Осъдените рускини от PUSSY RIOT обжалват

29 авг 2012, 22:19 ч. 494 / 5 44
пред./следв.
Накъде върви Русия? Можете да си отговорите на този въпрос освен чрез историята, за която ще стане дума в тази новина, и с помощта на факта, че днес в "братската" ни страна един детски анимационен филм, с който мнозина от нас са отраснали, бе забранен за излъчване през деня. Да, култовият сериал "Ну, погоди", създаден и добил изключителна популярност по време на социалистическия строй в СССР, е вече "за възрастни" и неподходящ за невръстна аудитория. Според новия Закон за защита на децата в Русия, приключенията на вълка и заека вредят на детската психика и здраве, а филмът съдържа "сцени на насилие". Толкова по този въпрос.

   През този месец един съдебен процес накара музиканти и др. от целия цивилизован свят да подкрепят руската дамска пънк формация PUSSY RIOT, три от изпълнителките в която бяха задържани и третирани като престъпници. Тяхното провинение бе, че са участвали в митинг срещу президента Путин, изнасяйки концерт в църква в Москва. Трите дами бяха осъдени на по две години затвор всяка за "хулиганство, мотивирано от религиозна омраза". Сега те обжалват присъдата си, а властите издирват и другите две участнички в PUSSY RIOT. За тях се смята, че са напуснали страната. Съвсем правилно, ако са успели да избягат. Няма да се учудим, ако в скоро време в Русия се възроди и ГУЛАГ.
Pussy Riot

още за:

Pussy Riot


Коментари   (44)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


тцЪ 31.08.2012 21:58:48 отговори + 0 0
Стига бе и тука ли решихте да се занимавате с тия. Направиха си страхотна реклама тия иначе некадърни девочки, пък вие се пишете големите защитници на "свободата на словото" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.08.2012 21:33:38 отговори + 0 0
Няма да се учудим, ако в скоро време в Русия се възроди и ГУЛАГ.
А Дано
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.08.2012 07:45:38 отговори + 0 0
Станчо, Станчооо, я се виж как пишеш ти:

"Осещаш"

Браво!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.08.2012 04:31:20 отговори + 0 0
който си е имал работа с тъпите, прости и мега нахални руски туристи по морето знае за какво става въпрос

няма такава сган
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станчо 30.08.2012 15:51:41 отговори + 0 0
Анонимен - 2012-08-30 10:03:58
...след като няколко крещящи млади жени в църква, една бременна, 2-3 чифта цицки и малко меки пениси в една стая ви спичат толкова. Рокът ТРЯБВА да е провокативен, чалгата е конформистка. Вие къде сте?
лайната.

Айде тогава да си ш***** жените в деветия месец на спирката, да си вадиме К*** на всеки ъгъл и да подкрепяме всяка една извратения, щото сме метъли, пънкари и хипари и нашата музика е бунт. Независимо какъв бунт, само и само да е бунт.
Осещаш ли какво си написал вече?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 30.08.2012 15:31:04 отговори + 0 0
Ти се скрий, Глупак!!! За 'пуситата" които оскверниха светата православна руска църква с гадната си чалга и техните последователи, публичен линч и затвор!!!!Браво на Братушките направиха това което ние трябваше да направим с азис след като издигна плаката срещу паметника на Апостола!!!

Оо, Банкси, ти пак ли се размириса в сайта? Или да те наричам Братушата...нали знаеш какви са братушките - долни, мизерни, смръдливи, тъпи олигофрени и убийци, дето ебаха майката на редица народи, вкл. нас...
И кво ми е прехваляваш тая руска църква, и тя като нашата е бъкана от червени ченгета, доносници, педали и чекиджии..
Азис е цвете пред твоите братушки и църковни мишки...
Банкси,....жалко за тебе
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 14:29:07 отговори + 0 0
И да се възроди белене и всички престъпници и мутри там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 14:25:46 отговори + 0 0
И тук трябва да стане така, аман от тая псевдо демокрация Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тц, 30.08.2012 12:54:24 отговори + 0 0
Катехизис, изложихте се с тази "новина"... Ако тия разпоретини са "пънк"-формация, то значи трябва да отразявате и концертите на Азис, защото ходи с фланелка на Iron Maiden... Напоследък големи недоразумения се промъкват в новинарския ви поток, май-май нещо се е разредила цедката.

