Шумен дроун от KRALLAR преди EYEHATEGOD на 12 юни

8 юни 2015, 14:48 ч. 589 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Към специалните изненади, които от Rawk’n’Roll сме подготвили за вечерта на 12 юни, прибавяме още едно име към съпорта на слъдж легендите EYEHATEGOD. Това е drone/noise проектът KRALLAR, който ще открие шоуто веднага след отварянето на вратите и ще нагнети атмосферата за излизането на страхотните UPYR и THEM FREQUENCIES. Така вместо стандартния сет от селектирани песни преди лайва, от отварянето на вратите, до излизането на първата банда ще потънем в шумния мрак на авторската музика на KRALLAR.

KRALLAR експериментира с fuzz box-ове, китарен фийдбек, радио шумове и семплирани звуци. Последният му релийз е проектът “dying is an art” – 90 минути, в които тежки дроунове се преплитат с гласа на Силвия Плат, а главната тема е изкуството да изчезнеш завинаги. Проектът KRALLAR е създаден в началото на 2015 и зад него стои Шентов (ex-КПД-0, Kontingent Records).

Upyr са на сцена едва от 3 години, като за това време обаче се превърнаха в една от най-емблематичните банди в българския ъндърграунд. Силно концептуални и със солидно сценично присъствие, техните концерти са по-скоро мрачни ритуални откровения. Дебютното им демо "Altars/Tunnels" от 2013 им донесе признание от дуум и метъл средите далеч не само в България. Бандата е свирила с имена като Whitehorse и Windhand, а скоро чакаме и сплита им с австралийците Whitehorse.

Them Frequencies са на сцена от 2010 и млатят свиреп пост-хардкор/слъдж метъл, повлиян от имена като Converge и Mastodon. Групата е отговорна и за концертите на банди като Cancer Bats и Kylesa в София, а турнетата й в Европа стават все по-продължителни, шумни и успешни. Преди няколко седмици Them Frequencies издадоха втория си албум "Rise Then Fall", който излезе и като лимитирано винилово издание.

Jimmy Bower (китара, барабани в Down и китара в Superjoint Ritual) и покойният Joey LaCaze (барабанист на бандата, починал през 2013) създават Eyehategod в Ню Орлиънс пред 1988. Заедно с колегите и приятелите си от Crowbar, Corrosion Of Conformity, Exhroder, Acid Bath и Soilent Green са първата вълна слъдж метъл банди и налагат неповторимото мръснишко, кално и супер тежко луизианско звучене. Затова и сцената, която се ражда от рифовете и тътена на тези групи, носи етикета NOLA (New Orleans, Louisiana). Неслучайно това е и името на дебютния албум от 1995 на супергрупата Down, в чийто класически състав влизат именно хора от Eyehategod (Jimmy Bower), Crowbar (Kirk Windstein), Corrosion Of Conforimty (Pepper Keenan), Phil Anselmo и Rex Brown (Pantera). В България EYEHATEGOD идват в подкрепа на излезлия през минлата година едноименен студиен албум.

Билетите за концерта са в мрежата на Eventim на цена 30 лева, като в деня на събитието ще струват 40 [поръчай онлайн].

 

eyehategod



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".