Скандал проваля концерт на EUFOBIA и COPROSTASIS в Хасково

2 ное 2008, 10:55 ч. 434 / 8 25
пред./следв.
"The Other Side" разпространиха следното съобщение:

   Защо няма да има концерт на EUFOBIA и COPROSTASIS на 2 ноември в клуб "КДК"?
   Дивотиите на един "мeнаджер" или кой се прави на ощипана "компанъонка"

   Поводът да седна да пиша тези редове е повече от скандален. Проваленият концерт на EUFOBIA и COPROSTASIS утре в Хасково (02.11.2008) е нещо повече от скандал. Това е недопустимо и неприемлиево, и никой не би повярвал че е възможно, докато не се случи...
   Фактологията на събитията от този следобед е следната:
   Около 14 ч. на обяд [вчера] (01.11.2008) разбираме, че мeнаджера на клуб "КДК" в Хасково има желание да премести обявения за само след 30 часа концерт. Недоумявайки защо не може да се състои събитието уредено месец предварително и вече анансирано в медиите поискахме задоволително обяснение, което не ни бе дадено. Като аргумент за падането на концерта бе изтъкната единствено липсата на афиши разлепени из град Хасково. Въпросният господин не бил получил от нас афишите и за това решава да ни съобщи не кога да е, а в събота минути след затварянето на всички възможни пощи. Същата пратка е изпратена на 15.10.2008 и виждайки, че седмица преди концерта не е пристигнала той можеше да ни уведоми. Съвсем елементарно действие, при което препоръчания пакет щеше да бъде проследен от пощите и налице навреме за рекламната кампания от която клубът се нуждае. Друг е въпросът, че освен външна реклама събитието имаше медиен анонс и съответно достатъчно фенове щяха да го посетят. Как да им обясним сега, че ако няма афиши го няма концертът, който те са се готвили да посетят... Глупаво а?! Аз лично не бих се и пробвала да пробутвам такъв евтин трик, явно причината е във внезапно пробудилото се нежелание на собственика на клуба да има такъв концерт на тази дата. Следват часове чакане в неведение и безсмислени телефонни разговори, в които биваме помолени да изчакаме още малко... Защо?! Ами абсурният отговор е, че няма нает персонал за този ден, който на всичкото отгоре бил неделя... Ха?! Като си запазихме датата същият човек ни каза, че за екстремен метъл са само неделите. Та нима персоналът за уговорен от месец концерт се наема предния ден? Обяснихме му в прав текст, че сме планирали отпуски и наели микробус от седмици. А загубеното ни време и пропуснатите ползи... За него едва ли имат значение. Няма афиши – няма концерт. Май, че трябваше да се разходим до там и сами да си налепим афишите. А нямаше и да е лошо, и клубът да си отворим сами, и да сервираме напитките... При това положение можеше ли да повярваваме, че предложения като компенсанция концерт след 1 седмица ще се състои?! Май не!
   Както и да е, накрая в 19 ч. вечерта най-после окончателно бе решил, че концерт няма да има. Защо ни разкатаваше уж мислейки и търсейки варианти за провеждане на събитието цели 5 часа никой не разбра. Ако бе имал желание и намерение концертът да се проведе, щеше просто преди 10 дена най-късно да ни съобщи, че афишите не са пристигнали. Не го е направил просто защото не е имал желанието за това... И тогава питам защо като не искаш да организираш екстремни концерти, просто не го кажеш направо, а трябва да караш групите да минават през целия този ад и преди всичко да разочароваш местните фенове, за които тези редки събития може би са важни.

   Капка Васева (The Other Side)


Коментари   (25)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 21.11.2008 12:30:50 отговори + 0 0
Е вместо собственика на клюба да се нагъзи пред музикантите ,че му набиват 100 % печалба в мъризливата кръчма. Он им се прави. Жалко ,че са се набутали. Жалко.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Terminator 6.11.2008 20:27:40 отговори + 0 0
A be askuuu SUX Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Other Side 3.11.2008 11:50:40 отговори + 0 0
acid_burn, лесно да си анонимен и да обвиняваш че някой "миришел". както виждаш, нашето изявление е подписано и не се крием. както се вика, имаме и разписка от пощата и можем да проследим прословутите афиши дали са получени или не. ако имаш съмнения, че сме се отнасяли некоректно към групи, моля, дай факти, иначе: shut your mouth! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mrazek 3.11.2008 11:47:19 отговори + 0 0
Първо, да кажа, че аз не съм Капка. Въпреки, че съм в екипа на The Other Side, не съм писал това изявление, но напълно го подкрепям.
Второ, "manager" е чуждица и няма кой знае какво значение как се изписва. Проверка: "менажирам", не "менъджирам"... както и да е.
Трето, ... няма трето.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stormheim 3.11.2008 11:34:01 отговори + 0 0
@acid_burn съмнява ме да познаваш The Other Side, некоректно отношение към групите никога не съм видял от тях. Както казах преди, извади си малко главата от дупката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


