Jari Maenpaa от WINTERSUN обяснява защо албумът "Time II" също ще закъснее

1 авг 2014, 10:58 ч. 576 / 7 3
пред./следв.

   Едва ли някой се е надявал втората част на чакания осем години албум "Time I" (2012) да се появи навреме, въпреки обещанията първо за 2013 г., а после - за 2014 г. Сега композиторът и мултиинструменталист Jari Maenpaa публикува обяснение онлайн, защо "Time II" ще закъснее за неопределено време. Може би някои си спомнят, че за първата част на албума липсваше подходящ компютър, сега пък няма подходящо студио и на Maenpaa се налага сам да построи такова, но липсват средства. Другият проблем е, че музикантът е инициирал кампания за финансиране на издаването на албума от феновете, но това противоречи на интересите на лейбъла "Nuclear Blast", с който Maenpaa има договор и реализира "Time I". Според Maenpaa,  "Nuclear Blast" не биха издали албум финансиран от феновете, освен ако не вземат част от средствата (около половината). Намесени са и високите данъци във Финландия и така не оставало нищо за студио и записи. Музикантът твърди, че има материал за пет дълги албума, но в създалата се ситуация не може да направи нищо. Обяснението завършва с послепис: "Трябваше да остана да работя в пощата."

wintersun

още за:

WintersunJari Maenpaa


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


портокала 1.08.2014 14:33:20 отговори + 1 0
Две карфици - едната черна, другата бяла, спорили коя е по-синя. Отишли да се посъветват при калинката и тя казала: Ами че аз нямам трактор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

асф 1.08.2014 14:20:40 отговори + 0 0
Прав си друже... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фасф 1.08.2014 11:13:56 отговори + 0 0
wtf did I just reаd? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".