Sting и Shaggy донесоха карибско настроение в Античния театър на 19 юни

20 юни 2018, 11:57 ч. 2384 / 5 14
пред./следв.

   Снощи, в Античния театър в град Пловдив, един от любимците на българската публика - Sting, изнесе петия си концерт у нас. Шестият ще се проведе днес, отново на същото място и едва ли има някой изненадан от това, че и двете гостувания на британеца на вероятно най-старата действаща сцена в България, бяха разпродадени още преди няколко месеца. Въпреки съвсем не евтините билети - 110 лв. бе най-ниската цена, която феновете трябваше да платят, за да чуят някои от любимите си песни. Голямото желание на родната публика отново да се докосне до творчеството на Sting накара организаторите от "Sofia Music Enterprises" в последния момент да обособяват места пред самата сцена в Античния театър и да пуснат в продажба допълнителни билети. Шест-седем хиляди човека - толкова ще бъдат общо присъстващите на двата концерта. Както се казва, нищо работа за изпълнител, който пя миналата година в разпродадената "Арена Армеец" пред около 15 хиляди души. Да не забравяме и стадионните му концерти преди години в София и Несебър. Българската публика определено има афинитет към музиката на Sting. Нещо, което се видя и снощи в препълнения Античен театър.

   Sting не е изпълнител, който прави винаги едно и също, а се старае във всяко следващо свое турне, да има нещо ново и различно. През далечната вече 1996-а софийската публика в Зала 1 на НДК се наслади на един типичен рок концерт. Десетилетие по-късно, в Несебър, изпълнителят наблегна основно на творчеството на THE POLICE (вероятната причина бе, че му предстоеше световно турне именно с бившата му група). А през 2011-а, той излезе на сцената на стадион "Георги Аспарухов" със Софийската филхармония. Различното снощи пък беше това, че Sting доведе със себе си в Пловдив Orville Richard Burrell, по-известен със сценичното си име Shaggy. Причината е ясна: музикантите издадоха общ албум, почти изцяло записан в реге стилистиката, който излезе на музикалния пазар на 20 април тази година. Заглавието на творбата - "44/876" - идва от телефонните кодове на Великобритания и Ямайка - родните места на двамата изпълнители. Самият концерт започна в 20:15 ч., когато на сцената освен Sting и Shaggy (накичил около 2,5 кг злато по себе си), излязоха Dominic Miller (китара), Josh Freese (барабани), синът на Dominic - Rufus Miller (китара), Melissa Musique (беквокали), Gene Noble (беквокали) и Kevon Webster (клавишни). Музикантите дадоха старт на изпълнението си с едноименната песен от "44/876" и около средата ѝ стана ясно, че тази вечер освен качествена музика, публиката ще получи от сцената и сериозна доза карибско настроение.

   Първата Sting-класика която прозвуча, бе "Englishman in New York", като тук музикантите се заиграха със заглавието, пеейки го като "Jamaican in New York". Песента изправи на крака голяма част от зрителите, които логично реагираха най-бурно на песните от творчеството на Sting. От друга страна, композициите от "44/876" караха публиката да се чуства така, сякаш е не на концерт в Античния театър, а на музикално парти на някой карибски плаж. Shaggy определено знае как да забавлява публиката и не спря да прави именно това през целия концерт. Като го гледа човек, трудно би предположил, че той е бивш пехотинец от американската армия, взел участие във Войната в Персийския залив. Rufus Miller, който май вече е неразделна част от групата на Sting, изсвири чудесно китарно соло във "Fields of Gold". Момчето е добре обучено от талантливия си баща, а и не му липсва сериозна доза самочувствие. Музикантите редуваха песни от "44/876" (на повечето от които световната премиера пред публика бе именно снощи) с композиции от дългогодишната кариера на Sting. Голяма част от зрителите не спираха да танцуват, но пък и от време на време, когато регето идваше малко в повече, се чуваха и недоволни възгласи.

   Най-доброто включване на Shaggy в песен на Sting определено бе в "Shape of My Heart". За сметка на това обаче, вплитането на част от "Bombastic" в класиката "Roxanne" едва ли беше най-подходящото нещо, което музикантите можеха да направят. Далеч по-удачно щеше да бъде един от най-големите хитове на Shaggy да бъде изпълнен самостоятелно и в цялост. "Dreaming in the USA" бе придружена с призиви на ямайският музикант за равенство и братство между хората, независимо каква е тяхната раса или религия. "Desert Rose" и "It Wasn't Me" изправиха целия Античен театър на крака, а композиции като "Every Breath You Take", "Mеssage in a Bottle" и "Walking on the Moon" върнаха зрителите във времената, в които Sting все още се подвизаваше в THE POLICE. Заслужава си да отбележим и изключително доброто попадение "Don't Make Me Wait" - песента не случайно е избрана за първи сингъл на "44/876". Тук и феновете помогнаха изпълнението на композицията да се получи наистина добре. В едно от най-качествените изпълнения за вечерта се превърна "Next to You", а след нея музикалното събитие очаквано завърши с брилянтната "Fragile". Като цяло, можем да кажем, че публиката се наслади на качествен концерт, с много настроение, чудесен звук и никакви гафове предвид факта, че това е дебютно изпълнение за този формат. И все пак остава въпросът: можеше ли да има повече Sting и по-малко Shaggy, както беше анонсирано, че ще се случи, няколко дена преди концерта? Можеше, разбира се, но Sting е решил друго. Така или иначе, едно нещо е сигурно - довечера, над три хиляди души в Античния театър отново ще се забавляват, пеят и танцуват. Купонът им е гарантиран.

