па и на бой налита Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

beavis 9.04.2012 23:33:34 отговори + 0 0
до всички анонимни олигофрени .Ако искате се видим нвкаде да видим кои го е страх от бои пумияри нещастни Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

GARVAN 9.04.2012 23:07:45 отговори + 0 0
Бреййй, колко се изнежихме. Пияните ни пречат, погото ни пречи,...космоса ни пречи. На който не му харесва да ходи на концерт на Лили Иванова, да си танцува кротко и да пие жълта лимонаТа. Като сте отишли на метъл концерт, не очаквайте да ви галят с перце и някой друг да се грижи за вас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 9.04.2012 21:03:48 отговори + 0 0
@bateharo - 2012-04-09 17:57:48
С цялото ми уважение, не можеш да сравняваш Вакен с някаква пиклива зала за няма и 500 души - за какъв краудсърфинг говорим, като то нямаше условия за такъв. Залата дори не беше пълна. Има правило да не се пускат пияни, а пък ако са вече вътре и пречат на изживяването на останалите хора - да се разкарват. Обаче никой не го прави. Кой се е оплакал от мятането на глави?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Journeyman 9.04.2012 19:40:18 отговори + 0 0
Ingeborg - 2012-04-09 00:38:00
Анонимен, не се изказвай в "слабо време"!Кви памперси, кви "кифтета"? Това да не е футболен мач от "Б" група? Очевидно има хора, които ходят на такива места, за да покажат простотията си пред публика, макар и безплатно...
Както вече казах, хайде няма нужда!
Друже, ако визираш краткото ни футболяшко изпълнение на три гласа преди коцерта, просто за протокола-мислехме да посрещнем Mat Sinner със "Шайзе ,Жалке", но все пак размислихме-хората на крака са ни дошли, чак пък да им ругаем отбора....
Та взехме соломоновското решение да попеем на аудиторията нещо от репертоара на агитката на Етър, хем неутрално, хем наше родно Търновско Че одата за Симитли почнахте да я научавате вече
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 9.04.2012 19:33:40 отговори + 0 0
Тия Metal Force не ги знам кои са, това име ми напомня само за една псевдо-трю метъл група, която имитира една малко по-трю група с един басист, към чиято реч по отношение на подобните изпълнения е постнат по-долу.

Може да я погледнете. Доста от присъствалите на съответния концерт му бяха благодарни за това, впрочем.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asparuh 9.04.2012 18:03:50 отговори + 0 0
Май тия дето плюят по Metal Force България...им завиждат на свободата, на купона и забавлението което си спретват или просто са вечно незадоволени мрънкалници и хейт -заядливци с комплекси и тежко детство- препоръчвам им да слушат секи ден на мах повече класически банди , които забиват супер як Speed, Thrash, Heavy, Doom или oldschool Death Metal
Cheers !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 9.04.2012 17:57:48 отговори + 0 0
хм, май не си в час, дори на Вакен и Граспоп никой не ги закача, ако не нападат и не насилват некой за нещо...Така, че който е пиян- негов си проблем, стига да не пречи на шоуто.
А тези дето прават пого, стейджове, сърфинг и така нататъка-са истински метъли си прават така кефа, както го разбират и както е на запад, а такива които искат да си седат и да нема метане на глави, куфеене и прочие- да си седат дома и да слушкат на уредбата..
Аман от анионмни хейтърчета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 9.04.2012 17:42:11 отговори + 0 0
Всичко е толкова просто - пияните свине се изхвърлят от залата. Има хора, на които се плаща за това, но не си вършат работата. Започнат ли да го провят, оплаквания едва ли ще има. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


tumnasianka 9.04.2012 15:20:18 отговори + 0 0
Нямам търпение да разгледам снимките! Адски добро шоу направиха Ралф и компания! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

