Ясни са финалистите в конкурса на "Loop Elevation" за непопулярна българска група

21 апр 2011, 18:31 ч. 153 / 1 2
пред./следв.
Приключи първият етап на конкурса за непопулярна група, която ще вземе участие на "Loop Elevation". В рамките на един месец 312 групи и изпълнители от цяла България заявиха своето желание да участват на музикалното събитие, заедно със звездите от JAMIROQUAI, 30 SECONDS TO MARS, CYPRESS HILL, HURTS, STEREO MC’S, DOG EAT DOG и др. Стилoвете, в които се изявяват най-много банди и изпълнители у нас, се оказаха пауър и хеви метъл. Други предпочитани стилове от българските музиканти са ска и рага, които са призвание за близо 30 процента от кандидатите. Интересен е фактът, че в музикалното състезание нито един поп изпълнител не е изявил желание за участие. Въпреки, че конкурсът е за българска група или изпълнител, заявки за участие бяха получени от Македония, Румъния, Италия и Русия. От всички участници организаторите на "Loop Elevation" избраха 10 имена, които ще се борят за място на сцените на фестивала. Това са:
PORNOGRAPHIC MONSTER
BGZ
DA SMALL TRAGOEDIAZ
ВЯРА ПОПОВА
FUNKAROUND
DER HUNDS
SOUTHWICK
MACROPHONE
REGENKATZEN
BALKAN SCIENTIST DUB PROJECT
   Десетте групи са стилово разностранни като сред тях има джаз и фънк, алтърнатив, трип хоп и електронни формации. Подборът на кандидатите е изцяло съобразен с характера на фестивала и звездите от афиша. Вторият етап на конкурса ще се проведе в понеделник, 16 май, от 20:00 ч. в столичния бар "Radio Cafe". В него членовете на останалите български банди – ОСТАВА, TRI O FIVE, SEPUKO 6, MONYX и ODD CREW ще дадат своите гласове за един от 10-те финалисти. Освен участие на сцената на фестивала, победителят от конкурса ще има възможност да се изяви и в акустичен концерт, който ще бъде излъчен в програмата на новата българска музикална телевизия "T-Rock TV".

още за:

Elevation Festival


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Hunds! 22.04.2011 03:06:05 отговори + 0 1
Всички без DerHunds могат да си ходят! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доктор Джекил 21.04.2011 23:51:39 отговори + 1 0
Я,Макрофон били българи.....много съм зле Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".