София, 16 май 2008 - KISS gave Rock'n'Roll to us

17 май 2008, 00:04 ч. 2554 / 20 117
пред./следв.
Прекаралите лудо-младите си години по времето на социализма свързват името KISS със символа на свободата. Свободата да бъдеш такъв, какъвто си, да се обличаш (събличаш) както (и когато) поискаш, да пиеш силен алкохол, да слушаш силна музика, да обичаш силно и да живееш силно.
   Да купонясваш цяла нощ и да забиваш як рокендрол цял ден… Или май беше обратното.
   Че KISS са легенди на рока, чието шоу задължително трябва да се види и чуе на живо знаеха всички около 12 хиляди зрители, събрали се в душния петъчен ден на стадион "Академик". Имаше четиригодишни деца с изрисувани в стил Starkid муцунки, седнали на раменете на татковците (също гримирани). Имаше хора с посивели коси и блеснали очи. Дали си припомняха символа на свободата или просто се радваха, че дългоочакваният концерт на любимата група най-сетне ще се случи. Бляскавата кариера на една от най-шеметните американски рок групи започва преди юбилейните 35 години и подчинява три поколения меломани. Няма момиче, което да не е зяпвало (замечтано) пред изплезения кравешки език на Gene Simmons. Няма човек, който да не усетил "нещо" при първия си досег с KISS – имиджово и музикално. Това "нещо" се казва ВЕЛИЧИЕ. Защото KISS са велика група.
   И ще останат най-добрият пример не само как гениалната имиджова стратегия може да гарантира 100 милиона продадени албуми, но и как 35 години след Началото музикантите могат да бълват същото вдъхновено, откачено, гръмко и убийствено пироманско шоу, давайки на феновете си това, което искат – любов и здрав рокендрол.

   Тук е моментът (да, в началото) да поздравим "Balkan Entertainment Company" за добрата организация на първия си голям стадионен концерт за годината – пропускателната система бе на ниво и всички зрители успяха да влязат на терена и седалките в умерен толеранс преди началото на шоуто. Бирените щандове бяха достатъчно (макар тоалетните да бяха повече, слава богу), във въздуха витаеше предусещане за чудесно шоу. И се оправда.

   В 19:20 ч. на сцената излязоха подгряващите CINDER ROAD - симпатични младоци, свирещи не особено оригинален тийн пънк с прикърпени блус и рокендрол сола. След като позабавляваха публиката над половин час, момчетата безцеремонно слязоха от сцената и се смесиха с тълпите около пулта, за да изгледат шоуто на спокойствие. Никой не ги разпозна. Хората чакахa KISS.

   Радостен рев се надигна от тълпата, когато дойде типичната за "Академик" гледка на групарите от KISS, които излязоха от караваните на 30-ина метра зад сцената под пълна видимост от трибуните и дори помахаха на приветстващите ги фенове, докато се приближаваха към началото на спектакъла си.
   Огромен транспарант с надпис "KISS" бе опънат пред сцената, докато музикантите заемат местата си и в миг те се появиха сред пиротехнична феерия. KISS на българска сцена – сбъдната мечта за всички нас! Първите няколко песни ехтяха в неуместния здрач на дългата пролетна вечер – сякаш денят никак не бързаше да си отиде и да ни остави да се насладим отначало на пълната огнена мощ на KISS - фойерверките, изстреляни в нощта.
   Най-накрая мракът се спусна и бе прорязан от огнените езици, оповестяващи "Hotter than Hell". Невижданото пиротехническо шоу наистина нажежи стадиона като адския заден двор – без съмнение това бе "най-огненият" концерт, провел се в милата ни татковина.
   Paul Stanley взимаше микрофона между парчетата, за да обяви, че "Sofia Rocks!" и да се закълне с ръка на сърцето, че сме най-шумната тълпа, пред която са свирили.
   Хайде сега, не сме толкоз наивни, но става едно мило…
   Каза, че са очаровани от първия досег с нашата публика и държава (сякаш са две различни неща…). Играеше си да дирижира скандиранията на публиката и непрекъснато повтаряше колко ни обича. Какво повече може да иска човек? Тълпата му отвръщаше със същата безрезервна любов. Въобще, любовта бе във въздуха. Заедно с езика на Gene Simmons.
   Последва "She" от легендарния първи "Alive", комбинирана със соло на Tommy Thayer. Китаристът украсяваше режещите импровизации с огнени кълба, изплюти от грифа на китарата му, които избухваха във въздуха като мини заря, за тотален възторг на публиката.
   Тук е моментът да се отбележи професионалната и прецизна режисура на пиро-ефектите на бандата. Мощните огнени езици и избухващи ракети в рамките на сцената се разтваряха сякаш по чудо на сантиметри от колоните и прожекторите, миг преди да ги пометат.
   Последва соло на барабанистa Eric Singer, който единствен гостува у нас за втори път – първият му концерт на софийска сцена бе с групата на Alice Cooper през 2000 г.
   Основната част на концерта завърши с "Rock And Roll All Nite" (и космически ракети и пламъци от сърцето на ада, разбира се). Някои от нас може би се почувстваха разочаровани, но просто не знаехме какво ни очаква.

   Сред бляскавата покана на огромното неоново лого насред стилизираната като тон-колона сцена KISS излязоха за може би най-дългия и задоволителен бис, който може да се очаква от техен концерт. Последваха все високо-каратови хитове, на които публиката направо пощуря. "Shout It Out Loud", "Lick It Up", комбинирана с мотив от класиката на THE WHO "Won't Get Fooled Again". Класически етюд на Gene Simmons, включващ най-доброто от демоничния му персонаж, изплюване на кръв и облизване на веждите. "ОК?!" - изръмжа той и закова класиката "I love it loud". "OK!!" - крещяхме ние. Идеята на KISS за тазгодишното турне - да оставят най-големите си хитове за накрая се оказа повече от успешна – атмосферата се нажежи докрай и всички се забавляваха, без да могат дори да си поемат дъх. Последва изпълнение на радио-хита "I Was Made for Loving You", изпят заедно с публиката, през която в този момент сякаш премина обща тръпка. В личен план, тоест за мен, една от основните причини да заобичам KISS бе гласът на Paul Stanley – силен, висок и чист. За съжаление (и както винаги) годинките са оставили вехнещия си отпечатък върху гласните струни на Paul и височините, които той взимаше сякаш с надменна лекота в студийните и лайв записи от 70-те и 80-те и в студийните през 90-те, вече са недостижими. Може би затова не чухме на живо най-сериозните вокални предизвикателства от Кисографията – изключителните "Sure Know Something", "I Still Love You", "Forever". Но, все пак, Stanley е на 56 години и самото му присъствие и осанка са достатъчни за едно добро шоу. Публиката така или иначе си изпя припевите.
   Следващата песен бе любимата ми "Love Gun", чието изпълнение за съжаление не чух в детайли, защото я крещях до забрава. Съжалявам.

   Това фантастично шоу бе завършено с ударно изпълнение на "Detroit Rock City" и огнени змии в небето. А докато блестящите опашки на фойерверките се разтапяха в освежаващия ръмеж, ние се чудехме не можеше ли да слушаме "Rock and Roll All Nite"….
   And party every day!

















