"Sofia Metal Fest 2016" с първо подгряващо парти на 14 януари

11 яну 2016, 11:37 ч. 971 / 8 18
пред./следв.

Получихме следното съобщение:

Този четвъртък, 14 януари, в столичния бар Rock IT в 20:00 часа ще стартира първото подгряващо парти за SOFIA METAL FEST 2016. Очаква Ви предимно музиката на групите, които ще видим на първото издание и кратка томбола с тематични награди. Около 23:00 часа ще ви кажем какво-защо-кога-как идея-фестивал-групи и ще разберем кои са няколкото тениска-парчебилет щастливци от томболата.

Вход свободен!

SOFIA METAL FEST ще се състои на 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“. Събитието е от типа "фестивал на закрито"(Indoor fest), а в съчетание с функционалността на мястото на провеждане освен разнородни и разностилови групи ще предложи и друг тип забавления нетипични за този формат. Организатор са BGTSC.

В двата дни ще видим минимум 10 групи, като обявените до момента са :
- KREATOR са една от най-мощните групи с най-силно сценично присъствие, въпреки своята почти 30 годишна история! Те ще закрият фестивала и програмата на 10 април;
- PARADISE LOST, британските метъл легенди ще закрият програмата на 9 април;
- POWERWOLF – Най-успешно развиващата се немска power metal група с първи (хедлайнерски!) концерт на Балканите и 90 минутно шоу точно преди KREATOR;
- FINNTROLL – Финландските веселяци за първи път у нас на 9 април.
И четирите групи ще се представят с пълни концертни репертоари!

Билети се продават в мрежата на Eventim в цялата ни страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени у нас са магазините на Orange, Пикадили, Germanos, Technopolis, бензиностанции OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.

До 14:00 часа на 18 декември цената на фестивалния билет бе 100 лева, като в момента и до 31 март включително цената ще е 120 лева.

От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14 годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет! Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст, трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!

Предстои Ви да посетите едно по-различно събитие с KREATOR, PARADISE LOST, POWERWOLF и FINNTROLL на една сцена!  Местата се ограничени, за това и  препоръчваме навременното закупуване на билети!

 

smf2016_warmup

още за:

Sofia Metal FestBgtsc


Коментари   (18)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мазна баничка 13.01.2016 11:14:30 отговори + 5 0
Много неграмотно анонсиране, чак се потресох. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 11.01.2016 18:54:38 отговори + 1 1
Нямам идея .. ще се разбере .. може и да не съм прав, но така мисля Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 11.01.2016 17:08:21 отговори + 9 6
Много ме кефи как няма еднодревни билети .. защото е ясно че само в един от дните ще има голяма посещаемост .. за това трябва да се цакат хората с двудневки .. Running Free Fest и тва е .. момчетата от Metal Force ще пуснат нормални цени сигурен съм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHead 11.01.2016 17:19:57 + 2 8
Ти на кой ден залагаш? Питам защото до тук за мен са равнопоставени.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mmmm... 11.01.2016 16:35:04 отговори + 11 2
Ми, честно казано предпочитам 10 пъти повече да отида на Unleashed , които дори ще идват за 1 път, отколкото на това, дето го наричат фест, с хедлайнери, идвали 10 пъти, всяка година(поне едните) . И обявени засега още 2 дето според личното ми мнение не струват хич. А пак честно казано съм фен и на ПЛ И на криейтърите. Ама не предизвикват никакъв интерес за концерт, щото съм ги гледал, и то повече от веднъж. А като сложиш и цената... Пак казвам, че ако бяха си разделили дните, нямаше да е толкова проблемно.
Колкото до това кой какво може да си позволи и какво не, не е въпросът тук. Въпросът е че така и не са научиха, че ТУК е така, парите са проблем, за 90% от населението, и ако искат да правят бизнес, и то успешен такъв, трябва да се съобразяват с положението и с възможностите/покупателната способност на групата, към която е ориентиран бизнесът им. А тази група е доооста малка. Инак...ми, да си припомним какво стана с бек-овете, примерно. А пък малките въобще да не ги споменавам...
Обективно погледнато 120/140 кинта за 10 групи (ако и 10-те са чужди) не е толкова много. Проблемът е, че липсата на възможност да се избира, ако човек има интерес към 1 от дните, илки и към 2-та. Да си пуснат билети за 1 ден на сносна цена - 60/70 кинта и сигурно ще имат и повече печалба.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHead 11.01.2016 17:12:59 + 2 9
Как като фен на PL и Kreator интереса ти към банда с 2 песни на кръст е по-голям? А идват по 10 пъти защото има кой да ги гледа Иначе не могат да си го позволят и не могат да спестяват са различни неща. На който му се ходи на яко събитие да спестява, който не може да спестява да ходи да гледа начинаещи или изостанали банди за по 5 лева. Елементарно! Предпочитам билета да е по-скъп, но събитието да е по-добро. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mmmm... 11.01.2016 17:28:21 + 7 2
Ами, ясно съм написал защо бих предпочел Ънлийшд. Две песни, ама според тебе...Това повече няма да го коментирам. Както и наивното изказване за спестяването...
За дадено събитие се съди дали е яко или не, след като се е провело. Елементарно!Това за начинаещите или изостаналите групи доста могат да го отнесат и за ПЛ или Криейтър.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHead 11.01.2016 17:50:50 + 2 8
Последното за Pl и Kreator не го разбрах, ако не беше казал, че си им фен щях да си помисля, че ги принизяваш. А за всичко останало си е твой проблем. Миналата година съм ходил на около 50 концерта и 5 фестивала благодарение на това, че спестявам, а не на това, че си купувам промобилети, за това няма нужда от определения. Иначе за мен този организатор е символ на коректност и добра организация и приказката да отмине пък тогава да му мислим не е на място. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mmmm... 11.01.2016 18:07:22 + 6 1
Въобще не ги принизявам. Но доста хора биха го направили и го правят. Принизяваш ти. Както го направи с Ънлийшд, явно без да ги познаваш като група и значимостта им за стила и метъл музиката като цяло.
Аз не говоря за собствени проблеми тук, опитвам се да гледам обективно на нещата. Ами педстави си, защото явно иначе не схващаш, че много народ не може да спества в тия времена в тая дупка. Нещо по-съдържателно от приказките за организатори и организации не можа ли да представиш? Защото далеч не е така според мен. Но всеки си има мнение.
Както и да е, не ми се занимава повече. Всеки може да решава и избира.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHead 11.01.2016 18:23:56 + 2 7
Не съм искал да принизя Unleashed, но в сравнение с Kreator и Paradise Lost са точно като банда с 2 песни. Имаме различни мнения и разбирания за живота и както аз (може би) не познавам добре въпросната банда така и ти явно нямаш наблюдения върху организатора. И за мен спора е безсмислен. Край. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Toad 11.01.2016 13:36:31 отговори + 9 3
Оф иска ми се да дойда на партито, но тая бояджийска чалготека не мога да я понасям. Сигурно между Kreator и Paradise Lost ще ни пускат AC/DC, RAMMSTEIN, METALLICA, PANTERA и Момичетата на пилон , за да не си загубят постоянната клиентела.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MetalHead 11.01.2016 13:23:02 отговори + 4 14
Според мен интереса към фестивала е достатъчно голям. Това, че някои хора не могат да спестяват или не могат да си го позволят си е техен проблем Аз виждам до тук 4 концерта на 4 яки банди, а 2 от тях са ми любими. От тук натам каквото дойде все е добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 11.01.2016 14:06:33 + 8 3
Няма да обсъждам финансовото състояние на населението, но е ясно, че ако от някое семейство искат да отидат дори двама, става доста дебело. Освен това, има и много други концерти. Цената евентуално става горе-долу за хора, които ходят на 1-2 концерта годишно. Така че пускането на еднодневни билети би било разумно, справедливо и какво ли още не. Надявам се организаторите, които досега са се представяли много добре, да премислят и да пуснат еднодневни билети. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nerd 11.01.2016 15:12:45 + 4 12
За това е фестивал, а не два концерта. Само у нас има еднодневни билети. Който не може - не ходи.
Ако беше всеки да може да си го позволи сигурно щяха да го направят на летището, а не в малката зала.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 11.01.2016 17:18:15 + 6 3
Nerd, пишеш абсолютно неподготвен, еднодневни билети и билети за разни комбинации от дни има на много фестивали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mmmm... 11.01.2016 12:30:25 отговори + 12 4
Пф, заиграфки, заиграски...
Ако бяхте пуснали билети за дните поотделно с нормални цени, всичко щеше да си е ок и сигурно щеше да има почвече интерес от страна на хората. Ама неее...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

11.01.2016 12:31:11 + 3 8
*заигравки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mmmm... 11.01.2016 16:44:17 + 3 3
Aз си отбелязах грешката със звездичка , бе, хихи, ма не сложих ник. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".