tumnasianka 9.04.2012 15:18:58 отговори + 0 0
И какво, аз се редя с часове, за да съм на оградата, за да мога да куфея максимално, преживяването да ми остане за спомен цял живот. Нито се наливам, нито съм 93кг., нито съм отишла, за да трепя хората. И в същото време винаги имам желанието да се включа в погото или да ме носят на ръце! Защото, пак казвам усещането е невероятно и ми допълва останалата емоция. Музиката създава емоцията, вдига ти адреналина, нормално е за метъл концерт да куфееш, скачаш и гореспоменатите неща. И да случвало ми се е да ми адски трудно понякога да "оцелея" и правя точно това, което хората написаха - оттеглям се на място, което е безопасно за мен. Най-обичам някой до мен да ми каже: "Я по леко с тая коса.", "Аре да не се буташ в мен." и т.н. Еми сори, това е метъл концерт и ще куфея по начина, който намеря за добре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.04.2012 15:00:41 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=DfRl_JjofYQ
True Heavy Metal, викате?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mutant 9.04.2012 14:54:11 отговори + 0 0
"metalforce смешниците" ясно кои са носят си обозначителни знаци я вие анонимни пичове що не обесните кой сте за следващия метъл концерт да е ясно кой не иска да бъде блъскан от пияната тълпа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lapurovski 9.04.2012 14:50:42 отговори + 0 0
Концертът беше велик, но за съжаление се повече нови и млади метъл фенове са...по-страхливи ли да го нарека, или по-специални, по лигави можеби.Искат да са като в Болшой театър на балет или в Роял Албърт хол на филхармонията - е нема как пичове, това все пак е True Heavy Metal!
Наздраве !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Panzer 9.04.2012 14:42:36 отговори + 0 0
Mat Sinner е пичага! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asparuh 9.04.2012 14:23:15 отговори + 0 0
Oх на бате лигавите момченца, дет вече с нови метъл фенчета, ма как милички ви е страх на Рower/Speed Metal концерт в зала да не си изцапате лъскавите ризи или нопво кожено яке, или да не ви блъснат лекичко в разгара на куфеенето на зверска метъл тресня, или случайно да не ви закачи некой, докато го носат на краудсърфинг...Ех мили, колко сте ми ...жалки-или заставате по в страни , или отивайтъе на класически или джаз концерт или дори на кино
А пичовете и мацките от Metal Force България , доколкото имам наблюдения слушат всичко от качествен хард рок и чист хеви метъл, през пауър, спийд, траш, мелъди дет, брутален дет, блек/дет, кросоувър, хардкор/кропсоувър, здрав пънк, дори дуум и здрав готик, че некои дори и умерен прогресив метъл слушат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 9.04.2012 14:22:35 отговори + 0 0
Човек, виждал съм пого и на блус концерт.

И к`во?

Това не означава, че му е там мястото.

Пак го казвам, на принципно ниво нямам нищо против, стига на мен да не ми пречи по някакъв начин.

Прочее, на концерта не бях, де, та не знам как е ставало там. Радвам се, че е бил хубав.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

heavyman 9.04.2012 14:11:03 отговори + 0 0
Погото е приемливо на секкава музика , стига да има зарибяващи рифове и достатъчно яко настрроение,а краудсърфинг с еправи дори на захаросан хард рок концерт- гледайте кво става на големите европейски комнцерти.Ако на пауър/спийд концерт на некой н му харесва, щото има съвесм за кратко на неколко пъти пого пого или единичен краудсърф- да бега у лево, или да си слуша дома студийни записи.
Праведната музика не е за смешници, лигльовци, позьори и надувки, а понекога има и малко повече адреналин, та който го е страх от мечки- да не ходи у гората
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 9.04.2012 13:02:03 отговори + 0 0
Ще го илюстрирам с един прост пример - Когато срещу теб с бясна скорост се движи влак какво правиш? Стоиш и чакаш да те блъсне ли?
_____
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....

Ти сериозно ли сравни откачалките в погото с влак?

Логично.

Само да ти кажа, че аз на релсите не заставам по принцип, че срещу мен да се движи влак с бясна скорост.

Ама ако на концерт някой пиян идиот се опитва да ме блъска, след като два пъти вече ясно съм му показал, че не искам да ме занимава, третия път не знам какво ще му направя, обаче няма да му хареса.

Да не говорим, че дори и на изява на екстремна метъл група погото да е приемливо, на пауър метъл концерт не е. Просто не е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