   Снимки от концерта на Sting & Shaggy можете да разгледате в нашата галерия, а ето и пълен сетлист от събитието, състояло се в Античен театър - гр. Пловдив, на 19 юни, 2018 г.:

01. 44/876 (Sting & Shaggy)
02. Еnglishman in New York (Sting)
03. Mоrning Is Coming (Sting & Shaggy)
04. Spirits in the Material World (THE POLICE)
05. Every Little Thing She Does Is Magic (THE POLICE)
06. If You Can't Find Love (Sting & Shaggy)
07. Love Is the Seven Wave (Sting) / To Love and be Loved (Sting & Shaggy)
08. Message in a Bottle (THE POLICE)
09. Fields of Gold (Sting)
10. Gotta Get Back My Baby (Sting & Shaggy)
11. If You Love Somеbody Set Them Free (Sting)
12. Don't Make Me Wait (Sting & Shaggy)
13. Angel (Shaggy)
14. Dreaming in the USA (Sting & Shаggy)
15. Shape of My Heart (Sting) / Lucid Dreams (JUICE DREAMS cover - part)
16. Walking on the Moon (THE POLICE)
17. So Lonely (THE POLICE)
18. Hey Sexy Lady (Shaggy)
19. Roxanne (THE POLICE) / Bоmbastic (Shaggy) / Roxanne (THE POLICE)
Бис 1:
20. Desert Rose (Sting)
21. It Wasn't Me (Shaggy)
22. Every Breath You Tаke (THE POLICE)
Бис 2:
23. Next to Yоu (THE POLICE)
24. Fragilе (Sting)

 

Текст: Ози
Снимки: Станимир Сребър

 

sting & shaggy



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Дрогаря Снегофф 22.06.2018 10:28:55 отговори + 1 0
Сигурен съм, че е било страхотно, но с оглед на сетлиста се радвам, че го чух в София. Тогава ни разцепи от парчета на Police и солови от А до Я. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Granny Gytczckagh 20.06.2018 21:44:17 отговори + 6 7
ненавиждам расизъма и шаги! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 20.06.2018 15:26:13 отговори + 15 2
Екстра си беше концертчето. Малко цените бяха надути, ама като съм имал - дал съм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

};-( 20.06.2018 15:10:18 отговори + 9 11
Голяма пародия се е получила.
Не съм фен на Стинг, но не очаквах от него такава простотия.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фънки реге май'а 20.06.2018 12:52:04 отговори + 6 2
12 песни със шаги. 50% от шоуто е със шаги или стинг и шаги. https://www.werock.bg/novini/utochnenie-za-kontzertite-na-sting-i-shaggy-v-plovdiv?id=43271 тук фънки друго пише май Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Бай Кире 20.06.2018 13:04:28 + 9 7
А колко процента е без Шаги и без Стинг и Шаги? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cornhusker 20.06.2018 14:34:40 + 5 5
Какъв ти е точно на теб проблема? Ами ако 50% от хората са отишли именно заради Шаги?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пикси 20.06.2018 15:05:09 + 11 1
Не са. И двата концерта бяха почти напълно разпродадени преди Шаги да бъде обявен като гост на турнето. Т.е. огромното болшинство от хората са си купили билети конкретно и единствено за Стинг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 20.06.2018 15:24:38 + 5 4
Ако мен питаш за проблем - нямам такъв. Но имам математико-логическо терзание с молба за помощ от знаещите . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Глупав трол 20.06.2018 12:39:24 отговори + 13 8
Як норвежки бляк миетъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 20.06.2018 12:18:46 отговори + 11 16
Но по-добрият басист си остава Стив Харис. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

OLD METAL 21.06.2018 10:40:23 + 4 5
ти можеш ли изобщо да го сравниш тоя клоун с великия СтиВ? Тоя самоз а реге става... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 21.06.2018 13:58:07 + 0 3
Ей това е приказка, човече! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пикси 20.06.2018 12:06:46 отговори + 21 1
Готин концерт се получи снощи. Да, наистина можеше да има повече Стинг и Полис и по-малко Стинг и Шаги, но пък така стана купон и хората се забавляваха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".