Коментари   (117)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


THE CHILD OF DEVIL 19.10.2009 14:12:53 отговори + 1 0
беше адскжестоко шоу само дет накрая един ме яхна на конче кат виде колко се кефя xD (rock) ROCK ON ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ppepyno 21.05.2008 13:56:55 отговори + 1 0
Размазващо, просто нямам думи.Ходил съм на доста концерти в чужбина ,ама такова нещо не бях виждал.И за тези които критикуват звука ще ги посъветвам да отидат на концерт на Motorhead. Обичам ги ,но на концерт не се разбира почти нищо,така че който иска да разпознава нотите да си стои в къщи,на концерт се ходи заради купона и шоуто, а пък KISS ни предложиха по 1000% и от двете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джийн 20.05.2008 10:48:46 отговори + 0 0
И ТУК БЪЛВАХ ОГЪН! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.05.2008 15:36:49 отговори + 0 0
цитат;"ГЛедах клпичета от германия, където Пол е летял и появяването им е доста по ефектно от при нас, това нз на какво се дължи - пари? няма ли са време за сцената??"

Не само,че Пол е летял,ами и Джин е бълвал огънОще след Мюнхен писаха,че Пол го е налегнал бронхит,а Джин има здравословни проблеми.Това е причината и във Верона и във Виена,а после и у нас да съкратят сет листа
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Row 19.05.2008 12:20:13 отговори + 0 0
Концерта беше супер! Очаквах шоу и го получих! За кристален звук и перфектни вокали обикновено не ходя на концерти, а си пускам албуми. А на недоволните ще кажа, че на 4-тата и 5-ата снимка /отгоре надолу/ много ясно си "личи, че не им е било кеф". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


books 19.05.2008 11:16:44 отговори + 0 0
Престанете да говорите глупости за концерта. Аз не съм супер фен на КИС, но те са направили страшно много за рок музиката и отидох да видя едни истински велики рок-звезди. Товя е живо изпълнение и винаги може да има някакви проблеми на моменти със звука или нещо друго, но това не променя нито музиката им, нито шоуто. Впечатлен съм адски от концерта, а разбирачи и вечно мрънкащи същества - винаги и в огромни количества. Аз бях там, гледах ги от 5 метра и беше страхотно. Наистина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.05.2008 10:32:37 отговори + 0 0
30 метрова платформа нямаше, ма имаше 3 метрова такава >: )
То нямаше и как да има де тия 30 метра трябваше да влязат в трибуните...
ГЛедах клпичета от германия, където Пол е летял и появяването им е доста по ефектно от при нас, това нз на какво се дължи - пари? няма ли са време за сцената??

УУуу Got To Choose!!!

!..! I Pledge Allegiance To The State Of Rock and Roll !..!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mogul 19.05.2008 10:15:38 отговори + 0 0
Какво да кажа...просто Велик концерт и в днешно време за един концерт не е важно да бъде посетен от десетки хиляди хора или от 15 000 както в случая,важното е че се раздадоха до край и то от сърце!Единствено останах малко разочарован че ни спестиха малко от шоуто си защото бяха обещали да има специална сцена за Пол Стенли на 30 м от основната а нямаше такава,отделно Пол Стенли е имал бронхит от някокло дни и за това гласа му не беше на ниво но на кой му пука,важното е че се разбихме!Сигурен съм че този концерт ще остане като един от най впечатляващите провел се някога в БГ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Glam Fan 19.05.2008 10:11:00 отговори + 0 0
За изпълнението на KISS нищо няма да кажа. Беше неописуемо!
Много голямо евала на Balkan Entertainment Company! Такава добра организация не бях виждал. Свалям им шапка.
12 000 ми се вижда малко за всичкия този народ. Не е чудно, че не могат да ги преброят - за Twisted в различните медии цифрата варираше от 8 до 15 хил.)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 19.05.2008 10:07:10 отговори + 0 0
Колкото до коментарите на Мартин и някви други който не са ходили на концерта няма какво да ги коментирам направо смешници.Концерта си беше велик и това е. Глупости говорят само тези който не са ходили и видяли какво се случи на концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


boodoom children 19.05.2008 09:25:32 отговори + 0 0
Концертът беше направо разчепващ.Сцената , пиро ефектите, песните, групата нямам думи направо това е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДЖЕЙМС 18.05.2008 22:55:35 отговори + 1 0
Абе,кви са тея романи,бе,да ге?Тука са се изказали хора със изключително сериозни и дълбоки ментални проблеми,с ясно изразена шизофрения!Ама само как сичките ги разбират тея музики бе,да ге!Леле майко мила-нямах представа,че от 105 коментара,95 са със силен професионализъм,и направо смазващо познание по музика,вокали и сценично поведение!Това са КИС бе-ще си правят каквото си пожелаят,щото са ТИТАНИ!Ама се завлекохте на концерта,нали?А,после-не ви било впечатлило чак толкова!Хубаво-погледнете нещата от този ъгъл-Кис нищо не струват!Старци и смешници.Ама ви зеха паричките,паричките на вечно недоволния БГ гражданин,който знае само да мрънка и си е отделил от залъка-от леба и компирите-да отиде на концерт,с пакет Мелник в джоба.Мрънкайте още-само се сетете,кой е смешникът в случая! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ЛП 18.05.2008 22:40:03 отговори + 0 0
Странно как всички медии като в транс повтарят една и съща грешка.Как точно изчислихте, че концерта на KISS е посетен от 12 000 души?!??!Съвсем малко аритметика и наблюдателност са необходими за да видите очевидната разлика между предишни концерти на други банди състояли се на стадион ''Академик''.
Дйствителната бройка на присъствалите е между 17 000-20 000 !!!!Официална информация от промоутъра НЯМА, така, че поне не се излагайте с 'достоверен източник'!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 21:58:24 отговори + 0 0
Кви са тия есета бе хора ??!!! Казвате "Хареса ми" или "Не ми хареса" и толкоз !!!!! Направо не сте добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Цецо 18.05.2008 21:25:51 отговори + 0 0
Кой, да го еВа, ви плаща да пишете толкоз дълги коментари ве!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Лора 18.05.2008 20:00:45 отговори + 0 0
Seaborn - 2008-05-18 19:37:16
Това че има и по-лошо неща, не означава че нещо е хубаво. ))
И не означава, че то е по-лошо от останалите лоши!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Seaborn 18.05.2008 19:37:16 отговори + 0 0
„Гласът на Пол Стенли както беше загатнато се е превърнал в колеблив и откровено дразнещ звук, който води до главоболие и разваля хубавите мелодии (където ги има). Позьорските изгъзици и езика на Симънс могат да зарадват някой 13 годишен пишлигар, но като цяло са самоцелни и им липсва какъвто и да е замисъл или поне стил (за разлика от един Алис Купър, например).”
Вие, вероятно също не изглеждате и не мислите както преди 5 години, но....Изгъзиците на Мерилин Менсън ( и изобщо целия му имидж и поведение!) да не би да са по-хубави, или пък повръщането на сцената на Кърт Кобейн (лека му пръст) да е нещо върховно??????

Що за аргумент? Не са по-хубави, разбира се! ) Това че има и по-лошо неща, не означава че нещо е хубаво. ))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лора 18.05.2008 19:09:57 отговори + 0 0
„Прекаралите лудо-младите си години по времето на социализма свързват името KISS със символа на свободата. Свободата да бъдеш такъв, какъвто си, да се обличаш (събличаш) както (и когато) поискаш, да пиеш силен алкохол, да слушаш силна музика, да обичаш силно и да живееш силно.”

