Софийският клуб "Terminal 1" затваря на 1 януари 2023 г.

16 ное 2022, 17:42 ч. 2418 / 10 3
пред./следв.

   На официалната Фейсбук-страница на софийския клуб "Terminal 1" от вчера вечерта може да бъде прочетено съобщение, че заведението затваря врати от началото на следващата година. Това се случва около девет лета след откриването на клуба, стопанистван от "Строежа" и негови партньори. Изявлението е както следва:

Финалът е на 31 декември 2022 г.!

Изненадата не е приятна. Тъжно ни е да съобщим, но се налага клуб "Терминал 1" да затвори врати веднага след Нова година, на 1 януари 2023 г.

Причината е, че изтича договорът със собствениците на сградата и по-специално с посредниците от ресторант "Кюфтетария", които държат дългосрочно помещението, но вече имат други планове в какво да се превърне то. Въпреки интензивните преговори, не успяхме да удължим договора си само по наше желание. Вече близо девет години клуб "Терминал 1" е възлово място за нощния и изобщо за културния живот на София, както и неизменна част от колорита на столицата ни. Локацията е разпознаваема под това име повече отвсякога. Не сме инфомирани какви са новите планове за мястото, но си тръгваме с достойнство и с удовлетворение от свършената през годините работа, при това в най-успешния сезон на "Терминал 1" от създаването му насам. Клубът се радва на добра посещаемост и предлага разнообразна и качествена програма - малко е жалко, че прекратяваме дейността му в момент, в който сме в топ форма, но може би пък така е най-добре да приключи една такава история!

Споделяме напълно открито, че нямаме други разногласия и през годините сме проявявали нужното уважение към нашите наемодатели и собственици на сградата. За да няма излишни спекулации, ще добавим и че нямаме абсолютни никакви финасови задължения нито към тях, нито към държавата - напротив, смятаме се за напълно коректен, лоялен и добронамерен наемател, партньор и данъкоплатец. Дори повече от това. Но амбициите и решението на оторизираните представители на собствеността е да продължат в своя посока, а клуб "Tерминал 1" да прекрати дейността си след Нова година и да се изнесе. Правото е на тяхна страна. Нашата съвест е напълно чиста, а ангажиментите ни досега - перфектно изпълнени. Искрено им пожелаваме успех, като се надяваме да се помни с добро и с усмивки съществуването на "Терминал 1" на тази локация.

Благодарим на съдружниците в клуба и на целия ни страхотен екип, на външните подизпълнителски компании, с които сме си партнирали, както и на всички, които са работили в "Терминал 1" пряко или косвено от основаването му през 2014 г. досега. Признателни сме на хилядите посетители и стотиците артисти, изпълнители, промоутъри, с които имахме щастието да осъществяваме събития в клуба. Надяваме се и вие да запазите добри спомени от престоя си в "Терминал 1"!

Вярваме, че още с основаването си през февруари 2014-а година внесохме приятна промяна в клубния и събитиен живот на София и страната и успяхме да поддържаме високо ниво и до ден днешен в продължение на близо 9 години. Наложихме немалко нови тенденции. Дадохме възможност на доста групи, изпълнители, диджеи, организатори да развият своя потенциал, за колаборациите с които ние също се радваме. Следата вече е оставена.

Пазете любимите си клубове!

Хората правят клубовете важни, не помещенията.

Наслаждавайте се на прекараното време там!

Посетете последните събития в "Терминал 1" до края на годината!

Ще си ги осъществим с най-голямо удоволствие. Ще отпразнуваме всеки един ден от този финален месец и половина до Нова година! Бъдете с нас!

И както споменахме, намираме се в най-добрата си форма, така че нищо не се знае... Може би по-доброто десетилетие предстои?!

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


...реално 16.11.2022 20:55:34 отговори + 9 11
...преди да стане Терминал беше много по-луксозно - с лазери, пушек машини, меки сепарета и т.н. Беше дискотека Escape за диско, електронна музика и т.н... Да, не беше място за концерти, но беше далеч по-пипнато и уютно. Аз съм ЗА да се премести някъде, да има рок и метъл, но по-хубав интериор да има. Човек ако излезне да изхарчи някой лев, да почувства, че си заслужават парите, които е изхарчил. Успех в клубовете за напред и пожелавам поне 5 пъти по-хубаво място и 10 пъти по-качествено обслужване.

Ценител Ценителов
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gabberizmo 17.11.2022 11:13:08 + 7 6
Я си ходи по мазните супер луксизни чалготечки и не се занимавай с клубния живот на София защото от километри си личи колко си запознат. Терминала си беше топ местенце и интериора му е точно това което трябва да бъде. Който иска нещо нещо по пипнато да ходи да върти мазни гюбеци и да хвърля салфетки по чалготеките. На нас меки сепарета и лукс не ни трябва. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sixxx 16.11.2022 17:52:55 отговори + 12 4
Жалко. От най-яките места в София е. 90с кидс партито е култ. Дано да го отворят някъде другаде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".