PF 9.04.2012 11:15:39 отговори + 0 0
Евала на Тиръг и popfolk_headbanger. Защо наистина пияндетата, които няма да запомнят и без това нищо от концерта, трябва да се бутат най-отпред, а хората, редили се с часове, за да са по-близо да своите любимци, трябвад да стоят настрана? Къде точно е логиката в това? Така било по метъл концерти... MetalFoce смешниците ли определят тези правила? Тези трашарчета знаеха ли поне 2 песни на бандите там или бяха отишли да се поблъскат малко с народа. Ми това може да го правят и в Траш зоната на студиен запис... а не докато зчуви някоя банда, за която хората са платили да гледат.
Съгласен съм с popfolk_headbanger, че това го правят някви дебели (93кг едва ли са мускули), комплексирани ******, които не смеят в един истински бой да влязат, а си изливат агресията по този начин. Абе тур метъли сте... а тези, които припяват всяка дума и гледат всичко случващо се на сцената... "оперни фенове"... добре
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 9.04.2012 11:14:48 отговори + 0 0
За да се хвърляш за краудсърфинг в разредена тълпа, трабвя наистина да не си в ред с главата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.04.2012 05:38:00 отговори + 0 0
Kreator - 2012-04-08 23:44:08
За оня анонимник ,който разправя че пого и стейдждайв се правело само на хардкор ,ше ме извънява .Особено второто не е измислено от хардкора , а от траша

Бате да разделяш първичен хардкор от първичен траш за който намекваш е все едно да разделяш два ташака !!!

И като съм анонимник ти си креатор !!! т.е. направо се сещам кой си,хахаха.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Demonized 9.04.2012 02:53:12 отговори + 0 0
popfolk_headbanger - Честно казано - повтаряш нещата, които аз съм казал, само че си ги присвояваш сега.

Моля те, проговори за саморазправа отново, че ти подхожда повече - не можа да ме впечатлиш с тази "смяна на посоката".

"Един инакомислещ" ? Къде съм казал, че става дума за един човек? По-дяволите - стига си взимал думи от контекста и пречупвал през призмата на собствената си гледна точка. Спри да анализираш и погледни как стоят нещата по света на метъл концертите и спрете да мрънката като мамини синчета.
Ще бъдеш ли нагъл да кажеш, че никъде другаде по света феновете не изразяват себе си по този начин както онези "30" човека?
Спокойно се седи най-отпред на мероприятия с класическа музика, джаз и концерти на групи като Asia, Rush и други от прогресив рок движението.

Правиш се на недоразбрал за правилата - да ти обясня ли пак? Ще го илюстрирам с един прост пример - Когато срещу теб с бясна скорост се движи влак какво правиш? Стоиш и чакаш да те блъсне ли?
Искаш да няма проблеми - дърпаш се встрани...
Не мислиш ли, че грижата за здравето на индивида е най-вече негова?

И ако трябва да бъда коректен и използвам твоите приоми - инакомислещия си Ти и новия български метъл фен - отроче на интернет и "новото" наше общество - жалка картинка - никъде по света не се е чуло и видяло толкова мрънкане към нещо, което е част от сцената от самата й люлка.

"Пет пари не давам, като искаш скачай, троши си главата, изобщо по никой начин не ме засяга." - Като не те засяга - встрани за да си пазиш здравето.

Не аз започнах първи плюенето по различните от мен, но явно ти смяташ да довършиш тази дискусия - така да бъде момче, аз спирам до тук.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 9.04.2012 01:23:18 отговори + 0 0
Demonized - 2012-04-09 00:29:54

Много си докачлив, изглежда съм те засегнал лично. Честно казано не го целях, но хайде и ти не бъди
толкова емоционален, защото това пречи на трезвата оценка.

Сега по същество:

Нещо пак ми убягва от това, което ти казваш - от думите ти излиза, че останалия свят трябва да се съобразява с един "инакомислещ" (изтвой израз), и да се пази от него, и да внимава, и да не се "бута където не трябва" (пак твой израз).

С други думи една зала пълна с хора да се съобразява с 10-20 души, нека са 30, на които им се дивее. В залата бяха над 200, които си бяхме отишли просто да слушаме хубавата музика.

На всичкото отгоре инвертираш нещата, като казваш, че трябва да се спазват правилата, за да няма сакатлъци. Да така е, но ти самия до каква степен го разбираш? Не го обяснявай на мен, аз не съм блъскал никого.

Не смяташ ли, че е по-редно малцинството да се съобрази с мнозинството. И кой ти ограничава свободата и кой ти оспорва правото на инакомислие, пък на тебе? Всички скачахме, всички викахме. Ти какво повече искаш? Да се разпищовиш, и целия свят да види колко си инакомислещ, така ли ?


И знаеш ли - прав си за нещо, всеки си има глава на раменете. Пет пари не давам, като искаш скачай, троши си главата, изобщо по никой начин не ме засяга.

