Шест български банди свириха на третия пореден "Decadence Fest"

26 дек 2007, 23:47 ч. 292 / 8 0
пред./следв.
Датата е 22 декември. Мястото - "Зона 51" или просто "Зоната" във Варна, а събитието - третото поредно издание на станалия вече традиционен "Decadence Fest". Участие тази година отбелязаха шест български екстремни банди - НАЕМА от Добрич, SYMBOLIC и REICHSRADIO от Варна, DAMAGE EXTREME и SEVERIA от Бургас и добре познатите на всеки български дет/грайнд фен плевенчани ENTHRALLMENT. Този път присъстваха всички предварително обявени групи и бяха налице предпоставки за една истински брутална вечер.
   НАЕМА откриха концерта и удариха посъбралата се публика (приблизително около 120 човека) с техничарски дет/грайндкор и дълбоки гор вокали. Бандата се представи на ниво, въпреки доста позамазания звук на китарите. Мелето се заформи още в началото и достигна своята кулминация когато HAEMA забиха кавър на MORTICIAN, преминал без пауза в класиката "Raining Blood" на SLAYER. Много добро начало на феста от една качествена банда. След кратка почивка на сцената се качиха варненците SYMBOLIC, които нямаха проблем да раздвижат публиката тъй като са много добре познати на всички местни фенове. Групата свири от доста време затова и не беше чудно че забиха стегнато и без грешка парчета в традиционния за групата траш. Част от изсвирените песни бяха нов материал, предвиден за издаването на втория албум на SYMBOLIC (след дебюта "Mea Culpa" от 2006 година), който би трябвало да види бял свят към средата на 2008 година. Трети свириха най-непознатата група на вечерта - DAMAGE EXTREME от Бургас. Бандата демонстрира здрав дет метъл с два различни вокала и успя да поддържа високия градус на настроение в "Зоната". Дано скоро се чуе повече от тези момчета. Някъде към края на сета им се скъса кожа на касата което и доведе до допълнително забавяне. След като техническия проблем бе оправен, сцената бе заета от другата бургаска банда и единствените блекметъли на "Decadence Fest" - SEVERIA. Групата предложи дълги епични композиции, доста различни от всичко което беше звучало до този момент. SEVERIA определено са сработена банда и имаха силно присъствие на сцената, за което основната заслуга е на фронтмена им, бивш вокалист на DIABOLISM. Звученето им е близко до това на PRIMORDIAL и би допаднало на всеки фен на епичния блек метъл.
   Предпоследни бяха REICHSRADIO от Варна, които също са добре познати на местните фенове от многото си изяви в "Зона 51". Бандата размаза с агресивен бърз дет/грайндор, съчетан с коледни червени шапчици. Много стабилно и стегнато представяне което успя да размърда уморените вече хора в клуба. Дано групата успее да запише парчетата си и да представи пред повече хора истинската си сила.
   Финалът беше отреден за ENTHRALLMENT, които изцедиха и последните остатъци сила от публиката. Хората дивееха като за последно - танци, куфеене, стейдждайвинг... изобщо - "грайнд" веселба. Въпреки че свириха само с един китарист, ENTHRALLMENT не бяха изгубили нищо от здравия си звук и удариха с тежки рифове, картечни откоси и плътен грухтящ вокал. Всеки, който някога е бил на концерт на тази група, знае на какво са способни. Кавърът на SUFFOCATION с който завършиха, доуби публиката и беше един достоен край на цялото събитие.
   Накратко - и тази година имаше какво да се види и чуе, бандите и публиката бяха на ниво и веселбата се получи. Всеки, който не успя да посети "Decadence Fest 2007", има за какво да съжалява. До изданието следващата година, разбира се.


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".