Именно!!! За много от нас, да не кажа повечето KISS и музиката им (както на много още групи от соц. годините) е начин на живот, начин да оцелеем в тези именно години и да продължим!
Очевадно е, че голяма част от коментарите тук, са на хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос! Без да обиждам никого, но рокът има история, която съвсем не е започнала с Nirvana, Cradle of Filth, Foo Fighters и т.н. И никой не отрича тези имена, защото и те имат своето място в рок музиката. Друг е въпроса кой и доколко ги харесва! Но защо са тези глупости писани по-долу?
Не сме имали шанса да се родим в правилната страна (не ме разбирайте грешно, аз обичам България и се гордея че съм българка!) и в точното време. Ако някои са осъществили мечтата си във времето на величието на любимите си групи – да ги видят, да се докоснат до музиката им – други макар и късно, бяхме ощастливени! Щастлива съм, че бях на този концерт и че успях да доставя на 18 годишните си синове радостта да видят едни от любимците си на живо! Написаното по-горе, вярвам отразява вълнението не само на автора, но и на много от присъствалите там!
Ревюто от концерта е повече от достоверно – и е нормално да има и доволни и недоволни, но тук лъха на ....

„да не говорим че водата и колата бяха на по-народни цени от магазина до нас”
За това ли се ходи на концерт?

„Xа-ха,I WANNA ROCK,само да те светна,че Металика свирят метъл,докато Кис свирят рок….Идете на някоя здрава и тежка метъл банда, без значение какъв стил”
Това е толкова смешно, че чак....Много правилно един водещ в едно радио казва, че винаги се смее, когато някъде се започне спор за рок и метъл – Рокът има толкова разновидности, че не знам кой би могъл да ги изброи? Какво е „метъл”? Нещо за ядене ли? Вземете се в ръце! Рок свирят и Kiss, и Metallica, и Elvis Presley, и Kansas, и Marillion, и Gamma Ray, и Helloween, и The Beatles, и DEEP PURPLE, и Foreigner....стига толков, няма до Бъдни вечер да пиша....Просто престанете да пишете щуротии!

„група като kiss ще изнесе невероятен конерт,но да се сравняват с металика е глупост,силно се съмнявам че от концерта са си прибрали хора начупени от пого и с болящи вратове,пък кис правят шоу за сетивата,а металика за врата,така че не могат да се сравняват тези две групи,а като ултимативно върл фен на металика,ще кажа че истина идва на 25 юли”
Съвсем вярно! Винаги съм твърдяла, че не бива да се сравняват групи, по простата причина, че всяка е сама по себе си уникална и различна (с малки резерви, защото има и такива коит се опитват ад копират други, но това е друга тема!). И всяка си има публика! За мен най-великата банда, може да е най-смешната за друг, и обратното – неговата любима за мен да е пълен въздух! За това не бива да се влиза в спор. Всеки има право да си харесва каквото иска, да изразява мнение, но без да прави необосновани сравнения или да обижда! Така че, за един е Metallica, за друг Kiss и респективно всяка друга!


„а за тези, които правят нови качествени неща дори да не знаем доста често... Явно е нормално обществото ни да си живее в миналото по много показатели, но не и за мен... Какво да се прави - медийното влияние е силен фактор.”
Съвсем не е виновно медийното влияние. Пак опира до личния вкус! Хайде да не привеждаме примери, за това какво и как медии пишат за определени групи, които са се доказали във времето! С този необхватен Интернет, няма как да бъде спрян човек – в пространството има толкова информация, места да си изтегли човек и да чуе (макар да е кражба!) и види музиката на нови грепи...Едва ли ако някому нещо се хареса, някоя медия може да го накара да си промени мисленето. Ето, че написалият ревюто не променя Вашето, нали?

„Кис са голяма група, но не са велики. И тъй като във форума се повдига въпросът за концерта на Металика, бих искал да кажа, че Металика свирят в различен стил от Кис, но те вече са велики”
Стига вече де, досадно е! За всеки, най-любимата му банда, е най-великата!

„автора на статията май бая се е изсилил, че чичковците от kiss са велики.май пиротехниката му е размътила ясната представа за реалността.
Пироефектите си бяха най-стандартни такива. Примерно, на Ин Флеймс имаше почти същите в Германия. А и както пишеше на един американски сайт - сегашното шоу на Кис би впечатлявало преди 30 години откъм ефекти и техника, не и в днешно време.”
Пироефектите са една от запазените марки на Kiss, що за приказки...стандартни, нестандартни....Ние сме в България, не сме в Германия и изобщо - голям прас, че на Ин Флеймс са били същите! Много важно, какво пише американския сайт...ние 30 години сме ги чакали и определено имаха ефект! Такава сцена не е имало досега в
България и такова грандиозно представление – няма да има!

„Гласът на Пол Стенли както беше загатнато се е превърнал в колеблив и откровено дразнещ звук, който води до главоболие и разваля хубавите мелодии (където ги има). Позьорските изгъзици и езика на Симънс могат да зарадват някой 13 годишен пишлигар, но като цяло са самоцелни и им липсва какъвто и да е замисъл или поне стил (за разлика от един Алис Купър, например).”
Вие, вероятно също не изглеждате и не мислите както преди 5 години, но....Изгъзиците на Мерилин Менсън ( и изобщо целия му имидж и поведение!) да не би да са по-хубави, или пък повръщането на сцената на Кърт Кобейн (лека му пръст) да е нещо върховно??????

„и по точно тая ли причина именно същия този Кирил Маричков беше на седалките във ВИП-а”
Не помня какво е казал във в.”Средношколско знаме” Маричков, помня как в този вестник се опитаха смешно да преведат заглавието на „Slow And Easy”. А някой Ви е излъгал – Маричков беше долу на терена, куфя през цялото време, но си тръгна на Love Gun....други бяха във ВИП ложите – Звезди и други звездоманци....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 18:51:21 отговори + 0 0
не повече от 12 000, все пак Академик не е Локомотив...бих казала 10 000 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 18.05.2008 18:12:00 отговори + 0 0
Има ли някой точна информация колко бяха феновете на концерта, защото аз си мислех, че са поне 20 хиляди - при положение че на цялата трибуна нямаше празно място, а и пред сцената беше пълно с хора? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Danny Carey 18.05.2008 18:04:40 отговори + 0 0
Не съм фен на KISS. Отидох на концерта, защото са легенда и останах впечатлен от шоуто, което направиха.
Първият час беше скучноват, но с песните от "биса" ме изкефиха яко. Толкова.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scorpio 18.05.2008 15:53:26 отговори + 0 0
Колега, KISS нямат сегашно творчество => това не се отнася за тях, а по принцип. И въпреки това думата не е подходяща, извинявам се. Междувпрочем аз одобрявам с две ръце решението на групи като KISS и Twisted да не правят нова музика, ако не могат да достигнат летвата, която сами са вдигнали преди това. По-добре със старите хитове и песните, които хората искат да чуят, отколкото с нови неща, които ще разочароват. За втория цитат - това не е критика към фенове, група и пр., а към самите медии (най-вече водещите), които отразяват подобаващо изявите само на старите групи. За сет листа и песните вече си е въпрос на личен вкус и предпочитания, но навсякъде по медии и форуми чета "с биса компенсираха", "в края на концерта нещата се промениха" и пр., което не ми прави добро впечатление. Темата с "копирането" и "развиването" на музиката е дълга и аз не смятам, че въпреки в някой аспект дадена банда да има подобно звучене с друга, то тя не може като цяло да има уникално такова, а съответно и песни.

