След обвиненията към Marilyn Manson той звучи по-рядко по радиото, но дигиталните му продажби се увеличават

10 фев 2021, 08:26 ч. 706 / 4 15
пред./следв.

   Обвиненията в тормоз, домашно насилие и редица други непристойни и дори престъпни действия срещу шок-рок звездата Marilyn Manson, които бяха започнати от бившата му годеница Евън Рейчъл Уд, все още продължават. Сенаторка от Калифорния е изпратила и сигнал до ФБР за разследване на твърденията на предполагаемите жертви на музиканта.

   Албумите, песните и мърчандайза на Manson бяха премахнати от каталозите на настоящия му лейбъл "Loma Vista Recordings". Но това не е единственият начин на разпространение на музиката му. За седмицата, приключила на 4 февруари, парчета на Manson са пускани по-малко по радио станциите.

   Композицията "Don't Chase the Dead" от актуалния албум "We Are Chaos" (2020) отпадна от Топ 40 на класацията "Mainstream Rock Airplay", където бе 12 седмици, последно на 34-о място. В същото време обаче интересът към музиката на шок-рокера в дигитален формат расте. За същия период стриймингът се е увеличил със 7% на 6 млн. Дигиталните продажби отбелязват ръст от 40% и са 2000.

   На 6 февруари мениджърът на Marilyn Manson от 25 години насам - Tony Ciulla - обяви, че спира да работи с него. Музикантът бе свален от екран и от тв-продукциите "American Gods" и "Creepshow", сътрудничеството си с него прекрати и агенцията за таланти "CAA".

 

още за:

Marilyn Manson


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Петър Павлов 11.02.2021 10:28:42 отговори + 7 8
Хората, които веднага заемат страната на потенциалната жертва, разбират ли, че ако този подход на оклеветяване стане масова практика, утре могат те да се озоват на мястото на Менсън? В днешно време няма нищо по-лесно от това да скалъпиш компромат срещу някой. Но човек е невинен до доказване на противното в СЪДА, а не в туитър или фейсбук.

Ако е сгафил да си понесе последствията, ако не е, дано успее да осъди всички хора, които прибързаха да късат договори и да сипят обиди.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 10.02.2021 13:41:55 отговори + 6 9
Феникс на грил, зациклил си на думата,,опитност,, . Моята опитност касае само мен и аз имам сатисфекшън от нея. Би ли бил така добър да поясниш какво е твоето разбиране за ,,опитна жена,, . Понякога опитността е със знак минус... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 10.02.2021 11:51:59 отговори + 10 10
Я! Я! Я умниците, които говореха за "цензура" да видят тук! Постига се точно обратния ефект. Не просто "умници", а направо "гении" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 10.02.2021 14:27:44 + 6 8
А да бе, не беше ли ти геният, дето ми обясняваше, че продажбите нямат значение, само концертите, и ми вадеше разни табилици от 2013 година? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 10.02.2021 15:04:33 + 8 6
Явно много навътре си го приел, щом още помниш
Никого не съм казвал "нямат значение". Казах, че печалбите от продажби вече са много малки, а основните им приходи идват от турнета.
И я познай от 2000 дигитални продажби колко "много" е спечелил Менсън. Сигурно ще си купи съдебен имунитет доживот
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шушана 10.02.2021 10:07:01 отговори + 17 10
Интересно чие килимче ли е настъпил, за да излязат тия работи и да му секнат протекциите. Явно нещо е издънил... Като Менсън, че и по-лоши, има стотици, но няма да разберем за всички, докато са лоялни към тези, които ги пазят. На нас ни пробутват идеалистични глупости за права, недопустимо насилие и прочее, но какво се случва зад кулисите, можем само да гадаем. Според мен не е нищо хубаво. Просто понякога някой трябва да изгърми, за да спадне напрежението. Днес е Менсън, утре ще е друг. Жертвен агнец на тия горе. Също като Уейнстейн и Епщайн. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 10.02.2021 10:06:58 отговори + 10 14
Жертва може да се нарече жена,която е търпяла насилие в името на децата си, любовта си,работата си, заради покрив над главата си, глад... И дори в тези случаи има жени,които се спасяват или търсят начини.Дори и страхът от убийство или отмъщение не е способен да ги спре. Съчувствам на такива жени- преживели или преживяващи всички форми на скрито или открито насилие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


не знам 10.02.2021 11:53:06 + 11 10
Ново 5. Измисляме ново понятие за жертва. Не се хаби. Жертва е каквото ти кажеш, че е жертва. Не каквото пише в законодателството на която и да е държава Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 10.02.2021 12:39:31 + 12 8
Само недей да решаваш кой е жертва и кой не е, бива ли?

Понеже на мен все повече и повече ми се набива в главата представата за някакво неопитно деветнайсетгодишно момиченце, израснало с историите за рок звезди, които злоупотребяват с много по-млади жени, и решило, че това е нормално - понеже не е да са малко такива, за жалост. Стивън Тайлър, Джими Пейдж, Елвис Пресли, Джери Лий Луис...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 10.02.2021 13:21:27 + 8 8
Не решавам- пиша точно и ясно кое е за мен жертва. Във всеки случай не мога да приема за жертва някоя пъшкаща и оплакваща се след няколко десетилетия в социалните мрежи без доказателства. Това пък за групитата защо го пишеш нямам представа... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 10.02.2021 13:43:45 + 10 7
>>Не решавам- пиша точно и ясно кое е за мен жертва.
---
Демек решаваш.
И не е няколко десетилетия, не е в социалните мрежи, не е без доказателства, никой не пише нищо за групита... (Освен ако не мислиш, че четиринайсетгодишната Присила Ан Уогнър, която по-късно става Присила Пресли, е групи, нали...)
Да продължавам ли?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 10.02.2021 14:10:15 + 10 10
За Ариел може жертва да е само някой, чиято къща е в подножието на изригнал вулкан, в същото време върху нея е паднал Боинг 747, а преди това суша унищожила всички растения и животни. А пък по хората е тръгнала зараза от бубонна чума, като преди това са били осъдени на 10 доживотни присъди заради едно стръкче канабис в двора.

А чисто и просто Ариел, която не слуша Менсън и не го защитава, видите ли, е едно групи-уонаби, което толкова го е яд на истинските групита и жени на западни музиканти, че не дава думичка да се изрече срещу тях...

И сигурно това е оплакване в социалните мрежи?
https://www.instagram.com/p/CLDhrjyF_CM/?utm_source=ig_web_copy_link
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 10.02.2021 14:12:42 + 6 9
* под 'толкова го е яд' да се разбира 'изпитва адска и злобна завист' Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 10.02.2021 14:26:04 + 7 6
Ъхъ! За двама ме е много яд... Но си ги обичам платонично Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

СредноГорски Пътник 10.02.2021 09:48:43 отговори + 8 7
Не съм почитател на музиката му, но много мои любими хора на изкуството започнаха да стават жертви на подобни твърдения. За огромно съжаление това е бъдещето.. Революцията казват, изяждала своите деца.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".