acid_burn 3.11.2008 09:43:10 отговори + 0 0
Ок само казах, че познавам и 2те страни и явно имам причини да се съмнявам, че написаното по-горе е 100% истина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Corpse 3.11.2008 03:32:00 отговори + 0 0
"онзи който държи КДК е пич и не ми се вярва да се случи такова нещо по негова вина.." е тва вече не мога да го повярвам, че някой го е написал!!! what the Fuck??? кой ще седне да си скалъпва някви истории за някъф си мениджър от Хасково колко бил зле ако няма основателна причина за това??? въпросния тип е ****************!!! можеше в неделя да се обади вече като са тръгнали групите за натам да им каже, че няма да има концерт примерно. Тва е в шибаната ни държава - опитваш се да направиш нещо, влагаш средства и накрая някой ти се изсира в лицето. Такива мишоци като тоя не заслужават да имат нищо общо с музиката!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Crusader 3.11.2008 02:21:32 отговори + 0 0
Капка я няречи Мразек, а пък "менажера" селанин, и толкова... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Радо 3.11.2008 00:15:58 отговори + 0 0
В крайна сметка как се казва "менаджера"?

Да знаят хората, не за друго...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik_Priest 2.11.2008 23:30:57 отговори + 0 0
Еми явно всичко трябва да е DIY и дори феновете да си отворят кръчмите, че да имат групите надеждни сцени по градовете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 2.11.2008 22:43:39 отговори + 0 0
Анонимен - 2008-11-02 20:27:12
Информативно само да спомена ,че се пише "мениджър".



а ти май от сарказъм не разбираш, а?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.11.2008 22:41:52 отговори + 0 0
acid_burn, The Other Side миришат? Тоя от КДК бил пич? Ами като не е по негова вина, защо не се е обадил на време да откаже концерта или да се измисли нещо друго по въпроса? Такива са ми най-сладки, "пич е, не ми се вярва". Извади си главата от дупката и се огледай малко. Аман от унтерменш-и в тоя message board. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

acid_burn 2.11.2008 22:22:43 отговори + 0 0
Абееееее глупости, била съм в КДК и то на не един екстремен концерт/фест.. а The other side миришат, да не споменавам причини. Много обвинения, много нещо.. онзи който държи КДК е пич и не ми се вярва да се случи такова нещо по негова вина.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.11.2008 20:27:12 отговори + 0 0
Другият път, като ще пишеш толкова много неща,хубаво е да си оправиш граматиката и да се опиташ да говориш в едно граматично време.
Информативно само да спомена ,че се пише "мениджър".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mrazek 2.11.2008 19:41:40 отговори + 0 0
кой фест в ловеч? този, който организирах и не ми платиха за труда ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 2.11.2008 19:08:21 отговори + 0 0
Кой ви кара да свирите у хасккию бе тия селяндури освем маанета и чалга друго не са чували да им *********************
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mortician 2.11.2008 17:48:07 отговори + 0 0
Гого, не це ти не си от този вид състо, но това сигурно е за друга тема (феста в Ловеч за пример...)... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мразек 2.11.2008 17:06:10 отговори + 0 0
какви дговори? принципно събитиетоси беше обречно на финансова загуба. свири се от ентусиазъм. и да има договор? кой ще се разправя по съдилща? вместо енергията и средствата да се вложат в нещо позитивно. лично аз съм много скептичен към такива "участия", те нямат никакъв смисъл (
както и бях пасивен наблюдател на случващото се). но групите имаха желанието да свирят, съжалявам, че са разочаровани. такива "менажерчета" трябва просто да бъдат отсвирени. и местните фнове да зададат няколко въпроса към съответното заведение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.11.2008 16:50:02 отговори + 0 0
a някой може ли да каже, в България наистина ли още я няма практиката (независимо дали става въпрос за концерт на стадион, или концерт в мазето), всякакви такива взаимоотношения между клубни менаджери и банди да бъдат подкрепени със малък договор, подпис и т.н.? Не се ли правят официални документи в бг за такива неща, и просто като не си изпълниш задълженията, да си те съдят както трябва, или просто менаджера да бъде задължен да покрие всякакви финансови загуби на групата около неизпълнен концерт? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.11.2008 14:38:47 отговори + 0 0
клуба в Хасково е супер но човека който го управлява е ....... незнам как да се изразя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


бала ала 2.11.2008 14:10:12 отговори + 0 0
ала бала, въпросът е принципен. и един фен а е искал да посети концерта, групите щяха да си направт труда да се разходят. дадени са пари за афиши (в печатница), нает е бус, взети са отпуски (
(за понеделника). друг е въпросът, че някой не си е свършил работата или да се разходидо пощата да провери дали е пристигналапратката, или да си направи труда да каже, че не е пристигнала. бъди сигурен, че много повече от 20 души щяха да уважат събитието. толкова се канеха да тръгнат само от димитровград...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xaxa 2.11.2008 13:02:56 отговори + 0 0
Carnalsoul - 2008-11-02 11:11:33
Copro mafia

x2
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ала-бала 2.11.2008 12:16:41 отговори + 0 0
толкова дълго изявление и ядове за дето ще се съберат има-няма 20 металиста барабар с групите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gorgar 2.11.2008 12:07:44 отговори + 0 0
е такива "менаджери" съсипват метъл маниащината в страната... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Carnalsoul 2.11.2008 11:11:33 отговори + 0 0
Copro mafia Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".