Снимката на THE BEATLES на пешеходна пътека на "Abbey Road" навърши 50 години

8 авг 2019, 14:06 ч. 1517 / 12 10
пред./следв.

   Едва ли някой не е виждал или не знае кои са хората на снимката по-долу. Легендарната британска рок банда THE BEATLES - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison и Ringo Starr - пресича пешеходна пътека тип "зебра" на улицата в северен Лондон "Abbey Road".

   Фотосът служи за обложка на албума на групата от 1969 г. "Abbey Road". И макар в него да няма нищо специално или особено, той става почти толкова легендарен колкото са и самите Бийтълси. Причината е, че за пет десетилетия са направени вероятно стотици хиляди, ако не и повече, трибюти/римейк/копия/подобия и т. н. на тази снимка. Задръстванията в този район на английската столица са нещо обичайно именно заради множеството турсти и др., които искат да се снимат на същото място.

   Днес, 8 август, се навършват точно 50 години от заснемането на кадъра, като албумът THE BEATLES "Abbey Road" излиза на 26 септември. Мястото на снимката е близо до студиото на "EMI" на същата улицата, а на фотографа Iain Macmillan отнема по-малко от 10 минути да направи един от най-известните кадри в историята.

 



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


:-) 10.08.2019 08:23:07 отговори + 1 1
Тези коментари са доказателство, че като ви предпишат хапчета, трябва да си ги пиете, въпреки конспирацията на фарма. компаниите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тази снимка 9.08.2019 00:18:47 отговори + 2 4
е едно от доказателствата,че Маккартни е подменен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 9.08.2019 09:20:23 + 1 0
Ха-ха, айде сега човеко, пак ли с тия конспирации... Просто Маккартни в бързината е забравил да си обуе обувките ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 9.08.2019 09:38:08 + 0 0
И как точно това, че е бос е едно от доказателствата, че е подменен?
Кои са другите? Кога, как и с кого е подменен?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 9.08.2019 10:03:52 + 0 0
То според тия хора, които вярват в "теорията" за подмяната, именно факта, че е бос е най-голямото "доказателство", понеже в будистки, индуистки и всякакви други -истки религии когато някой почине и го събуват бос (или нещо подобно беше, не съм специалист в тия ми ти там езотерични работи ). На мен обаче ми е по- странно друго- ако все пак приемем, че е подменен защо тогава доказателство за това деяние е изтъпанено публично (на обложка на албум, който ще бъде видян от милиони хора). Не знам, нали целта на "подмяната" е именно никой да не разбере, че "оригинала" си има "двойник" ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тази снимка 9.08.2019 12:23:14 + 1 2
Няма да навлизам в подробности,защото ще отнеме страшно много време,но доказателствата са страшно много и ги има в албумите на групата.Разровете се,прочетете и ще видите.

"На мен обаче ми е по- странно друго- ако все пак приемем, че е подменен защо тогава доказателство за това деяние е изтъпанено публично (на обложка на албум, който ще бъде видян от милиони хора)."
Точно защото решението за подмяната е на мениджмънта,а не на групата,членовете и оставят скрити послания в албумите.Бийтълс са били огромен бизнес(и до ден днешен),така че да подменят мъртвия Маккартни е било по-скоро бизнес решение,и не е толкова невероятно,при положение че са заложени стотици милиони,дори милиарди.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 9.08.2019 13:25:47 + 1 0
Не знам, аз винаги подобни истории съм ги приемал като един вид "градска легенда", митология, която още повече засилва интереса и легендарния статус на безспорно една от най-великите и влиятелни групи в историята на музиката. Нещо като например историята, че ако грамофонната плоча с "Белият албум" (поне мисля, че за него ставаше въпрос, де ) бъде пусната отзад-напред и вътре могат да бъдат чути сатанистки послания... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тази снимка 9.08.2019 15:11:36 + 1 1
Ако погледнем по-глобално на въпроса,има резон в твърденията,че групата е проект на тайните служби и социален експеримент,измислен за разбиване на тогавашния морал и контрол върху масите,най-общо казано.Знаят се и някои фигури,които стоят зад проекта Бийтълс.Има разследвания по въпроса и т.н.Само така можем да си обясним и невероятния комерсиален успех на групата,сякаш е водена и насочвана от невидими могъщи сили,скрити зад кулисите.Не е сигурно дори и дали останалите членове на Бийтълс са истински,а не различни пионки,подменяни през годините.Има големи разлики в снимките на групата,като най-фрапиращи са при Пол,за него е сигурно,че не е един и същ човек.С което не искам да подценявам по никакъв начин музиката,която са създали,и влиянието им върху милиони фенове и групи след тях.Но точно това е била и целта на тези,които са ги създали.
Но,ако се замислим за т.н. градски легенди,всъщност много от тях почиват на реални факти,а официалната "истина" в много случаи се оказва лъжа,която прикрива фактите.Например гледах филм за Джими Хендрикс,в който категорично се доказва,че е убит от службите на САЩ,мисля че ФБР,заради връзките си с Черните Пантери.Хванали са го и са му сипвали вино,докато се задуши.
Морисън пък изобщо не е умрял във ваната,а е починал от свръхдоза в един бар в Париж,а после са го довлекли и са инсценирали всичко.Има свидетели,които разказаха всичко години по-късно.Когато на никой вече не му пука.Кобейн,Бон Скот,също много съмнения има...
Така че,истината за много неща излиза полека-лека,но трябва да мине известно време,защото в онзи момент е имало хора и сили,на които им е било изгодно да потулят нещата...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 8.08.2019 16:45:44 отговори + 8 0
Abbey Road е жесток албум! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 8.08.2019 14:29:20 отговори + 8 0
Баси съвпадението !!! Без въобще да го зная тоя любопитния факт, точно днес си облякох ( и в момента съм с) такава тениска на Бийтълс, където има вариант на обложката (на гърба са силуетите в черно на четиримата и пешеходната пътека, а отпред, на гърдите- силует на
голяма зелена ябълка и надписа "Аби Роуд" )... А, иначе- може би любимия ми албум на бийтълсите е излезлия 3 години по- рано "Revolver" ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".