Но когато има риск, дори и несъзнателно да се застраши здравето на околните, аргументът с инакомислието просто не тежи, много е импотентен...Измисли нещо друго...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ingeborg 9.04.2012 00:38:00 отговори + 0 0
Анонимен, не се изказвай в "слабо време"!Кви памперси, кви "кифтета"? Това да не е футболен мач от "Б" група? Очевидно има хора, които ходят на такива места, за да покажат простотията си пред публика, макар и безплатно...
Както вече казах, хайде няма нужда!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Demonized 9.04.2012 00:29:54 отговори + 0 0
popfolk_headbanger - Не съм аз този, който започна да нарича различните от него с имена - мери си приказките.
"АКО" онова момче - всеки си има глава на раменете.
Аз си стоях в средата на залата и нямах никакви проблеми нито с виждането (по-дяволите музикантите бяха на 10 метра от мене - залата не е голяма) нито със звука. Който иска да "бара" на музикантите...подробностите - да се съобразява с останалите.

Аз съм висок 1.80 и аз, но тежа към 93 кила - Проблем?
Като го изкарваш на физическа саморазправа ми става ясно колко ти е търпимостта към инакомислещите - Ентелигент си оставаш.
Предлагам ти следващия път като видиш някой от нас - позиращите - представи се - може и да ме нацелиш пък ще се оправим...някак.

Здравето човек си пази като спазва правилата - като се бута където не трябва става сакатлъци - не мислиш ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.04.2012 00:23:25 отговори + 0 0
Еее,стига сте се излагали дее..Един мижав концерт и се изпокарахте кой скачал,кой не виждал хахаха Ами ние кво да кажем на първия SODOM,KREATOR,W.A.S.P,SOULFLY????

Айде дечицата у дома ,че мама ги чака с КИФТЕТАТА и памперсите
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ingeborg 9.04.2012 00:18:46 отговори + 0 0
Пак приказките извън темата станаха повече от тези по темата. Все едно, че крауд-сърфингът е бил по-важен от самия концерт. Но е прав Popfolk _headbanger! Трябва ли да търпя подобни груби селски прояви, които ми пречат и ме заплашват с телесни повреди, само защото иначе няма да е метълско??? И по-лошото е, че някои тук явно нямат какво да кажат за концерта (някои от тях вчера дори не са били там), но за крауд-сърфинга и други глупости пишат по една педя постинги и участват активно в дискусията.
По този повод аз пък искам да отворя една на пръв поглед не толкова важна тема. Някои "фенове" явно ходят на концерти не толкова заради музиката и групите, а по-скоро за да се редят за бира, както и да се разхождат с по 4-5 бири най-малко из залата и да заливат с нея хората, които са отишли на гледат концерт все пак. Освен това, по-важно се оказва и да кажат "здрасти" на всеки един когото малко, много или почти никак не познават. Има и още, неизвестни за мен причини,поради които около 30-тина човека (едни и същи) през цялата вечер не спряха да се разхождат безцелно из залата с бири,без бири и все по-пияни, като повечето се опитаха да ме изкъпят с питиетата си, пропускайки това, което става на сцената, дори когато свириха Primal Fear. Не е моя работа да им давам наклон в живота и как да прекарват времето си, но да пречат на мен - хайде, няма нужда! Явно е въпрос на възпитание - който иска да пие и да си води разговори, може да го направи на бара или да излезе на вън и да не пречи на другите. Така е нормално, според мен. Но излиза, че за някои бирата е по-важна от музиката. Както и да се реят безцелно из залата като свободни електрони...явно иначе остават незабелязани...!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 8.04.2012 23:59:59 отговори + 0 0
Хората разпускат по различни начини на метъл шоутата - едни куфеят, други се гмуркат, трети - с пого, но си има правило - ако искаш да не бъдеш притесняван от такива акции - ходиш назад!
_____
Демек откачалките, които не гледат какво става на сцената - отпред, а тези, които искат да видят и музикантите, да са назад, та нищо да не виждат???

На принципно ниво аз не се ръгам отпред, де, макар и не заради погото.

Как да е, кефете си се както си искате, само да не е за сметка на хора, които не познавате.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kreator 8.04.2012 23:44:08 отговори + 0 0
За оня анонимник ,който разправя че пого и стейдждайв се правело само на хардкор ,ше ме извънява .Особено второто не е измислено от хардкора , а от траша . Относно това ,че някой се кефи на шоуто било то и върху ръцете на хората ,не означава че падането му е нарочно . А това да бутате човек ,който носи на раменете си дете на 14-15 години ,какво е а ??!!
Пич ако го беше догонил имаше поне още 10 човека с него и не той , а ти щеше да си в болница .