По въпроса за "Ну, погоди" - много години трябва да тичат братушките, докато стигнат нивата на "политическа коректност", които така лицемерно се отстояват в САЩ и други видни "демокрации"... Марк Твен го отнесе, всички детски песнички и приказки биват пренаписвани, новите анимационни филмчета са изпълнени със същества без пол, без цвят - сакън да не наранят нечии "чувства"... Ако не сте чували досега за безумната по мащабите си цензура - поинтересувайте се, и тогава плачете горко за "Ну, погоди!"... А после и за "Под игото"...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 12:45:27 отговори + 0 0
И аз за това говоря - тука убиваш човек с колата си на улицата /ПО ТВОЯ ВИНА/ и се измъкваш с 2 години условно... А това - оскверняване на храм ама не е оскверняване да си го потрошил или запалил... 2 години ефективна присъда. Какви ми ги разправяте, че в щатите и повече щели да дадат - това са пълни глупости Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 30.08.2012 12:41:00 отговори + 0 0
Не знам...
Откровено казано, трудно ми е да ги жаля, макар че две години затвор за подобно провинение са като пребиване с камшик за кражба на ябълки от пазара - има престъпление, има и наказание, но едното не отговаря на другото.
Обвинението в "хулиганство, подтикнато от религиозна омраза" или както там беше формулирано е пълно безумие. Ако беше религиозна омразата, нямаше "песента" да е против Путин, нали...

От друга страна, действието им не е част от митинг и си Е хулиганство, при това такова, че по нашите закони, дори и без мотива "религиозна омраза", може да получи подобна присъда. В крайна сметка да внесеш музикални инструменти, усилватели и квототам в храм и да запееш някакъв слабоумен пънк е доста грозно. Не е просто протестиране срещу Путин, а доста грубо нарушение на място, което за хиляди хора е свещено.

От трета страна, оставам с впечатлението, че тази група е съставена от напълно бездарни кифли, които се опитват да пробият не с музика - просто защото не могат - а с провокация. От там и оргията в музея, и пъхането на замразени бройлери в разни места, и така нататък. Този път - най-после - са постигнали целта си. Само че, май, по-добре, отколкото им се е искало.
Или пък не?
Нямат музикален талант, нямат умения, просто скандализират. За нещастие заради тъпотията на руския съд точно тези некадърни бездарни кифли се превърнаха в мъченици, които цял свят знае. Имат подкрепата на Мадона, Пол Макартни и какви ли не още световни музикални звезди. Вероятно в Холивуд вече се подготвя сценарий за филм по тяхната история. Регистрират си търговски марки и така нататък. С почти сто процента сигурност тази присъда няма да я излежат цялата, а дори и да я излежат, за две години в затвора и шест месеца в ареста ще са изкарали повече пари, отколкото биха спечелили за двеста години с музика.

Та така. Не подкрепям нито присъдата, нито мотивите за нея, нито това, че шест месеца са прекарали в ареста без съд. Но и не мога да ги съжалявам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 30.08.2012 12:11:13 отговори + 0 0
не знам защо отвсякъде продължават да ни убеждават, че присъдата е заради протест срещу Путин. Ами не е...
Просто няколко бездарни "музиканти" са осквернили православен храм, за което по закон в Русия се дават до три години затвор. В други, по-демократични държави (като САЩ например) за подобно нещо ще им дадат и повече години.
Ако не бяха пяли за Путин, пак щяха да ги осъдят, но никой нямаше да разбере. Както никой не е чувал за многото осъдени преди тях.
По принцип Путин не е цвете за мирисане, но в случая е много нагло от страна на лидерите на "демократичните" държави да го обвиняват публично за присъдата. Просто защото ако нещо подобно се случи в техните "демократични" държави, присъдата ще е същата - ако не и по-строга.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 12:01:17 отговори + 0 0
е и? не за това са ги съдили Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

NMK 30.08.2012 11:58:46 отговори + 0 0
За всички нещастници ревящи за сган като pussy riot, ето 2 видеота от тяхни по-стари "акции", които поради (не)знайно какви причини не се съобщават в манипулираните медии:

http://www.upvideo.nl/Node.aspx?id=d0rk&vid=W5-ZG1cC70mkncV-vVHWRA

http://www.liveleak.com/view?i=a4d_1204458756

Наслаждавайте се!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бля! 30.08.2012 11:45:46 отговори + 0 0
Тъпи кучки!Ще обжалват, ми да обжалват... Бременна, при това няколко дни преди да го роди! Боклук отвратен!Гледам долу, поредното свръхмалоумно творение тип писало простотиите си за срещу нормален човек. Ами, да, само едно типично говедо може да измучи толкова простотия в едно изречение! Браааво, аграрино, айде сега ходи поори!Ограничено животно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Едмундович 30.08.2012 11:33:42 отговори + 0 0
Пускините от Русси Райът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pf 30.08.2012 11:21:26 отговори + 0 0
Да го духат тъпите *****. Едната се снима бременна, как я праскат 10 човека. Регистрират си търговска марка и целият свят ги подкрепя, без да се поинтересува преди това. Добър план. Но да *******. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 11:15:30 отговори + 0 0
я - пак си отворил сайта дето никога повече нямаше да отваряш
и последователността ти е колкото акъла - липсва
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Банкс 30.08.2012 11:04:48 отговори + 0 0
Ей Банкси - 2012-08-30 10:52:18
Явно си от червената сган и лой, скрий се в кучи гъз и не замърсявай пространството с промитите си орални изхождания..


Ти се скрий, Глупак!!! За 'пуситата" които оскверниха светата православна руска църква с гадната си чалга и техните последователи, публичен линч и затвор!!!!Браво на Братушките направиха това което ние трябваше да направим с азис след като издигна плаката срещу паметника на Апостола!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 10:53:57 отговори + 0 0
Аааа, и да забранят крокодила гена и чебурашка - че много хомосексуално такова - не възпитава правилно децата (не се подлъгвайте, че чебурашка е момиче - не е!)
Хаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ей Банкси 30.08.2012 10:52:18 отговори + 0 0
Явно си от червената сган и лой, скрий се в кучи гъз и не замърсявай пространството с промитите си орални изхождания.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Банкс 30.08.2012 10:47:16 отговори + 0 0
След тази статия никога повече няма да отвория жалкото подобие не сайт "Катехизис". Вие и пуси райът сте за ГУЛАГ. Надявам се и в нашата България да започнат да се издават такива присъди за подобни "пусита" и жалки "журналисти" като вас!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 10:39:00 отговори + 0 0
Русия в политическо отношение винаги е била изостанала с векове.
Тия Pussy Riot не съм ги гледал и не се интересувам от тяхната музика, но заслужават аплодисменти за протеста срещу режима и КГБиста Пут/к/ин.
Ну Погоди не беше лошо и отново доказва къв деспот и мрак е в Русия. А ние в БГ-то сме огледало на Русия, за голямо съжаление...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Oreada 30.08.2012 10:27:58 отговори + 0 0
Добре,коментирам! ;Р
"Ну,погоди" е върхът и ми беше едно от любимите!И ако трябва да се забрани,значи трябва да се направи същото и с други анимации,защото също има насилие в тях. xD
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 10:21:49 отговори + 0 0
Всички русофили се изредихте да плюете Пуситата но елегантно ПРОПУСКАТЕ случката с Ну, погоди!

Хайде изкоментирайте и това моля ви се!
Правено през соца детско филмче през 2012 година се определя като филмче за възрастни.
Изкоментирайте де. Кажете че Ну, погоди е бездарно филмче и че някой тук не разбира
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Oreada 30.08.2012 10:17:03 отговори + 0 0
Ама че глупава статия. xD
"Тяхното провинение бе, че са участвали в митинг срещу президента Путин, изнасяйки концерт в църква в Москва."
"Митинг"?"Концерт"?Вие явно изобщо не знаете за какво става дума.
Поне така нареченият "молебен" да беше мелодичен и с интересен и смислен текст...ама не е.Да си го кажем - каките са бездарни.Нямам нищо против хората да се подиграват с властта (която и да е),защото управляващите винаги си го заслужават...но са можели да изразят недоволството си на друго място...не в църква...защото тя все пак няма нищо общо.Изобщо не съм религиозен човек и все пак смятам,че трябва да бъдат наказани повече заради оскверняването на храма,отколкото за глупавата си песничка против Путин.
ПП:Не мислете за Русия като за затвор,където никой няма право на нищо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 10:03:58 отговори + 0 0
Кометарите на повечето от вас ме убедиха, че освен, че сте човечета с отвратителен вкус за метъл, сте и социални "чалгари". Не разбирам какво правите в този сайт и защо се занимавате с тази музика, след като няколко крещящи млади жени в църква, една бременна, 2-3 чифта цицки и малко меки пениси в една стая ви спичат толкова. Рокът ТРЯБВА да е провокативен, чалгата е конформистка. Вие къде сте?
Заслужавате си всичк, което се случва с мислене подходящо за 1950-1960. Лошото е, че и аз ви газя в лайната.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 10:02:12 отговори + 0 0
20 години "демокрация" и половината ни народ е още с промити мозъчета
или май по-скоро е изобщо без мозък
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 09:57:30 отговори + 0 0
'Няма да се учудим, ако в скоро време в Русия се възроди и ГУЛАГ.'
Без коментар.
Кой ви натресе тая тъпа статия - ашколсун и машалла на тоз чиляк. Аферим
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 09:37:08 отговори + 0 0
wolf пак се изказа
явно и от журналистика разбира колкото от музика
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DICK RIOT 30.08.2012 09:30:49 отговори + 0 0
ДА-за Ну погоди!!! НЕ за ''PUSSY RIOT''... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vlady 30.08.2012 09:26:46 отговори + 0 0
Жалко, че закриха курорта Колыма. На тези пачаври щеше да им се отрази чудесно да посекат дърва или да копаят руда 15-20 години на чист въздух и природа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Явор 30.08.2012 08:55:27 отговори + 0 0
Църквата не е място за такъв разкрепостен протест. Най-малкото от уважение към руския народ, който и до днес е набожен. Оставете въобще Путин... Но пък две години затвор за това хулиганство е наистина строго наказание. 1-2 месеца принудителен труд в свинеферма биха били достатъчни на този етап. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 08:46:46 отговори + 0 0
Отвратителна измет са тия. Нали нямаше да обжалват?
Мръсна сган.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 30.08.2012 08:44:26 отговори + 0 0
Катехизис, ако имате претенции да сте каквито и да е било журналя, свикнете да си пишете публикациите от неутрална гледна точка.

