Симфоничната блек метъл група от Сибир WELICORUSS идва за концерт в София на 10 май

10 апр 2019, 12:14 ч. 527 / 4 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

След няколко години на трескаво съсредоточаване, примесено с редовни турнета из Европа, Welicoruss вече са готови да представят новия си албум "Siberian Heathen Horde", който абсорбира мрачната атмосфера на вещаещите лоша поличба дълбини на сибирските гори, жречески песни от древни цивилизации, забравени божества и скрити измерения! Този нов албум със сигурност ще промени виждането ви за групата и ще ви накара да погледнете на симфоничния блек метъл по съвсем нов начин, внасяйки на преден план нещо ново, прогресивно и експериментално. През четирите години, прекарани в Европа, Welicoruss са изнесли повече от 400 концерта, като някои от тях са на най-големите метъл фестивали (Hellfest, Made Of Metal, Wave Gothic Treffen, Ragnarok и др.) и са доказали статуса си на истински оригинална банда!

Подкрепа от родна страна ще окажат група Historian. Идеята за Historian се ражда спонтанно като соло проект, покрай един от множеството конкурси във форума за музиканти на metal-archives. През 2013 година са записани три песни, с които музикалният проект участва в годишния конкурс. Следва затишие, през което се раждат и част от песните за предстоящия албум. През 2017 година е сформирана и група в пълен състав включваща членове на групите Inspell, Axecutor, hereAndNow и From the Waters of Lake. През 2018 година групата предприема активно концертно участие - WoA Metal Battle, съпорт за Ghoatwhore и Батюшка и много съвместни концерти с групи от България. На 13/09 е издадено първото EP озаглавено "Scroll I - Perdition", в което са включени песни от създаването на проекта до наши дни. Тече усилена работа и по завършването на дебютния им албум.

Концертът е на 10 май в клуб Live & Loud на ул. Позитано 8 в София. Билети ще се продават само на място, преди концерта на цена 15 лв.

 

още за:

WelicorussLive & Loud
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".