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 8.04.2012 22:56:08 отговори + 0 0
Не съм се и съмнявал. че концертът ще е добър. За мен остава надеждата да ги гледам следващ път, че сега нямаше как...

ПП За протокола, подкрепям popfolk_headbanger
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 8.04.2012 20:10:19 отговори + 0 0
Demonized - 2012-04-08 16:32:54
Човек, както искаш се радвай на концерт, живеем в свободна страна. Само казвам, че ако онова момиче беше моя приятелка, независимо, че до инцидент не се стигна, тоя веселяк с краудсърфинга щях да го догоня и да го вкарам в болница от бой.

Ти какво си мислиш, бе, че се правя на интересен по форумите, и го раздавам Ентелегент (както ме нарече) ли ?! Хич не ми е за това, че съм щял да се изцапам, или, че са щели да ме ударят, висок съм 1,80, тежа почти 80 кг, освен това тренирам бокс от години. Ял съм бой, ако това мислиш, че ми липсва. Като сте такива нахакани и куражлии, елате верно в залата да видите какво е човек да го млатят. Ама не идвате, а знаете само да позирате по концерти !

Както и да е, да приключим най-сетне с тази идиотска тема, вече ми е неудобно да говорим едно и също, апелът ми е да се пази здравето на околните, и да се подхожда отговорно, а това не го видях снощи и затова се ядосах.

P.S.
Отклонихме се от темата, между другото, а тя е, че концертът беше незабравим, искам пак...

Остава и Iron Savior някой път да се сетят, че и на югоизток живеят хора. \m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аха 8.04.2012 19:21:37 отговори + 0 0
Репортажът, както и концертът, къртят мивки! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2012 17:17:26 отговори + 0 0
репортажът е много добър Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bateharo 8.04.2012 17:02:52 отговори + 0 0
Ех, че ме е яд, че не довтасах навреме у София от странство- да се фърлим у мелето пред сцената, да куфеем до безобразие и да си махнем тиквата, па да помагам в краудсърфинга и да се размажем на мах на концерта...
А относно краудсърфинг, дори и по-екстремните стейдждайвинг и бесно пого, уол ъф дет, див мошпит-ами секи требва да внимава какво прави и къде е застанал, се пак не сме на концерт на Лондонската филхармония...
А на запад кви здрави мелета и краудсърфинг и кво ли не става, тука само може да мечтаеме- нема страшно от малко съприкосновение с фул контакт, се пак сме метъли,не балетисти
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mutant 8.04.2012 16:55:26 отговори + 0 0
Някой май се е объркал че е на концерт на Марти Фридман. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Викс 8.04.2012 16:50:00 отговори + 0 0
Ей, аз съм 50 кила точно и винаги се блъскам из най-големите погота и ме вдигат на крауд-сърфинги, и т.н. Всякакви контузии сме имали с приятелите ми и не знам какви са вашите, но явно не са пригодени за тая работа, щом хленчат. Както някой беше написал по-долу - щом не искате да ви побутнат, да ви пернат с куфееща коса или да ви изцапат, или още по-трагичното - да ви скъсат чистите дрешки и кожените якенцета - или най-отзад, или най-отпред - като момичетата! Незнайно защо сте решили, че това пречи на качественото възприемане на музиката.. Не сте прави, драги, и за нас това е най-важното, и тези " вандалщини " ни помагат да усетим още по-силно цялата магия. Не виждам какъв е проблемът, като в случая дори е имало само някакъв си кратък краудсърфинг..?!?! Ако искате да стоите на столче - вървете на концерт на Portishead или на някоя джаз банда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bla bla 8.04.2012 16:41:06 отговори + 0 0
значи не съм бил снощи но за всеко место си има различни танци.
най-изумен бех като видех пого на куинсраик !!!!
на хеви е допустимо да си клатиш глава и да се блъскаш но леко.
на хардкор е различно, но съм забелязал че типичните фенове от други направления като дойдат на хардкор, не знаят какво да правят и рипат с юмруци. хардкор погото си има дадени правила и с горепосочените се случва така че след около 10 минути биват сплескани и изплюти....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Demonized 8.04.2012 16:32:54 отговори + 0 0
popfolk_headbanger - Едно е да си ограничен, неразбиращ "ентелигент", който хули и отрича неща които не му харесва и явно не разбира, заклеймявяйки ги за като проява на вандализъм и изостаналост.

