Фронтменът на TAAKE в скандал със свастика, гонят ги от фестивали

26 мар 2007, 20:18 ч. 297 / 4 12
пред./следв.
Известният със снимката си с извадени полови атрибути по време на концерт фронтмен на TAAKE - Hoest забърка нов скандал през миналата седмица, излизайки на сцената с изрисувана на гърдите свастика. Последвалите обяснения, които групата трябваше да дава бяха само началото, а сега тя е лишена от участие на предстоящия "Tomahawk Festival", който ще се проведе на 31 март в Германия. Сред другите участници на събитието са KORPIKLAANI, ENSIFERUM, EPICA, DIE APOKALYPTISCHEN REITER, PAIN.
   Друг немски фестивал - "Party.San Metal Open Air" (9-11 август) също е изключил TAAKE от изпълнителите си, очаква се това да направят и организаторите на "Ragnarok Festival", който е в края на март.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 27.03.2007 14:59:30 отговори + 0 0
RANCID ANGEL OF DEATH ....FLYING FREE...

да бе той и Джеф Ханеман разправя ,че няма нищо общо с нацизма ,ама се знае какво ще стане ако беше развял тогава и той свастиката .буламач от еврейски организации щеха да доведат Slayer до унищожение...
все пак еВВРЕЙТЕ управляват света...все още
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

веном 27.03.2007 14:40:56 отговори + 0 0
тва за моторхед не е верно,кагато е бил млад леми деиствително е бил анархист,но след тва коренно е променил възгледите си,а ина4е в последно време излезе наи после наяве истината 4е нямаме ни6то об6то с славяните(което е изклю4ително логи4но) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rainbow Demon 27.03.2007 14:03:14 отговори + 0 0
KISS издават албумие си в Германия с променено лого защо в оригинал последните 2 букви приличат SS. Никой не го е грижа, че членовете на групата са евреи.

Според мен демострацията на такива символи не означава принадлежност към дадената идеология, а протест срещу това в 21ви век да бъде забранен какъвто и да е символ в едно претендиращо за напредналост общество.

Много от моите познати смятаха Леми за фашист преди да прочетът текстовете на Death or Glory и Orgasmatron.

Heavy Metal-ът се смята като нещо адски плоско отвън най-вече защото голямата част от феновете му го възприемат така.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

охо 27.03.2007 12:58:22 отговори + 0 0
Не ме учудва реакцията на немските организатори-в Германия са мнооого чувствителни та тази тема, а и тамошните метълни наистина не се кефят на подобен род измекярщини.Малоумното в случая че е се забранява демонстрирането на нациски символи, а но дришльовци като RATM преди време никой не им правеше проблем за пропаганда на комунистическия строй, който е не по-малко зле. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.03.2007 11:08:16 отговори + 0 0
Много сте "демократични" и "свободомислещи", ама нали не сте забравили от историята, че за нацистите славяните, каквито щем-не щем сме и ние са били долна сволч и са ги топели на сапун заедно с циганите и евреите...Смърт на фашизма-Свобода на народа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ZYKLON 27.03.2007 07:36:43 отговори + 0 0
абсолютно съм съгласен с първия анонимен.За жалост някои идеи остават неразбрани,или се тълкуват доста погрешно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 27.03.2007 01:56:55 отговори + 0 0
Тук не става въпрос само за забрана. В Германия металите не се понасят с нацистите и това дори е меко казано. Реакцията да ги изключат от фестивалите е точно поради тази причина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Majuna 26.03.2007 23:00:59 отговори + 0 0
Забранили у значи....... Скоро ще ни забранят да си обличаме и тениските на Cannibal Corpse, Slayer, Cradle of Filth (и някои други), защото са със порнографско, сатанинско или друго НЕобичайно съдържание.
Хвала на такъви ........ дебили!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.03.2007 23:00:48 отговори + 0 0
Браво!
не се шегувам.
но също така, след Втората световна публичната нацистка/фашистка и прочие пропаганда и символи са забранени законово из цял свят. А в Германия от комплекси ли какво ли, са страшно чувствителни на тая тема и законите им най-строги...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.03.2007 22:54:01 отговори + 0 0
Наименованието “свастика” идва от санскрит и означава благоденствие и късмет. В ранните арийски култове в Европа, запазили се до Християнизацията, това е символ на слънцето - слънчев знак. Почти всички европейски народи го използват - има го при древните елини като знак на Зевс (въпреки някои предположения, че той е зает по-късно, от малоазийските народи). Траките, римляните, германите (знак на слънцето и Вотан-Один), славяните също го използват (слънцето и четирите елемента, според някои тълкувания). Съществува и в българската традиция. При българите има три групи варианти - някои остатъци от траките, общославянски изображения и такива на българите, които графично и смислово се покриват с тези на скандинавците Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 26.03.2007 22:41:22 отговори + 0 0
пич, носи си черния анурак с нацистките лозунги и алабалата и до там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 26.03.2007 21:42:17 отговори + 0 0
демокрация.......голяма демокрация...не съм запознат с тая група,не съм я слушал,но все пак щом човекът си е фашист защо да не го показва?ами евреите те нали носят шапчици?защо на тях не им забраняват да показват,че са евреи?!
свастика!ми мн ясно,да няма тоя да си сложи звездата на Давид?!
музиката си е обвързана с политиката и държавното устройство.защо на пънкарите не им забраняват да носят анархистки тениски и не ги изключват от фестивали?анархията е 300 пъти по-зле от нацизма.все пак нацистите имат някакви креативни идеи,а какво имат анархистите-идеята за безнаказаност?по-добре е да убиеш 1000 евреина,негри,цигани,турци и прочее в името на някаква си раса,отколкото да се бориш за това хората да правят каквото си поискат без ограничения!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".