И колко пъти да кажа - не отричам заслугите на старите банди, не казвам и да не им отдаваме почит и да им се кефим по концерти, аз самия го правя редовно и с най-голямо удоволствие! Просто не само тях... Има и банди, които продължават тази идея и музика, техните синове образно казано. Задължително ли трябва да си основоположник на даден стил или имидж и пр., за да си достоен за уважение? Както може да има 10-15-20 хиляди на такива групи, на по-младите спокойно може да има 6-7 на най-добрите млади (с повече от 5-6 годишна история и 2-3 албума)... Това би било нормално за мен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 15:42:33 отговори + 0 0
Скорпио, човече не осъзнаваш ли, че без групи като КИС и сие (разбирай десетките 20-30-40 годишни велики банди, които вече за нищо не стават според твойте мъдри слова) момченца като годива темпест соната и т.н. щяха да бъркат вар некаде по строежите за единия комат хляб. Как може да сравнявате емблемите на рок музиката, идоли на милиони хора с групи с 5-6 годишна история и 2 албума. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 15:03:58 отговори + 0 0
@Scorpio-мнението ти беше точно с цел оплюване, все пак за мен "сегашното им творчество е боклук", "лансирани от медиите", "феновете трябва да чакат 2/3 от сета да мине, че да стане интересно" носят точно отрицателно послание. Когато млади групи успеят да сътворят нещо запомнящо се и различно, тогава можеш да говориш против Кис. Защото от години насам не е било създадено нищо толкова самобитно и уникално, че да може да застане с вдигната глава до творчеството на групите, които свирят тук. Нека канят млади банди, трябва наистина да им се създава поле за действие и развитие, но за мен нито една от тях не е достойна да измести Кис от сцената. Защото напоследък се залага на копирачество и 90% от продукцията е еднообразен копи/пейст на чуждо творчество. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DMX_a 18.05.2008 14:55:56 отговори + 0 0
Абе да ви кажа, изобщо не ме интересуват коментарите на някои злобарчета
За мен важното е че присъствах на събитие което чаках от повече от 25години, и то от първия ред.
С музиката на КИС живея от 82г (коgато за първи път чух "Rock'n'Roll all night")
Някой ако не се е накефил, значи се е пре***л с поне 50кинта
За мен този концерт си заслужаваше до последната стотинка, защото се кефех от първата до последната минута.
Колкото до сет-листа, това наистина е пресъздаване на Alive и не беше тук мястото за Crazy Nights и Forever, макар че и на мен ми липсваха...
Нямаше го единствено традиционния за концертите им поклон накрая...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Scorpio 18.05.2008 14:39:23 отговори + 0 0
Иво - 2008-05-18 09:31:08
Колкото до Kiss, с тази група прослушах музика и въпреки че много отдавна любимите ми групи са съвсем други и знам, че Kiss не са най-великите музиканти, концертът ми хареса. Отидох за цирк и получих цирк, просто хората са много добри в това, което правят и не случайно толкова години са на върха. За тези които ги плюят - не би ми пречило ако просто кажете, че не ги харесвате, но цялата тази злоба?

Ето едно умерено мнение, което бих изтъкнал. И искам да кажа, че моите изказвания по темата съвсем не са с цел оплюване, а просто изразих мнение, което защитавам и което не носи отрицателно послание. Чисто и просто исках да кажа, че както отдаваме почит на ветераните, макар и казали всичко, което имат, така би било нормално когато дойде успешна млада група, да подкрепим и нея. И когато нещата са зле (не визирам конкретно KISS), да не се възхваляват до небесата само защото в друго време и на друго място са били уникални. Да имаме едно ниво на култура, което да ни позволява да познаваме повечето добри групи поне в любимите си подстилове на рока и метъла, пък оттам нататък нещата са въпрос на личен избор и предпочитания - дали ще са KISS, Twisted Sister и пр. или съответно Godiva, Tempestt и т.н или пък коренно различни други банди. Много от "големите фенове" дори да не знаят какво е Brazen Abbot и кой е Николо Коцев... Или пък групи като Sonata Arctica и Gotthard да съберат едва по 2000 човека на безплатен концерт на открито... Това за мен не е нормално. Затова единственото, което исках да отбележа, е, че би било хубаво масата от фенове да не си стои на едни и същи групи, добили известност преди 20-30 и повече години, без да се интересува и от новите и не чак толкова банди, които заслужават уважение. Съжалението ми е за това, че все още медийната и лейбълната подкрепа играят такава голяма роля, при все, че всеки фен вече така или иначе има възможност лесно да се докосне, сравни и оцени неща от цял свят, а не е изключено и да си купи (нали ?!). Причината, която ме накара да пиша под тази новина е, че има и млади групи, които (особено в музикално отношение) заслужават същите, че понякога и по-силни думи, написани в тази статия за KISS.

Тигър, класическа музика не слушам, но въпреки това не мисля, че сравнението е уместно...

True Faith, няма да си правя и труда да отговарям, нито пък си ми някакъв, че да ти правя отчет какво съм постигнал. Опитвам се да водя културен спор, но с "трута" като теб не се получава нещо.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 18.05.2008 12:24:38 отговори + 0 0
Естествено, че ще е :-)

И пак, за последен път, казвам - придържайте се към коментиране само на конкретното събитие!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 12:18:03 отговори + 0 0
Е тая новина ако не е на първо място за Май.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.05.2008 12:03:14 отговори + 0 0
Scorpio - 2008-05-17 13:03:17
Жалко, че в България толкова много се лансират групи, които или не творят активно към днешен момент, или сегашното им творчество е боклук и лежат на стари лаври, а за тези, които правят нови качествени неща дори да не знаем доста често...
----------------------

Дааа, жалко е и че се лансират разни композитори като Бетовен или Моцарт, чиято музика е остаряла още преди векове, а не знаем за съвременните... Жалко е...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартин 18.05.2008 11:47:53 отговори + 0 0
Кой си ти да съдиш човека бе, **********. Кирил Маричков е направил най-много от всички български музиканти. В държава като България той е явление. И не само като музикант, а по принцип. Той е и много интелигентен човек, дипломат и определено знае какво говори. А друг е въпроса доколко е виновен той за катастрофата. Сигурно не си спомняш, че след катастрофата не свири доста време и на първият си концерт се разплаква пред публиката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Мартина 18.05.2008 11:09:02 отговори + 0 0
Абе,стига сте говорили за ДиСи или за други групи!Тук се пишат коментари за даденото събитие и то от хора,които са били на него,а не от други!Концертът беше най-великото събитие и то не само на 2008-а година!Престанете с глупавите си сравнения и мнения!Като има тема за Ac/Dc или за другите групи,които намесвате,тогава пишете!Тук става въпрос само за едно-КИС В БЪЛГАРИЯ!!!Преживяването беше върховно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Panzergrenadier 18.05.2008 09:56:03 отговори + 1 0
Концертът беше нещо невиждано - спор няма. Мене обаче ми липсваха песните Crazy nights, Heavens on fire и Forever, но пълно щастие няма... Що се отнася до китарната работа на Tommy Thayer човекът си свиреше три пентатоники, но беше извадил всичко на Ace, имитираше го перфектно. Като си представя, че в началото на 80-те KISS дори правят предложение на Ингви Малмстийн да замени напусналия Ейс. Не ми се мисли каква ли гадна музика би се получила ако Ингви беше приел... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво 18.05.2008 09:31:08 отговори + 0 0
Само на мен ли ми се струва, че коментарите след репортажа за един всеки концерт събират тук най-умните хора на света? Изобщо не бих се учудил, ако повечето от вас слушат чалга - манталитетът ви е много подходящ за фенове на такава "музика".