За да те осветля - явно момче младо и неживяло по времето, когато тези прояви бяха закон за всяко метъл събитие.
Напоследък обаче забелязвам доста хора като теб, които вкарват повече Ентелигенция отколкото трябва.
Хората разпускат по различни начини на метъл шоутата - едни куфеят, други се гмуркат, трети - с пого, но си има правило - ако искаш да не бъдеш притесняван от такива акции - ходиш назад! Момичето би трябвало да знае рисковете на които е изложена когато стои отпред.

Концерта беше чудесен и нищо не ми помрачи кефа и наблюдаваното и изпитаното!

И един съвсем приятелски съвет - внимавай кой подценяваш - това да ти е занапред като обица в живота.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


heavy4ever 8.04.2012 16:07:08 отговори + 0 0
Еваларка, страхотен концерт беше! Изкефих се , че вдигнаха човека , аз съм бил в Белград на Мейдън в зала- и там имаше от време на време краудсърфинг, нема страшно-ние сме метъли, не попфолк лигави мишоци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тцЪ 8.04.2012 15:09:19 отговори + 0 0
Ако Dio е Бог, то Andy Frank е Негов пророк! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2012 14:56:50 отговори + 0 0
400? Пауър-метълът не събираше ли повече фенове? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2012 14:37:13 отговори + 0 0
Ingeborg - 2012-04-08 13:33:27
Между другото, много добър репортаж, с доста свеж и приятен стил. Shub-Niggurath ново попълнение ли е в Катехизиса, или нещо пропускам?

Ами явно е
http://www.katehizis.com/reviews/srchRev.php?srchTxt=Shub-Niggurath&selSField=5&bSrch=+%CD%E0%EC%E5%F0%E8+
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ne11 8.04.2012 14:27:47 отговори + 0 0
popfolk_headbanger, разбирам ти ядовете. И на мен ми е по-важна музиката, но вдигнаха човека, повъртяха го минутка - две и го пуснаха. Да, аз също съм против подобни изяви, защото ги приемам като леко или не чак толкова леко - позьорски и някак не ми е кеф, но пък други им се радват.
Хора сме, различни сме - важното е само да не си пречим на кефа един на друг. А той снощи беше мнооого на ниво.
Rock on.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ingeborg 8.04.2012 13:33:27 отговори + 0 0
Между другото, много добър репортаж, с доста свеж и приятен стил. Shub-Niggurath ново попълнение ли е в Катехизиса, или нещо пропускам? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ingeborg 8.04.2012 13:24:23 отговори + 0 0
Уникален концерт! Brianstorm буквално изкъртиха целия околен пейзаж, а Primal Fear пометоха всичко, що беше останало ... Вчера си дадох сметка, че наистина са малко групите, които звучат толкова добре на живо.
И двете групи имат убийствени вокалисти с нечовешки гласове!
И само някой да смее да оплаква от звука този път! Срамота е, че такива групи не напълниха една голяма зала, но както и да е, тези които не бяха, нямат представа какво изпуснаха! Удоволствието си остава за нас!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 8.04.2012 13:22:01 отговори + 0 0
Мдам, разбирам. Моля да ме извините тогава за моя архаизъм...Стана ясно, че не сме дорасли да куфеем интелигентно...


Възможно е и аз да съм в грешка, но винаги съм си мислел, че е от значение МУЗИКАТА. А не всички шутовски фетиши около някакво субкултурно течение. Обичах да вярвам, че музиката ( е да, малко по-агресивна, но пък качествена, алтернативна на досадния поп, и без негативизъм) трябва да извиси духа и сетивата, а не някой да намери повод чрез нея да си отпуши бесовете (и комплексите и противоречията си т.н.)

Може би съм сбъркал, аз никого не съдя.

А tumnasianka, или както там си се написала, бих искал да попитам, какъв критерий може да бъде това, че на Вакен никой не се бил сърдел за това същото? И каква връзка има изобщо с това, което говорим тук ?
Щото еди-как-си било на запад, така ли ? Те, изглежда, на запад златни екскременти акат, винаги съм го подозирал...

