"Строежа" празнува рожден ден с музиканти от HACKTIVIST и няколко други събития

6 мар 2019, 08:21 ч. 1387 / 7 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Един от най-старите съществуващи в момента клубове в България - Строежа, празнува своя 22-и рожден ден тази седмица. Четири поредни дни - от сряда до събота - отново очакват дългогодишните посетители и приятели, които по традиция си дават среща, за да почетат повода. Строежа е известен с неизменното следване на първоначалната си концепция – от създаването си през 1997 г. - да бъде проводник на по-непопулярна, нова или позабравена музикална селекция към превръщането ѝ в по-широко позната, както и в запазването на интереса към стойностните класики от последните три-четири десетилетия на изминалия век. Строежа подкрепя алтернативната сцена, утвърждавайки някои от групите и изпълнителите, които звучат или свирят на живо там, като част от мейнстрийм средата, и запазвайки непреходността на други. Сами по себе си, тези процеси характеризират клуба като тематичен такъв, посещаван през целия период от десетки хиляди меломани от цялата страна и чужбина.

Всяка една година от 2008-а насам в Строежа се организират над 100 концертни събития, а в качеството си на външен промоутър, екипът провежда и съдейства за още между 150-200 концерта средно годишно - на територията на цяла България, а от 2014-а и в различни градове в Англия, Германия, Чехия, Ирландия и Шотландия. Афинитетът е основно насочен към клубната сцена, но често името на Строежа може да бъде срещнато и сред организаторите на музикални събития в зали от Универсиада и НДК до Арена Армеец.

Седмичната програма, свързана с 22-годишнината, стартира на 6 март със самостоятелен концерт на Свилен Ноев от Остава, който наскоро представи дебютния си солов албум. В четвъртък в Строежа гостуват трима от членовете на британската рап-метъл банда Hacktivist, чиито песни често звучат там. Двамата вокалиста и басистът на групата Jot Maxi, Jermaine J Hurley и Josh Gurner ще направят 90-минутен сет в ролята си на МС-та и диджей. Продължението на вечерта ще се характеризира с по-твърда музика. Докато на 8 март - и по случай интернационалния дамски празник, и в качеството си на последно подгряващо парти, селекцията ще бъде много по-разнообразна стилово. Fun Mess Friday е от новоутвърдените през последната една година серия от партита, в които основни отговорници за избора на музика са тандемът Любомир Балбански и Анна Симова, в комбинация с Мартин Михайлов. Кулминацията, самото отбелязване на рождения ден, ще се случи на 9 март. Сред селекторите ще бъдат Краси Москов, завърналият се специално от Ирландия Иван Милев-Shakermaker, плюс гости от Бар Лорка, които ще открият вечерта от 21:00 ч. Билети за 6 и 7 март се разпространяват в мрежата на Eventim.bg, а на 8 и 9 март входът в Строежа ще бъде свободен. Събитията около рождения ден се осъществяват с подкрепата на Jagermeister.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".