Бившите членове на STRATOVARIUS: "Tolkki бе задвижван от алчност"

8 май 2008, 01:09 ч. 449 / 7 4
пред./следв.
Бившите членове на STRATOVARIUS Timo Kotipelto (вокали), Jens Johansson (клавишни), Lauri Porra (бас) и Jorg Michael (ударни) разпространиха следното изявление по повод съобщението на Timo Tolkki, с което той обяви края на групата (прочети). Отново ще ви предадем текста преведен изцяло и без съкращения:

   Timo Tolkki публикува изявление на 2 април тази година. Останалите членове на STRATOVARIUS искат да изяснят ситуацията. Не можеш да спориш с някой за неговата представа за нещата, можеш само да обясниш различната си гледна точка.
   Конфликтите, раздорите, некомпетентността, напрежението, негативите, горчивината, враждебността, лошото музициране и отчуждението, описани от Timo не са реални. Той е създал собствената си реалонст от тези прости и болезнени за него факти:

   1. Мотивацията на групата намаляваше от 2004 г. насам.
   2. Медийния хаос през 2004-а доведе до загуба на доверието и уважението към него, както вътре в бандата, така и отвън.
   3. Лейбълът на STRATOVARIUS "Sanctuary" има сериозни финансови проблеми от 2005 г. Това ни накара да заведем съдебно дело в началото на 2007 г.

   Ако живееш живота си през очите на другите, да отричаш продажбите или видимата загуба на сила са резултат от дълбоко и болезнено самоунижение.
   Другите тъжни факти остават. Съдебния процес ни остави без възможност да направим нов албум, а и финансово затруднени. Основната мотивация на Timo бе алчността, не проблемите в отношенията или изкуството.
   През лятото на 2007 г. той представи демотата на STRATOVARIUS/REVOLUTION RENAISSANCE, които бяха изцяло финансирани и записани за "Frontiers Records", като подписа и споразумение за соло проект. Не е за вярване, но той обеща на "Frontiers", че може и еднолично ще прекрати дейността на STRATOVARIUS, докато работи с проекта R.R., поради маркетингови причини. В замяна на това, Timo е получил 154 000 USD. Той постъпи така зад гърбовете ни, докато бяхме заети с делото със "Sanctuary" и там имахме сериозни разходи. Той все още няма доблестта да ни каже какво е направил. Ние сглобихме картината от различни негови прес-съобщения и разпиляна кореспонденция по електронната поща.
   През октомври той ни изпрати имейл, в който казваше, че не иска да продължи - доста безлична постъпка, след като сме били 12 години в една банда. Той обясни, че е уморен от STRATOVARIUS и ще се съсредоточи върху неща като операта си. По едно време знаехче, че той наистина мрази да свири на живо. Не ни спомена нищо за сделката си с "Frontiers", която постави нас останалите пред сериозен финансов риск. Той поиска открито да не му отговаряме и да не се опитваме да говорим с него - нещо, с което всички се съобразихме. По-късно се опита да извлече полза от факта, че никой не се е опитал да се свърже с него.
   През настоящата година "Sanctuary" се съгласиха на споразумение, но единствено и само изявлението на Timo провали това и ни остави с дълг от 54 000 USD. Цялата загуба е около 346 000 USD. Нямаше друго обяснение за момента, който избра за изявлението си, освен глупавата вяра, че така ще направи промоцията на проекта си по-лесно. Това което направи, спрямо останалите, бе глупаво, егоистично и повече от разочароващо, след като всички стояхме рамо до рамо с него финансово през 2004 г.
   След това, изненадващо, през януари ни предложи да бъдем в ролята на наемници в R.R. (превръщайки го в запис на STRATOVARIUS) и да направим турне с Jari на баса. Очевидно, той отново имаше финансови проблеми след провала на оперния му проект. После бързо сам се отказа от идеята си.

   Накратко - няма такава история за скрито недоволство, водеща до мъдро решение, достойно за уважение. Това не е и история, плод на наивност. Това е историята на Фауст, история на лудост, на естествения и бавен упадък на една група, но с шаблонен край - историята на страхотен нарцисист, разорил и предал своите приятели от 12 години, които го спасиха няколко години по-рано.
   Надяваме се, че това хвърля малко светлина върху ситуацията. Извиняваме се ако е дълго за бизнес глупости или кратко за хумор или музика. За нас това бе тежък и разочароващ удар.

   Искаме да благодарим на феновете, които направиха така, че да си струва и, въпреки всичко, искаме да благодарим на Timo за миналото, хубавата музика и добрите моменти.

   Ние, останалите искаме да дадем ясно да се разбере, че се справяме добре и ще продължим да правим музика заедно, тъй като ни е грижа един за друг и за нашите фенове. Ние наистина имаме големи планове и в предстоящите месеци ще имаме някои много интересни новини.


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


golemagadina 9.05.2008 17:40:49 отговори + 0 0
Така като гледам и 4ета мненията... работата отива към нов реюниън... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.05.2008 15:41:28 отговори + 0 0
Да вземат изгонения от Соната Jani и ще са отново STRATOVARIUS. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

StratoBOB 8.05.2008 07:57:40 отговори + 0 0
Финалните думи ми харесата
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 8.05.2008 06:36:08 отговори + 0 0
Грозна картинка - една от най-добрите групи, а така да се плюят един друг. Само ми развалят мнението за тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".