Колкото до Kiss, с тази група прослушах музика и въпреки че много отдавна любимите ми групи са съвсем други и знам, че Kiss не са най-великите музиканти, концертът ми хареса. Отидох за цирк и получих цирк, просто хората са много добри в това, което правят и не случайно толкова години са на върха. За тези които ги плюят - не би ми пречило ако просто кажете, че не ги харесвате, но цялата тази злоба? Мизерни злобни ******...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 08:37:13 отговори + 0 0
Кирил Маричков-Убиецът на бабички! "Любимият" ми музикант, политик и авторитет в Републиката! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДЖЕЙМС 18.05.2008 08:10:45 отговори + 0 0
Във вестника "Средношколско знаме" К.Маричков беше казал,че Мейдън свирят ПЕЩЕРНА музика.А тука във форума е пълно с такива невероятни музикални капацитети по концерти и сет листи,че ако КИС можеха да прочетат какво сте написали,сигурно ще трябва да ви се извинят че изобщо са ви обезпокоили в тази вечер!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.05.2008 07:59:29 отговори + 0 0
Споменах вестник от преди четвърт век. Помня го това. Къде е седял Маричков не ме интересува - вече и "Щурците" подгряват Д2. Така, че да не спорим дали от Кис става нещо или не. Според мен не става
Истината е, че само АС/ДС може да събере всички нас.
Никой друг.
Други мнения?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 07:15:45 отговори + 0 0
да)))) и по точно тая ли причина именно същия този Кирил Маричков беше на седалките във ВИП-а)))) щото КИС не били музиканти за него? хахаха я не ме разсмивайте )))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 03:42:12 отговори + 0 0
Всичкото отдолу прилича на една дискусия в "Средношколско знаме" от 1986-та. Съвсем сериозно. Имаше такъв вестник и в него се обсъждаше колко са добри Кис - Онуфри Армагедонов от Полски Тръмбеш беше писал, че е от Кис арми и че баса на Джин е тътен от ада, гласа на Ейс бил незнамкаквоси и т.н.
Мнозина от писалите днес Кис-армейци предполагам, че не са били в армията?
Та да ви светна. В този вестник "Средношколско знаме" Кирил Маричков бе писал, че познава и чува музиканта. И че Айрън Мейдън (бяха току-що излезли на мода тогава) са музиканти за него, а Кис не са.
Става дума за вестник от 1986-та г.
Приятна вечер.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 02:00:46 отговори + 0 0
metalist & whatever-respect I WANNA ROCKKKKKKKKKK Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.05.2008 01:07:24 отговори + 0 0
I WANNA ROCK
Човече да кажеш че хората (едва ли не) измислили стойките и позите , гримчетата, костюмчетата, обувчиците на платформи са естествени а Металика позьори си е меко казано лафа на годината !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


True Faith 18.05.2008 00:43:05 отговори + 0 0
"Сайт за правилната музика" пълен с толква ограничени ************ като Scorpio. Искам да ми кажеш какво си постигнал ТИ, или просто си поредният всезнайко с голяма уста. От всичките ти мнения, струва ми се идваш от групата която посещава "Амор" в часовете до 21:30. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

starchild 17.05.2008 21:22:24 отговори + 0 0
ами по-къс е не четете ли за здравословните проблеми на Джин и Пол Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 20:53:18 отговори + 1 0
mitaka - 2008-05-17 19:35:05
"Анонимен - 2008-05-17 18:10:51
кис копират норвежките траш групи с също така и slipknot!"

тва го казах кат гавра с тоя комплексар с норвежците, които не слуша кисс не възприема кисс и место да излезе да се порадва на хубавото време се е забил вкъщи да търси из нета къде може да се заяде и да оплюе.. скапания български манталитет

Колкото до мен имам почти всички CD-та оригинални КИСС са ми любимата група, Концерта беше със Сигурност един от Миговете на живота ми бях точно пред сцена хванат за оградата, не спрях да крещя през цялото време!
Сет листа ме Разби! "Cold Gin"-а се изля направо в сърцето ми! "Parasite", "Hotter Than Hell" изтрещях направо изобще не очаквах да го чуя и подивях! (умишлено не бях гледал листа от тура досега)
Всичките конфети, които се изсипаха по време на "Rock'n'Roll All Nite", поглеждаш към небето, картинката беше невероятна!!!
Пържещите публиката пламъци, чудя се Ерик как се е чувствал между тях
Солотата на Томи Бяха Убийствени, някъде някой ги беше сложил в кавички _)_ Тва са типичните Ейс-Кисовски Сола със спечифичния саунд, не съм и искал да слушам сола тип Стив Вей!!! Джийн беше луд! перфектен! Като от преди 20 години!
Ерик с изключително красивото си за наблюбаване и супер технично свирене!
Това са КИСС! ние Сме КИСС Армията и се Множим!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 20:48:29 отговори + 0 0
Сет листа не беше нищо специално като за БГ, просто си е такъв за турнето, не беше по-дълъг. Даже ми се струва, че беше с едно-две парчета по-къс от това което бях чел за концертите от предишните дни, макр да не съм съвсем сигурен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 20:17:47 отговори + 0 0
Концерта беше супер !!! Сет листа беше супер (целия албум "Alive")Е тва просто не го очаквах! Направо изпаднах в истерия !!!!!!!!! Лудо беше !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Blago Piqniq 17.05.2008 20:16:03 отговори + 0 0
Уникален концерт! Невероятно шоу и атмосфера. Такова чудо на родна земя не е било и няма и да бъде предполагам. А всички, които не са били и само плямпат простотии им пращам много поздрави на майките. Сигурно на никой не му е харесал концерта затва хората ревяха с пълни гърла. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 20:04:20 отговори + 0 0
Концертът беше нещо невиждано досега!Който каквото иска да си говори!От повечето коментари виждам,че сте за съжаление!А по повод на онова "НЕЩО",което казва ,че Кис били имитатори може да се каже само едно :"Дете,съжаляваме те,че си толкова заблудено!!!Надяваме се някога да започнеш да разбираш поне малко от музика!!!" Ако мъничко се беше заинтересувало или да бе направило минимално усилие да помислиш...можеше да избегнеш тези коментари!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

металист 17.05.2008 19:44:33 отговори + 1 0
Бах мааму,67 коментара и само 1 е казал нещо умно.Play it again,WHATEVER. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

conan 17.05.2008 19:42:25 отговори + 0 0
Концерта беше супер!И аз не съм много доволен от сет листа но биса оправи всичко.Шоуто беше невероятно,организацията на ниво(само можеше да отворят повече изходи)направи ми впечатление че проверяващите пожелаваха на всички приятно гледане и се държаха много учтиво-поздравления за тях.Който не дойде на концерта само може да съжалява,и да си плюе колкото иска.ТОВА СА КИСС БРАТЧЕТА!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mitaka 17.05.2008 19:35:05 отговори + 1 0
"Анонимен - 2008-05-17 18:10:51
кис копират норвежките траш групи с също така и slipknot!"

и по-долу някой каза на един такъв "разбирач" какъвто явно си и ти, че тия ваще норвежки групи(и Slipknot) не са били родени когато KISS са пълнели залите и стадионите.Оставям на теб да се сетиш кой кого имитира
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