Мога да ти кажа, че точно тия дето най-силно викат и се бутат, са най-ревливи, когато се контузят малко по-сериозно, вервай ми, лично съм ги наблюдавал, имам доста такива приятели...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ne11 8.04.2012 12:38:40 отговори + 0 0
Наистина - случайно попаднали нямаше - видях толкова много познати, част от които засичам само по такива места. Малко но от сърце. Разкапах се от кеф!
До този, който мрънкаше за преместването - има си сайт, където влизаш, пишеш адреса и ти излиза, заедно със спирките, които са близо до него. Обясниха причината, дадоха адрес - какво повече искате?!
Колкото до хората, които вдигаха - ясно стана, че не сме дорасли до там да го правим без опасност за човека, нас и околните. Я стига - членове на групи се мятат върху хората! Това, че ние не го умеем все още не значи, че е вандалско, просташко и аномално.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2012 12:37:41 отговори + 0 0
Видяхме ги и хората от "реномирания" клуб "Metal Force" как се поклащаха, блъскаха и като цяло - се държаха - като пияни свине. Тази част от коментара на popfolk_headbanger "Друго е да си прост, вандализиран и невъзпитан примат." ги описва крайно добре.
Отвъд това - да - страхотен концерт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


tumnasianka 8.04.2012 12:27:38 отговори + 0 0
Концерта беше невероятно добър, за мен! Обичам си я тази група!
А относно хората, носени на ръце. Мога да ви кажа, че само тук, в България някой се сърди на подобно нещо и го намира за вандалско! Имах възможността да отида на Вакен миналата година, тази също ще е така. Там, за една от общо 60 групи изнасят и носят стотици хора и никой не се сърди, ругае, блъска и недоволства, че му пречи на преживяването. Това е емоция и няма нищо по-яко, от това да те носят хиляди хора докато любимата ти музика звучи на сцената! И да жена съм и да не ми пречи да направя кефа на човек, да го нося на ръце, нито пък да прелита около мен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gangrel 8.04.2012 12:24:05 отговори + 0 0
Убийствено шоу - евала на всички пичове от групите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

popfolk_headbanger 8.04.2012 11:35:20 отговори + 0 0
MichaelLeRoi - 2012-04-08 06:41:02

Беше моя коментар, заради оня, дето се правеше на оригинален (и сам се похвали тук, всъщност), и го вдигаха над пупликата - видях как замалко да контузи сериозно едно момиче. Много ме хвана яд, не защото са ми изтрили коментара, че верно беше груб, а заради постъпките на такива хора.

Едно е да харесваш качествена музика и да не искаш да си овца, а друго е да си прост, вандализиран и невъзпитан примат.

Уж сме по-умни от чалгаджиите, а най-големите щуротии и най-сериозните поведенчески аномалии съм ги виждал от "нашите". Това е истината.

Както и да е, дори и такива еволюционно изоставащи индивиди не можаха да ми развалят кефа, защото концерта наистина беше мега добър
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2012 10:49:25 отговори + 0 0
Само дето организаторите можеха да обяснят на нас - селяните, дето слушаме метъл - къде се намира този клуб, какъв капацитет има и защо местят концерта там! Защото при концерта на Therion в зала "Юбилейна" единственото, което се оказа вярно беше акустиката! За сметка на тарапаната, липсата на кислород и почти нулевата видимост към сцената! Та - да сте живи и здрави, г-да "промоутъри", ама ако проявявате и малко уважение към тези, които не живеят в т.нар. "Студентски град" няма да е лошо!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MichaelLeRoi 8.04.2012 06:41:02 отговори + 0 0
Снощи имаше много добър коментар, но виждам липсва. Голяма цензура. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Grosskopf 8.04.2012 01:23:40 отговори + 0 0
Хубавото на малките концерти е, че там няма случайно попаднали хора, които се чудят какво правят на това място )))
Получи се страхотна атмосфера. Наистина запомящ се концерт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RIPPER 8.04.2012 01:19:49 отговори + 0 0
Страхотен концерт ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2012 01:15:47 отговори + 0 0
Концертът беше жесток! Един от най-силните, на които съм бил, а не са малко! :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.04.2012 01:15:10 отговори + 0 0
хедбенгинг, пого и стейдж дайвинг само на хардкор Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The_Crazy 8.04.2012 00:23:11 отговори + 0 0
Аз бях този, който го вдигаха на Primal Fear последната песен и имам късмет, че оживях... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".