THEM FREQUENCIES откриват концерта на EYEHATEGOD

22 май 2015, 14:29 ч. 641 / 7 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

От Rawk'n'Roll се радваме да съобщим, че българската хардкор бригада THEM FREQUENCIES ще открие концерта на слъдж пионерите EYEHATEGOD в София, който ще се проведе на 12 юни в голямата зала на клуб Mixtape 5. В рамките на по-малко от два месеца това е поредно излизане на Them Frenquencies пред родна публика. Групата съвсем наскоро издаде своя втори албум "Rise Then Fall", който излезе и в лимитиран тираж на плоча, с чудесен артуърк, дело на сродното им студио Brave Moustache.

Jimmy Bower (китара, барабани в Down и китара в Superjoint Ritual) и покойният Joey LaCaze (барабанист на бандата, починал през 2013) създават Eyehategod в Ню Орлиънс пред 1988. Заедно с колегите и приятелите си от Crowbar, Corrosion Of Conformity, Exhroder, Acid Bath и Soilent Green са първата вълна слъдж метъл банди и налагат неповторимото мръснишко, кално и супер тежко луизианско звучене. Затова и сцената, която се ражда от рифовете и тътена на тези групи носи етикета NOLA (New Orleans, Louisiana). Неслучайно това е и името на дебютния албум от 1995 на супергрупата Down, в чийто класически състав влизат именно хора от Eyehategod (Jimmy Bower), Crowbar (Kirk Windstein), Corrosion Of Conforimty (Pepper Keenan), Phil Anselmo и Rex Brown (Pantera). Сцената в Луизиана е супер сплотена, а бандите редовно си разменят музиканти и създават чудовищни странични проекти. И тъй като също като тях сме повлияни от ранните Black Sabbath, китарния риф, добрата бира и силното уиски, за нас от Rawk'n'Roll е огромно удоволствие да представим Eyehategod в България

Очаквайте съвсем скоро още интересна информация за концерта на Eyehategod. Билетите за концерта са в мрежата на Eventim на цена 30 лева, като в деня на събитието ще струват 40.

 

them-frequencies



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".