"анонимния след crea 17.05.2008 18:49:32 отговори + 0 0
убеждавам се за кой ли път, че в България не трябва повече да се правят концерти, защото вечно ще се намерят "фенове", които да мрънкат за щяло и нещяло, просто ми е писнало от такива снобски задници! като не ви харесват дърти групи без нови албуми, с лош звук, вяло поведение и смешни пироефекти, не им ходете на концертите и не четете темите за тях, а по-добре обсъждайте циците на десислава! никой не е очаквал да види КИС от средата на 80-те по простата причина, че сме 2008, съжалявам хората, изпаднали в заблуда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 18:10:51 отговори + 0 0
кис копират норвежките траш групи с също така и slipknot! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Elder 17.05.2008 17:58:58 отговори + 0 0
Този не е никакъв фен щом си е тръгнал преди да свърши концерта! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scorpio 17.05.2008 17:44:54 отговори + 0 0
Almighty, аз пък познавам човек, който се занимава професионално с музика, определено е по-голям капацитет от теб, фен е на групата и не е издържал да догледа концерта... За кво да си говорим повече. Мнението на Seaborn като гледам е умерено и спокойно, а той също не е доволен от вокалите, звука и липсващото сценично поведение...
А на анонимния след creatures of the night мога да кажа, че имам достатъчно богата колекция от оригинални дискове и хиляди левове пръснати за концерти засега само в България (София, Каварна, Берковица, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Варна, Русе, Казичене), но това само по себе си не ме прави нито разбирач, нито верен фен. Тези неща зависят от друго. Иначе това лято мисля да посетя и Castle Fest в Сърбия, така че който ще се присъедини може да пише на inev@abv.bg.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен 17.05.2008 16:59:34 отговори + 0 0
Анонимен ОТИШЪЛ СИ ЗАЩОТО Е АВАНТА В ЛОВЕЧ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Милен 17.05.2008 16:57:52 отговори + 0 0
Едно и също след всеки концерт,"озвучителите" и тези сладури дето се се гласят от сума ти време ,и на финала пак са разочаровани!?Защо го правите това!?КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА НЕ ХОДИШ ЗАГУБЕНЯК ТАКЪВ!Питайте ги , ТИ ЛИЧНО КАТО СИ ВИЖДАЛ ВСИЧКО ,ЗАЩО БЕШЕ ТАМ?ЗАЩО ЛУЗЪР?Всеки се кефи ,а тия само разсъждават,ходи на това дето ти харесва ,но не ми говори за звук,сценично поведение и глас!И за Джеймс говореха че не можел да пее ,ама на Теравайб разцепи мрака!След всеки концерт е едно и също ,"ОРГАНИЗАЦИЯ" - "ЗВУК" и секви такива неща ,които просто са излишни!Сега пак звука не бил на ниво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bruce666 17.05.2008 16:56:23 отговори + 0 0
А аз наитина се чувствам много гадно че нямах възможност да отида на концерта на едни от най-големите богове на рока. А ти дето си се писал анонимен, по-добре си гледай тъпичките deth и black групички и не давай коментари от сорта на какви ли не простутии защото KISS са истинска и стойностна рок банда и просто или с добро за тях или нищо. Ако мислиш че като ги обиждаш ще постигнеш нещо давай, но не ми се вярва да стане. Защото имат хиляди фенове и аз съм един от тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 16:56:13 отговори + 0 0
След пазаруване, вчера таман излизах към пет от Фантастико до завод Електроника и се разминах с прилично подстриган гражданин с мощен бушон на окото. Загледах се в юпито - то било гримирана звездичка.
О вкусах не спорят са казали Козма Прутков и си е една от най-мъдрите приказки. За други може да са величавост, символ на свободата (тая глупост я видях написана в репортажа отгоре), невиждано шоу и прочее. За мен не.
Влезте в сайта на тази ВИГ. Първите приказки, които ще видите написани, са колко струва фен-пакета Едикаквоси: снимка 13х9 с членовете на ансамбъла, ламинирано свидетелство за Едикаквоси и на Кьорамед фурната. Голяма радост.
Уважавам хората, които са били снощи на невижданото събитие, но аз съм по-друг - обичам си тежък рок и в годините на социализма (пак цитат от туй отгоре) съм почнал с AC/DC.
А и не съм се подстригвал от 90-та (от уволнението демек. Предпочитам тихичко да си ида в Ловеч, да си попрегракна с новобранците Ди Снайдър и Блеки, но за Кис не съм дорасъл. Няма и да стане някога
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 16:32:13 отговори + 0 0
И аз
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 16:28:41 отговори + 0 1
жалко че не бях там да ги застрелям белким се скрият веднъж завинаги Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Seaborn 17.05.2008 16:14:17 отговори + 0 0
Забравих да спомена, че колкото и уморени да изглеждаха на моменти, от групата все пак направиха жест към българската публика с дълъг сетлист и добър бис, за разлика от Iron Maiden, например. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Seaborn 17.05.2008 16:12:29 отговори + 0 0
Вероятно концертът е задоволил хард феновете на групата. Вероятно също е задоволил голяма част от тези дошли да гледат огньове, кървясали усти и светлинни ефекти (нищо невиждано нямаше все пак). Редовият рок фен като мен си остана малко с пръст в уста и длан на ушите. Да, имаше прилични китарни ритми и популярни мелодии, но всеки отишъл на концерта заради нейно величество МУЗИКАТА, няма как да е останал доволен! Гласът на Пол Стенли както беше загатнато се е превърнал в колеблив и откровено дразнещ звук, който води до главоболие и разваля хубавите мелодии (където ги има). Позьорските изгъзици и езика на Симънс могат да зарадват някой 13 годишен пишлигар, но като цяло са самоцелни и им липсва какъвто и да е замисъл или поне стил (за разлика от един Алис Купър, например). Приятни песни като Come On And Love Me не бих харесал никога ако първото ми слушане беше на този концерт. И все пак, безспорен факт е че на хората им хареса шоуто, което може би осмисля и съществуването на една музикално не толкова култова в момента група.

И като съм я подкарал с нихилистичен тон, тук е моментът да оплюя малко "Balkna Entertainment Company", за абсолютната липса на контрол при пропусквателните места! Между зоните за седящи и терена имаше около 8 отворени врати, а само на едната имаше охрана. Смисълът да се дават 60 лева за седящо място се оказа абсолютно НИКАКЪВ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стоян 17.05.2008 16:08:49 отговори + 0 0
Ако не бях прекалено зает да викам, скачам и пея, щях да се разплача от щастие Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартин 17.05.2008 15:19:10 отговори + 0 0
Аз не ходих, ама съм си злобен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 15:09:53 отговори + 0 0
стига вече сте цапали темата с ненужните си мнения и сравнения с други банди, темата е за КОНЦЕРТА НА КИС, не за това кой е по-добър, дали са карикатури и т.н. За другото има форуми. Като са толкова преекспонирана и "лансирана" група, защо четете темата и защо сте били на концерта, а не ходите на "по-заслужили" според вас банди, вместо организаторите да се чудят как да си избиват парите от концерт с 200 души публика? много стари песни били правели, когато пък се свирят предимно нови пак мрънкате, когато група излезе само с инструментите си на гола сцена-много било скучно шоуто, когато друга пък дойде с ефекти-пародия било...Няма угодия за българския фен, нищо, че не по-голямата част не сте държали оригинален диск през живота си, а цените на билетите са в пъти по-ниски отколкото в други страни.
@Мартине, Кис са носели такъв грим преди твоите норвежци да са били родени
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


creatures of the nig 17.05.2008 14:56:41 отговори + 0 0
Almighty, именно това е идеята от реюниъна насам, те и затова нямат нови албуми, просто не са необходими, за 30 години изсвириха/казах/изпяха това което имаха да изпеят/изсвирят/кажат и сега остава емоцията от концерт на кисс, такъв какъвто е бил през 70-те на дивите години на мистериозните Кис! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

