Синтезирано мнение на режисьора Стоян Радев за политическата ситуация у нас, което споделяме напълно

3 юли 2013, 22:20 ч. 387 / 8 0
пред./следв.
Днес, 3 юли, е 20-ият ден от започналите на 14-и миналия месец протести в София и цялата страна. Политиката не влиза в тематикита на нашия сайт, но ние сме преди всичко българи и след това - хора, занимаващи се с медия за рок музика.

   Досега подкрепяхме протестите пасивно единствено чрез заглавните снимки на профила си във "Фейсбук". От известно време обмисляхме как да изявим по-активна гражданска позиция, без това да е под формата на директна агитация. За щастие, докато мислим, протестите не само не стихнаха, но и набират нови сили. За щастие от една страна, от друга - за нещастие. За нещастие, защото това означава, че все още на власт е настоящото олигархично-мафиотско правителство. Правителство, в което в тройна коалиция са социалисти (бивши комунисти), етническа партия на турското/мюсюлманско малцинство и партия, дегизирана като крайно националистическа.
   Както се казва - Only in Bulgaria... България - където за всяка една, влязла в парламента политическа сила, е много по-важно да вземе и задържи властта, отколкото да отстоява залегналите в основата на идеологията й ценности. Защото, нали се сещате, че освен ако не ни нападнат марсианците, съюз между комунисти, националисти (били те и не съвсем такива) и мюсюлмани е немислим, неестествен, нечистоплътен и, меко казано, парадоксален. Не и в България...

   ...Можем да пишем по тази тема още много, но не това е целта на настоящата публикация. Докато се чудехме как да се изразим, наготово се появи възможност да ви покажем какво мислим и каква позиция заемаме. По-долу може да видите и чуете съвсем кратко (около две минути) видео, в което режисьорът Стоян Радев прави синтезиран анализ на политическата ситуация в Бълария в момента. Като българи и представители на вида homo sapiens официално и отговорно декларираме, че сме съгласни с всяка дума и твърдение, изказани от г-н Радев. Благодарим му за това изявление!

   И накрая - няма да отправяме каквито и да било призиви към нашите читатели. Нека те сами преценят и решат дали да излязат утре на площада.



София, антиправителствен протест
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".