Иначе тия не са никаква "дамска формация", тези са някакви пропаднали долни курвички. Не че защитавам путинщините, ама тия пачи изобщо не са някакви героини, каквито се опитва да ги изкара антируската пропаганда.

ПС: К_р за комунизма, к_р и за путин. К_р за тия оФСе няма нужда да казвам, те до скоро са го получавали в обилни количества.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 30.08.2012 01:32:46 отговори + 0 0
Комунизмът в БГ съсипа интелигентните способни и къдирни хора... Русия сега е комунизъм...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2012 01:31:10 отговори + 0 0
В Русия е комунизъм...зъл,строг и жесток !!! Някой,някъде беше написал,че"ТОТАЛИТАРИЗМЪТ НЕ ТЪРПИ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА"!!! Някога и нашите тъпанари,които бяха на власт се бутаха да ставаме на СССР 16-та репуплика.Още помня манифестовете и разни такива дивотии.Партии,като БКП,БСП И РАЗНИ ТАКИВА ТРЯБВА СЪС СТРОГ[СУРОВ]ЗАКОН ДА СЕ ЗАБРАНЯТ! ХОРА,КАТО ГОЦЕ ПЪРВАНОВ И СЕРГЕЙЧО СТАНИШЕВ ДА ИМ СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКАТА за разни далавери и тем подобни неща.Комунизмът в Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

глад 30.08.2012 01:23:36 отговори + 0 0
Една от най-смислените публикации в Катехизис, най-накрая позиция и то смислена такава! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2012 23:28:02 отговори + 0 0
вие по-долу сте просто ********
Белене за вас!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ro 29.08.2012 23:13:14 отговори + 0 0
Тия трябва да ги убият с камъни и да престанат всякакви толерасти и псевдо-демократи да ги изкарват героини. Бездарни мърли, дето не могат да блеснат по друг начи... айде мола ви са! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


... 29.08.2012 22:59:55 отговори + 0 0
Съгласен съм със Станчо. Изложихте се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станчо 29.08.2012 22:54:00 отговори + 0 0
НЕ се излагайте с такива статии. В интернет е пълно с клипове на тея. Правят оргии на обществени места с бременни жени, пъхат си сурови пилета както му е редът и всякакви други извратении. В Русия приемат религията по различен от останалия свят начин. Това че западните медии не спират да ни заливат с тор, не означава че в русия хората мислят така или иначе за случая с църквата. Москва не е Русия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анонимен 29.08.2012 22:42:23 отговори + 0 0
Нека погледнем у нас. Нищо чудно чалгата да се изучава в час по пеене, но песента,, Зайченцето бяло- цял ден си играло- в близката горичка- с една сърничка,, да се забрани. Ма откъде- накъде това малолетно зайче ще си играе по тъмно с някаква дашна сърничка... Това е толкова вредно! И това пъпчиво зайченце чело ли е книжката,, Кънчо готов,,,? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Morbid Angel 29.08.2012 22:25:15 отговори + 0 0
Ех , тази църква... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".