министри 17.05.2008 14:53:14 отговори + 0 0
рок икачество на ниво
кисс е истината всичко останало ,е могат само да се учат от тях,
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пешо 17.05.2008 14:47:59 отговори + 0 0
Темата е за КИСС и концерта, какво пишете за концерта на мейдън?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартин 17.05.2008 14:47:52 отговори + 0 0
Ти много ли си компетентен по въпроса с Manowar че ме коментираш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 14:45:05 отговори + 0 0
Тука си прав
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Almighty 17.05.2008 14:44:40 отговори + 0 0
Според мен идеята на концерта и на цялото турне е представлението на KISS да бъде нещо като пътуване във времето: костюмите на музикантите са от 70-години.. песните са предимно от Alive I - 1975г. Солото на Tommy Thayer на китарата умишлено беше направено некадърно за да звучи като старите изпълнения на Ace Frehley заедно с изстрелите от грифа . KISS определено ги могат тези неща. И преди някой да плюят срещу тях да се сетят че много групи са се учили от тях и са ги имитирали .При условие че за пръв път идват в България съм абсолютно сигурен че никой,... ама ниой от тези присъствали 12 000 на концерта не излезе недоволен след края на шоуто. Видяхме една жива легенда ..както в доброто старо време.. RESPECT Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Whatever 17.05.2008 14:43:44 отговори + 0 0
За пореден път преглеждайки форума се убеждавам че средите на рок феновете са пълни с хора с детски души.Което е чудесно. По друг начин не мога да си обясня несекващата препирня - моята група е по- хубава от твоята, онзи концерт тогава....този концерт дето идва........Бъдете здрави всички и пълнете стадионите за всички рок групи.Смърт на противната чалга! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартин 17.05.2008 14:29:53 отговори + 0 0
Миналата година всички хвалеха концерта на Мейдън до една дата-30 юни. Тогава кралете излязоха и дадоха да се разбере какво значи концерт. Естествено тая година за едни най-добрият ще бъде на Металика, за други този-как се радвам че не бях, за трети нещо от Каварна. Ама Кис са карикатури. Някаква жалка пародия на цирк, на светлинни ефекти, на норвежки грим и даже и пародия на самите себе си. Щом са толкова велики няма ли да издадат нов албум? Няма ли да излязат без грим? Няма ли Пол Стейнли да излезе без китарата, на която не свири а само държи за ефект? Тези които си мислят колко велики са Кис трябва да си отговорят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 14:19:13 отговори + 0 0
@Scorpio-като фен на групата не чаках да минат 2/3 от концерта, а се кефих още от началото. Тези, които не са фенове, а са отишли само за шоуто и да видят за какво става дума, получиха шоу. Аз получих 2 часа любима музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 14:17:56 отговори + 1 0
Въпреки, че уж бях фен на Блайнд Гардиън, истината е, че техният концерт беше един от най-слабите в България - нищо, че ултрасите пак си умряха от кеф.

Колкото за Кис - концерта беше много добър, хареса ми определено. Но айде малко да слезем на земята. Пироефектите си бяха най-стандартни такива. Примерно, на Ин Флеймс имаше почти същите в Германия. А и както пишеше на един американски сайт - сегашното шоу на Кис би впечатлявало преди 30 години откъм ефекти и техника, не и в днешно време.
За качестовото на "перфектните" сола май няма много какво да се каже, но определено бяха минали покрай перфектността.
Звукът беше много зле, но не в смисъл на мазало, просто беше слаб и публиката през повечето време надвикваше тонколоните (което за мен беше странно - на някои концерти се оливат с усилването, сега пък обратното).
Сетлистът можеше да е малко по-добър, но вероятно сегашните гласови възможности на групата са оказали също влияние при подбора му.

И въпреки казаното по-горе, концерта беше добър. Просто не е нужно да се изхвърляме и да изкарваме извънземни някои съвсем стандартни неща - не е нужно да го правим за да кажем, че един концерт е бил добър. А този беше.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 17.05.2008 14:11:20 отговори + 0 0
автора на статията май бая се е изсилил, че чичковците от kiss са велики.май пиротехниката му е размътила ясната представа за реалността. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 17.05.2008 13:48:25 отговори + 0 0
@Joey

HAIL
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 13:34:39 отговори + 1 0
Циркаджии...ако искам да гледам шоу ще отида на цирк,ама тук мислех,че става въпрос за музика ебати.Ква пиротехника,кви светлини,кви пет лева дееба.И незнам кво им е ествественото след като се крият под няколко тона грим...Циркаджии.Има групи като Blind Guardian и Metallica които мачкат без евтина шарения,без да се мацат с гримове и без да правят смешни стойки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

someone 17.05.2008 13:18:26 отговори + 0 0
концерта беше просто велик това бяха
KISS все пак
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metallica fan 17.05.2008 13:18:16 отговори + 1 0
Поздравявам автора на статията, защото е усетил и предал прекрасно атмосферата на концерта. Концертът беше страхотен, но трябва да призная, че не отидох с големи очаквания. Кис са голяма група, но не са велики. И тъй като във форума се повдига въпросът за концерта на Металика, бих искал да кажа, че Металика свирят в различен стил от Кис, но те вече са велики. Никога няма да забравя концерта им от 1999 г., но съм сигурен, че и предстоящият концерт на 25 юли т.г. ще бъде невероятно събитие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Дю 17.05.2008 13:15:06 отговори + 0 0
@ Scorpio

+ 1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scorpio 17.05.2008 13:03:17 отговори + 0 1
Жалко, че в България толкова много се лансират групи, които или не творят активно към днешен момент, или сегашното им творчество е боклук и лежат на стари лаври, а за тези, които правят нови качествени неща дори да не знаем доста често... Явно е нормално обществото ни да си живее в миналото по много показатели, но не и за мен... Какво да се прави - медийното влияние е силен фактор. Честито все пак на присъствалите, които е трябвало да чакат 2/3 от концерта, за да стане евентуално интересно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 12:23:58 отговори + 0 0
Бегей от тука с тия Металика бе !!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik_Priest 17.05.2008 12:12:10 отговори + 1 0
И кво от това? И аз слушам предимно траш и прогресив, но КИС МИ ОТРЯЗАХА ГЛАВАТА! Гледай да нямаш проблем с това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Joey 17.05.2008 12:01:36 отговори + 0 0
Brothers, не спорете за глупости. Отсега се знае кой е най добрия концерт. На пети юли ще усетите The Absolute Power! Hail And Kill! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


HammerGirl 17.05.2008 11:54:44 отговори + 0 0
Просто нямам думи....това което преживях не може да се опише...най-ВЕЛИКИЯ концерт на най-ВЕЛИКАТА група!!!Остава само да се надявам, че ще се върнат отново! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 17.05.2008 11:54:17 отговори + 1 0
малииииии то щом още от сега започва спора кой концерт е по-добър(пък даже единият не се провел),какво ли ще стане края на годината,иначе хич не съм се съмнявал,че група като kiss ще изнесе невероятен конерт,но да се сравняват с металика е глупост,силно се съмнявам че от концерта са си прибрали хора начупени от пого и с болящи вратове,пък кис правят шоу за сетивата,а металика за врата,така че не могат да се сравняват тези две групи,а като ултимативно върл фен на металика,ще кажа че истина идва на 25 юли(но преди това и още на 7) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 17.05.2008 11:44:41 отговори + 0 0
Тъкмо и аз де се включа -
ПРИДЪРЖАЙТЕ се към коментиране на концерта на Кис в тази новина и толкоз - за другото си има форуми.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dani 17.05.2008 11:40:58 отговори + 0 0
шупилу-там-нещо-си, батко, спри да коментираш METALLICA! Явно не си слушал достатъчно или внимателно! Ела на 25 Юли на Васил Левски, за да си изясниш представата за METALLICA. А и тук хората изказват мнението си за страхотния концерт на KISS. За METALLICA има новини всеки ден, коментирайте ги там! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shupiluliluma 17.05.2008 11:30:30 отговори + 0 0
ДО

Их на батко трашарчето! Хубаво си сложил думите "Металика" и "лигави" в едно изречение, ама си объркал словореда.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:):) 17.05.2008 11:10:44 отговори + 0 1
Xа-ха,I WANNA ROCK,само да те светна,че Металика свирят метъл,докато Кис свирят рок.Има доста голяма разлика.Особено като става дума за траш метъл.Така че престанете да сравнявате лигавите рок групички с групи като Металика и Слеър.щом Кис ви режат главата,смятайте каква музика сте свикнали да слушате.Идете на някоя здрава и тежка метъл банда, без значение какъв стил,да видите рязане на глави и тела. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rock 'n roll all nit 17.05.2008 10:56:04 отговори + 0 0
Най-големите! Просто няма какво да се каже. Надали скоро ще видим нещо подобно. Сигурен съм, че тези, които имаха късмета да изживеят тази емоция, ще я помнят вечно, защото знам, че аз никога няма да я забравя! ПОКЛОН! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Demonaz 17.05.2008 10:51:48 отговори + 0 0
Аре почна се!!!!!!
Хейтърите в действие, всяка тема за метъл музика в България в крайна сметка се обръща в обсъждане на Металика. Това само по себе си говори, какво представлява тази група, нали така.

Концерта беше страхотен, накара ме да съжалявам, че не съм голям фен на KISS. Перфектна организация, хубав звук, страхотни пироефекти и разбира се титанични KISS. Благодаря Ви!!!!

П.п.: Ако някои иска да разбере, дали Металика са позьори и концерта им е скапан нека погледне след 01.06.2008 г. в сайта www.harvesterofsofia.com
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 17.05.2008 10:50:26 отговори + 0 0
Хайде стига с тия спомени за лудо-младите години от времето на социализма. На никой не му пука! Тия сказки ги слушам от "старите рокаджии" вече толкова години, не знам дали някога ще спрат.
Концертът си беше екстра - оправда напълно (че дори и надскочи) очакванията на човек като мен, който никога не е харесвал особено Kiss. Хубаво шоу, при това дълго, но никога отегчително.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Илко Пича 17.05.2008 10:46:09 отговори + 0 0
Феноменален концерт!Очаквах уморени чичковци да баламосват уморени метъли,но машината KISS изкла всичко живо на този концерт.Това вчера,беше открит урок за всички,които мислят,че правят музика в България и другите около тях,които си мислят,че я организират.Сетлистът можеше да е по-динамичен и публиката по-ентусиазирана,но 35 години са страшно много време за всички.Репортажът ви е перфектен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


I WANNA ROCK 17.05.2008 10:40:51 отговори + 0 0
Не бях голям фен на KISS, но след този концерт мога да кажа само - това е най-великото шоу, което съм гледал в БГ.Просто нямам думи да опиша чувството по време и след концерта. СРАМ за тези, които не дойдоха да видят музикалното събитие на 2008 у нас. И на тези който твърдят, че това ще бъде концерта на Metallica могат най-спокойно да го *****; след като си видял какво невероятно шоу правят KISS,колко са естествени на сцената, после не вярвам някой да се изкефи на стойките и позите на Хетфийлд и компания,с извинение на феновете им. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Almighty 17.05.2008 10:39:03 отговори + 0 0
Концерт който определено ще се запомни задълго.
Най вече заради типичните сценични ефекти и огненото шоу. Минус за мен беше сет листа от толкова стари песни, но това се знаеше предварително...интересно стана чак на бисовете. Публиката в никакъв случай не беше обидно малка.
12 000 не са малко ..и то крещящи с пълно гърло..
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 10:38:03 отговори + 0 0
абе къде са тонколоните? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 17.05.2008 10:35:00 отговори + 1 0
Не мислите ли, че Rammstein могат да бият KISS по пиротехника, винаги съм се чудел над това...Може би щото са ми любима група Иначе от прочетеното и видяното съжалих, че не съм бил там за пореден път. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dani 17.05.2008 09:57:32 отговори + 0 0
Концертът, който наистина ще запомня!!! Не очаквах да ми хареса толкова много. Ето това е раздаване за публиката, това е общуване с публиката!!! Наистина, не сме толкова наивни, но пък си е готино да те похвали група от величината на KISS. Единственото нещо, което ме разочарова беше СРАМНО малкото публика, уважила един от трите много големи концерти в София това лято. НАСИТНА Е СРАМНО огромна група като KISS да свири пред няма и 10 000 души!!! Иначе дълбок поклон пред тези легенди! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


anelim 17.05.2008 09:42:54 отговори + 1 0
Истинско американско шоу,което ще се помнии дългооо:-) за американците KISS не са група те са религияяяяя и разбрахме защо:-)невероятен нонцерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Neon Knight 17.05.2008 08:02:25 отговори + 1 0
Бандата, която знам от малък по картички от панаирджийските стрелбища НАЙ-ПОСЛЕ Я ВИДЯХ НА ЖИВО !!!!!!!!! Е, велики са и това е! Ненапразно са се нарекли THE ELDER!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

куни 17.05.2008 07:50:30 отговори + 1 0
Всичко бе на супер супер ниво. Нищо общо сьс селските пинизи от Каварна. Нямаше и мангали да продават покани....
Сори ама селските мутри могат да се понаучат малко от професионалистите )).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 06:58:44 отговори + 0 0
Беше един от най-добрите концерти на които съм бил, а съм бил на много, браво на организаторите, нямаше никакви грижи, да не говорим че водата и колата бяха на по-народни цени от магазина до нас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bleedy 17.05.2008 03:21:30 отговори + 0 0
подгрявашите бяха повече от прилични. Не се бях поинтересувал преди концерта за техни песни, но ми харесаха, още повече че ги нямаше обичайните заподзрени Ахат, БТР и Конкурент Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


motley crue 17.05.2008 03:03:00 отговори + 0 0
Велики и Уникални! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mitaka 17.05.2008 01:19:20 отговори + 0 0
Беше велико. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Humppa 17.05.2008 00:47:43 отговори + 0 0
6+
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slayer 17.05.2008 00:44:21 отговори + 0 0
Невероятно шоу. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 00:38:07 отговори + 0 0
17 хил. на Академик ше видиш на кукуво лято Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


mdenchev 17.05.2008 00:31:42 отговори + 0 0
Хммм ... целият сектор А беше зает от седящи и пред него всичко от правостоящи. Това колко души като бройка не знам колко е, но изглеждаха много .. 15-17 хиляди.

Концерта беше НЕВЕРОЯТЕН. Имаше само 2 неща, които не ми харесаха и ще почна първо с тях:
1. Подгряващата банда
2. Най-накрая KISS не казаха довиждане, а директно ни обърнаха гръб и си заминаха.

Иначе - звука беше много добър. Концерта почна на време. Невероятни пиро-ефекти. Невероятно сценично поведение на бандата. Много добри декори и постановка. Имаше го и така любимото от мен заиграване с публиката. А и не на последно място - бях най-отпред на оградите в средата ... какво повече да кажа. Единствен мой пропуск бе, че не знаех много песни от Alive, но това ще се промени за в бъдеще
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shadowking 17.05.2008 00:30:51 отговори + 2 0
Грандиозно шоу!Чакахме 30 г. и доживяхме!Поклон пред KISS! Раздадоха се повече от 2 часа на прекрасната публика. И стига с тия цифри, колко били на концерта и т.н.Простаците и чалгарите винаги ще са повече у нас!Те да си гледат техните домашни звезди, а ние световните, дето обикалят Земята!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 00:24:56 отговори + 0 0
имаше си яки спонсори - що да са се вътрили? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2008 00:23:24 отговори + 0 0
а вие колко искате бе? айде некви по-адекватни коментари.организаторуте се били вътрили - ходи се прегледай. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 17.05.2008 00:20:28 отговори + 0 0
10-12 000?! Организаторите са се вътрили. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


lyceria 17.05.2008 00:18:25 отговори + 0 0
беше повече от велико, заклевам се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stormcrow 17.05.2008 00:17:04 отговори + 0 0
10-12000 ?! Само толкова ли са били ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".